X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja jak się dowiedziałam, że to baby girl nie wytrzymałam i kupiłam kilka śliczności na wyprzedaży w Newbie🥰

Z drugim dzieciem pod tym względem to jest juz dużo prościej, bo czlowiek wie co przydatne, a nie tylko ładne, ale beznadziejne. Ja ide tym razem wylacznie w kopertowe bodziaki i pajacyki z suwakiem 🙂
    Kopertowe bodziaki są super ale tych na zamek nie lubiłam, ani takich co tylko jedna nogawka się rozpinała. Ja mam pełno ubranek i będę musiała zobaczyć co się nada a co dokupić

Muszka1 lubi tę wiadomość

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Kopertowe bodziaki są super ale tych na zamek nie lubiłam, ani takich co tylko jedna nogawka się rozpinała. Ja mam pełno ubranek i będę musiała zobaczyć co się nada a co dokupić
    O widzisz, a moja od roz. 56 do 98 przechodziła w piżamkach tylko na suwak z Kappahla, bardzo mi się nadały, a potem jeszcze je nieźle odsprzedałam

O te chodzi https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/44-86/sov---mysklader/pyjamas/wzorzysta-pizama-niemowleca-2-pak/217927/?utm_source=app&utm_medium=crm

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem że to głupie panikowanie z mojej strony, ale tyle się człowiek naczyta o poronieniach. Wizytę mam dopiero za tydzień i już ciągle się mocno stresuje. Ostatnio było bicie serduszka, ale oczywiście się naczytałam że u kogoś tam w 7t biło, a w 11 już nie. Nawet moja koleżanka tak miała niegdys. I się boje. Jak wiecie przedwczoraj robiłam progesteron żeby sprawdzić czy dalej brać duphaston i wyszedł mi na poziomie 18 (3 tyg temu było prawie 15). Mam 11 tydzień. Czy mogę się uspokoić tym, że gdyby coś się działo nie tak to progesteron by spadł ? A jeśli jest na tym poziomie to dzieciątko ma się dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2023, 21:02

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Dziewczyny, wiem że to głupie panikowanie z mojej strony, ale tyle się człowiek naczyta o poronieniach. Wizytę mam dopiero za tydzień i już ciągle się mocno stresuje. Ostatnio było bicie serduszka, ale oczywiście się naczytałam że u kogoś tam w 7t biło, a w 11 już nie. Nawet moja koleżanka tak miała niegdys. I się boje. Jak wiecie przedwczoraj robiłam progesteron żeby sprawdzić czy dalej brać duphaston i wyszedł mi na poziomie 18 (3 tyg temu było prawie 15). Mam 11 tydzień. Czy mogę się uspokoić tym, że gdyby coś się działo nie tak to progesteron by spadł ? A jeśli jest na tym poziomie to dzieciątko ma się dobrze...

Moje doświadczenie jest takie, że jak zbadałam kiedyś progesteron na własną rękę to lekarz mnie opierdzielił, że po co, czy wiem kiedy mierzyć, progesteron skacze w pikach, trzeba zrobić kilka pomiarów żeby cokolwiek z tego wiedzieć itp. itd... Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości jedź nawet na sor. Powiedz, że boli cię brzuch czy coś i cię zbadają, jeżeli nie masz możliwości iść do swojego lekarza. Ja w ciąże z córką zaszłam po pierwszym poronieniu, miałam wtedy takie schizy, że wizyty miałam co tydzień i mój lekarz to rozumiał. Może pogadaj ze swoim, że chciałabyś częstsze wizyty. I to normalne, każda z nas mniej lub bardziej obawia się straty. Przytulam i wierzę, że wszystko jest dobrze, a przez hormony też pewne lęki w nas się wyolbrzymiają.

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Jeśli bardzo się denerwujesz to może przyspiesz wizytę lub jedź na IP.

Z wynikami nie pomogę, nie mierzyłam progesteronu w ciąży wogóle, mimo wcześniejszego poronienia. Tobie kazał lekarz zbadać czy sama zrobiłaś badanie?
    Doskonale Cię rozumiem, każdy dzień przed wizytą to była panika (a miałam odstęp miesięczny). Teraz miałam wizyty 2 dni pod rząd i byłam trochę spokojniejsza przez dosłownie jeden dzień. Wczoraj znów wróciły obawy.
    Ja też wzbraniałam się przed zakupem detektora żeby ciagle nie sprawdzać ale dzisiaj stwierdziłam że chyba jednak kupię go dla swojego spokoju. Nie wiem czy to dobry plan ale na tą chwilę innego nie mam.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz zaproponował sprawdzić żeby zdecydować czy kontynuować duphaston. Ale to była moja inicjatywa. Ech, no jakoś wytrzymam do kolejnego poniedziałku. Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Niepotrzebnie się denerwuje. Będzie dobrze

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Nie martw się, większość z nas ma podobne obawy :-* Masz termin jeden dzień przede mną, jesteśmy na tym samym etapie. Ja sobie dodaję otuchy tym, że większość poronień dzieje się wcześniej niż 11 tydzień, i z każdym dniem ryzyko jest coraz mniejsze. Objawy mam już słabsze i to też wywołuje stres, ale to również tłumaczę sobie, że łożysko już powoli przejmuje funkcje i wtedy mdłości i inne objawy mogą ustępować. Wizytę mam w środę i też już bym chciała wiedzieć czy wszystko dobrze, ale mimo strachu mocno wierzę, że tak :-) Kciuki trzymam zarówno za siebie, za Ciebie i za każdą z nas, mam nadzieję że limit pecha na grupie wyczerpany i wszystkim się powiedzie. Pamiętaj, że wiele osób na forum nie pisze o ciążach z prawidłowym przebiegiem, ani o takich, przy których się nie stresują, tylko cieszą się tymi ciążami w ciszy z bliskimi, a wiele informacji na forach pochodzi właśnie od dziewczyn z obawami, z problemami, z wątpliwościami, dlatego wydaje się tych gorszych informacji dużo i bywają przytłaczające. Odkąd przestałam przeszukiwać internet jest mi nieco lżej i lepiej :-) Mocno wierzę w każdą z nas, i wysyłam dużo dobrych myśli, będzie dobrze!

