Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ufff, jedno odhaczam. Cukier 80-106-82 💪🏼
Dziękuje za podpowiedź odnośnie jedzenia godzinkę przed snem, dziś już zupełnie inny wynik. Nie można się głodzić 😁justinas, Betkaa, Lolcia37, Kitana, Sunnysunsun, Cerva, Mamma-mia, Emzet92, Małgosiagosia, Asiasia1 lubią tę wiadomość
-
Emiliia wrote:Ufff, jedno odhaczam. Cukier 80-106-82 💪🏼
Dziękuje za podpowiedź odnośnie jedzenia godzinkę przed snem, dziś już zupełnie inny wynik. Nie można się głodzić 😁Emiliia lubi tę wiadomość
👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g
12.08 - szpital 💞
14.08 👶
-
Mamma-mia wrote:Tak, jest znieczulenie dla ciężarnych, takie bez adrenaliny. Najczęściej dają artykaine.
Zęby ważna sprawa, trzeba robić w ciąży 😁
Wyrywać nie wyrywalam
Artykaina jest zawsze w połączeniu z noradrenaliną, nie ma takiej bez
Noradrenalina jest bezpieczna w ciąży, znieczulenia z nią też są lepsze niż bez adrenaliny czy noradrenaliny, bo zmniejszają skutki uboczne znieczulenia.
Usuwać zęby można w ciaży, najlepiej robić to w II trymestrze. Natomiast jeśli jest to zabieg planowy, lepiej odroczyć go po rozwiązaniu.justinas, Kitana lubią tę wiadomość
-
Emiliia wrote:Ufff, jedno odhaczam. Cukier 80-106-82 💪🏼
Dziękuje za podpowiedź odnośnie jedzenia godzinkę przed snem, dziś już zupełnie inny wynik. Nie można się głodzić 😁
Kapa, to mi stomatolog mówiła, że jest z artykainą dla ciężarnych i nie można adrenaliny. Ale może stercząc nad moją buzią myślała o jednym, a powiedziała co innego i dostałam lidokainę 🤷🏻♀️
W ostatniej ciąży w I i II trymestrze byłam u dentysty co kilka tygodni. Najpierw zapalenia dziąseł co rusz, później zęby się posypały, jak zawsze u mnie w ciąży...justinas lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny!
A ja muszę się przyznać, że zamówiłam sobie ten detektor tętna, bo wpadł mi na vinted w oko w dobrej cenie i pod wpływem chwili poszło. 😂 Chociaż wcześniej mówiłam, że pewnie nie będę się w to bawić. 🙈
No i wczoraj przyszedł i oczywiście musiałam wypróbować chociaż nastawiałam się, że na pewno nic z tego nie będzie, bo za wcześnie i nie znajdę. I po kolejnej próbie się udało ! 😧 Szok, aż łezki miałam. Nagrałam Mężowi, bo jest w delegacji. 😍
Także do użytku w domu fajne, ale trzeba pamiętać, żeby podchodzić do tego na luzie i się nie nakręcać jak nic nie słychać. 🙂Patrykotka, Lannati_ lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva wrote:Dziewczyny!
A ja muszę się przyznać, że zamówiłam sobie ten detektor tętna, bo wpadł mi na vinted w oko w dobrej cenie i pod wpływem chwili poszło. 😂 Chociaż wcześniej mówiłam, że pewnie nie będę się w to bawić. 🙈
No i wczoraj przyszedł i oczywiście musiałam wypróbować chociaż nastawiałam się, że na pewno nic z tego nie będzie, bo za wcześnie i nie znajdę. I po kolejnej próbie się udało ! 😧 Szok, aż łezki miałam. Nagrałam Mężowi, bo jest w delegacji. 😍
Także do użytku w domu fajne, ale trzeba pamiętać, żeby podchodzić do tego na luzie i się nie nakręcać jak nic nie słychać. 🙂
Jeju dziewczyny każdy dzień czekania na wynik nifty to jest tragedia , z tego wszystkiego się pochorowałam i leżę w łóżku .. mam nadzieję że to nie grypa ani żadne inne dziadostwo żeby maleństwu nie zaszkodzić -
