Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamitka wrote:Cześć dziewczyny.
Jestem po prenatalnych i z USG wynika że jest wszystko bardzo dobrze badanie samo trwało około 30 minut. Dzidzia się bardzo ruszała ale to naprawdę bardzo😅
Co do samej wizyty i lekarki to mamy taki niedosyt, trafiliśmy na jakąś nawiedzoną Covidowo i szczepieniowo, jakby mogła to by mnie teraz na wszystko zaszczepiła. Cały czas powtarzała że jestem już stara mimo wcześniejszego wywiadu mojego w którym jasno miała powiedziane że wcześniej nie mieliśmy możliwości starać się o dziecko z racji mojej choroby. Teraz jest już wszystko ok ale 10 lat temu miałam nowotwór i leczenie trwało 6 lat od 4 lat pozostaje bez leczenia i to też nie było takie oczywiste że o już odrazu działamy i że wogole się uda. Myślę że 39lat to bez jaj ale jeszcze nie starość 🤣🤣🤣🤣
I że z racji wieku miałam skierowanie na NFZ nawet zdjęcia nie chciała nam dać.
Jakoś tak potraktowała nas z góry strasząc przy tym że z racji wieku to mogą przyjść źle wyniki z krwi i wtedy trzeba będzie to i to... no masakra jakaś.
Na chwilę obecną po całym dniu stresu przed I emocji po mam ból głowy.
Cieszę się że usg bez zastrzeżeń i tego się trzymam a krew za tydzień będzie i jak będzie coś nie tak to wtedy się będę martwić.
Przepraszam za litanię ale musiałam się wygadać🥴
Ada.d - ja bardzo mało jem i niestety bardzo wybiórczo. Od 2 tygodni co wieczór wymiotuję (choć właściwie nie mam czym). Przez to mój brzuch wydaje się mniejszy niż normalnie bo schudłam już dużo. W środę mam wizytę to zapytam lekarza o jakieś porady.Mamitka lubi tę wiadomość
-
Keglemegle wrote:ja pod koniec stycznia i też 40 lat. Staram się nie myśleć o tym, ale im bliżej terminu tym większy stres.
A wykonujecie może nifty?
My bardzo się zastanawiamy żeby zrobić dla spokoju..
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka wrote:Myślę, że każda z nas się stresuje prenatalnymi.
A wykonujecie może nifty?
My bardzo się zastanawiamy żeby zrobić dla spokoju..
Tak, robimy NIFTY ze wzgledu na moj wiek lekarka rekomendowała. Niestety koszty straszliwe tych badań
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Mamitka wrote:Cześć dziewczyny.
Jestem po prenatalnych i z USG wynika że jest wszystko bardzo dobrze badanie samo trwało około 30 minut. Dzidzia się bardzo ruszała ale to naprawdę bardzo😅
Co do samej wizyty i lekarki to mamy taki niedosyt, trafiliśmy na jakąś nawiedzoną Covidowo i szczepieniowo, jakby mogła to by mnie teraz na wszystko zaszczepiła. Cały czas powtarzała że jestem już stara mimo wcześniejszego wywiadu mojego w którym jasno miała powiedziane że wcześniej nie mieliśmy możliwości starać się o dziecko z racji mojej choroby. Teraz jest już wszystko ok ale 10 lat temu miałam nowotwór i leczenie trwało 6 lat od 4 lat pozostaje bez leczenia i to też nie było takie oczywiste że o już odrazu działamy i że wogole się uda. Myślę że 39lat to bez jaj ale jeszcze nie starość 🤣🤣🤣🤣
I że z racji wieku miałam skierowanie na NFZ nawet zdjęcia nie chciała nam dać.
Jakoś tak potraktowała nas z góry strasząc przy tym że z racji wieku to mogą przyjść źle wyniki z krwi i wtedy trzeba będzie to i to... no masakra jakaś.
Na chwilę obecną po całym dniu stresu przed I emocji po mam ból głowy.
Cieszę się że usg bez zastrzeżeń i tego się trzymam a krew za tydzień będzie i jak będzie coś nie tak to wtedy się będę martwić.
Przepraszam za litanię ale musiałam się wygadać🥴
Najważniejsze że maluch zdrowy a tym babskiem się nie przejmuj...
Dziewczyny a jak to było z położna?
Kiedy musimy wybrać? Bo juz nie pamiętam 🙈
Ja wyniki mialam tez tego samego dnia co robiłam badania.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Hej , witam się w końcu i ja 🙋🏼♀️. W piątek miałam pierwszą wizytę , ciąża potwierdzona z bijącym serduszkiem 😊 Pierwszy test zrobiony 24.12, ogromna radość , ale i niestety musiałam troszkę poczekać na potwierdzenie , bo mój lekarz był na urlopie.Mam 10 letnią córkę i 2 poronienia za sobą… Czuje się w miarę dobrze , ale ze względu na przeszłość jestem już na zwolnieniu. Jak urodzę będę miała 36 lat 🙈 Termin mam na 28.08 😊 Życzę wszystkim miłego dnia 😊
Vilka, Chantell88, Arjada, ada.d, Marrud88, M_arcysia, Aliya, Arga, zasada, dominikawa lubią tę wiadomość
-
Mam wrażenie, że mój mocz jest bardziej mętny, zwłaszcza rano. Wydaje mi się, że przed ciążą taki nie był. Jak jest u was?
