X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie nic ciekawego się nie dzieje:D ta pogoda taka przygnębiajaca.. nic się nie chce..

Ale faktycznie coś tu ucichło

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Kochane, a co tu taka cisza?
    Meldować jak się czujecie?
    Kiedy kolejne wizyty?

My mieliśmy weekend pełen emocji, bo informowaliśmy najbliższą rodzinę o ciąży.
    W piątek prenatalne i po wynikach będziemy już mówić wszystkim 😊
    Ciekawa jestem czy podczas wizyty lekarz powie nam kto w brzuchu mieszka 🥰

Jak rodzice zareagowali?

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian.
    Wizytę będę mieć 1 lutego a prenatalne 2 lutego. Podliczyłam zlecone badania i jestem w szoku 🙈
    Chyba zaczyna do mnie docierać, że powinno być dobrze. Bardzo boję się prenatalnych ale przecież na nic nie mam wpływu i zostaje tylko pozytywne myślenie

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    U mnie narazie nic ciekawego się nie dzieje:D ta pogoda taka przygnębiajaca.. nic się nie chce..

Ale faktycznie coś tu ucichło
    Mi też ta pogoda już denerwuje. Taka długa jesień w zimie jest przygnębiającą eh

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    U mnie bez zmian.
    Wizytę będę mieć 1 lutego a prenatalne 2 lutego. Podliczyłam zlecone badania i jestem w szoku 🙈
    Chyba zaczyna do mnie docierać, że powinno być dobrze. Bardzo boję się prenatalnych ale przecież na nic nie mam wpływu i zostaje tylko pozytywne myślenie

Przeszłam na to samo myślenie i teraz na spokojnie czekam na wyniki pappy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2023, 15:43

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Jak rodzice zareagowali?

Wzruszeni i bardzo szczęśliwi.
    Już wiem, że oszaleją na punkcie swojego pierwszego wnuka lub wnuczki 🥰

Arga, Aliya lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy smarujecie czymś brzuchy? Zaczynam odczuwać napiętą skórę, do tej pory smarowałam zwykłym balsamem jak dotychczas ale zastanawiam się nad jakimś lepszym specyfikiem, nie wiem tylko co będzie lepsze 🙈

Zamówiłam wczoraj jednak detektor bo chyba nie wytrzymałabym psychicznie 3 tygodnie do kolejnej wizyty. Tym bardziej że czasem mocno objawy słabną.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie samopoczucie bardzo dobre. W brzuchu żadnych dolegliwości, piersi jedynie nadal wrażliwe i bolą zwłaszcza jak wstaję w nocy siku, rano albo po zdjęciu stanika. Zauważyłam, że mi się przytylo, bo nie muszę nosić paska do spodni, niektórych już nie dopinam na brzuchu, a i ulubiony stanik za mały jest. Mam też widoczna lekka linea negra. Za to po sutkach i brodawkach nic nie widać, a niby ciemnieją w ciąży. A u was zmienily wygląd?
    Wizytę mam dokładnie za tydzień.
    W środę idę na pobranie krwi do testów Pappa, a USG prenatalne 8 lutego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2023, 16:49

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Dziewczyny a czy smarujecie czymś brzuchy? Zaczynam odczuwać napiętą skórę, do tej pory smarowałam zwykłym balsamem jak dotychczas ale zastanawiam się nad jakimś lepszym specyfikiem, nie wiem tylko co będzie lepsze 🙈

Zamówiłam wczoraj jednak detektor bo chyba nie wytrzymałabym psychicznie 3 tygodnie do kolejnej wizyty. Tym bardziej że czasem mocno objawy słabną.

Ja zakupiłam Bio Oil i tym smaruje brzuch

adukow lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam jakiś balsam nawilżający przeciw rozstępom AA Mommy. Ale czytałam też opinie kobiet na różnych forach, że żaden środek nie pomoże, że to kwestia genów.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Ja kupiłam jakiś balsam nawilżający przeciw rozstępom AA Mommy. Ale czytałam też opinie kobiet na różnych forach, że żaden środek nie pomoże, że to kwestia genów.
    Tak zgadza duzy wplyw maja geny i to jak szybko zacznie rozciagac sie skora. Ja smarowlam brzuch piersi i na piersi wyszly mi roztepy ale w oierwszej ciazy bardzo szybko i gwaltownie zmienil mi sie rozmiar mam biust malutki

age.png
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety po pierwszej ciąży mam sporo rozstępów bo w krótkim czasie przytyłam bardzo po podaniu sterydów na rozprężenie płuc u młodej. Wtedy stosowałam masło kakaowe z ziaji, a teraz dostałam od mamy mustelę ale mam problem z regularnością 😅 25 w środę idę na Nifty a 30 w poniedziałek mam prenatalne. Dziś chyba pierwszy dzień miałam taki naprawdę spoko od rana do wieczora. Bez drzemek i dziwnych histori od żołądka😅 ale ostatnimi dniami odczuwam brzuch także znowu chyba faza intensywnego rozciągania.

