Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Ja po wizycie. Wszystko ok. 🥰 Pan Doktor dwa razy powiedział, że fajny dzieciaczek, a on robi nam prenatalne we wtorek i to mi dało trochę takiej otuchy, że się rozwija dobrze. Sprawdzał dużo, nerki, oczy, kciuki, główkę, żołądek. 🙂 Co do płci powiedział, że powie nam na prenatalnych, ale czuję, że chłopak. 🩵 😊

Łapcie fotkę !

Awww!😍😍😍 Boska fota! No i super, że w USG wszystko ok 😊

preg.png

preg.png
  • magda_o Ekspertka

Wysłany: 1 lutego, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    No jak ma takie podejście to niech się nie dziwi, że mu potem pacjentki uciekają. 😠

Ja po wizycie. Wszystko ok. 🥰 Pan Doktor dwa razy powiedział, że fajny dzieciaczek, a on robi nam prenatalne we wtorek i to mi dało trochę takiej otuchy, że się rozwija dobrze. Sprawdzał dużo, nerki, oczy, kciuki, główkę, żołądek. 🙂 Co do płci powiedział, że powie nam na prenatalnych, ale czuję, że chłopak. 🩵 😊

Łapcie fotkę !
    IMG-20240201-155145.jpg

Ej jakie super zdjęcia! Nie wiedziałam, że tak można 😃 ja z prenatalnych nie mam ani jednego, na którym można byłoby rozpoznać że to USG dziecka. Wczoraj na wizycie u swojego lekarza też nie dostałam żadnego,na którym byłoby ładnie widać, że to dzidziuś. Jakoś mnie to wkurza, że tak do tego podchodzą, a głupio mi powiedzieć, żeby zrobił fajna fotkę 😅

• Cerva Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_o wrote:
    Ej jakie super zdjęcia! Nie wiedziałam, że tak można 😃 ja z prenatalnych nie mam ani jednego, na którym można byłoby rozpoznać że to USG dziecka. Wczoraj na wizycie u swojego lekarza też nie dostałam żadnego,na którym byłoby ładnie widać, że to dzidziuś. Jakoś mnie to wkurza, że tak do tego podchodzą, a głupio mi powiedzieć, żeby zrobił fajna fotkę 😅

No właśnie ten lekarz ma jakieś wypasiony ten sprzęt i wszystko sprawdza na tym normalnym USG 2D, a na sam koniec przełącza tryb 3D i robi fotki dla nas 😍 dla nas też szok, że tak juz widać. Ma dopiero niecałe 6 cm 😧

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też dzisiaj po prenatalnych 😊
    Ale usg prawidłowe, wszystko Pan Doktor posprawdzał i powiedział, że jest w jak najlepszym porządku ☺️
    Także duża ulga 😍
    Na 80% dziewczynka, ale mówił, że cuda się zdarzają i jest na tyle wcześnie, że może to ulec zmianie, więc różowych ciuszków mamy jeszcze nie kupować 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 16:46

Małgosiagosia, Lolcia37, Asiasia1, Kitana, Emzet92, Cerva, justinas lubią tę wiadomość

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • magda_o Ekspertka

Wysłany: 1 lutego, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    No właśnie ten lekarz ma jakieś wypasiony ten sprzęt i wszystko sprawdza na tym normalnym USG 2D, a na sam koniec przełącza tryb 3D i robi fotki dla nas 😍 dla nas też szok, że tak juz widać. Ma dopiero niecałe 6 cm 😧

Kuurde, sztosik 😃 mega pamiątka! Ja będę teraz zmieniać lekarza to muszę od razu chyba zaznaczyć, że chce ładne zdjęcia mieć

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @magda_o, ja mam połowę jaja płodowego odklejonego, dziś 11+0, 2 tyg leżenia plackiem i kontrola w pn. Zobaczymy wtedy jak sytuacja 🤷 współczuję stresu ale jeszcze trochę czasu jest by się poprzyklejało wszystko, leki + odpoczynek. PS co do zdjęć wyobraziłam sobie Ciebie wchodząca do gabinetu. Poproszę portfolio zdjęć z USG: pan to tylko za przeproszeniem fotografuje z du** strony, ja chcę profilowe, wychodzę 🤣 a tak serio to też mi się marzą takie fotki jak u Cervy 😁

