X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    U mnir3 jedynie sutki wieksze i tkliwe bez biustonosza i tyle. A i nie karmie corki 2.5 roku i mialam caly czas laktacje nie zanikla calkowicie a w ciazy od razu zanikla.
    W ciąży ona nie zanika tylko zmienia konsystencję 😉 jak poprzednio trzy miesiące karmiłam zanim się skończyło i nie chciało lecieć a później była tylko siara. Ale ciężko było rozkręcić mi na nowo laktację po takiej ciąży i braku przerwy, mam nadzieję, że teraz tak nie będzie. A z ciekawostek to laktację po przerwa i u karmienia da się przywrócić do 6 lat 🤣 dużo czytałam właśnie od kobietach co już nie karmią ale czasem mają mleko

age.png
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Moje są zdecydowanie pełniejsze i takie jakby ciężkie, czasami lekko bolą, sutki mam za to bardzo wrażliwe.
    Te migreny mnie wykończą, wczoraj zasypiałam z potwornym bólem głowy i teraz znowu się zaczyna

Kurczę u mnie też migreny :( Cały zeszły tydzień miałam, dzień w dzień :( Niestety tendencje u mnie były już wcześniej, czytałam, że w ciąży to się może nasilić :(
    Najgorsze, że proszków nie można brać, nic innego nie pomaga :(

U mnie piersi raczej bez zmian, lekko obolałe nadal są ale to głównie wieczorami. Na pewno dużo mniej niż na początku. Rozmiarowo chyba bez zmian.

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety tez występują te bóle migrenowe.. o dziwo w tym tygodniu jeszcze nie mialam.

Dziewczyny,wiecie ile będziecie czekać na wynik Pappy?
    Mi lekarz powiedział że pełen wynik dostanę w ciągu 2 tyg.. natomiast babka w labu cos mowila o 3 tygodniach.. jak dla mnie to trochę długo.
    Mialam.niw robic nifty dopóki nie dostanę pełnych wyników ale sama juz nie wiem..

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem po wizycie. Kamień z serca, wszystko jest w porządku. Jeśli dobrze widzę na zdjęciu to dzieciorek ma 7cm (lekarz na pewno mówił ale przez połowę wizyty jakbym była za szklaną ścianą 🙈 Jutro prenatalne więc czekam żeby zacząć się w końcu w pełni cieszyć.

Do kiedy wasi lekarze każą Wam brać duphaston? Ja mam jeszcze 4 tabletki, do tej pory brałam 2x dziennie i mój dr. Kazał mi tylko tą paczkę do końca wybrać ale już po jednej tabletce dziennie. Zastanawiam się czy to nie za szybko?

Co do wyników to mój lekarz dziś mówił, w czeka się 2 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 15:07

Chantell88, dominikawa, Arga, Nadia35, Aliya, Salea lubią tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Arga Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston bierze się jakoś do 12 tygodnia bo później już łożysko robi robotę.
    Na wyniki papoa czeka się około dwóch tygodni

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Hej dziewczyny, jestem po wizycie. Kamień z serca, wszystko jest w porządku. Jeśli dobrze widzę na zdjęciu to dzieciorek ma 7cm (lekarz na pewno mówił ale przez połowę wizyty jakbym była za szklaną ścianą 🙈 Jutro prenatalne więc czekam żeby zacząć się w końcu w pełni cieszyć.

Do kiedy wasi lekarze każą Wam brać duphaston? Ja mam jeszcze 4 tabletki, do tej pory brałam 2x dziennie i mój dr. Kazał mi tylko tą paczkę do końca wybrać ale już po jednej tabletce dziennie. Zastanawiam się czy to nie za szybko?

Co do wyników to mój lekarz dziś mówił, w czeka się 2 tygodnie.

Do 12 tyg bralam

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zaczynam 11 tydzień. Przedostatni pierwszego trymestru. Ale czas leci :)

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston trzeba odstawić szybciej zwłaszcza w ciąży z chłopcem, bo coś tam złego powoduje (kiedyś o tym gdzieś słyszałam).

U mnie cycki totalnie inne - większe przynajmniej o połowę i mam już te wielkie brązowe sutki🙈 Nigdy mi się to nie podobało w ciąży. W pierwszej zmiana przyszła dużo później. Pojawiła mi się też już wyraźna linea negra.

U mnie na uzupełnienie opisu USG o wymiki testu podwójnego czeka się tydzień.

Miałam dziś pogadać w kancelarii o redukcji godzin pracy... to wpłyneły nam 3 nowe duże sprawy i teraz mi głupio 🤦‍♀️ Będę pracować chyba do porodu na full time🤪

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Duphaston trzeba odstawić szybciej zwłaszcza w ciąży z chłopcem, bo coś tam złego powoduje (kiedyś o tym gdzieś słyszałam).

U mnie cycki totalnie inne - większe przynajmniej o połowę i mam już te wielkie brązowe sutki🙈 Nigdy mi się to nie podobało w ciąży. W pierwszej zmiana przyszła dużo później. Pojawiła mi się też już wyraźna linea negra.

U mnie na uzupełnienie opisu USG o wymiki testu podwójnego czeka się tydzień.