Evvee27 wrote:Ooo super sprawa też miałam w zamiarach żeby kupić , ale mąż od tego pomysłu mnie odsunął 😅
Jeju dziewczyny każdy dzień czekania na wynik nifty to jest tragedia , z tego wszystkiego się pochorowałam i leżę w łóżku .. mam nadzieję że to nie grypa ani żadne inne dziadostwo żeby maleństwu nie zaszkodzić
Mój też na początku nie chciał, a potem widziałam jak sam szuka na necie. 🙈
Oj zdrówka ♥️ czuję, że wszystko będzie ok z Maluchem 😘31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
@Cerva, super, mąż na pewno się mega ucieszy ❤️
@Evvee27, takie oczekiwanie jest najgorsze 🥺 włącz sobie jakiś fajny serial czy film by zająć czymś głowę to może czas trochę przyspieszy 🫂
A u mnie heh, młody znowu chory, ma zapalenie spojówek i się biedny męczy, nie chodzi przez to do żłobka, rodzina nam pomaga jak może by pomóc w opiece bo mąż teraz prowadzi ważny projekt i nie może wziąć wolnego, do tego on też się rozchorował, pracuje potem do nocy by odrobić godziny jak z młodym siedzi więc w sumie się za wiele nie widujemy, ja znowu zaczynam czuć jak mnie drapie w gardle więc super. Plus siostra dała znać, że ma straszne plamy na twarzy i ciele, w szkole dzieci jej partnera panuje rumień zakaźny ale dzieciaki objawów nie mają, ale mam serio nadzieję, że to nie to bo się widziałyśmy wczoraj a czytałam, że w ciąży jest to mega groźne. Jak z tej ciąży serio coś będzie i mi się uda doturlać w niej do terminu to dziecko będzie chyba King Kongiem 🙈 ciągle jakieś schody, wirusy i inne dziadostwa🙈 no ale tydzień przymusowego leżenia minął, byle wytrzymać do pn wizyty. Oglądam seriale, mąż mi zasetupował PlayStation w sypialni to sobie gram w gry i jakoś ten czas leci 😅 choć jak patrzę na słonko za oknem to już mnie nosi by pójść na jakiś spacer 🥲
Któraś w tym tygodniu ma wizytę? Prenatalne? ☺️👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Właśnie oglądam ale głowa jakby była w innej czasoprzestrzeni.. rozważam każde opcje w głowie a serce się buntuje , jakiś dramat ! Jeszcze mój lekarz jest domowymi na urlopie .. marzę o tym by podniósł mnie trochę na duchu
Najpierw trzeba było się starać o dzieciątko i się stresowałyśmy , a teraz mamy to maleństwo i stresujemy się pięć razy bardziej ! 🥺 ale dziewczyny jesteście silne , a dzidziutki to już w ogóle będą mega silne po urodzeniu !
@Asiasia1 jakie masz PlayStation ? Właśnie mój synek w tym tyg męczy nam tyłek o Nintendo i mąż twierdzi że lepiej kupić PlayStation , mam takie wyrzuty sumienia że tyle kasy na badanie nifty wydałam czyli jakby nie było dla tego drugiego dzieciątka , że chciałabym mojemu chłopcu sprawić jakiś prezent żeby nie był poszkodowany 🥺 kurde jednak ciężko tak przy dwójce dzieci będzie , żeby jedno nie czuło się gorzej od drugiego
Jak słyszę o prenatalnych to mam ciśnienie 200 😂🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 09:27
-
@Cerva - Detektor super, mam polecam 🙂 tez z Vinted, w odruchu.
Asia, rumień zakaźny miała i moja siostra, jej synek i moi rodzice. Od miesiąca się nie widzieliśmy, bo ja się boje. Oni sami to ciężko przeszli, a w ciąży to niewskazane. Skąd to się wgl wzięło? Na Wielkanoc się może zobaczymy jak już przestaną zarażać 😂 Kiedy masz wizytę teraz? Oby się wszystko już poprzyklejało 💪🏼
Ja mam w piątek podsumowanie prenatalnych.
