Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Mam 5.5 cm i wszystko jest dobrze. :) 31.01. prenatalne, choć nie wiem jak mam rozumieć tekst ginekologa, że on to w sumie nikogo nie namawia, że to nieczego nie zmienia itp. hmmm

A który to dokładnie tydzień ciąży u Ciebie?
    5.5.cm to już niezły dzieciaczek 😊

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Mam 5.5 cm i wszystko jest dobrze. :) 31.01. prenatalne, choć nie wiem jak mam rozumieć tekst ginekologa, że on to w sumie nikogo nie namawia, że to nieczego nie zmienia itp. hmmm
    Chyba chodzi mi o brak pomocy w Polsce jakby jednak było coś nie tak z dzieckiem. Tylko, że czasem dużo zmienia i jest zawsze możliwość przerwania takiej ciąży w innych, cywilizowanych krajach więc moim zdaniem takie gadanie jest nie na miejscu.

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Ale cudowne wieści dzisiaj dziewczyny! Aż się nie mogę doczekać mojej wizyty ale dopiero jest 30.01.

Dzisiaj czuję takie lekkie kłucie w macicy. Dość nieprzyjemne. Nie są to skurcze, tylko kłucie. Miałyście tak ?

Też tak miałam i się przestraszyłam, ale przeszło 😉

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie dziewczyny tak hipotetycznie, bo trochę jednak się nad tym zastanawiam. W Polsce nie można przerywać ciąży. A co byście zrobiły w sytuacji gdyby się okazało na prenatalnych że dziecko będzie chore, jakieś ciężkie wady, np zespół Downa. Czy przerwałybyście taka ciążę? za granicą np. w Czechach? Czy nie... Wiem że to kwestie sumienia itp, trudne decyzje, bo przecież dziecko się kocha nawet jak jest bardzo chore czy niepełnosprawne. Ja mam mętlik w głowie.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Chyba chodzi mi o brak pomocy w Polsce jakby jednak było coś nie tak z dzieckiem. Tylko, że czasem dużo zmienia i jest zawsze możliwość przerwania takiej ciąży w innych, cywilizowanych krajach więc moim zdaniem takie gadanie jest nie na miejscu.
    Tez bym powiedziala ze lekarz mial to na mysli ,teraz moze byc wiadomo ze dziexko ma duze wady z ktorymi nie ma szans na zycie po za brzuchem ,czy wiadomo ze obumarcie plodu nastąpi juz w ciazy to i tak trzeba czekac az dziecko umrze samo . To jest najgorsze nie wyobrazam sobie co kobiety przechodza w tuch sytuacjach .

age.png
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niestety żegnam się z wami :(
    Dwa tygodnie temu wszystko było idealnie a dziś na wizycie okazało się że serduszko nie bije od kilku dni...nie mogę w to uwierzyć, to drugie poronienie w ciągu roku

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    Dwa tygodnie temu wszystko było idealnie a dziś na wizycie okazało się że serduszko nie bije od kilku dni...nie mogę w to uwierzyć, to drugie poronienie w ciągu roku

Bardzo mi przykro 😥
    Trzymaj się kochana!

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:

Bardzo mi przykro...
    Ehh.. tulę mocno.

adukow lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Salea Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    Przytulam i kieruję do Ciebie dużo dobrych myśli... Nie wiem jak reszta dziewczyn ale ja każdą taką stratę czuję, jakbym traciła kawalątek własnego dziecka... Bardzo mi przykro, każda z nas boi się podobnej sytuacji... Jeszcze będzie dobrze! :-*

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    Życzę Ci dużo siły.

Dziewczyny co można zrobić żeby się trochę uspokoić. Jestem raczej spokojna na codzień a obecnie tak spanikowana przed jutrzejszą wizytą że nie potrafię o niczym innym myśleć.
    Od 2 godzin zastanawiam się czemu brzuch nie urósł czemu piersi takie małe i nie bolą. Ciśnienie mi skacze a z drugiej strony nie chciałabym zaszkodzić takimi nerwami.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia, Salea idealnie to podsumowała… Każda taka wiadomość wywołuje we mnie ogromny smutek. Ściskam Cię mocno!

