Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
eweljina wrote:Mam 5.5 cm i wszystko jest dobrze. 31.01. prenatalne, choć nie wiem jak mam rozumieć tekst ginekologa, że on to w sumie nikogo nie namawia, że to nieczego nie zmienia itp. hmmm
A który to dokładnie tydzień ciąży u Ciebie?
5.5.cm to już niezły dzieciaczek 😊 -
eweljina wrote:Mam 5.5 cm i wszystko jest dobrze. 31.01. prenatalne, choć nie wiem jak mam rozumieć tekst ginekologa, że on to w sumie nikogo nie namawia, że to nieczego nie zmienia itp. hmmm
-
Vilka wrote:Ale cudowne wieści dzisiaj dziewczyny! Aż się nie mogę doczekać mojej wizyty ale dopiero jest 30.01.
Dzisiaj czuję takie lekkie kłucie w macicy. Dość nieprzyjemne. Nie są to skurcze, tylko kłucie. Miałyście tak ?
Też tak miałam i się przestraszyłam, ale przeszło 😉 -
Powiedzcie dziewczyny tak hipotetycznie, bo trochę jednak się nad tym zastanawiam. W Polsce nie można przerywać ciąży. A co byście zrobiły w sytuacji gdyby się okazało na prenatalnych że dziecko będzie chore, jakieś ciężkie wady, np zespół Downa. Czy przerwałybyście taka ciążę? za granicą np. w Czechach? Czy nie... Wiem że to kwestie sumienia itp, trudne decyzje, bo przecież dziecko się kocha nawet jak jest bardzo chore czy niepełnosprawne. Ja mam mętlik w głowie.
-
Arga wrote:Chyba chodzi mi o brak pomocy w Polsce jakby jednak było coś nie tak z dzieckiem. Tylko, że czasem dużo zmienia i jest zawsze możliwość przerwania takiej ciąży w innych, cywilizowanych krajach więc moim zdaniem takie gadanie jest nie na miejscu.
-
Dziewczyny niestety żegnam się z wami
Dwa tygodnie temu wszystko było idealnie a dziś na wizycie okazało się że serduszko nie bije od kilku dni...nie mogę w to uwierzyć, to drugie poronienie w ciągu roku2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
M_arcysia wrote:Dziewczyny niestety żegnam się z wami
Dwa tygodnie temu wszystko było idealnie a dziś na wizycie okazało się że serduszko nie bije od kilku dni...nie mogę w to uwierzyć, to drugie poronienie w ciągu roku
Bardzo mi przykro 😥
Trzymaj się kochana! -
Dwa tygodnie temu wszystko było idealnie a dziś na wizycie okazało się że serduszko nie bije od kilku dni...nie mogę w to uwierzyć, to drugie poronienie w ciągu roku
Bardzo mi przykro...
Ehh.. tulę mocno.adukow lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Dwa tygodnie temu wszystko było idealnie a dziś na wizycie okazało się że serduszko nie bije od kilku dni...nie mogę w to uwierzyć, to drugie poronienie w ciągu roku -
Dziewczyny co można zrobić żeby się trochę uspokoić. Jestem raczej spokojna na codzień a obecnie tak spanikowana przed jutrzejszą wizytą że nie potrafię o niczym innym myśleć.
Od 2 godzin zastanawiam się czemu brzuch nie urósł czemu piersi takie małe i nie bolą. Ciśnienie mi skacze a z drugiej strony nie chciałabym zaszkodzić takimi nerwami. -
Dwa tygodnie temu wszystko było idealnie a dziś na wizycie okazało się że serduszko nie bije od kilku dni...nie mogę w to uwierzyć, to drugie poronienie w ciągu roku -
Vilka wrote:Powiedzcie dziewczyny tak hipotetycznie, bo trochę jednak się nad tym zastanawiam. W Polsce nie można przerywać ciąży. A co byście zrobiły w sytuacji gdyby się okazało na prenatalnych że dziecko będzie chore, jakieś ciężkie wady, np zespół Downa. Czy przerwałybyście taka ciążę? za granicą np. w Czechach? Czy nie... Wiem że to kwestie sumienia itp, trudne decyzje, bo przecież dziecko się kocha nawet jak jest bardzo chore czy niepełnosprawne. Ja mam mętlik w głowie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2023, 21:17
Mamitka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też po prenatalnych, dziecię wszystkie struktury anatomiczne ma, lekarz pokazywał twarzoczaszkę, pęcherz, nerki, nawet paluszki. CRL 6,5 cm, wypada rozmiarowo 2 dni starsze, czyli 12+6. Przezierność karkowa w normie, NT 1,6 mm. Jedyne co mnie martwi, to wysokie tętno 177 u/min. Lekarz powiedział, że gorna granica normy, ale ja juz sobie wkręcam tachykardię płodu 🙈
No i Misia jest zachwycona, bo zapowiada się ...druga dziewczyna😉🥰
Co do detektora, do mnie dziś przyszedł i znalazłam za pierwszym razem tętno mniej więcej na wysokosci blizny po cesarce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2023, 21:30
Arga, Vilka, Chantell88, Marrud88, Fijolka87, adukow, Nadia35 lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:Powiedzcie dziewczyny tak hipotetycznie, bo trochę jednak się nad tym zastanawiam. W Polsce nie można przerywać ciąży. A co byście zrobiły w sytuacji gdyby się okazało na prenatalnych że dziecko będzie chore, jakieś ciężkie wady, np zespół Downa. Czy przerwałybyście taka ciążę? za granicą np. w Czechach? Czy nie... Wiem że to kwestie sumienia itp, trudne decyzje, bo przecież dziecko się kocha nawet jak jest bardzo chore czy niepełnosprawne. Ja mam mętlik w głowie.
-
nick nieaktualnyM_arcysia wrote:Dziewczyny niestety żegnam się z wami
Ehh.. trzymaj się mocno
Jak się zorientowałas ? Wie ktoś ? -
nick nieaktualnyJak czytam takie informacje tragiczne dla każdej przyszłej mamy to ogarnia mnie strach. Dzisiaj mam wizytę o 19:00, przyspieszyłam z soboty na dziś bo się zwolniło miejsce żeby się uspokoi.Jestem przerażona że też mogło się.cos stać od ostatniej wizyty, Tymbark że dzieje się to bezobjawowo.. objawy po trochu ustają, są spokojniejsze, mam złe przeczucia.
-
Bardzo mi przykro 😞 Życzę Ci dużo sił i wiary , że będzie jeszcze pięknie…