Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • justinas Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 współczuję tych plamień. Jak niewielkie to raczej nic groźnego, ale trzeba być czujnym. Odpoczywaj.

Mnie w tej ciąży krwawienia i plamienia wykończyły psychicznie przez około miesiąc, włącznie z krwotokiem ze skrzepami w same święta. Już się z dzieciątkiem pożegnałam, a ono dzielne przetrwało. Brałam duphaston 4x1, leżałam i ustąpiło trochę, ale nie całkiem, bo u mnie prawdopodobnie to było od leków przeciwzakrzepowych.
    Obecnie jest ok, ale odstawiłam acard po konsultacji z chirurgiem naczyń.

Czytałam ulotkę duphastonu, że po nim też mogą pojawić się plamienia i jest to niegroźne, każda inaczej reaguje.

Gratuluję dziewczynom, które już odebrały dobre wyniki badań z niskim ryzykiem. Tak trzymać.

event.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Evvee27, dziewczyno niech już ten pech Cię opuści 😟 ostatnie dni muszą być strasznie dla Ciebie ciężkie. Może zrób sobie wolne do końca tygodnia? Polezysz parę dni i powinno być lepiej skoro dr nic niepokojącegi nie znalazła 🫂 Święte słowa, też już marzę o tym, by było po wszystkim i by zacząć się w pełni cieszyć ciążą a nie ciągle stresować.

@baby33, gratulacje córeczki 😘 kurde, ale zawirowania, będziesz mieć robione jeszcze gdzieś indziej prenatalne i pappę? Czy zostajesz przy tym szczegółowym USG? Nie chcesz się pochwalić zdjęciem? ;) przyda się nam trochę lukru na wątku bo ostatnio dużo stresu się pojawia na stronach :(((

@Cerva, 🤞 masz jakieś preferencje co do płci? 🤭

@Bettti03, burza hormonalna pewnie Ci nie pomaga :( zrób coś dla siebie przyjemnego, relaksującego, jak będzie Ci się utrzymywać (oby nie🤞) to umów się ze specjalistą, lepiej się nie męczyć i nie dusić tego w sobie. Tulę mocno 🫂

@Emzet92, dobre wieści! Lepsza alergia niż te inne dziadostwa :( ząbkowanie + choroba to piekielne kombo 🙈 a X2 to już w ogóle jakiś kosmos 🤯 przyznam, że zawsze się bałam bliźniaków choć u nas w rodzinie nie mamy, przecież rąk brakuje do 2jki! 🤣 Jedno niemowlę to będą dla Ciebie wakacje gdyby nie 2 starszakow 🤣 podziwiam całym sercem ❤️ super, że wszystko ok! 😍

Ja dziś wyszłam z więzienia do klatki obok do laboratorium 😎 rozrywka na 102 👌 do tygodnia mam mieć wyniki i zobaczymy. Szpital polowy się rozkręca, męża wywalilam na kanapę bo całkowicie się rozłożył, ja jeszcze walczę z infekcją, ale gardła nie czuję 🙈 młody biedny strasznie, już nawet nie wchodzę do niego do pokoju tylko zza drzwi zagaduję bo gorączka i inne objawy w pełni 🙈 mam nadzieję, że do końca tygodnia zwalczy dziadostwo. Ma w przyszłym tygodniu pierwszy bal karnawałowy w żłobku 🥺 zamówiłam mu dziś stron Batmana i mam nadzieję, że uda mu się pójść i dobrze bawić ☺️ złapała mnie dziś taka huśtawka nastrojów, że ryczałam 4x. Na serialu bo główna para się pogodziła, potem, że tęsknię za synkiem by go chociaż przytulić to mąż się śmiał, że dziś jestem jak ciężarna z żartów i by się nie zdziwił gdybym ryczała z tęsknoty za kubkiem 🤣 a potem już nawet nie wiem dlaczego 🙈 crazy person mode on na pełnej 🙈😂

Oficjalnie weszłyśmy w luty, miesiąc miłości, co ważniejsze pączków ;p i wejścia w II trymestr! Parę dni/ tygodni i musi być już w końcu lepiej! Mam nadzieję, że będziemy narzekać na rosnące brzuchy i ciążowe zachcianki a nie plamienia, infekcje i inne 🤞

Emzet92, Ewappp lubią tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    @Evvee27, dziewczyno niech już ten pech Cię opuści 😟 ostatnie dni muszą być strasznie dla Ciebie ciężkie. Może zrób sobie wolne do końca tygodnia? Polezysz parę dni i powinno być lepiej skoro dr nic niepokojącegi nie znalazła 🫂 Święte słowa, też już marzę o tym, by było po wszystkim i by zacząć się w pełni cieszyć ciążą a nie ciągle stresować.

