Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:
    Tak Asia, wiosnyyyyy !!! Marzę o sukience i truskawkach 😍 i człowiek myślał, ze jak był więźniem zamkniętym w chacie, to niczym na izolacji w covidzie, zaraza omija, a tu du*a. A swoje dziecię wiadomo, ze się tuli… No jak tego nie robić!

Ja tez marzę o sukienkach... ❤️ już mnie drażni to że nawet legginsy mnie gniotą w żołądek i jeszcze bardziej chce mi się wtedy 🤮🤮 wczoraj założyłam pierwszy raz rajstopy ciążowe i masakra, na brzuch spoko ale tak cisnęły w żołądek, chyba jeszcze brzuch mam za mały i jakoś się to dziwnie zwijalo... ale w zwykłych rajstopach też już mam za ciasno... tak źle i tak niedobrze 😅

• Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz, ile km nabiłam w ostatnich dniach 🥴 Brzuch mi się napompował już nieźle, więc zaczynają się powoli problemy z kręgosłupem, bólem w bokach, no i moja macica też zaczęła się już stawiać. Po takich kilku h za kierownicą, potrafiła tak z małymi przerwami przez cały wieczór, albo i w nocy 😬 Muszę to skonsultować z ginem, bo nie wiem, czy na takim etapie to już ok 🤔
    Aaale - mandatu od Straży Miejskiej, za tamto nieszczęśliwe parkowanie, uniknęłam 😁 I przede wszystkim odebrałam w końcu wyniki wszystkuch prenatalnych - wszystko git, ryzyka niskie 😍 Teraz tylko byle do pn, bo wtedy mam wizytę u swojego gina i zobaczę znów bąbla 🥰 Ciekawa jestem, czy mój lekarz potwierdzi tę "prawdopodobnie męską" płeć 😅

Kinia197, Asiasia1, Cerva, Betkaa, Emzet92, Lolcia37 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kochane byłam na IP bo dostałam plamienia , po dotarciu i zbadaniu przez panią doktor było wszystko w porządku , czysto było i serduszko maluszkowi biło tak więc skończyło się na strachu, chciała mnie zostawić na 3dniowej obserwacji ale postanowiłam wrócić do domu i wziąć wolne od pracy. Więc czekanie na wynik nifty robi się coraz mocniej nieznośne .. dziś mam już jakąś depresję totalną 😞

• baby33 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti, jeśli to czytasz to przepraszam ze tego 19.01 się nie odezwałam 😒
    A to dlatego, ze tak się cieszyłam na te badania prenatalne, czytałam wasze wpisy ze znacie już prawdopodobna płeć itp…
    Poszłam na badanie do tego samego gin co zawsze ale wyjątkowo w innej przychodni (długa historia).
    Tam sprzęt był jak z PRL-u, tam gdzie chodzę na stałe jest mega nowocześnie. Nie wiecie jakie było moje zdziwienie jak usłyszałam, ze ten lekarz nie robi prenatalnych 😳😳
    Byłam w szoku, bo musiałam go zle zrozumieć. Okazało się ze jedyne co robi to szczegółowe usg, ale nie jest to prenatalne z testem pappa. Chciałam się umówić prywatnie, ale nie było już terminów nigdzie w godzinach po mojej pracy. Jakos mnie to załamało i nawet nie chciałam tylu wchodzic i czytać…
    Koniec końców wczoraj miałam wizytę i to było właśnie takie szczegółowe usg. Widziałam małe paluszki, główkę, kregoslup, wszystko. Dostałam mega wyraźne zdjęcie i te zle wspomnienia z poprzedniej wizyty minęły. Prawdopodobnie będzie dziewczynka, termin przesunął się na 29.07. Cieszę się ze u was w porządku i kibicuje dalej 🩷

Kitana, Cerva, Betkaa, Bettti03, Lolcia37, Asiasia1 lubią tę wiadomość

18.11.2023 ⏸️
    20.11.2023 Beta 99,8
    22.11.2023 Beta 217
    26.11.2023 Beta 1446
    01.12.2023 Beta 9855
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Ja wczoraj kochane byłam na IP bo dostałam plamienia , po dotarciu i zbadaniu przez panią doktor było wszystko w porządku , czysto było i serduszko maluszkowi biło tak więc skończyło się na strachu, chciała mnie zostawić na 3dniowej obserwacji ale postanowiłam wrócić do domu i wziąć wolne od pracy. Więc czekanie na wynik nifty robi się coraz mocniej nieznośne .. dziś mam już jakąś depresję totalną 😞

O matko 🥺 Ale najważniejsze, że wszystko jest w porządku. Mogłyby już skończyć Ci się te stresy ❤️ Wszystko będzie dobrze, trzymaj się dzielnie i odpoczywaj 🤗

preg.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

Przytulam 😘

Baby i Kitana - super, że z Waszymi maluszkami wszystko ok. 😊

Ja jutro wizyta, ciekawe czy będziemy mieć jakieś podejrzenia już co do tego kto mieszka w brzuszku. 😃

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Betkaa Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Odpocznij. Plamienia potrafią nas postraszyć w ciąży, niestety czasem takie jej uroki 😔 wiadomo jaka przyczyna? Bierzesz duphaston?

