X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziaiaj zamontowałam adaptery do pasow i nie potrafie sobie wybobrazic jak w tym jedzic sie w dlugich sukienkach czy spodnicach.
    Wszystko się gniecie a w lecie masz gołe nogi 😅 też muszę swoje zamontować ale ich nie lubię 🙈

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się właśnie z adapterem jeździ super wygodnie i chyba z niego nie zrezygnuję po ciąży ;-)

• ada.d Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Chyba mam już wszystkie niezbędne wyniki, uff. Robiłam dzisiaj pappe, bo za tydzień prenatalne i mam już jej wynik, szok jak szybko.
    Też bym chciała znać już płeć :D

Ja też mam już wynik testu Pappa i HCG, ale nic mi te liczby nie mówią.
    Przesunęli mi prenatalne na czwartek rano, bardzo się z tego cieszę.
    Mam cały czas te bóle podbrzusza, wczoraj pisałam w tej sprawie do mojego ginekologa, napisał, że to normalny objaw ciąży, ale wcale mnie to nie uspokoiło.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko u Was te wyniki, ciekawe od czego to zależy. Ja muszę czekać na pappę 2 tygodnie :( Tylko że u nas odbiera się w gabinecie i od razu Pani objaśnia czy są jakieś nieprawidłowości.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Wszystko się gniecie a w lecie masz gołe nogi 😅 też muszę swoje zamontować ale ich nie lubię 🙈
    I wszytsko chyba musi byc zadarte do góry zeby zapiac. Ja zamontowałam bo codzinie robie okolo 50 km . Nie wygodne jest te zapiecie miedzy nogami.

Ja wlasnie siedze w samochodzie czekama z corka skonczy zajecia zjadlam zapiekanke i opycham soe chrupkami cos czuje ze bede potem żalowac.

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Szybko u Was te wyniki, ciekawe od czego to zależy. Ja muszę czekać na pappę 2 tygodnie :( Tylko że u nas odbiera się w gabinecie i od razu Pani objaśnia czy są jakieś nieprawidłowości.

Mnie lekarz uprzedził, żeby samemu nie otwierać wyników, bo nic mi one nie powiedzą, stwierdził że spędzę pół dnia przekopując internet i tylko niepotrzebnie będę się denerwowałam.
    Dlatego tylko wydrukowałam i schowałam do teczki.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie bardzo sprawdził zielony Elancyl na rozstępy, w pierwszej ciąży nie wyszedł mi ŻADEN, a miałam gigantyczny brzuch i wielkie dziecko. Niestety wycofali go z naszych aptek.

Teraz używam Musteli biało-czerwonej, na razie rozstępów brak, zobaczymy jak będzie potem.

Ja mam adapter BeSafe, ale jeszcze nie zdążyłam go zamontować, a codziennie jeżdzę bardzo dużo 🙈 Muszę się za to wziąć w najbliższym czasie.

Dziś od 2 osob dostałam gratulacje, co pokazuje, że już BARDZO widać mi brzuch 😉 Musimy dziewczyny wrzucić tu fotki naszych brzuszków jak na lipcówkach, fajnie się potem wraca do tych postow 😊

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Mnie sie bardzo sprawdził zielony Elancyl na rozstępy, w pierwszej ciąży nie wyszedł mi ŻADEN, a miałam gigantyczny brzuch i wielkie dziecko. Niestety wycofali go z naszych aptek.

Teraz używam Musteli biało-czerwonej, na razie rozstępów brak, zobaczymy jak będzie potem.

Ja mam adapter BeSafe, ale jeszcze nie zdążyłam go zamontować, a codziennie jeżdzę bardzo dużo 🙈 Muszę się za to wziąć w najbliższym czasie.

Dziś od 2 osob dostałam gratulacje, co pokazuje, że już BARDZO widać mi brzuch 😉 Musimy dziewczyny wrzucić tu fotki naszych brzuszków jak na lipcówkach, fajnie się potem wraca do tych postow 😊

Pochwal się tym brzuszkiem:)
    U mnie poki co wygląda jak bym się dobrze najadla i jest mało widoczny wiec jak coś urośnie to wrzucę foto.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też macie takie zmienne samopoczucie? Ostatnie kilka dni czułam sie naprawdę świetnie fizycznie. Dzisiaj od rana czuję się fatalnie, przeleżałam na sofie cały dzień, zaliczyłam chyba z 4 drzemki, wzięło mnie mega obrzydzenie do jedzenia, jedyne co byłam w stanie zjeść to frytki.

Do tego mdłości, zawroty głowy, uczucie szybciej bijącego serca...Liczę, że jutro będzie lepiej :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2023, 16:58

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Salea Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Dziewczyny czy wy też macie takie zmienne samopoczucie? Ostatnie kilka dni czułam sie naprawdę świetnie fizycznie. Dzisiaj od rana czuję się fatalnie, przeleżałam na sofie cały dzień, zaliczyłam chyba z 4 drzemki, wzięło mnie mega obrzydzenie do jedzenia, jedyne co byłam w stanie zjeść to frytki.

