Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Adukow Antek wczroaj skonczyl miesiac jest z 27 lipca ja wstawilam fotke na fb .
U mnie brzuch spadl zsoatal nadmiar skory ale wiem ze tego tak latwo i szybko sie nie pozbede , szkoda ze te ladne piersi zniknely :d
Ja dzisiaj po poludniu zostawiam Antka z babcia i jade ze starsza na miasto na mala wycieczke ,zeby soedzic czas tylko qe dwie .adukow lubi tę wiadomość
-
W końcu młodej odpadł pępek. Idę zaraz z trójką do lidla po pieluchy bo idzie tego strasznie dużo.
Ja mam jeszcze dużo do zrzucenia a wizyta u ginekologa dopiero 27 września bo ma urlop wcześniej 🙈
Blizna zaczęła się ładnie goić. Ciągle coś tam krwawię ale chyba już końcówka bo to taki śluz ciągnący się a to podobno objaw gojenia się macicy. Boję się że znowu dostanę od razu okres a tak bardzo chciałabym pożyć trochę bez niego 🤣
Zastanawiam się czy nie zacząć brać tabletek ale tak strasznie boję się że utyje po nich eh. -
welonka wrote:Adukow Antek wczroaj skonczyl miesiac jest z 27 lipca ja wstawilam fotke na fb .
U mnie brzuch spadl zsoatal nadmiar skory ale wiem ze tego tak latwo i szybko sie nie pozbede , szkoda ze te ladne piersi zniknely :d
Ja dzisiaj po poludniu zostawiam Antka z babcia i jade ze starsza na miasto na mala wycieczke ,zeby soedzic czas tylko qe dwie .
Ah, ten suwak mnie zmylił 🙈 ale ma czuprynkę! Jaki elegant 😍 -
Arga wrote:W końcu młodej odpadł pępek. Idę zaraz z trójką do lidla po pieluchy bo idzie tego strasznie dużo.
Ja mam jeszcze dużo do zrzucenia a wizyta u ginekologa dopiero 27 września bo ma urlop wcześniej 🙈
Blizna zaczęła się ładnie goić. Ciągle coś tam krwawię ale chyba już końcówka bo to taki śluz ciągnący się a to podobno objaw gojenia się macicy. Boję się że znowu dostanę od razu okres a tak bardzo chciałabym pożyć trochę bez niego 🤣
Zastanawiam się czy nie zacząć brać tabletek ale tak strasznie boję się że utyje po nich eh.
Ty to jesteś rakieta! A jakie imiona nosi pozostała dwójka? :> Mój Mąż coś nie do końca chętny na żłobek i wczoraj: ‚ogarniemy drugiego bobasa, pójdziesz na L4 i Diana nie będzie musiała iść tak od razu do żłobka’ 😅 swoją drogą muszę przejrzeć te placówki. Co do okresu, też jestem ciekawa kiedy wróci! Ale dobrze tak bez niego. -
Ja dziś o 12 uśpilam Polę, a starego z Misią wysłałam na zakupy i plac zabaw. Od 2h jestem w cichym pustym domu i odczuwam inną jakość życia 😀 Posprzatalam wszedzie, odkurzylam, umylam podłogi, umyłam włosy, zjadlam obiad. Widzę teraz, jaka przepaść jest między posiadaniem tylko jednego a większej liczby dzieci - majac tylko jedno, ktore choć troche śpi w ciagu dnia, ma sie jednak nieporównanie wiecej czasu. Dotad na wszystkich drzemkach Poli zajmowałam sie Misia i nie miałam wcale czasu dla siebie.
Adukow, mocno się zastanów nad planem starego, bo z dwojka z tak małą roznica wieku mozesz przezyc załamanie😅adukow lubi tę wiadomość
-
A ja dziś pojechałam na bioderka a tu się okazuje że wizyta byla umówiona na 25.08 a bylam pewna że na dzis😄 na szczęście Pani zaproponowała termin na jutro.
Wędzidełko mamy bardzo krótkie wiec 06.09 umówili nas na podcięcie.
Tak czytam o tej waszej wadze i zazdroszcze bo u mnie jeszcze z 5 kg zostało do zrzucenia.. I brzuch jeszcze lekko odstajacy.. na 14.09 umówiłam się do gin i zobaczymy co powie ale chciałabym szybko zrzucić tą nadwyzke10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
adukow wrote:Ty to jesteś rakieta! A jakie imiona nosi pozostała dwójka? :> Mój Mąż coś nie do końca chętny na żłobek i wczoraj: ‚ogarniemy drugiego bobasa, pójdziesz na L4 i Diana nie będzie musiała iść tak od razu do żłobka’ 😅 swoją drogą muszę przejrzeć te placówki. Co do okresu, też jestem ciekawa kiedy wróci! Ale dobrze tak bez niego.