Już raz miałam badanie moczu, wyszedł lekko mętny, liczne bakterie, podwyższone pH, ale gin powiedziała, że jest ok. Za dwa tygodnie będę robić znowu. -
Vilka wrote:Mam wrażenie, że mój mocz jest bardziej mętny, zwłaszcza rano. Wydaje mi się, że przed ciążą taki nie był. Jak jest u was?
Już raz miałam badanie moczu, wyszedł lekko mętny, liczne bakterie, podwyższone pH, ale gin powiedziała, że jest ok. Za dwa tygodnie będę robić znowu. -
Marrud88 wrote:Ja mam cytomegalie igg i igm dodatni
Muszę zrobić awidnośc w sanepidzie...i nie czytać internetów...
Mogę wiedzieć jaki miałaś poziom IgM? U mnie IgG są dodatnie a IgM wynik niejednoznaczny 🤔 zobaczymy co gin powie ale pewnie też będę musiała zrobić awidność.04/22 26tc 👼
07/23 38tc 🌈 -
Salea wrote:Ja właśnie wczoraj odebrałam wyniki, mocz byl jasny ale mętny i byłam przekonana, że wyjdzie coś nie tak, ale wynik był w porządku. Za to wyszły mi nieco podwyższone neutrofile (71,9 norma do 70) i obniżone limfocyty (19,0 norma od 20). Czy normy morfologii w ciąży sa inne czy powinnam się zacząć martwić?
-
Salea wrote:Ja właśnie wczoraj odebrałam wyniki, mocz byl jasny ale mętny i byłam przekonana, że wyjdzie coś nie tak, ale wynik był w porządku. Za to wyszły mi nieco podwyższone neutrofile (71,9 norma do 70) i obniżone limfocyty (19,0 norma od 20). Czy normy morfologii w ciąży sa inne czy powinnam się zacząć martwić?
Są to niewielkie odchylenia od normy, więc pewnie nie ma powodu do zmartwień. Najlepiej jak zerknie na to lekarz przy najbliższej wizycie. I tak morfologię powtarzamy co miesiąc. Czasami jeden czy dwa parametry lekko ponad czy poniżej normy nic nie oznaczają, lekarz zawsze patrzy na całość, a nie na pojedyncze.
-
Ja się zastanawiam kuefy zrobić te wszystkie badania. Wizytę mam w środę więc jak zrobię w poniedziałek to chyba będzie wszystko aktualne? 🤔
A w ogóle czy z racji 35+ wasi ginekolodzy zlecają wam wcześniej krzywą cukrową? Na Facebooku przeczytałam, że podobno tak robią, że dwa razy zlecają, mi mój nic nie mówił ale cukier na czczo miałam dobry to może dlatego 🤔 -
Vilka wrote:Mam wrażenie, że mój mocz jest bardziej mętny, zwłaszcza rano. Wydaje mi się, że przed ciążą taki nie był. Jak jest u was?
Już raz miałam badanie moczu, wyszedł lekko mętny, liczne bakterie, podwyższone pH, ale gin powiedziała, że jest ok. Za dwa tygodnie będę robić znowu.
U mnie też wyszły liczne bakterie,leukocyty podwyższone i dostalam antybiotyk..
Jutro idę powtórzyć mocz.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Arga wrote:Ja się zastanawiam kuefy zrobić te wszystkie badania. Wizytę mam w środę więc jak zrobię w poniedziałek to chyba będzie wszystko aktualne? 🤔
A w ogóle czy z racji 35+ wasi ginekolodzy zlecają wam wcześniej krzywą cukrową? Na Facebooku przeczytałam, że podobno tak robią, że dwa razy zlecają, mi mój nic nie mówił ale cukier na czczo miałam dobry to może dlatego 🤔 -
Dziewczyny, trochę się stresuję...jak u was wygląda śluz? Ja do tej pory miałam praktycznie przezroczysty, biały. Od jakichś 2-3 dni obserwuję, że zmienił barwę na żółtą, głównie rano kiedy wstaję po nocy, później w ciągu dnia jest go dużo mniej i barwę ma jaśniejszą. Poza tym wygląda normalnie, nie ma żadnych grudek i nie wydziela też żadnego zapachu...Jak to u was wygląda?
Będę dzwoniła do swojej gin ale tak nie lubię tej kobiety, że zawsze się muszę zbierać żeby tam zadzwonić
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Keglemegle wrote:Dziewczyny, trochę się stresuję...jak u was wygląda śluz? Ja do tej pory miałam praktycznie przezroczysty, biały. Od jakichś 2-3 dni obserwuję, że zmienił barwę na żółtą, głównie rano kiedy wstaję po nocy, później w ciągu dnia jest go dużo mniej i barwę ma jaśniejszą. Poza tym wygląda normalnie, nie ma żadnych grudek i nie wydziela też żadnego zapachu...Jak to u was wygląda?
Będę dzwoniła do swojej gin ale tak nie lubię tej kobiety, że zawsze się muszę zbierać żeby tam zadzwonić