Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
welonka wrote:U mnir3 jedynie sutki wieksze i tkliwe bez biustonosza i tyle. A i nie karmie corki 2.5 roku i mialam caly czas laktacje nie zanikla calkowicie a w ciazy od razu zanikla.
-
ada.d wrote:Moje są zdecydowanie pełniejsze i takie jakby ciężkie, czasami lekko bolą, sutki mam za to bardzo wrażliwe.
Te migreny mnie wykończą, wczoraj zasypiałam z potwornym bólem głowy i teraz znowu się zaczyna
Kurczę u mnie też migreny Cały zeszły tydzień miałam, dzień w dzień Niestety tendencje u mnie były już wcześniej, czytałam, że w ciąży to się może nasilić
Najgorsze, że proszków nie można brać, nic innego nie pomaga
U mnie piersi raczej bez zmian, lekko obolałe nadal są ale to głównie wieczorami. Na pewno dużo mniej niż na początku. Rozmiarowo chyba bez zmian.
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
U mnie niestety tez występują te bóle migrenowe.. o dziwo w tym tygodniu jeszcze nie mialam.
Dziewczyny,wiecie ile będziecie czekać na wynik Pappy?
Mi lekarz powiedział że pełen wynik dostanę w ciągu 2 tyg.. natomiast babka w labu cos mowila o 3 tygodniach.. jak dla mnie to trochę długo.
Mialam.niw robic nifty dopóki nie dostanę pełnych wyników ale sama juz nie wiem..10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Hej dziewczyny, jestem po wizycie. Kamień z serca, wszystko jest w porządku. Jeśli dobrze widzę na zdjęciu to dzieciorek ma 7cm (lekarz na pewno mówił ale przez połowę wizyty jakbym była za szklaną ścianą 🙈 Jutro prenatalne więc czekam żeby zacząć się w końcu w pełni cieszyć.
Do kiedy wasi lekarze każą Wam brać duphaston? Ja mam jeszcze 4 tabletki, do tej pory brałam 2x dziennie i mój dr. Kazał mi tylko tą paczkę do końca wybrać ale już po jednej tabletce dziennie. Zastanawiam się czy to nie za szybko?
Co do wyników to mój lekarz dziś mówił, w czeka się 2 tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 15:07
Chantell88, dominikawa, Arga, Nadia35, Aliya, Salea lubią tę wiadomość
-
Usiasia wrote:Hej dziewczyny, jestem po wizycie. Kamień z serca, wszystko jest w porządku. Jeśli dobrze widzę na zdjęciu to dzieciorek ma 7cm (lekarz na pewno mówił ale przez połowę wizyty jakbym była za szklaną ścianą 🙈 Jutro prenatalne więc czekam żeby zacząć się w końcu w pełni cieszyć.
Do kiedy wasi lekarze każą Wam brać duphaston? Ja mam jeszcze 4 tabletki, do tej pory brałam 2x dziennie i mój dr. Kazał mi tylko tą paczkę do końca wybrać ale już po jednej tabletce dziennie. Zastanawiam się czy to nie za szybko?
Co do wyników to mój lekarz dziś mówił, w czeka się 2 tygodnie.
Do 12 tyg bralam10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Ja jutro zaczynam 11 tydzień. Przedostatni pierwszego trymestru. Ale czas leci
-
Duphaston trzeba odstawić szybciej zwłaszcza w ciąży z chłopcem, bo coś tam złego powoduje (kiedyś o tym gdzieś słyszałam).
U mnie cycki totalnie inne - większe przynajmniej o połowę i mam już te wielkie brązowe sutki🙈 Nigdy mi się to nie podobało w ciąży. W pierwszej zmiana przyszła dużo później. Pojawiła mi się też już wyraźna linea negra.
U mnie na uzupełnienie opisu USG o wymiki testu podwójnego czeka się tydzień.
Miałam dziś pogadać w kancelarii o redukcji godzin pracy... to wpłyneły nam 3 nowe duże sprawy i teraz mi głupio 🤦♀️ Będę pracować chyba do porodu na full time🤪 -
Mellow wrote:Duphaston trzeba odstawić szybciej zwłaszcza w ciąży z chłopcem, bo coś tam złego powoduje (kiedyś o tym gdzieś słyszałam).
U mnie cycki totalnie inne - większe przynajmniej o połowę i mam już te wielkie brązowe sutki🙈 Nigdy mi się to nie podobało w ciąży. W pierwszej zmiana przyszła dużo później. Pojawiła mi się też już wyraźna linea negra.
U mnie na uzupełnienie opisu USG o wymiki testu podwójnego czeka się tydzień.