@Lolcia37, byłoby super, ale chyba jeszcze ciut za wcześnie, bobo jest za małe, raczej obstawiałabym nieznośne jelita, chyba najwcześniej jakoś 16-18 tydzień ale wiadomo każdy organizm i ciąża inna ;)

@Emzet92, trzecie na plecy jak nie ma tylu rąk. Te, które najmniej dało spać w nocy albo zrobiło najwięcej kup do karnej chusty i na plecy 🤣🤣🤣 patent na trojaczki 😎

@Bettti03, polecam się na przyszłość 🤣 jak złapie Cię dół to po to tu jesteśmy by się wygadać 😘🫂

@Evvee27, szok, szok i jeszcze raz szok, z fusów wróżyć nie będzie? Co za dziadyga wredny 😳 ja dopiero po kontroli w pn będę się umawiać na prenatalne, ale na ostatniej wizycie mówiła o 19 (13+4) trochę na styk 🤔 więc może w pn inny termin wybierzemy, zobaczymy co mi powie ☺️

@Cerva, 🥺😍❤️ jakie piękne zdjęcia ojejjjjjj wzrusz na maxa. Super, że z bobo ok. PS rzucił mi się w oczy Toruń na zdjęciu. Stamtąd jesteś? To jedno z moich ukochanych miast od studiów i wyjazdu z przyjaciółkami pod hasłem resetu (💃🥟🍺🍻🥂🍾🤭) na szczęście z Trójmiasta mam rzut beretem i choć raz w roku staram się pojechać na weekend. Ostatni wyjazd w ciąży z młodym był do Torunia 😍

@Nietypowa30, moja przyjaciółka wczoraj się dowiedziała na połówkowych, że jej córka jest jednak chłopcem 🤭 najważniejsze, że z bobo ok! Ale równowaga na wątku musi być więc 🤞 by się posypało trochę dziewczynek 🩷

Nietypowa30, Emzet92 lubią tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was jeszcze nie powiedziała o ciąży w pracy czy jestem ostatnia? Zamierzałam to zrobić dzisiaj, ale mamy bardzo ciężki okres i głupio mi było zawracać głowę szefowi. Uspokoi się za 2 tygodnie i nie wiem czy czekać czy mówić i mieć to z głowy. 😅

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was jeszcze nie powiedziała o ciąży w pracy czy jestem ostatnia? Zamierzałam to zrobić dzisiaj, ale mamy bardzo ciężki okres i głupio mi było zawracać głowę szefowi. Uspokoi się za 2 tygodnie i nie wiem czy czekać czy mówić i mieć to z głowy. 😅

To już jak czujesz najlepiej, wybierz moment najlepszy dla siebie, bo dla szefa to chyba nigdy nie jest dobry. O pierwszej ciąży powiedziałam po 14 tyg, ale to dlatego, że bardzo długo myślałam że to się nie uda, a o drugiej powiedziałam po 8 tyg, bo nie miałam potrzeby ukrywania tego.

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_o wrote:
    Dzisiaj mam 13+4. A u Ciebie teraz który?
    12+6

Ja jestem chora od kilku dni. Potwornie się czuje 😬

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    My powiedzieliśmy tylko wąskiemu gronu. 2 osoby z rodziny i kilkoro przyjaciół.

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Evvee27 co za burak 😳😳😳 ja bym uciekała od takiego. Do końca ciąży jeszcze daleko...

Ja wczoraj byłam na prenatalnych. W pon robiłam pappe, we wt już był wynik. Wczoraj byłam na usg u mojego gina. Czekam jeszcze na interpretację całościową, bo wczoraj Maluch w brzuchu był totalnie nie współpracujący i SAMO USG trwało ponad godzinę... Przez co wyszłam mega późno z gabinetu i umowilam się z doktorem, że podeślę mi łączne wyniki na maila, a jakby coś było nie tak, to zrobi mi amniopunkcję.
    W ogóle to pojechałam w maseczce - z myślą o tym, żeby nie zarazić doktora i pacjentek na poczekalni, a on zapytał dlaczego i jak powiedziałam, to mi podziękował. Powiedział, że to miłe, że o tym pomyślałam, szczególnie, że ma stały kontakt z rodzącymi i noworodkami.
    Cieszę się, że jest taki dokładny i nie wystawił mnie za drzwi po 20 min prób USG 😅