• Arga Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie smaruję się olejkiem z migdałów. Ale po synu mam mnóstwo rozstępów bo z nim miałam jakiś giga brzuch mimo, że nie był jakiś duży przy urodzeniu.
    W pierwszej ciąży smarowałam się tołpą ale wystarczyły mi dwie doby w szpitalu i też mnie wysypało w zebrę 😅
    Teraz zastanawiam się czy nie kupić tej musteli bo dużo osób poleca ale serio to chyba kwestia sprężystości skóry, genów itp. Ja teraz muszę się pilnować z wagą bo jednak mam trochę za dużo kilogramów.

age.png
  • MaSza Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2023, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wczoraj z racji wysokiego ciśnienia ( od środy w granicach 134/95) poszłam do mojego "dodatkowego" ginekoga..( głównego mam 90km od domu) i poza przypisaniem Dopegytu na ciśnienie, poznałam płeć... Będzie synio ☺️ a do tego pan doktor się śmiał bo mały centralnie do Niego machał😂 ( w głowie słyszałam krecika i jego Ahoj!Ahoj!😁😂😂)sama się uśmiałam i żałuje że nie nagrałam. Jak to stwierdził Pan dr- rozrywkowy😁
    Jutro jadę na prenatalne i trochę się denerwuję ale po wczorajszej wizycie zdecydowanie mniej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2023, 08:11

ada.d, Arga, Chantell88 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też już jestem po prenatalnych") wg usg wszystko dobrze, jeszcze dwa tygodnie czekam na wyniki z krwi, później mam wizytę u swojego ginekologa. Ja używam palmers. Fajnie nawilża. W poprzedniej ciazy też ciągle się czymś smarowałam a rozstępy zrobiły się tuż przed porodem jak dziecko mocno się wierciło. Poczułam już większy spokój po tym usg...

Chantell88, Arga lubią tę wiadomość

preg.png
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim, które są już po badaniach prenatalnych :)
    Ja idę w ten czwartek, im bliżej tym bardziej się denerwuję, chociaż wiadomo, że stres już nic nie zmieni. Jak ma być dobrze to będzie a jak nie...to i tak nic nie poradzę.

Ja wczoraj miałam pierwszą wizytę położnej, fajnie, że udało mi się znaleźć bo był z tym ogromny problem. Ona też robi badania krwi, moczu, ma swój detektor tętna także fajnie. I przekonała mnie do zmiany lekarza prowadzącego, opowiedziałam jej jaka jest moja ginekolog i powiedziała, że absolutnie mam się na to nie zgadzać i po moich przejściach mam prawo mieć robione USG kiedy potrzebuję, mamy 2023 rok i wiemy, że samopoczucie i spokój mamy jest kluczowy. Ja trochę z tym zwlekałam, nie byłam pewna bo w Niemczech to są cyrki ze zmianą ginekologa w ciąży i realnie nie wiadomo czy się nie trafi gorzej niż się ma. Ale poleciła mi fajną ginekolog, która pracowała też w szpitalu i jest empatyczna i miła. Do mojej aktualnej jak chodzę to mam ścisk w brzuchu, tak bardzo nie lubię i jej i przychodni.

Oprócz tego obejrzała moją książkę ciąży, objaśniła mi wszystko co tam ginekolog pisała (bo moja oczywiście poza ogólną informacją, że jest ok to nic nie powiedziała), także jestem trochę spokojniejsza, że przed i po porodem będę mieć fajną opiekę.

Ja się smaruję jakimiś oliwkami Hipp i Weleda, ale ja mam tendencje do rozstępów więc na ile te olejki pomogą to nie wiem (pewnie by bardziej pomagały jakbym regularnie się smarowała :D)

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Gratuluję wszystkim, które są już po badaniach prenatalnych :)
    Ja idę w ten czwartek, im bliżej tym bardziej się denerwuję, chociaż wiadomo, że stres już nic nie zmieni. Jak ma być dobrze to będzie a jak nie...to i tak nic nie poradzę.
    Tak to już jest że niby zdajemy sobie sprawę że co możemy już zrobiłyśmy, ale gdzieś z tyłu głowy jest ten lęk.
    Ja po prenatalnych odetchnęłam z ulgą że już taki etap i teraz wszystko będzie dobrze, nie minął tydzień i znów mam co pewien czas czarne myśli.

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt :)
    MaSza fajnie że dr mógł zobaczyć już płeć, u mnie nie był pewien i powiedział że nastepnym razem sprawdzimy bo jak już powie to woli mieć pewność.

U mnie dzisiaj o dziwo apetyt z rana (nie miałam go w zasadzie od początku ciąży), więc jem na zapas i pewnie później będę żałować. Czekam z niecierpliwością na detektor bo oczywiście co zmiana objawów to zaczynam się zastanawiać czy tak ma być czy coś może jednak nie tak.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Hej, ja też już jestem po prenatalnych") wg usg wszystko dobrze, jeszcze dwa tygodnie czekam na wyniki z krwi, później mam wizytę u swojego ginekologa. Ja używam palmers. Fajnie nawilża. W poprzedniej ciazy też ciągle się czymś smarowałam a rozstępy zrobiły się tuż przed porodem jak dziecko mocno się wierciło. Poczułam już większy spokój po tym usg...

W pierwszej ciazy tez go używałam..
    Może wyszły mi z 2-3 rozstępy,tez pod koniec ciazy

Marrud88 lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mam już wszystkie niezbędne wyniki, uff. Robiłam dzisiaj pappe, bo za tydzień prenatalne i mam już jej wynik, szok jak szybko.
    Też bym chciała znać już płeć :D

E
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziaiaj zamontowałam adaptery do pasow i nie potrafie sobie wybobrazic jak w tym jedzic sie w dlugich sukienkach czy spodnicach.

age.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