Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na to usg prenatalne lepiej być wysikanym czy z pełnym pęcherzem? 😉

• Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Dziewczyny a na to usg prenatalne lepiej być wysikanym czy z pełnym pęcherzem? 😉

Chyba najlepiej z pustym, bo nie wiadomo, czy nie skończy się dopochwowo, a wtedy ten pęcherz może trochę przeszkadzać. No i nie wiadomo, czy badanie nie będzie trwać godzinę, jak u mnie, a wtedy pełny pęcherz byłby problemem 😅 Pełny pęcherz to trzeba mieć tylko na USG jamy brzusznej, niezwiązanym z ciążą 😉

preg.png

preg.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:

Mi zawsze jak idę się rozebrać ginekolog mówi, że jak chce mi się siku to mam się wysikać. 😛

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysikać 😂 byłam godzinkę temu na badaniu.
    I kamień z serca, ryzyka niskie ❤️ i raczej dziewczynka, ale to jeszcze wróżenie z fusów jak to pani profesor powiedziała 🙂
    6,5 cm człowieka 🥹

Matko, jak się cieszę! Chociaż ryzyka podstawowe mroziły krew w żyłach w moim wieku 🙈

Trzymam kciukasy za pozostałe Dziewczyny 🫶🏻✊🏻

Emzet92, Asiasia1, Ewappp, Cerva, magda_o, Lolcia37, justinas, Nietypowa30, Kitana, Małgosiagosia, baby33 lubią tę wiadomość

age.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:
    Wysikać 😂 byłam godzinkę temu na badaniu.
    I kamień z serca, ryzyka niskie ❤️ i raczej dziewczynka, ale to jeszcze wróżenie z fusów jak to pani profesor powiedziała 🙂
    6,5 cm człowieka 🥹

Matko, jak się cieszę! Chociaż ryzyka podstawowe mroziły krew w żyłach w moim wieku 🙈

Trzymam kciukasy za pozostałe Dziewczyny 🫶🏻✊🏻

Super wieści ❤️ Cieszę się razem z Tobą 🥰

Ja odliczam minuty do tej 16.30... Na szczęście wyniki z krwi już są. Po dręczeniu pań z infolinii od 8 rano, chwilę temu dodali 😅 Nic z nich nie rozumiem ale nigdzie nie wchodzę, nie sprawdzam, nie czytam, żeby się nie nakręcać dodatkowo bo i bez tego serce mi wali. Próbuje się zająć pracą ale tak ciężko mi się skupić 😭😭

Emiliia lubi tę wiadomość

• Emiliia Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:

Ja odliczam minuty do tej 16.30... Na szczęście wyniki z krwi już są. Po dręczeniu pań z infolinii od 8 rano, chwilę temu dodali 😅 Nic z nich nie rozumiem ale nigdzie nie wchodzę, nie sprawdzam, nie czytam, żeby się nie nakręcać dodatkowo bo i bez tego serce mi wali. Próbuje się zająć pracą ale tak ciężko mi się skupić 😭😭

Mi biochemia nie powiedziała nic, szukałam przelicznika na MoM, ale Bogu dzięki nie znalazłam 😂 odpuściłam, bo można oszaleć 😩
    Stres rozumiem, nic nie jadłam rano, chciałam jak najszybciej mieć to za sobą. Ściskam i będzie dobrze 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 11:24

Ewappp lubi tę wiadomość

age.png
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:

Trzymaj się, będzie dobrze! Już niedługo 😉

preg.png

preg.png
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:
    Mi biochemia nie powiedziała nic, szukałam przelicznika na MoM, ale Bogu dzięki nie znalazłam 😂 odpuściłam, bo można oszaleć 😩
    Stres rozumiem, nic nie jadłam rano, chciałam jak najszybciej mieć to za sobą. Ściskam i będzie dobrze 🙂

Pewnie dlatego u mnie wyniki z krwi wydawali osobiście - podczas konsultacji ze specjalistą. Chwała im za to 😉

I super, że u Ciebie też wszystko ok 😊

preg.png

Emiliia, Cerva lubią tę wiadomość

preg.png
  • Olusiaa Znajoma

Wysłany: 2 lutego, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:

Jestem z Tobą stres mnie zjada w nocy spać nie mogłam 😅 Ja mam prenatalne na 17 im bliżej tym bardziej miejsca sobie nie mogę znaleźć 🫣

• Emiliia Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    Pewnie dlatego u mnie wyniki z krwi wydawali osobiście - podczas konsultacji ze specjalistą. Chwała im za to 😉

I super, że u Ciebie też wszystko ok 😊

preg.png

I prawidłowo, że nie było opcji rozkmin cóż ten wynik oznacza 💪🏼 stresy zaoszczędzone 🙂

I dziękuje 🙂

age.png
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusiaa wrote:
    Jestem z Tobą stres mnie zjada w nocy spać nie mogłam 😅 Ja mam prenatalne na 17 im bliżej tym bardziej miejsca sobie nie mogę znaleźć 🫣

O nocy nawet nie chce już myśleć 😂 co 2h pobudka i to nie na „siku”, tylko sprawdzałam godzinę, ile jeszcze mi zostało 😆

Trzymam kciuki!

Olusiaa lubi tę wiadomość

age.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, weszliśmy trochę wcześniej i już jestem po. Ryzyka niskie ❤️ Rączki, nóżki, nosek, narządy, wszystko na swoim miejscu. Dzidziulek współpracował i wszystko było pięknie widać wiec USG poszło bardzo sprawnie 😊 Jeszcze zanim zaczęliśmy USG to już mi lekarz powiedział że biochemia wyszła idealnie, żebym się uspokoiła bo widział że drżą mi ręce. Po USG był bardzo zadowolony, powiedział że wszystko jest na tip top ❤️❤️ no i raczej jestem #teamgirl 😄
    Łapcie fotkę 😊

url=https://zapodaj.net/plik-WI3RUci4Pk]22756c2223b45.jpghttps://zapodaj.net/plik-WI3RUci4Pk[/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 16:37

justinas, Lannati_, Małgosiagosia, Lolcia37, Kitana, Emiliia, Asiasia1, klaudia_23, Betkaa, Nietypowa30, Cerva, Kinia197 lubią tę wiadomość

• Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Dziewczyny, weszliśmy trochę wcześniej i już jestem po. Ryzyka niskie ❤️ Rączki, nóżki, nosek, narządy, wszystko na swoim miejscu. Dzidziulek współpracował i wszystko było pięknie widać wiec USG poszło bardzo sprawnie 😊 Jeszcze zanim zaczęliśmy USG to już mi lekarz powiedział że biochemia wyszła idealnie, żebym się uspokoiła bo widział że drżą mi ręce. Po USG był bardzo zadowolony, powiedział że wszystko jest na tip top ❤️❤️ no i raczej jestem #teamgirl 😄
    Łapcie fotkę 😊

url=https://zapodaj.net/plik-WI3RUci4Pk]22756c2223b45.jpghttps://zapodaj.net/plik-WI3RUci4Pk[/url]

Śliczna fotka, gratulacje, jeśli mogę zapytać ile płaciłaś za usg z taką fotką ?

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Łapcie fotkę 😊

O jaaa, kolejny cukierek 😍 Super, że wszystko dobrze! 🤗

Ewappp lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Śliczna fotka, gratulacje, jeśli mogę zapytać ile płaciłaś za usg z taką fotką ?

350 zł, biochemię robiłam osobno w diagnostyce. Na usg połówkowe lekarz nakazał zabrać pendrive to nam nagra 😊

Lolcia37 lubi tę wiadomość

• Emiliia Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wieści !!!! 🙂

age.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści 😍 i jaka śliczna fotka 🥺😍❤️

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • magda_o Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, no nie mogę z tych fotek, że macie takie zajebiste 😃

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_o wrote:
    Kurcze, no nie mogę z tych fotek, że macie takie zajebiste 😃

No lekarz ma podobno jakieś Ferrari wśród sprzętów do prenatalnych 😅 mówił że to najnowszej generacji, ale nazwy nie zapamiętałam 😅

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś pobolewa gardło i głowa, podejrzewam początek przeziębienia. Polecicie jakieś leki, które można brać w ciąży?

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