Nietypowa30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    W 1 ciąży powiedziałam bardzo szybko koło 7-8 tyg bo miałam zagrożoną, nie wiedziałam ile będę mogła pracować a miałam bardzo samodzielne stanowisko i pracowałam nad kilkoma dużymi projektami. Chciałam kogoś wdrożyć by na wszelki wypadek mógł przejąć stery. I dobrze zrobiłam bo od jakiegoś 12-13 tyg musialam być na zwolnieniu. Teraz chciałam w przyszłym tygodniu powiedzieć po wizycie ale przełożona do mnie napisała w pn czy wracam zgodnie z planem więc we wt się zdzwoniłyśmy i powiedziałam wprost, że nie wiem 🤷 jak powiesz będziesz mogła korzystać z uprawnień dla ciężarnych (więcej przerw, wizyty u lekarza w godzinach pracy itp) ale nie jest to Twoim obowiązkiem. Powiedz kiedy poczujesz, że chcesz, ale nie przejmuj się tym, że teraz jest zły moment. Nie wiadomo czy za 2 tyg coś innego nie wypadnie i nie będzie gorzej 🤷 ale rozumiem dylemat, bo mnie cały dzień brzuch ze stresu bolał przed rozmową 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 19:56

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Dziewczyny mój lekarz to burak ..

Po tygodniu czasu dziś do mnie oddzwonił i mówię mu że sytuacja z prenatalnymi wygląda tak i tak no i on pyta czy biochemię robiłam i u którego lekarza (myślał że robiłam prenatalne u niego w klinice) a ja mu mówię że robiłam u tego i tego w klinice innej a on wgl się obraził że nie u nich byłam na prenatalnych .. no i kazał mi w takim razie czekać na wynik nifty , mówi ze amnio bym miała za darmo a za nifty musiałam płacić .. no ale to ja mu mówię że nie odbierał telefonu w ogóle i musiałam podjąć sama decyzję i czekam na wyniki ale może miałby chwilę to bym mu pokazała USG i wyniki i by zerknął na to a on że on mi z fusów wróżył nie będzie i czekamy na wyniki nifty i tyle ..

Zero jakichś słów otuchy wsparcia 😵‍💫

Oj burak i to straszny zawijaj się czym prędzej od niego 😒

Dziewczyny trochę mnie tu nie było, bo dużo się działo... rozkręcam własny biznes, jeszcze ciągnę etat i marzę o chwili wolnego 😊 ale nie narzekam, bo ja lubię jak się dużo dzieje to i ciąża jakoś szybciej leci 😊 a z plusów to z mężem kupiliśmy sobie wczoraj wycieczkę na fuerte, więc za 10 dni będę miała 2 tyg odpoczynku ❤️ dostałam zielone światło od mojej lekarki więc postanowiliśmy się trochę oderwać 😁
    A jutro ważny dzień, bo idę oglądać dzidzulka 😉 już nie mogę się doczekać, bo na prenatalnych byłam ponad 2 tygodnie temu, więc jestem ciekawa czy wszystko ok i czy się potwierdzi, że będziemy mieć dziewczynkę 😊

Kitana, Małgosiagosia, Lolcia37, Asiasia1, Emzet92 lubią tę wiadomość

• Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    No jak ma takie podejście to niech się nie dziwi, że mu potem pacjentki uciekają. 😠

Łapcie fotkę !
    IMG-20240201-155145.jpg

Jakie masz piękne zdjęcia 🥹🥹🥹🥹 ale Ci zazdroszczę! Też bym takie chciala 😭😅

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Dziewczyny mój lekarz to burak ..

Po tygodniu czasu dziś do mnie oddzwonił i mówię mu że sytuacja z prenatalnymi wygląda tak i tak no i on pyta czy biochemię robiłam i u którego lekarza (myślał że robiłam prenatalne u niego w klinice) a ja mu mówię że robiłam u tego i tego w klinice innej a on wgl się obraził że nie u nich byłam na prenatalnych .. no i kazał mi w takim razie czekać na wynik nifty , mówi ze amnio bym miała za darmo a za nifty musiałam płacić .. no ale to ja mu mówię że nie odbierał telefonu w ogóle i musiałam podjąć sama decyzję i czekam na wyniki ale może miałby chwilę to bym mu pokazała USG i wyniki i by zerknął na to a on że on mi z fusów wróżył nie będzie i czekamy na wyniki nifty i tyle ..

