Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mellow wrote:A jak rozwiązujesz to jeśli chodzi o córcię? Ja popołudniami też czuję coraz większe zmęczenie, ale mam poczucie, że muszę pobyć trochę z młodą i dla młodej po mojej pracy i jej przedszkolu. Często to taka zabawa na pół gwizdka, ale boję się, że pogorszylyby nam się relacje, jakbym odpoczywała zamiast być z nią. Do tego moja pozno chodzi spac, ostatnio ok. 21, więc tego czasu na mój odpoczynek jest turbo mało 🙈 Boje sie jak to bedzie przy dwojce, jak wtedy dzielić uwage miedzy dzieci, zeby było sprawiedliwie i nikt nie poczuł się odrzucony 🤯
U moich była różnica 2,5 roku informatyki naprawdę musiałam się nagimnastykować aby córka nie czuła się zaniedbana. Noworodek budził się co chwilę w nocy a po nim ona i tak przez rok 🙈 a teraz długo będę zostawać z nimi sama ale wierzę, że przetrwamy i będzie dobrze
-
Mellow wrote:A jak rozwiązujesz to jeśli chodzi o córcię? Ja popołudniami też czuję coraz większe zmęczenie, ale mam poczucie, że muszę pobyć trochę z młodą i dla młodej po mojej pracy i jej przedszkolu. Często to taka zabawa na pół gwizdka, ale boję się, że pogorszylyby nam się relacje, jakbym odpoczywała zamiast być z nią. Do tego moja pozno chodzi spac, ostatnio ok. 21, więc tego czasu na mój odpoczynek jest turbo mało 🙈 Boje sie jak to bedzie przy dwojce, jak wtedy dzielić uwage miedzy dzieci, zeby było sprawiedliwie i nikt nie poczuł się odrzucony 🤯
-
welonka wrote:Arga a ile Twoje najstarsze dziecko ma lat ? Ja pocieszam sie Tym ze sa kobiety ktore maja 1-2letnie dziecko i rodza im sie blizniako i daja rade, wiec my tez damy rade;)
Ze wszystkim da się radę bo jak już są te dzieci t trzeba ogarnąć, przytulić, poświęcić czas itp. Byleby same sobie nie wykręcały, że są nie kochane bo i tak moja córka czasem myśli bo z racji tego, że jest starsza to ma teraz więcej obowiązków od brata i uważa, że on jest bardziej kochany 🙈 -
ada.d wrote:A mnie cały czas boli 😔 i strasznie mnie to martwi.
Ada u mnie też zaczynają się takie bóle okresowe jak miałam na początku. Wczoraj już się tak źle czułam, że byłam pewna, że coś nie jest ok. Miałam chyba najgorszy dzień od początku ciąży, może to tez trochę z powodu bólu głowy bo miałam od samej nocy do ponownego pójścia spać.
Internety niby piszą, że od 12 tygodnia powinno się nam poprawiać ale to reguły chyba nie ma.
Ja jutro idę na prenatalne...zobaczymy.
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Mellow wrote:
No i super😊
Ja jeszcze na moje wyniki z tydzien pewnie poczekam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 12:03
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
A ja dzisiaj oddałam krew do badania PAPPA , a 8 lutego USG prenatalne.
Zaś w poniedziałek USG u gina Jest szansa poznać płeć czy za wcześnie? W poniedziałek będzie 11t4d. -
Usiasia wrote:Jak to jest z tymi prenatalnymi, jak wychodzą niskie ryzyka to później jeszcze trzeba czyms się niepokoić? Ciagle nie mogę się wyzbyć tej obawy że płód przestanie się rozwijać...
Usiasia lubi tę wiadomość
-
Vilka wrote:A ja dzisiaj oddałam krew do badania PAPPA , a 8 lutego USG prenatalne.
Zaś w poniedziałek USG u gina Jest szansa poznać płeć czy za wcześnie? W poniedziałek będzie 11t4d. -
Keglemegle wrote:Ada u mnie też zaczynają się takie bóle okresowe jak miałam na początku. Wczoraj już się tak źle czułam, że byłam pewna, że coś nie jest ok. Miałam chyba najgorszy dzień od początku ciąży, może to tez trochę z powodu bólu głowy bo miałam od samej nocy do ponownego pójścia spać.
Internety niby piszą, że od 12 tygodnia powinno się nam poprawiać ale to reguły chyba nie ma.
Ja jutro idę na prenatalne...zobaczymy.
Mi moja lekarka poleciła scopolan 3 razy dziennie na te bóle i trochę pomaga.
Migreny to jest coś strasznego, od lat na nie cierpieć, przeszłam kilka różnych terapii, nic mi nigdy nie pomogło. A teraz to już w ogóle dramat, przed ciąża miałam atak raz na 2-3miesiace, teraz kilka razy w tygodniu, zawsze kończy się wymiotami, po paracetamol nawet nie sięgam, bo nigdy nie pomaga.
Ale bardzo liczę na to, że po ciąży ustąpią, tak miałam moja mama.
Ja też mam jutro prenatalne i już mnie stres łapie.
Dziś dodatkowo miałam jeszcze robioną morfologia i test obciążenia glukozą, wypicie tego roztworu graniczy z cudem... -
Ten test obciążenia glukoza musi mieć każda z nas nawet jeśli glukoza z morfologii jest ok?
-
Arga wrote:Tak, tylko normalnie jest później.
O nie, czyli też mnie to czeka -
Vilka wrote:O nie, czyli też mnie to czeka
Kurcze dziewczyny macie jakies sposoby na neistrawnosc bo czy wiecie czy cos mozna brac. Bylo wszytsko ok zjadlam jogurta i od razu bol brzucha wzdecia i to odcina mnie od razu gorsze niz mdlosci