Vilka, ada.d, Nadia35 lubią tę wiadomość

• Vilka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Salea ❤️

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka, a masz detektor? Jak jesteś szczupła, to powinnaś już słyszeć serduszko. To naprawdę uspokaja 🙂

My wczoraj chyba wybraliśmy imię, jeśli na najbliższej wizycie potwierdzi się dziewczyna, to będzie zaklepane. Mnie się bardzo mało damskich podoba, bo chcę koniecznie krótkie (2 sylaby), bez polskich znaków, nie dziwaczne i nie zbyt podobne do imienia pierwszej corki. Dla chłopca miałam więcej typów, z dziewczyną jest trudniej 🙃

Ale u nas śniegu mnóstwo! Musimy Młodą zabrać na jakieś sanki 🌨❄️

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Vilka, a masz detektor? Jak jesteś szczupła, to powinnaś już słyszeć serduszko. To naprawdę uspokaja 🙂

My wczoraj chyba wybraliśmy imię, jeśli na najbliższej wizycie potwierdzi się dziewczyna, to będzie zaklepane. Mnie się bardzo mało damskich podoba, bo chcę koniecznie krótkie (2 sylaby), bez polskich znaków, nie dziwaczne i nie zbyt podobne do imienia pierwszej corki. Dla chłopca miałam więcej typów, z dziewczyną jest trudniej 🙃

Ale u nas śniegu mnóstwo! Musimy Młodą zabrać na jakieś sanki 🌨❄️

I jakie wybraliście? 😊

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę się stresować detektorem :D postaram się wyluzować. Właśnie, jakie imię wybraliście? My dla dziewczynki mamy, gorzej z chłopcem.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u Was z bólami w podbrzuszu? U mnie trzeci dzień takie jakby lekkie miesiączkowe i nie wiem czy to prawidłowy objaw. Od 4 dni biorę po jednej tabletce duphastonu, wczoraj wzięłam ostatnią bo już lekarz kazał odstawić i nie wiem czy może to mieć związek.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam parę teraz dni bardziej intensywnych gdzie bóle były odczuwalne, ale tłumacze sobie że musi się macica powiększać. :)

Powiedzcie jaką dawkę bralyscie i jak mocną Luteinę??

Usiasia lubi tę wiadomość

• ada.d Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Dziewczyny jak u Was z bólami w podbrzuszu? U mnie trzeci dzień takie jakby lekkie miesiączkowe i nie wiem czy to prawidłowy objaw. Od 4 dni biorę po jednej tabletce duphastonu, wczoraj wzięłam ostatnią bo już lekarz kazał odstawić i nie wiem czy może to mieć związek.

Ja od wczoraj mam takie bóle, do tego brzuch twardy i trochę jakby wzdęty.
    Ale bardzo pociesza mnie to, że nie ja jedna mam takie dolegliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 14:28

Usiasia lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Ja od wczoraj mam takie bóle, do tego brzuch twardy i trochę jakby wzdęty.
    Ale bardzo pociesza mnie to, że nie na jedną mam takie dolegliwości.
    U mnie bardzo podobnie. Jesteśmy prawie na tym samym etapie, widocznie tak ma być.

ada.d lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas tez piekna zima byla wczoraj ,rano mieliśmy problem zeby wyjechać samochodem:) a dzisiaj juz ciapa ale bałwan i sanki zaliczone.
    U nas imię bedzie wybrać córka, uparla sje ze bedzie brat i siostra i ciezko jej przetłumaczyć ze jest tylko jedna dzidzia w brzuchu .

Mialam caly weekend aktywny dosx wczoraj mieliśmy przedstawienie i bal karnalowy w przedszkolu (po tym balu wrocilam do domu wymeczona jak po dobrej dyskotece ;d) caly dzien na nogach i dzisiaj tak samo a teraz leze bo wlasnie czuje takie napiecia i twardnieja brzucha.

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:

Ja miałam bóle miesiączkowe w 4-5 tygodniu. Obecnie spokój. Jedynie czasami kłucie, ciągnięcie, ale nie są to skurczowe bóle. Może to dopiero przede mną, bo mam młodsza ciąże niż wy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:24

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic nie czuję teraz ale to tak chyba falami się dzieje a nie cały czas.
    Za to mdłości mnie nie opuszczają. Już mam dość.
    Odzyskuję trochę energii i myślę o remoncie bo muszę dużo pozmieniać w mieszkaniu.

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja też nic nie czuję teraz ale to tak chyba falami się dzieje a nie cały czas.
    Za to mdłości mnie nie opuszczają. Już mam dość.
    Odzyskuję trochę energii i myślę o remoncie bo muszę dużo pozmieniać w mieszkaniu.
    Współczuję. Ja też mam mdłości wciąż choć dzisiaj nawet udało mi się zjeść dość dużo. Za to po jedzeniu mam taki gigantyczny nadmiar śliny i wieczorami mdli mnie.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a co tu taka cisza?
    Meldować jak się czujecie?
    Kiedy kolejne wizyty?

My mieliśmy weekend pełen emocji, bo informowaliśmy najbliższą rodzinę o ciąży.
    W piątek prenatalne i po wynikach będziemy już mówić wszystkim 😊
    Ciekawa jestem czy podczas wizyty lekarz powie nam kto w brzuchu mieszka 🥰

adukow lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