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    Bardzo mi przykro. Trzymaj się kochana.

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Powiedzcie dziewczyny tak hipotetycznie, bo trochę jednak się nad tym zastanawiam. W Polsce nie można przerywać ciąży. A co byście zrobiły w sytuacji gdyby się okazało na prenatalnych że dziecko będzie chore, jakieś ciężkie wady, np zespół Downa. Czy przerwałybyście taka ciążę? za granicą np. w Czechach? Czy nie... Wiem że to kwestie sumienia itp, trudne decyzje, bo przecież dziecko się kocha nawet jak jest bardzo chore czy niepełnosprawne. Ja mam mętlik w głowie.
    Ja wiem, że chcę zdrowe dziecko bo nie wyobrażam sobie, że mogłabym zaniedbać całkowicie te które już są. Więc wiem, że jak w Polsce nie da rady to za granicę pojadę. Oczywiście chcę aby wszystko było dobrze ale wiem, że nie zdecyduję się na urodzenie poważnie chorego dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2023, 21:17

Mamitka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w którym miejscu łapiecie tętno płodu jak sprawdzacie detektorem, na jakiej wysokości?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2023, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korciło mnie i dziś pierwszy raz wyciągnęłam detektor, choć chyba za wcześnie i nic nie znalazłam, a niepotrzebnie nerwy sobie zrobiłam... Wy też na tym etapie miałyście problem ze znalezieniem?

• Mellow Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po prenatalnych, dziecię wszystkie struktury anatomiczne ma, lekarz pokazywał twarzoczaszkę, pęcherz, nerki, nawet paluszki. CRL 6,5 cm, wypada rozmiarowo 2 dni starsze, czyli 12+6. Przezierność karkowa w normie, NT 1,6 mm. Jedyne co mnie martwi, to wysokie tętno 177 u/min. Lekarz powiedział, że gorna granica normy, ale ja juz sobie wkręcam tachykardię płodu 🙈

No i Misia jest zachwycona, bo zapowiada się ...druga dziewczyna😉🥰

Co do detektora, do mnie dziś przyszedł i znalazłam za pierwszym razem tętno mniej więcej na wysokosci blizny po cesarce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2023, 21:30

Arga, Vilka, Chantell88, Marrud88, Fijolka87, adukow, Nadia35 lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Salea Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Ja rozważałam to w swojej głowie już tak wiele razy, jeszcze na długo przed ciążą, i powiem Ci szczerze że nadal nie potrafię sobie samej odpowiedzieć. Nie wiem czy bym dźwignęła ciężko chore dziecko, ale z drugiej strony syn mojego szwagra w brzuchu był zdrowy, a podczas porodu niedotlenienie... Prenatalne mam 6 lutego ale Nifty robię już za około tydzień, boję się przeogromnie, że decyzję, której nie potrafiłam podjąć w głowie od tak dawna, będę musiała przetrawić nagle i w bardzo krótkim czasie... Staram się myśleć pozytywnie, ale czasem nachodzą mnie wątpliwości, czy dobrze zrobiłam decydując się na ciąże w wieku, który podwyższa ryzyko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2023, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:

Ehh.. trzymaj się mocno :(
    Jak się zorientowałas ? Wie ktoś ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2023, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam takie informacje tragiczne dla każdej przyszłej mamy to ogarnia mnie strach. Dzisiaj mam wizytę o 19:00, przyspieszyłam z soboty na dziś bo się zwolniło miejsce żeby się uspokoi.Jestem przerażona że też mogło się.cos stać od ostatniej wizyty, Tymbark że dzieje się to bezobjawowo.. :( objawy po trochu ustają, są spokojniejsze, mam złe przeczucia.

• Nadia35 Nowa

Wysłany: 18 stycznia 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:

Bardzo mi przykro 😞 Życzę Ci dużo sił i wiary , że będzie jeszcze pięknie…

preg.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