Do tego mdłości, zawroty głowy, uczucie szybciej bijącego serca...Liczę, że jutro będzie lepiej :(
    Mam dzisiaj podobnie, jakieś dziwne osłabienie nie wiadomo skąd, wczoraj mega głód a dzisiaj odrzucenie od wszystkiego i brak apetytu. Czuje jakby ktoś mi odciął zasilanie, choć i tak było go mało to teraz zero, dętka. I mózg też jakby odcięty od reszty 🤷🏼‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2023, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) piersi prawie wcale już nie bolą, mdłości też trochę odpuszczają ale za to kondycja coraz gorszą i zmęczenie zemną wygrywa. Przejdę kawałek i mam zadyszkę.
    Wczoraj pierwszy raz udało nam się znaleźć serduszko detektorem, cieszymy się bo mąż pierwszy raz miał ,,kontakt,, z bąbelkiem.
    Za tydzień w czwartek mam badanie USG na nfz, a kolejne mam prywatne 15 lutego, więc się cieszę bo praktycznie co dwa tygodnie mu wypada badanie, a tym samym będę spokojniejsza. Cały czas się waham kiedy powiedzieć wszystkim o ciąży. Niby tydzień w ta czy w tamtą nic nie da, ale póki nikt nie wie czuję się jakoś tak bezpiecznie...

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:

Ja mam do samo. Do tej pory czułam się fatalnie, głównie mój żołądek odmawiał współpracy, przez 3 tygodnie codziennie wymiotowałam. Od 2 dni apetyt się poprawił ale mam bardzo niskie ciśnienie i nie mam na nic siły. Codziennie muszę zrobić sobie drzemkę bo inaczej nie jestem w stanie funkcjonować.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Ja mam do samo. Do tej pory czułam się fatalnie, głównie mój żołądek odmawiał współpracy, przez 3 tygodnie codziennie wymiotowałam. Od 2 dni apetyt się poprawił ale mam bardzo niskie ciśnienie i nie mam na nic siły. Codziennie muszę zrobić sobie drzemkę bo inaczej nie jestem w stanie funkcjonować.

A jak Twoje bóle brzuchu? Przeszły?

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    A jak Twoje bóle brzuchu? Przeszły?
    Tak, trwały 3 dni. Wydaje mi się że w piątek za długo pracowałam przy komputerze i chyba za długo siedziałam, choć nie wiem czy to mogła być przyczyną.
    Dziś wyjątkowo dobrze się czuję poza niskim ciśnieniem.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Aliya Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2023, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na prenatalnych i u mnie było tak, że o 15 byłam na pobraniu krwi a na 16:30 usg. Wyniki z krwi miałam już na wizycie z usg, także od razu miałam wyliczone ryzyka. Myśle ze to dobre rozwiązanie, oszczędza dużo stresu. Współczuje Wam ze musicie tyle czekać :(

Co do samego usg to lekarz robił przez brzuch i przez pochwę, musiałam mieć pusty pęcherz.
    Dzidzia współpracowała i dość szybko udało się wszystko pomierzyć, wszystkie parametry w normie i ryzyka tez mamy niskie. Na 90% dziewczynka :) 💖

Arga, Salea, Chantell88, Marrud88 lubią tę wiadomość

04/22 26tc 👼
    07/23 38tc 🌈
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Tak, trwały 3 dni. Wydaje mi się że w piątek za długo pracowałam przy komputerze i chyba za długo siedziałam, choć nie wiem czy to mogła być przyczyną.
    Dziś wyjątkowo dobrze się czuję poza niskim ciśnieniem.

A mnie cały czas boli 😔 i strasznie mnie to martwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 07:45

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z mdlosciami raz lepiej raz gorzej ale zauzwazylam ze do 12 cos mige podzialasc potem juz mniej a 16-17 padam i spie nawet na stojaca, wczoraj poszlam spac 19.30 obudzilam sie o 22 na kanpake i poszlam dalej spac :)

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch boli jak za długo chodzę, sprzątam lub jak się zdenerwuję ale szybko przechodzi jak odpocznę.
    Na waszym etapie dzieciaczki już szybko będą rosnąć więc może się tam wszystko rozciągać.

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam pierwsze mdłości po dłuuugiej przerwie,połączone z bólem głowy..

Brzuch mnie nie boli,czasami może coś tam pociągnie ale nawet nie zwracam szczególnej uwagi na to.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    U mnie z mdlosciami raz lepiej raz gorzej ale zauzwazylam ze do 12 cos mige podzialasc potem juz mniej a 16-17 padam i spie nawet na stojaca, wczoraj poszlam spac 19.30 obudzilam sie o 22 na kanpake i poszlam dalej spac :)

A jak rozwiązujesz to jeśli chodzi o córcię? Ja popołudniami też czuję coraz większe zmęczenie, ale mam poczucie, że muszę pobyć trochę z młodą i dla młodej po mojej pracy i jej przedszkolu. Często to taka zabawa na pół gwizdka, ale boję się, że pogorszylyby nam się relacje, jakbym odpoczywała zamiast być z nią. Do tego moja pozno chodzi spac, ostatnio ok. 21, więc tego czasu na mój odpoczynek jest turbo mało 🙈 Boje sie jak to bedzie przy dwojce, jak wtedy dzielić uwage miedzy dzieci, zeby było sprawiedliwie i nikt nie poczuł się odrzucony 🤯

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