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betkaa wrote:
    Odpocznij. Plamienia potrafią nas postraszyć w ciąży, niestety czasem takie jej uroki 😔 wiadomo jaka przyczyna? Bierzesz duphaston?
    No pani doktor stwierdziła że może jakieś naczynko pękło po prostu, bo podczas badania było czyściutko , poza tym to była blado różowa krew a nie żywa, ale pamiętam jak któraś pisała kiedyś że jak jasno różowa to trzeba jechać na IP , a miałam tego troszkę więc się wystraszyłam 😟
    Biorę progesteron besins ale przepisała mi duphaston teraz , skończę to co mam i wykupię duphaston sobie

@kitana modle się codziennie do Św. Rity bo się wykończę nerwowo w końcu 😞 nie mogę jeść w ogóle , dzis nawet nie gotowałam tylko babcia zaopatrzyła mnie w obiad dla moich chłopaków

Cieszę się że u was wszystko dobrze 🥰

Betkaa lubi tę wiadomość

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Betti, jeśli to czytasz to przepraszam ze tego 19.01 się nie odezwałam 😒
    A to dlatego, ze tak się cieszyłam na te badania prenatalne, czytałam wasze wpisy ze znacie już prawdopodobna płeć itp…
    Poszłam na badanie do tego samego gin co zawsze ale wyjątkowo w innej przychodni (długa historia).
    Tam sprzęt był jak z PRL-u, tam gdzie chodzę na stałe jest mega nowocześnie. Nie wiecie jakie było moje zdziwienie jak usłyszałam, ze ten lekarz nie robi prenatalnych 😳😳
    Byłam w szoku, bo musiałam go zle zrozumieć. Okazało się ze jedyne co robi to szczegółowe usg, ale nie jest to prenatalne z testem pappa. Chciałam się umówić prywatnie, ale nie było już terminów nigdzie w godzinach po mojej pracy. Jakos mnie to załamało i nawet nie chciałam tylu wchodzic i czytać…
    Koniec końców wczoraj miałam wizytę i to było właśnie takie szczegółowe usg. Widziałam małe paluszki, główkę, kregoslup, wszystko. Dostałam mega wyraźne zdjęcie i te zle wspomnienia z poprzedniej wizyty minęły. Prawdopodobnie będzie dziewczynka, termin przesunął się na 29.07. Cieszę się ze u was w porządku i kibicuje dalej 🩷
    Czytam i bardzo się cieszę, że mimo wszystko, wszystko się udało :) cudownie, że znasz płeć ❤️❤️❤️ ja ostatnio Was podczytuje, ale się nie odzywam bo mam kiepski nastrój i narastające lęki (przed ciążą brałam leki na depresję i ataki paniki). Trochę chyba się podłamuje. Jestem strasznie przytłoczona tym wszystkim….

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mogłyby nas te plamienia opuścić… 12 tc minął, wiec już czas to zakończyć. Wszystkie potrzebujemy spokoju 💪🏼 ja sama naplamiłam się od 22.12 do 23.01, wiec oby to był już moj limit w tej ciąży wyczerpany😩 wiem jaki to stres, „plusem” mojej sytuacji było to, ze znałam przyczynę.. ale nie polecam i wierze, że wszystkie tu wychodzimy na prostą ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 20:23

Betkaa lubi tę wiadomość

age.png
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Przytulam 😘

Baby i Kitana - super, że z Waszymi maluszkami wszystko ok. 😊

Ja jutro wizyta, ciekawe czy będziemy mieć jakieś podejrzenia już co do tego kto mieszka w brzuszku. 😃

Kciuki za jutro ✊🏻
    Ja pojutrze, mam już biochemię do Pappy, ale nie czytam, nie ogarniam, nie chce się stresować 🙈

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:
    Kciuki za jutro ✊🏻
    Ja pojutrze, mam już biochemię do Pappy, ale nie czytam, nie ogarniam, nie chce się stresować 🙈
    Nie ma co się nakręcać bo i tak wyniki dla każdego są inne ! Bedzie wszystko dobrze 🥰
    Ja bym już chciała skończyć plamienia, strach przez poronieniem i chcę już wyniki , by móc cieszyć się tą ciążą i rosnącym brzuszkiem i pochwalić się znajomym w końcu

Emiliia lubi tę wiadomość

• Emiliia Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Nie ma co się nakręcać bo i tak wyniki dla każdego są inne ! Bedzie wszystko dobrze 🥰
    Ja bym już chciała skończyć plamienia, strach przez poronieniem i chcę już wyniki , by móc cieszyć się tą ciążą i rosnącym brzuszkiem i pochwalić się znajomym w końcu

Ja od kiedy mam Duphaston zamiast Luteiny pod język, przestałam plamić w kilka dni. Może zbieg okoliczności, ale mam wrażenie, ze to lepiej działa. Także też łykaj 🙂 zaraz łożysko ruszy pełną parą,to już te progesterony nie będą tak ważne. Odpoczywaj przy plamieniu. Nie dźwigaj!