Miałam dziś pogadać w kancelarii o redukcji godzin pracy... to wpłyneły nam 3 nowe duże sprawy i teraz mi głupio 🤦‍♀️ Będę pracować chyba do porodu na full time🤪
    Szybciej, czyli kiedy? Kurczę. Ja coś liczę na chłopaka 🤣 w poprzedniej ciąży nic nie brałam tylko w pierwszej bo był krwiak ale jakoś krótko brałam a teraz się boję odstawić 🙈 plamień już nie mam a 12 tydzień będzie przy kolejnej wizycie hmm.

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Szybciej, czyli kiedy? Kurczę. Ja coś liczę na chłopaka 🤣 w poprzedniej ciąży nic nie brałam tylko w pierwszej bo był krwiak ale jakoś krótko brałam a teraz się boję odstawić 🙈 plamień już nie mam a 12 tydzień będzie przy kolejnej wizycie hmm.

Mi wczoraj lekarz powiedział, żeby odstawiła przy 11+6, czyli tak jak.dziewczyny piszą, do 12 tygodnia.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam SMS do ginekologa. Ja miałam progesteron na poziomie 14-15 i biorę 2x1. Odpisała mi, żeby sprawdzić jego poziom i jak będzie powyżej 20 to mogę już odstawić. Już łożysko chyba powinno przejac robotę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 16:53

Arga lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Napisałam SMS do ginekologa. Ja miałam progesteron na poziomie 14-15 i biorę 2x1. Odpisała mi, żeby sprawdzić jego poziom i jak będzie powyżej 20 to mogę już odstawić. Już łożysko chyba powinno przejac robotę?
    To zrobię podobnie bo też miałam progesteron chyba 14 bo spadł z 19 i stąd były te plamienia pewnie.

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A łożysko przejmuje robotę około tego 12 tygodnia bo zanika to ciałko żółte więc powinno być już dobrze.

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    A łożysko przejmuje robotę około tego 12 tygodnia bo zanika to ciałko żółte więc powinno być już dobrze.

Hmm no to może jeszcze strach odstawiać? Jutro dopiero zaczynamy 11t. Zbadam jutro proga i pomyślimy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 17:29

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz kazal wybrac jeszcze 3 opakowania i odstawic.

age.png
  • Nadia35 Nowa

Wysłany: 18 stycznia 2023, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    A jak wasze piersi? Ja nie widzę żeby się powiększyły, brodawki i sutki się nie zmieniły, nie widzę też żyłek. Jedyne co to piersi są tkliwe i bolesne, zwłaszcza po zdjęciu stanika albo w nocy jak wstanę czy nad ranem.

Moje są większe i bardzo wrażliwe.Do tego mam bardzo widoczne , wypukłe żyły na piersiach. Ale bywa też tak , że np przez 2 dni prawie wcale ich nie czuje , nie wiem od czego to zależy 🤷‍♀️ Ale ogólnie u mnie ból piersi, zupełnie oby niż przed miesiączką jest pierwszym objawem ciąży , tak samo było w poprzednich ciążach .

Marrud88 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:

Próbował lekarz dziś podejrzeć czy jest siurak ale nie było widać a wolał nie strzelać w ciemno z płcią. Ja właściwie nie mam chyba preferencji w tym kierunku.

W pracy też czekanie rozmowa teraz, czekałam do tej wizyty żeby potwierdzić że wszystko jest dobrze. Dłużej już nie wypada czekać bo nie wiem czy znajdą szybko jakieś zastępstwo.

U mnie piersi jakoś bez szału normalnie wchodzę w swoje staniki póki co.

adukow, Marrud88 lubią tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • adukow Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Próbował lekarz dziś podejrzeć czy jest siurak ale nie było widać a wolał nie strzelać w ciemno z płcią. Ja właściwie nie mam chyba preferencji w tym kierunku.

W pracy też czekanie rozmowa teraz, czekałam do tej wizyty żeby potwierdzić że wszystko jest dobrze. Dłużej już nie wypada czekać bo nie wiem czy znajdą szybko jakieś zastępstwo.

U mnie piersi jakoś bez szału normalnie wchodzę w swoje staniki póki co.

Ja też czekam właśnie do prenatalnych, żeby powiedzieć w korpo. A od kiedy planujesz L4? 🙂

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wyszłam z wizyty. Ufff. Wszystko jest książkowo, wq USG 8+5, wq OM 9+1. Dzidziuś ma już 2,5cm i serducho bije 176/min, doktor mówiła że w kolejnym tygodniu będzie jeszcze szybciej a później zacznie zwalniać :) za 4 tygodnie, 15 lutego prenatalne. Mam nadzieję że szybciutko minie ten czas, wtedy też poinformujemy wszystkich, bo póki co wiemy tylko my ;)

Marrud88, Vilka, Chantell88, Arga, zasada lubią tę wiadomość

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Ja też czekam właśnie do prenatalnych, żeby powiedzieć w korpo. A od kiedy planujesz L4? 🙂
    Na razie się jeszcze nie wybieram Na L4 ale mam ten komfort pracy w trybie home office więc czasem jak się bardzo źle czuję to trochę wrzucam na luz i nadrabiam później. Choć widzę że już mam lekkie zaległości przez to. Zastanawiam się nad tym na razie.

Zobaczę też jaka będzie reakcja szefa na ciążę czy będą chcieli coś kombinować żeby później się mnie pozbyc bo w takiej sytuacji wybiorę się szybciej na to L4 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 20:13

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