Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Aliya wrote:Mogę wiedzieć jaki miałaś poziom IgM? U mnie IgG są dodatnie a IgM wynik niejednoznaczny 🤔 zobaczymy co gin powie ale pewnie też będę musiała zrobić awidność.
Aliya lubi tę wiadomość
-
Arga wrote:Żółty śluz w ciąży jest normalny, niepokojący jest szarawy ich o dziwnym zapachu. Ja też mam taki jak balsam , raz żółtawy raz biały. W poprzednich ciążach też taki miałam raz go więcej raz mniej.
Dziękuję! To moja pierwsza ciąża (przynajmniej taka, która dotarła do tego tygodnia) więc nie mam punktu odniesienia. Ja szukałam w internecie i oczywiście mi wyszukało, że to nie jest normalne...wiadomo. W sumie to też odpowiedziałaś na moje pytanie bo też zauważyłam, że raz śluzu jest naprawdę sporo a później znów w ogóle nie ma. Więc jak zaczęłam szukać w internecie co znaczy jak śluzu jest mniej to oczywiście same najgorsze rzeczy.
Może jakoś po tych prenatalnych się uspokoję, kiedy już zacznie się 2 trymestr...teraz siedzę jak na szpilce i każde, najmniejsze odchylenie od tego co było wcześniej mnie stresuje.
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
eweljina wrote:A mi dzisiaj Pani doktor w przychodni morena powiedziała że nie jest moją sekretarka, że jak sobie wybrałam chodzić prywatnie do lekarza to mam teraz zrobić sobie prywatnie badania
-
Usiasia wrote:Straszne to jest że lekarz nie potrafi zachować opinii dla siebie. Niestety dużo ludzi myśli że ma prawo oceniania. My też niestety często słyszeliśmy nieprzyjemne teksty kiedy dzieci, że czas leci, młodsi nie będziemy bla bla bla. Łącznie z tekstami do mojego że jak nie wiemy jak zrobić to może trzeba pokazać. No cóż. Najważniejsze w Twoim przypadku że wszystko jest dobrze a tersz coraz więcej kobiet decyduje się na późne macierzyństwo. Znam wiele takich kobiet i dzieci są zdrowe i szczęśliwe.
Ada.d - ja bardzo mało jem i niestety bardzo wybiórczo. Od 2 tygodni co wieczór wymiotuję (choć właściwie nie mam czym). Przez to mój brzuch wydaje się mniejszy niż normalnie bo schudłam już dużo. W środę mam wizytę to zapytam lekarza o jakieś porady.
Nasze społeczeństwo jest okropne i lubi oceniac nie znając sytuacji ludzi , bo za wczesnie bo za pozno bo kolejne dziecko. Ja urodzilam corke majac 25 lat zdecydowaliśmy sie szybko przez moje problemy(mam nieprawidłowa budowe macicy,niedrozny jajowod ,pcos brak owu wtedy,pamietam po laparoskopi lekarz powiedzial mi ze nie wiedza czy w moja budowa macicy utrzyma zarodek)nikt o tych problemach nie wiedzial i w pracy slyszam np . zaszla w ciaze dla 500+,albo ze taka mloda w ciazy pewnie wpadkismy itp. Nasze społeczeństwo jest ciezkie i zawsze znjada sie osoby do krytykowania . Tylko od lekarza juz takie slowa nie powinny wyjść.
Podwyzszone ph w moczu plus metny albo baddzo zolty moze wskazywac na mala ilosc przyjmpwanych plynow .
Ja chodze do lekarza prywatnie i zawsze mowi ze jesli cos bedzie mnie niepokoić tomoge dzwonic albo pisac smsa.
Ja mam jutro rano wizyte zobaczymy czy maluszke dobrze rozwija sie .
-
welonka wrote:Ja mam jutro rano wizyte zobaczymy czy maluszke dobrze rozwija sie .
To trzymamy kciuki! Widzę, że my idziemy 1:1
No widzisz, tak to właśnie jest - zachodzisz w ciążę w wieku 25 lat to jest wpadka i dla 500+. Jesteś po 30 i nie masz dzieci - to komentarze, że na co czekamy a im dłużej to trwa tym komentarze podlejsze (np. będziesz z dzieckiem chodziła jak babcia a nie jak mama).
Tak więc najwyraźniej dla społeczeństwa nie ma dobrego wieku.
...
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
ciąża biochem.
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
👩🏻
40 lat
👨🏼
heyysissi wrote:Hej, któraś z Was też na początku miała niskie (według kalkulatora w normie) ale jednak dość niskie przyrosty i było okej?
9.01. (31 dc.) beta 99,20
11.01 (33dc.) beta 169
Ja nie miałam ale na forum staraniowym były dziewczyny z takimi przyrostami. U nich to ruszyło mocno w górę na późniejszym etapie.heyysissi lubi tę wiadomość
...
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
ciąża biochem.
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
👩🏻
40 lat
👨🏼
Arga wrote:Ja się zastanawiam kuefy zrobić te wszystkie badania. Wizytę mam w środę więc jak zrobię w poniedziałek to chyba będzie wszystko aktualne? 🤔
A w ogóle czy z racji 35+ wasi ginekolodzy zlecają wam wcześniej krzywą cukrową? Na Facebooku przeczytałam, że podobno tak robią, że dwa razy zlecają, mi mój nic nie mówił ale cukier na czczo miałam dobry to może dlatego 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2023, 11:55
-
welonka wrote:.
Ja mam jutro rano wizyte zobaczymy czy maluszke dobrze rozwija sie .