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:
    Ja od kiedy mam Duphaston zamiast Luteiny pod język, przestałam plamić w kilka dni. Może zbieg okoliczności, ale mam wrażenie, ze to lepiej działa. Także też łykaj 🙂 zaraz łożysko ruszy pełną parą,to już te progesterony nie będą tak ważne. Odpoczywaj przy plamieniu. Nie dźwigaj!
    Leżę w łóżku od wczoraj nie poszłam dziś do pracy i myślę co z jutrem , może wykupię duphaston już jutro skoro działa lepiej , dostałam też cyclonamine jakbym plamiła ale nie sądzę że wezmę to bo się boję , brałam to podczas połogu w ostatniej ciąży

• Emiliia Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Leżę w łóżku od wczoraj nie poszłam dziś do pracy i myślę co z jutrem , może wykupię duphaston już jutro skoro działa lepiej , dostałam też cyclonamine jakbym plamiła ale nie sądzę że wezmę to bo się boję , brałam to podczas połogu w ostatniej ciąży

A obfite masz to plamienie? Przy obfitym można tą cyclonaminę wziąć, chociaż mi nawet w krwotoku nie dali, ale to była „wczesna” ciąża. Spróbuj z Duphastonem, to inna forma proga. Ja brałam 3x1 przy obfitym plamieniu, jak już było mniejsze to na dol jeszcze Utrogestan.
    Ciekawe jak z tych dawek zejdę, ale najważniejsze, ze pomogło 💪🏼

age.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Daj znać co powie lekarz i jak sytuacja, może jakieś cenne wskazówki co robić przy uczuleniach 🙂
    Oj dziewczyny co to za dni!! Ząbkowanie, chore bliźniaczki, rosnący brzuch niemoc i jeszcze ta pokrzywka... Ale trafiłam na fajna internistkę. Dostałam skierowanie do dermatologa i kilka badań z krwi. Doktor podejrzewa pokrzywkę infekcyjną lub alergię. Raczej wyklucza powikłania ciążowe czy rumień, bostonkę. Wyniki chyba to potwierdzaja. Crp 8, podwyższone leukocyty. W ciąży spokojnie można zyrtec, a wapno nie ma udowodnionego naukowo działania...

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I odebralam dziś wyniki pappa i plgf, bo mój lekarz wrócił z urlopu 😃 Ryzyka mega niskie, włącznie z tym dotyczącym zaburzeń wzrastania płodu 😍😍😍😭 jestem mega wdzięczna!!!

Kitana, Lolcia37, justinas, Kinia197, Asiasia1, Betkaa, Ewappp, Nietypowa30, Mamma-mia, Cerva, Bettti03 lubią tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:
    A obfite masz to plamienie? Przy obfitym można tą cyclonaminę wziąć, chociaż mi nawet w krwotoku nie dali, ale to była „wczesna” ciąża. Spróbuj z Duphastonem, to inna forma proga. Ja brałam 3x1 przy obfitym plamieniu, jak już było mniejsze to na dol jeszcze Utrogestan.
    Ciekawe jak z tych dawek zejdę, ale najważniejsze, ze pomogło 💪🏼
    Wiesz co ja to mam raz na jakiś czas , z początku to tylko plamka na papierze była, a wczoraj jak siusialam to zostało w toalecie i na papierze i miałam już zawał tak się roztrzęsłam że spodni założyć nie mogłam
    To jutro kupię duphaston , ja mam dawkę 2x1 ☺️

W sumie tak myślę że może plamienie wystąpiło przez to że jestem przeziębiona strasznie, katar kaszel psikanie i na dodatek ogromny stres ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 22:43

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    I odebralam dziś wyniki pappa i plgf, bo mój lekarz wrócił z urlopu 😃 Ryzyka mega niskie, włącznie z tym dotyczącym zaburzeń wzrastania płodu 😍😍😍😭 jestem mega wdzięczna!!!
    Super cudownie kochana ! 😘

Emiliia, Emzet92 lubią tę wiadomość

• Emiliia Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Wiesz co ja to mam raz na jakiś czas , z początku to tylko plamka na papierze była, a wczoraj jak siusialam to zostało w toalecie i na papierze i miałam już zawał tak się roztrzęsłam że spodni założyć nie mogłam
    To jutro kupię duphaston , ja mam dawkę 2x1 ☺️

W sumie tak myślę że może plamienie wystąpiło przez to że jestem przeziębiona strasznie, katar kaszel psikanie i na dodatek ogromny stres ..

Rozumiem i wiem, co czujesz 🥺
    Oby z każdym kolejnym dniem było lepiej. Jak już będzie plamienie w brązie, to luzik 🫶🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 23:26

age.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