@baby33, gratulacje córeczki 😘 kurde, ale zawirowania, będziesz mieć robione jeszcze gdzieś indziej prenatalne i pappę? Czy zostajesz przy tym szczegółowym USG? Nie chcesz się pochwalić zdjęciem? ;) przyda się nam trochę lukru na wątku bo ostatnio dużo stresu się pojawia na stronach :(((

@Bettti03, burza hormonalna pewnie Ci nie pomaga :( zrób coś dla siebie przyjemnego, relaksującego, jak będzie Ci się utrzymywać (oby nie🤞) to umów się ze specjalistą, lepiej się nie męczyć i nie dusić tego w sobie. Tulę mocno 🫂

@Emzet92, dobre wieści! Lepsza alergia niż te inne dziadostwa :( ząbkowanie + choroba to piekielne kombo 🙈 a X2 to już w ogóle jakiś kosmos 🤯 przyznam, że zawsze się bałam bliźniaków choć u nas w rodzinie nie mamy, przecież rąk brakuje do 2jki! 🤣 Jedno niemowlę to będą dla Ciebie wakacje gdyby nie 2 starszakow 🤣 podziwiam całym sercem ❤️ super, że wszystko ok! 😍

Ja dziś wyszłam z więzienia do klatki obok do laboratorium 😎 rozrywka na 102 👌 do tygodnia mam mieć wyniki i zobaczymy. Szpital polowy się rozkręca, męża wywalilam na kanapę bo całkowicie się rozłożył, ja jeszcze walczę z infekcją, ale gardła nie czuję 🙈 młody biedny strasznie, już nawet nie wchodzę do niego do pokoju tylko zza drzwi zagaduję bo gorączka i inne objawy w pełni 🙈 mam nadzieję, że do końca tygodnia zwalczy dziadostwo. Ma w przyszłym tygodniu pierwszy bal karnawałowy w żłobku 🥺 zamówiłam mu dziś stron Batmana i mam nadzieję, że uda mu się pójść i dobrze bawić ☺️ złapała mnie dziś taka huśtawka nastrojów, że ryczałam 4x. Na serialu bo główna para się pogodziła, potem, że tęsknię za synkiem by go chociaż przytulić to mąż się śmiał, że dziś jestem jak ciężarna z żartów i by się nie zdziwił gdybym ryczała z tęsknoty za kubkiem 🤣 a potem już nawet nie wiem dlaczego 🙈 crazy person mode on na pełnej 🙈😂

Oficjalnie weszłyśmy w luty, miesiąc miłości, co ważniejsze pączków ;p i wejścia w II trymestr! Parę dni/ tygodni i musi być już w końcu lepiej! Mam nadzieję, że będziemy narzekać na rosnące brzuchy i ciążowe zachcianki a nie plamienia, infekcje i inne 🤞

Ja myślałam że to że się udało to sukces i że ten rok będzie piękny brzuszkowy a tu masz babo placek , samo zajście to połowa sukcesu ! Dziewczyny dajmy sobie nawzajem jakąś siłę bo oszalejemy !
    Tak się cieszę że u was prenatalne wyszły dobrze , i w głowie mi się rodzi taka myśl - dlaczego nie mi 😞

O boziu kochana to hormony pełną gębą chociaż ja mam podobnie , raz się śmieje , raz płaczę, wczoraj mąż nie pozwolił mi jechać z nim po syna do szkoły to rzuciłam w niego płaszczem 😂😂😂😂😂 taką miał bekę do mojej mamy a mama tylko do mnie (Ewelinka no nie denerwuj się na niego, dobrze zrobił bo strasznie zimno jest) hahahaha
    Także to chyba każda z nas wchodzi w ten etap 🤣
    Ja wchodzę w drugi trymestr za 3 dni ! 😋🥰

baby33 lubi tę wiadomość

• magda_o Ekspertka

Wysłany: 1 lutego, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, nadrabiam sobie trochę zaległości, potrzebowałam zrobić chwilę detoksu od czytania wszystkiego. Wchodzę i widzę, że stres Was(Nas) nie opuszcza nadal niestety.