Miałam dziś pogadać w kancelarii o redukcji godzin pracy... to wpłyneły nam 3 nowe duże sprawy i teraz mi głupio 🤦♀️ Będę pracować chyba do porodu na full time🤪 -
Arga wrote:Szybciej, czyli kiedy? Kurczę. Ja coś liczę na chłopaka 🤣 w poprzedniej ciąży nic nie brałam tylko w pierwszej bo był krwiak ale jakoś krótko brałam a teraz się boję odstawić 🙈 plamień już nie mam a 12 tydzień będzie przy kolejnej wizycie hmm.
Mi wczoraj lekarz powiedział, żeby odstawiła przy 11+6, czyli tak jak.dziewczyny piszą, do 12 tygodnia.
-
Napisałam SMS do ginekologa. Ja miałam progesteron na poziomie 14-15 i biorę 2x1. Odpisała mi, żeby sprawdzić jego poziom i jak będzie powyżej 20 to mogę już odstawić. Już łożysko chyba powinno przejac robotę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 16:53
Arga lubi tę wiadomość
-
Vilka wrote:Napisałam SMS do ginekologa. Ja miałam progesteron na poziomie 14-15 i biorę 2x1. Odpisała mi, żeby sprawdzić jego poziom i jak będzie powyżej 20 to mogę już odstawić. Już łożysko chyba powinno przejac robotę?
-
Arga wrote:A łożysko przejmuje robotę około tego 12 tygodnia bo zanika to ciałko żółte więc powinno być już dobrze.
Hmm no to może jeszcze strach odstawiać? Jutro dopiero zaczynamy 11t. Zbadam jutro proga i pomyślimy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 17:29
-
Vilka wrote:A jak wasze piersi? Ja nie widzę żeby się powiększyły, brodawki i sutki się nie zmieniły, nie widzę też żyłek. Jedyne co to piersi są tkliwe i bolesne, zwłaszcza po zdjęciu stanika albo w nocy jak wstanę czy nad ranem.
Moje są większe i bardzo wrażliwe.Do tego mam bardzo widoczne , wypukłe żyły na piersiach. Ale bywa też tak , że np przez 2 dni prawie wcale ich nie czuje , nie wiem od czego to zależy 🤷♀️ Ale ogólnie u mnie ból piersi, zupełnie oby niż przed miesiączką jest pierwszym objawem ciąży , tak samo było w poprzednich ciążach .Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Duphaston trzeba odstawić szybciej zwłaszcza w ciąży z chłopcem, bo coś tam złego powoduje (kiedyś o tym gdzieś słyszałam).
Miałam dziś pogadać w kancelarii o redukcji godzin pracy... to wpłyneły nam 3 nowe duże sprawy i teraz mi głupio 🤦♀️ Będę pracować chyba do porodu na full time🤪
W pracy też czekanie rozmowa teraz, czekałam do tej wizyty żeby potwierdzić że wszystko jest dobrze. Dłużej już nie wypada czekać bo nie wiem czy znajdą szybko jakieś zastępstwo.
U mnie piersi jakoś bez szału normalnie wchodzę w swoje staniki póki co.adukow, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Usiasia wrote:Próbował lekarz dziś podejrzeć czy jest siurak ale nie było widać a wolał nie strzelać w ciemno z płcią. Ja właściwie nie mam chyba preferencji w tym kierunku.
W pracy też czekanie rozmowa teraz, czekałam do tej wizyty żeby potwierdzić że wszystko jest dobrze. Dłużej już nie wypada czekać bo nie wiem czy znajdą szybko jakieś zastępstwo.
U mnie piersi jakoś bez szału normalnie wchodzę w swoje staniki póki co.
Ja też czekam właśnie do prenatalnych, żeby powiedzieć w korpo. A od kiedy planujesz L4? 🙂 -
nick nieaktualnyJa właśnie wyszłam z wizyty. Ufff. Wszystko jest książkowo, wq USG 8+5, wq OM 9+1. Dzidziuś ma już 2,5cm i serducho bije 176/min, doktor mówiła że w kolejnym tygodniu będzie jeszcze szybciej a później zacznie zwalniać za 4 tygodnie, 15 lutego prenatalne. Mam nadzieję że szybciutko minie ten czas, wtedy też poinformujemy wszystkich, bo póki co wiemy tylko my
Marrud88, Vilka, Chantell88, Arga, zasada lubią tę wiadomość
-
adukow wrote:Ja też czekam właśnie do prenatalnych, żeby powiedzieć w korpo. A od kiedy planujesz L4? 🙂
Zobaczę też jaka będzie reakcja szefa na ciążę czy będą chcieli coś kombinować żeby później się mnie pozbyc bo w takiej sytuacji wybiorę się szybciej na to L4 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 20:13