@Evvee27 - wiem jak się dłuży… leżące ciążowe babeczki najbardziej chyba odczuły jak czas potrafi się wlec😩 i zdrówka !! -
Asiasia1 wrote:@Cerva, super, mąż na pewno się mega ucieszy ❤️
@Evvee27, takie oczekiwanie jest najgorsze 🥺 włącz sobie jakiś fajny serial czy film by zająć czymś głowę to może czas trochę przyspieszy 🫂
A u mnie heh, młody znowu chory, ma zapalenie spojówek i się biedny męczy, nie chodzi przez to do żłobka, rodzina nam pomaga jak może by pomóc w opiece bo mąż teraz prowadzi ważny projekt i nie może wziąć wolnego, do tego on też się rozchorował, pracuje potem do nocy by odrobić godziny jak z młodym siedzi więc w sumie się za wiele nie widujemy, ja znowu zaczynam czuć jak mnie drapie w gardle więc super. Plus siostra dała znać, że ma straszne plamy na twarzy i ciele, w szkole dzieci jej partnera panuje rumień zakaźny ale dzieciaki objawów nie mają, ale mam serio nadzieję, że to nie to bo się widziałyśmy wczoraj a czytałam, że w ciąży jest to mega groźne. Jak z tej ciąży serio coś będzie i mi się uda doturlać w niej do terminu to dziecko będzie chyba King Kongiem 🙈 ciągle jakieś schody, wirusy i inne dziadostwa🙈 no ale tydzień przymusowego leżenia minął, byle wytrzymać do pn wizyty. Oglądam seriale, mąż mi zasetupował PlayStation w sypialni to sobie gram w gry i jakoś ten czas leci 😅 choć jak patrzę na słonko za oknem to już mnie nosi by pójść na jakiś spacer 🥲
Któraś w tym tygodniu ma wizytę? Prenatalne? ☺️
No prawie się popłakał wczoraj. 🥰
Jeny, kolejna osoba pisze o tym rumieniu. 😧 Oprócz tego gardła to wszystko ok? Nie odczuwasz żadnych innych dolegliwości? Oszczędzaj się, ale może jakiś mega króciutki spacer? Nie wiem co Ci lekarz powiedział po tym tygodniu leżenia. Albo chociaż przed dom wyjść żeby zaczerpnąć świeżego powietrza 🙂
Ja mam wizytę teraz w czwartek. Prenatalne za tydzień.31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
@Evvee27 przeczytałam wszystkie zaległości i bardzo współczuję Ci tych nerwów. Ściskam i trzymam mocno kciuki za wyniki. Wierzę że wyjdą prawidlowo ❤️
Trochę mnie nie było bo ostatnio gorzej się czuje, wymiotuje albo ciagle mnie mdli, nie mam na nic siły, nawet nie chce mi się telefonu brać do ręki, większość dnia przesypiam 🙄
-
Asiasia1 wrote:@Cerva, super, mąż na pewno się mega ucieszy ❤️
Któraś w tym tygodniu ma wizytę? Prenatalne? ☺️
Słyszałam o tym rumieniu. W naszej okolicy panoszył się końcem grudnia, aż strach gdziekolwiek wychodzić żeby tego dziadostwa nie złapać, bo podobno jest groźny w ciąży 😪
@Evvee27 to może książka? Mi to ostatnio pomaga oderwać myśli bardziej od seriali, bo jednak na czytaniu trzeba się skupić dokładniej 😉 -
@ Evvee27, mamy ps4 i mega polecam, choć jak coś jest już 5 dostępna na rynku zabawa gwarantowana dla całej rodziny 🤭 są fajne gry, w które można grać na 2 pady z dziećmi z mężem graliśmy w Overcooked, polega na gotowaniu na czas 😅 jakie to były emocje 😂😂😂
@ Emiliia, ojej to oby do świąt się udało w końcu spotkać, ale lepiej rzeczywiście upewnić się, że już wszyscy zdrowi ☺️ w pn mam dopiero wizytę. To w pt czekamy na dobre wieści!
@Cerva, 🥺 słodziak ❤️ ale nie dziwię się, to są mega emocje ❤️ no mi kazał 2 tyg leżeć plackiem i co najwyżej do łazienki chodzić 😅 nie rozmawiałam z nim od wizyty, będę musiała jutro/ w czw pójść do labu zrobić badania ale mam pod domem to nie będzie to szalona trasa 😂 serio, klatka obok 😂 ale trudno, tydzień zleciał, kolejny też i może już więzień dostanie przepustkę 💪😂
@Ewapp, biedna 🙁 te mdłości są do kitu niestety ja się obudziłam o 3 bo mały płakał i już zasnąć nie mogłam więc o 4 wjechało śniadanie bo myślałam, że 🤮🤮🤮 więc łączę się w bólu 😂
Kurde, mam dzisiaj rozmowę w pracy bo miałam od marca wrócić i się przełożona pytała czy wracam zgodnie z planem. Chciałam powiedzieć po poniedziałku i wizycie jak będę wiedzieć na czym stoję ale cóż, muszę powiedzieć co i jak. Stresuję się tym strasznie, niby 3 z przodu a dalej się przejmuję pracą jakby to była moja 1 😂 stare to i głupie ;pCerva, Lannati_ lubią tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Asiasia1 wrote:@ Evvee27, mamy ps4 i mega polecam, choć jak coś jest już 5 dostępna na rynku zabawa gwarantowana dla całej rodziny 🤭 są fajne gry, w które można grać na 2 pady z dziećmi z mężem graliśmy w Overcooked, polega na gotowaniu na czas 😅 jakie to były emocje 😂😂😂
@ Emiliia, ojej to oby do świąt się udało w końcu spotkać, ale lepiej rzeczywiście upewnić się, że już wszyscy zdrowi ☺️ w pn mam dopiero wizytę. To w pt czekamy na dobre wieści!