@ Evvee27 - trzymam mocno kciuki, żeby plamienia ustały i żebyś miała juz spokojną głowę 🙏

Ja byłam na wizycie kontrolnej na koniec pierwszego trymestru i wyszło, że błona owodni nie przykleiła się jeszcze do łożyska (jakoś tak), do 16 tygodnia powinna się przykleić, bo inaczej jest to ten sam case co odklejenie łożyska 🙄 czy któraś z Was miała coś takiego, że ta błona (czy też inaczej kosmówka) się nie przykleiła ? Już mnie łapie panika, bo do ten pory raczej wszystko było ok🙈

• Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam tych plamień i nerwów. Ja czekam jeszcze na te wyniki pappy. W poprzedniej ciąży robiłam hormony , to już na tym etapie ciąży wszystko wiedziałam łącznie z płcią , to mogłam już zacząć kompletować wyprawkę.
    Dziś rano jak jechałam samochodem to poczułam jakby ktoś mnie połaskotał po brzuchu od wewnątrz . Czy możliwe, że to już ? Czy to zwidy moje ?

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:

Asia, dla Ciebie też dużo sil! Zdrówka dla całej rodzinki. Czy jedno, czy dwójka czy pięcioro mam wrażenie, że zapierdziel jest taki sam 😁😁 tylko komfort psychiczny może większy przy jednym 😃 w trudnych chwilach jak dziewczyny były małe zawsze sobie myślałam, że ja to mam chociaż dwie ręce i podniosę dwie na raz, a co na ma powiedzieć mama trojaków 😁😁

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_o wrote:
    Cześć Dziewczyny, nadrabiam sobie trochę zaległości, potrzebowałam zrobić chwilę detoksu od czytania wszystkiego. Wchodzę i widzę, że stres Was(Nas) nie opuszcza nadal niestety.

@ Evvee27 - trzymam mocno kciuki, żeby plamienia ustały i żebyś miała juz spokojną głowę 🙏

Ja byłam na wizycie kontrolnej na koniec pierwszego trymestru i wyszło, że błona owodni nie przykleiła się jeszcze do łożyska (jakoś tak), do 16 tygodnia powinna się przykleić, bo inaczej jest to ten sam case co odklejenie łożyska 🙄 czy któraś z Was miała coś takiego, że ta błona (czy też inaczej kosmówka) się nie przykleiła ? Już mnie łapie panika, bo do ten pory raczej wszystko było ok🙈
    A który masz tc? U mnie 2 tygodnie temu nie była przyklejona, teraz już jest

age.png
  • magda_o Ekspertka

Wysłany: 1 lutego, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    A który masz tc? U mnie 2 tygodnie temu nie była przyklejona, teraz już jest

Dzisiaj mam 13+4. A u Ciebie teraz który?

• Cerva Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:

Jak oglądałam wcześniej te wszystkie sukieneczki itd. to myślałam o dziewczynce. 😛 Ale teraz już jakoś chyba naprawdę nie ma znaczenia. chciałabym już wiedzieć po prostu. 😃

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:

Asia, życzę Wam dużo zdrówka i oby synkowi udało się pójść na pierwszy bal ❤️
    Jakkolwiek by to nie zabrzmiało, pamiętam jak w przedszkolu odbywały się moje bale, co to było za przeżycie 🥹 już wtedy pokochałam imprezowanie 😂 świetnie się czyta to o czym piszesz i jak to opisujesz!! Masz talent pisarski 😍 mogłabym czytać Twoje codzienne relacje non stop :)dziękuję za wsparcie, faktycznie mam już umówioną wizytę u psychologa w połowie lutego. Może coś doradzi, a do tego czasu postaram się nie zwariować 🫣

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój lekarz to burak ..

Po tygodniu czasu dziś do mnie oddzwonił i mówię mu że sytuacja z prenatalnymi wygląda tak i tak no i on pyta czy biochemię robiłam i u którego lekarza (myślał że robiłam prenatalne u niego w klinice) a ja mu mówię że robiłam u tego i tego w klinice innej a on wgl się obraził że nie u nich byłam na prenatalnych .. no i kazał mi w takim razie czekać na wynik nifty , mówi ze amnio bym miała za darmo a za nifty musiałam płacić .. no ale to ja mu mówię że nie odbierał telefonu w ogóle i musiałam podjąć sama decyzję i czekam na wyniki ale może miałby chwilę to bym mu pokazała USG i wyniki i by zerknął na to a on że on mi z fusów wróżył nie będzie i czekamy na wyniki nifty i tyle ..