Zastanawiam się jak to jest bo mój lekarz nie zlecił robienia tego badania cytomegalii... Czy to możliwe że na późniejszym etapie każe zrobić? -
Usiasia wrote:Wizytujemy jutro obie w takim razie. Trzymam kciuki.
Zastanawiam się jak to jest bo mój lekarz nie zlecił robienia tego badania cytomegalii... Czy to możliwe że na późniejszym etapie każe zrobić?
Może zapytaj o to? Ja cytomegalie miałam robioną chyba w 10 tygodniu.Usiasia lubi tę wiadomość
...
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
ciąża biochem.
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
👩🏻
40 lat
👨🏼
Keglemegle wrote:To trzymamy kciuki! Widzę, że my idziemy 1:1
No widzisz, tak to właśnie jest - zachodzisz w ciążę w wieku 25 lat to jest wpadka i dla 500+. Jesteś po 30 i nie masz dzieci - to komentarze, że na co czekamy a im dłużej to trwa tym komentarze podlejsze (np. będziesz z dzieckiem chodziła jak babcia a nie jak mama).
Tak więc najwyraźniej dla społeczeństwa nie ma dobrego wieku.[/QUOTE
Faktycznie:) -
Usiasia wrote:Wizytujemy jutro obie w takim razie. Trzymam kciuki.
Zastanawiam się jak to jest bo mój lekarz nie zlecił robienia tego badania cytomegalii... Czy to możliwe że na późniejszym etapie każe zrobić?
Ja jescze nie mialam badan na choroby zakazne i w pierwszej ciazy rowniez nie mialam tak szybko . Ja mialam poki co badania mocz ,morfologia,tsh ,glukoze i czystos pochwy i tyle.
-
Chantell88 wrote:Najważniejsze że maluch zdrowy a tym babskiem się nie przejmuj...
Dziewczyny a jak to było z położna?
Kiedy musimy wybrać? Bo juz nie pamiętam 🙈
Ja wyniki mialam tez tego samego dnia co robiłam badania. -
Hej dziewczynu, ja już po wizycie. Dzieciaczek ma już 4,9 cm serduszko pieknie biję. Maluch fikał na USG tak, że ledwo się go dało zmierzyć. No i okazało sie, że ciąża o dwa dni starsza wiec mamy już 11+4 , termin porodu na 04.08 🥰
Badania prenatalne przełożone na 27.01, dziś na wizycie pobrali mi też krew do testu PAPPA i Bhcg.
Po wizycie pojechałam do galerii handlowej i kupiłam pierwsze ciuszki, w sklepie sie bardzo wzruszyłam, więc pewnie ludzie wzięli mnie za wariatkę 😂Arga, Marrud88, Cicha90, Usiasia, Chantell88, adukow, Aliya, Farfalla, Nadia35, zasada lubią tę wiadomość
-
welonka wrote:a chodzisz prywatnie czy na nfz? Bo to badanie nie jest chyba w tych obowiazkowych na nfz.
Ja jescze nie mialam badan na choroby zakazne i w pierwszej ciazy rowniez nie mialam tak szybko . Ja mialam poki co badania mocz ,morfologia,tsh ,glukoze i czystos pochwy i tyle.
Widzę że jesteśmy na tym samym etapie więc w sumie chyba i tak nie jest źle z tymi badaniami u mnie. Dzisiaj odebrałam wyniki i na szczęście wszystkie te zlecone jak na razie są w normie, chorób zakaźnych nie wykryto. Jedynie bakterie w moczu mnie niepokoją.
-
Usiasia wrote:Chodzę prywatnie. Zapytam jutro jeśli nie zapomnę bo stres mam przeogromny.
Widzę że jesteśmy na tym samym etapie więc w sumie chyba i tak nie jest źle z tymi badaniami u mnie. Dzisiaj odebrałam wyniki i na szczęście wszystkie te zlecone jak na razie są w normie, chorób zakaźnych nie wykryto. Jedynie bakterie w moczu mnie niepokoją. -
My juz po prenatalnych,na ten moment wg usg wszystko w normie,nie widać nic niepokojącego.
Dziutek ma już 6,4cm jutro jadę oddać krew na pappe i za ok 1-1,5 wyniki pelne z ryzykiem itp.
I uwaga.. na 80% mamy chłopca,widziałam nawet siusiaka:D
Na początku lutego mam wizytę u mojej gin wiec zobaczymy czy potwierdzi.welonka, Aliya, ada.d, Marrud88, Farfalla, Nadia35, Arga, adukow, Fijolka87, Usiasia, Mellow lubią tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Ale cudowne wieści dzisiaj dziewczyny! Aż się nie mogę doczekać mojej wizyty ale dopiero jest 30.01.
Dzisiaj czuję takie lekkie kłucie w macicy. Dość nieprzyjemne. Nie są to skurcze, tylko kłucie. Miałyście tak ? -
Vilka wrote:Ale cudowne wieści dzisiaj dziewczyny! Aż się nie mogę doczekać mojej wizyty ale dopiero jest 30.01.
Dzisiaj czuję takie lekkie kłucie w macicy. Dość nieprzyjemne. Nie są to skurcze, tylko kłucie. Miałyście tak ?
Tak, ja miałam tak kilka dni temu, ale po dwóch dniach przeszło.
Pytałam o to dziś na wizycie, kłucie, ciągnięcie itp jest zupełnie normalne w ciąży 😊
Vilka lubi tę wiadomość
-
Mam 5.5 cm i wszystko jest dobrze. 31.01. prenatalne, choć nie wiem jak mam rozumieć tekst ginekologa, że on to w sumie nikogo nie namawia, że to nieczego nie zmienia itp. hmmm
Chantell88, Vilka, ada.d, Arga, Fijolka87, zasada, Nadia35 lubią tę wiadomość