@Cerva, 🥺 słodziak ❤️ ale nie dziwię się, to są mega emocje ❤️ no mi kazał 2 tyg leżeć plackiem i co najwyżej do łazienki chodzić 😅 nie rozmawiałam z nim od wizyty, będę musiała jutro/ w czw pójść do labu zrobić badania ale mam pod domem to nie będzie to szalona trasa 😂 serio, klatka obok 😂 ale trudno, tydzień zleciał, kolejny też i może już więzień dostanie przepustkę 💪😂
@Ewapp, biedna 🙁 te mdłości są do kitu niestety ja się obudziłam o 3 bo mały płakał i już zasnąć nie mogłam więc o 4 wjechało śniadanie bo myślałam, że 🤮🤮🤮 więc łączę się w bólu 😂
Kurde, mam dzisiaj rozmowę w pracy bo miałam od marca wrócić i się przełożona pytała czy wracam zgodnie z planem. Chciałam powiedzieć po poniedziałku i wizycie jak będę wiedzieć na czym stoję ale cóż, muszę powiedzieć co i jak. Stresuję się tym strasznie, niby 3 z przodu a dalej się przejmuję pracą jakby to była moja 1 😂 stare to i głupie ;p
Powiedz na spokojnie. Oni pewnie i tak są przygotowani też na taką okoliczność. 😙
Na PS polecam It Takes Two. Można grać tylko w dwójkę i trzeba współpracować. Przeszliśmy z Mężem migiem, tak nas to wkręciło. Mega 😍 czekamy na drugą część, ale na razie cisza. 😕31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Asiasia1 wrote:@ Evvee27, mamy ps4 i mega polecam, choć jak coś jest już 5 dostępna na rynku zabawa gwarantowana dla całej rodziny 🤭 są fajne gry, w które można grać na 2 pady z dziećmi z mężem graliśmy w Overcooked, polega na gotowaniu na czas 😅 jakie to były emocje 😂😂😂
Kurde, mam dzisiaj rozmowę w pracy bo miałam od marca wrócić i się przełożona pytała czy wracam zgodnie z planem. Chciałam powiedzieć po poniedziałku i wizycie jak będę wiedzieć na czym stoję ale cóż, muszę powiedzieć co i jak. Stresuję się tym strasznie, niby 3 z przodu a dalej się przejmuję pracą jakby to była moja 1 😂 stare to i głupie ;p -
Evvee27 wrote:A do ps 4 jest dużo gier ? W sensie mój mąż sie upiera na 5 ale kosztuje drugie tyle a ja nie chce się pakować w takie duże koszta aż 😒👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Cerva wrote:Powiedz na spokojnie. Oni pewnie i tak są przygotowani też na taką okoliczność. 😙
Na PS polecam It Takes Two. Można grać tylko w dwójkę i trzeba współpracować. Przeszliśmy z Mężem migiem, tak nas to wkręciło. Mega 😍 czekamy na drugą część, ale na razie cisza. 😕👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Asiasia1 wrote:@Ewapp, biedna 🙁 te mdłości są do kitu niestety ja się obudziłam o 3 bo mały płakał i już zasnąć nie mogłam więc o 4 wjechało śniadanie bo myślałam, że 🤮🤮🤮 więc łączę się w bólu 😂
Kurde, mam dzisiaj rozmowę w pracy bo miałam od marca wrócić i się przełożona pytała czy wracam zgodnie z planem. Chciałam powiedzieć po poniedziałku i wizycie jak będę wiedzieć na czym stoję ale cóż, muszę powiedzieć co i jak. Stresuję się tym strasznie, niby 3 z przodu a dalej się przejmuję pracą jakby to była moja 1 😂 stare to i głupie ;p
Kochana pracą się nie przejmuj, najważniejsze jest Wasze zdrowie teraz ❤️ mów wprost jak jest i się nie przejmuj szefową, musi to przyjac i opracowac plan B, taki juz los szefowych 😀 Ja sama chciałam dotrwać do marca żeby premia roczna mi się wliczała w l4 ale z każdym kolejnym dniem się zastanawiam czy te pieniądze są warte tego żebym się męczyła. Na razie wybieram urlop ale nie wiem czy pociągnę tak jeszcze miesiąc. Wczoraj byłam u lekarza bo miałam lekkie krwawienie i lekarz już wręcz nakłaniał mnie na zwolnienie do końca ciąży.