Ja pozostałe puszczałam dopiero do domu przedszkola w wieku trzech lat. Córka poszła jakoś po 9 miesiącach od urodzenia się brata. Teraz nie wiem jak to będzie bo moja przerwa w jakiejkolwiek pracy jest duża i boję się że trudno mi będzie coś znaleźć po 40 🙈 ale polecam różnicę wieku około 2,5 roku bo jeszcze fajnie się razem bawiąWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2023, 02:58
-
Ja na wypisie mam, że kontrola po 4 tyg., a mój lekarz akurat idzie na urlop, więc już się zaczęłam martwić, że po 6 tyg. będzie za długo, ale to w takim razie chyba norma te 6 tygodni.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy Wasze maluchy też nie radzą sobie z połykaniem pokarmu? Podczas nawału mała zaczęła się zachlystywac mlekiem i teraz codziennie to się dzieje. Charczy przez to, raz poszło jej nosem mleko, odciągaliśmy z nosa fridą... mnie to bardzo stresuje😞 nie potrafię jej pomóc. -
nick nieaktualnyMaura wrote:Ja na wypisie mam, że kontrola po 4 tyg., a mój lekarz akurat idzie na urlop, więc już się zaczęłam martwić, że po 6 tyg. będzie za długo, ale to w takim razie chyba norma te 6 tygodni.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy Wasze maluchy też nie radzą sobie z połykaniem pokarmu? Podczas nawału mała zaczęła się zachlystywac mlekiem i teraz codziennie to się dzieje. Charczy przez to, raz poszło jej nosem mleko, odciągaliśmy z nosa fridą... mnie to bardzo stresuje😞 nie potrafię jej pomóc.
U mnie z mlekiem to samo, wydaje mi się że przez to też połyka więcej powietrza a potem boli go w brzuch więc teraz przez najbliższe kilka dni chcę ściągać i dawać butelką z wolnym przepływem i zobaczyć czy coś się zmieni. Jutro też mamy pierwszą wizytę u pediatry więc chcę zapytać czy to może być to bo też nie wiem jak sobie z tym poradzić, bo ja naprawdę łapczywie -
Chantel szybki termin ,u nas na nfz nikt nie podcina a ¹prywtanie mamy odlegly termin, narazie od neurologopedy mamy masaze ,mowila ze to jest blinkowe i moze uda sie bez ciecia .
U nas Antek tez lapczywie je lyka powietrze , czesto ma czkawki i problem ze wzdeciami . Nam neurologopedy powirdzial ze moze to byc przez krotkie wezidelko , ale on ez przejada sie bardzo i przez to tez ulewa bardzo rowneiz nosem . -
My nadal w szpitalu . Ja mam podwyższone crp dają antybiotyk , momrfologia 8 wczoraj dawali zelazo w tabletkach i kroplowce . Dalej nie mam pokarmu mimo stymulowania i prób przykładania małego który dalej nie jest ze mną 😞 główka już lepsza ale boli go rączka przy naciskaniu na brzuch przy porodzie albo przy wyciąganiu z brzucha ma obrzęk nad łokciem , nie ma złamania . Będą wzywać jeszcze ortopedę na konsultacje dziś . Ale już mogę do niego zjeżdżać na dol i troszkę razem pobyć i próbować tej piersi . On się denerwuje bo nie leci nic kompletnie . Nie wiem kiedy stad wyjdziemy a wiem ze w domu na pewno by było lepiej .
-
Evelka, a masz laktator? To normalne po cesarce, że nie masz od razu pokarmu, ale jesli faktycznie chcesz karmić piersią, to musisz przystawiać jak najczęściej (najlepiej niech dziecko godzinami leży przy piersi) i stymulować laktatorem (jak ktoras wyzej pisała, metoda 7-5-3 bardzo sie sprawdza). Polecam tez poduche do karmienia, mozna odlozyc dziecko, nie trzeba sie tak nad nim schylać i jest duzo lżej, zwlaszcza po CC.
Karmienie mało komu przychodzi ot tak, trzeba powalczyc teraz, jesli ma Ci sie rozkręcić -
Ja stwierdzam, że Polcia ma chyba refluks 😵💫 Cały czas ulewa albo pokarm jej wraca i go połyka, złości sie w pozycjach poziomych, a uspokaja w pionie, jak w końcu odbeknie i wyrzyga, od razu sie robi pogodna, a tak to płacze ewidentnie z bólu☹️ Kupy są ekstra, skora tez ok, wiec to nie alergia pokarmowa.
Bedzie trzeba to wytrzymac, skoro przybiera ładnie, nie kaszle, nie wymiotuje itd. to nie ma sensu podawac jej leków. Echh, z pierwsza nam życie tego oszczedziło, a teraz sie dziadostwo przytrafiło 😩