Zero jakichś słów otuchy wsparcia 😵‍💫

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

Po tygodniu czasu dziś do mnie oddzwonił i mówię mu że sytuacja z prenatalnymi wygląda tak i tak no i on pyta czy biochemię robiłam i u którego lekarza (myślał że robiłam prenatalne u niego w klinice) a ja mu mówię że robiłam u tego i tego w klinice innej a on wgl się obraził że nie u nich byłam na prenatalnych .. no i kazał mi w takim razie czekać na wynik nifty , mówi ze amnio bym miała za darmo a za nifty musiałam płacić .. no ale to ja mu mówię że nie odbierał telefonu w ogóle i musiałam podjąć sama decyzję i czekam na wyniki ale może miałby chwilę to bym mu pokazała USG i wyniki i by zerknął na to a on że on mi z fusów wróżył nie będzie i czekamy na wyniki nifty i tyle ..

No dramat.... Lekarz w klimacie hajs się musi zgadzać...kochana wysyłam dużo sił. ja czuję że Babel to gagatek i od początku płata figle. A to zdrowe bobo rośnie 💜

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• magda_o Ekspertka

Wysłany: 1 lutego, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

O borzee szumiący 🤦 masakra, co za podejście.

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie żenada , łaski mi nie robi ze mnie przyjmuje a jak coś mu nie pasuje to jest tu milion innych specjalistów 😅
    Dziś mam tak zmienny nastrój że hit , może pogoda ?
    Wy też tak macie czasem ?
    Które jeszcze zostały na prenatalne ?
    A które zaczęły już II trymestr ? 😄

• Cerva Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Normalnie żenada , łaski mi nie robi ze mnie przyjmuje a jak coś mu nie pasuje to jest tu milion innych specjalistów 😅
    Dziś mam tak zmienny nastrój że hit , może pogoda ?
    Wy też tak macie czasem ?
    Które jeszcze zostały na prenatalne ?
    A które zaczęły już II trymestr ? 😄

No jak ma takie podejście to niech się nie dziwi, że mu potem pacjentki uciekają. 😠

Ja po wizycie. Wszystko ok. 🥰 Pan Doktor dwa razy powiedział, że fajny dzieciaczek, a on robi nam prenatalne we wtorek i to mi dało trochę takiej otuchy, że się rozwija dobrze. Sprawdzał dużo, nerki, oczy, kciuki, główkę, żołądek. 🙂 Co do płci powiedział, że powie nam na prenatalnych, ale czuję, że chłopak. 🩵 😊

Łapcie fotkę !
    IMG-20240201-155145.jpg

Lolcia37, klaudia_23, Olusiaa, Emzet92, Nietypowa30, Małgosiagosia, Asiasia1, Betkaa, justinas lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

Kiepskie podejście lekarza , ale niestety spotykane, że dla wielu to najważniejszy hajs. Nie przejmuj się , naszczeście zawsze możesz zmienić lekarza prowadzącego.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    No jak ma takie podejście to niech się nie dziwi, że mu potem pacjentki uciekają. 😠

Ja po wizycie. Wszystko ok. 🥰 Pan Doktor dwa razy powiedział, że fajny dzieciaczek, a on robi nam prenatalne we wtorek i to mi dało trochę takiej otuchy, że się rozwija dobrze. Sprawdzał dużo, nerki, oczy, kciuki, główkę, żołądek. 🙂 Co do płci powiedział, że powie nam na prenatalnych, ale czuję, że chłopak. 🩵 😊

Łapcie fotkę !
    IMG-20240201-155145.jpg

Śliczne masz fotki dzidziusia 🥰

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:

Łapcie fotkę !
    IMG-20240201-155145.jpg
    Oooo jaki boski maluszek !! Piękne zdjęcia gratuluję 🥰🥰🥰

• Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

😳😳😳 Ja po czymś takim chyba zmieniłabym lekarza 😒 Przecież on powinien być pierwszą z osób, które będą potrafiły - siłą naukowych argumentów i znajomością Twojego przypadku - uspokoić Cię w takich trudnych przypadkach. A ten fochami rzuca? 😳🫣🤦‍♀️ Co za gościu marmoladowy... Współczuję Ci mocno

preg.png

preg.png
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Dziewczyny współczuję Wam tych plamień i nerwów. Ja czekam jeszcze na te wyniki pappy. W poprzedniej ciąży robiłam hormony , to już na tym etapie ciąży wszystko wiedziałam łącznie z płcią , to mogłam już zacząć kompletować wyprawkę.
    Dziś rano jak jechałam samochodem to poczułam jakby ktoś mnie połaskotał po brzuchu od wewnątrz . Czy możliwe, że to już ? Czy to zwidy moje ?

Zwidy to na bank nie 😉 Ja też miewam takie akcje, ale nie mam nugdy pewności, czy to kopniaki tycich bobostópek, czy gazy 😅🙈
    Czekam (nie)cierpliwie na jakieś wyraźniejsze sygnały 😉

preg.png

Lolcia37 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