Zero jakichś słów otuchy wsparcia 😵‍💫

Masakra... Nie dość że masz tyle stresow z czekaniem na wyniki to jeszcze takie coś ze strony lekarza... ale spokojnie, już może lada moment będą wyniki i ten stres minie. Trzymaj się kochana, Ściskam Cię mocno 🥰🥰

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:

Łapcie fotkę !
    IMG-20240201-155145.jpg

Jakie piękne zdjęcia 😍😍
    Ja mam jutro prenatalne i już świruję... w dodatku nie mam jeszcze wyników pappy a zapewniali mnie że będą do środy 🙄 dzisiaj dzwoniłam, obiecywali że będą wieczorem ale się nie doczekałam... chciałabym mieć ten stres już za sobą a będę musiała jeszcze czekać po usg na interpretację razem z biochemią 🙄

• Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Oj burak i to straszny zawijaj się czym prędzej od niego 😒

Dziewczyny trochę mnie tu nie było, bo dużo się działo... rozkręcam własny biznes, jeszcze ciągnę etat i marzę o chwili wolnego 😊 ale nie narzekam, bo ja lubię jak się dużo dzieje to i ciąża jakoś szybciej leci 😊 a z plusów to z mężem kupiliśmy sobie wczoraj wycieczkę na fuerte, więc za 10 dni będę miała 2 tyg odpoczynku ❤️ dostałam zielone światło od mojej lekarki więc postanowiliśmy się trochę oderwać 😁
    A jutro ważny dzień, bo idę oglądać dzidzulka 😉 już nie mogę się doczekać, bo na prenatalnych byłam ponad 2 tygodnie temu, więc jestem ciekawa czy wszystko ok i czy się potwierdzi, że będziemy mieć dziewczynkę 😊

Ale super , będziesz miała 2 tyg ciepełka.

Lannati_, Emzet92 lubią tę wiadomość

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Asiaasia tak, jestem z Torunia 😄 też kocham to moje miasto 🥰

@lannati ale fajnie z tym wyjazdem, ciepełko 😍

@ewapp może przyjdą jutro przed USG, na którą masz wizytę? 🙂

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    W 1 ciąży powiedziałam bardzo szybko koło 7-8 tyg bo miałam zagrożoną, nie wiedziałam ile będę mogła pracować a miałam bardzo samodzielne stanowisko i pracowałam nad kilkoma dużymi projektami. Chciałam kogoś wdrożyć by na wszelki wypadek mógł przejąć stery. I dobrze zrobiłam bo od jakiegoś 12-13 tyg musialam być na zwolnieniu. Teraz chciałam w przyszłym tygodniu powiedzieć po wizycie ale przełożona do mnie napisała w pn czy wracam zgodnie z planem więc we wt się zdzwoniłyśmy i powiedziałam wprost, że nie wiem 🤷 jak powiesz będziesz mogła korzystać z uprawnień dla ciężarnych (więcej przerw, wizyty u lekarza w godzinach pracy itp) ale nie jest to Twoim obowiązkiem. Powiedz kiedy poczujesz, że chcesz, ale nie przejmuj się tym, że teraz jest zły moment. Nie wiadomo czy za 2 tyg coś innego nie wypadnie i nie będzie gorzej 🤷 ale rozumiem dylemat, bo mnie cały dzień brzuch ze stresu bolał przed rozmową 🙈
    No właśnie nie wiem czemu mnie to stresuje i tak odkładam ten dzień. 😅 I tak zamierzam jeszcze trochę popracować, więc nie mówię na ostatnią chwilę ani nic. No właśnie zależy mi na tych uprawnieniach i też bym chciała pracować całkowicie z domu, ale to nie wiem czy się uda.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    @Asiaasia tak, jestem z Torunia 😄 też kocham to moje miasto 🥰

@lannati ale fajnie z tym wyjazdem, ciepełko 😍

@ewapp może przyjdą jutro przed USG, na którą masz wizytę? 🙂

Na 16.30 a w diagnostyce zazwyczaj mam wyniki koło 18 więc chyba nici z tego. Jeszcze będę dzisiaj dzwonić ich molestować... od rana mi strasznie niedobrze chyba ze stresu 🙄

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