X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    No lekarz ma podobno jakieś Ferrari wśród sprzętów do prenatalnych 😅 mówił że to najnowszej generacji, ale nazwy nie zapamiętałam 😅
    No super fotka wyszła, fajna pamiątka. 😊
    Planuję właśnie kupić coś w rodzaju pamiętnika ciąży, żeby wklejać tam usg itp. Może któraś z Was robi coś takiego?

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A mnie coś pobolewa gardło i głowa, podejrzewam początek przeziębienia. Polecicie jakieś leki, które można brać w ciąży?

Ja jak byłam przeziębiona w grudniu to zakupiłam te leki z serii dla kobiet w ciąży prenalen chyba ☺️
    Ale ginekolog mi mówił, że dla kobiet w ciąży bezpieczne są leki dla dzieci do 3 roku życia, bo mają bardzo malutkie dawki

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A mnie coś pobolewa gardło i głowa, podejrzewam początek przeziębienia. Polecicie jakieś leki, które można brać w ciąży?

Ja brałam na przeziębienie takie saszetki Prenalen i tabletki na gardło z tej firmy. Fakt ze tabletki fajnie łagodziły ból. Polecam też zrobić domowy syrop z cebuli. Mnie to postawiło na nogi 😉

Tutaj link do przepisu na syrop który jest całkiem smaczny i pachnie znośnie 😉
    https://pantabletka.pl/syrop-z-cebuli-przepis/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2024, 19:33

• Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    No lekarz ma podobno jakieś Ferrari wśród sprzętów do prenatalnych 😅 mówił że to najnowszej generacji, ale nazwy nie zapamiętałam 😅
    A Ty prowadzisz u niego ciąże , czy robiłaś tylko prenatalne?

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Ja byłam chorą grudzień/styczeń kupiłam sobie prenalen gardło i syrop , to tak szczerze kiepskie to jest. Tutaj jedna z dziewczyn poleciła mi isonasin sepso, to jest dla dzieci. Akurat miałam to bo używał tego mój synek. To mi tak odetkało nos, więc polecam.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    A Ty prowadzisz u niego ciąże , czy robiłaś tylko prenatalne?

Tylko prenatalne, polecił mi go mój lekarz prowadzący, ale obaj pracują na Żelaznej :)

Lolcia37, Emzet92 lubią tę wiadomość

• Cerva Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:

Super, że u Ciebie wszystko ok. 🥰 Ten sprzęt to chyba podobny co u mnie, bo tak samo wyglądała szata graficzna programu itd. 😛

Ewappp lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2024, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja 70% dziewczynka okazała się być chłopakiem 😭🤣

https://zapodaj.net/plik-wYAU7EoAMu

Dzisiaj 14+4, ponad 8 cm I 92 g...

Pani Doktor miala ubaw, mąż rozanielony, a ja od prawie 3 tygodni żyłam z myślą, że będzie dziewczynka...
    Także jeszcze to trawie 😅

Lolcia37, Małgosiagosia, klaudia_23, Nietypowa30, magda_o, Emzet92, Asiasia1 lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 lutego 2024, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, popytam w aptece.

Lolcia37 lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

Wysłany: 2 lutego 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:

Pani Doktor miala ubaw, mąż rozanielony, a ja od prawie 3 tygodni żyłam z myślą, że będzie dziewczynka...
    O kurcze 😀 Domyślam się co czujesz. Czyli chłopak już na 100%? Coś same chłopaki się ostatnio rodzą.

🍒 fertistim, cynk
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:

Haha 😜, może jeszcze się zmieni na dziewczynkę.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    No super fotka wyszła, fajna pamiątka. 😊
    Planuję właśnie kupić coś w rodzaju pamiętnika ciąży, żeby wklejać tam usg itp. Może któraś z Was robi coś takiego?
    Super podobno jest takie coś w pepco teraz , widziałam

Wysłany: 2 lutego 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapowiada się w ogóle komuś dziewczynka? 😀 Powinnyśmy sobie rozpiskę zrobić z datami porodów i płciami. 😅

🍒 fertistim, cynk

Wysłany: 2 lutego 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Super podobno jest takie coś w pepco teraz , widziałam
    Ooo to jutro się wybiorę.

🍒 fertistim, cynk
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:

O ja czuję Twój ból 😅😅 t

To teraz trzymajcie kciuki żeby u mnie okazała się dziewczynka !🧒

Małgosiagosia, Asiasia1 lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 lutego 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    O ja czuję Twój ból 😅😅 t

To teraz trzymajcie kciuki żeby u mnie okazała się dziewczynka !🧒
    I u mnie by „chyba” chłopiec jednak nim nie był. 😂 Zobaczymy, może we wt będzie widać. Chociaż już przyzwyczaiłam się do tej myśli o chłopcu, też będzie fajnie.

🍒 fertistim, cynk
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:

O kurcze, ale zwrot akcji 😄 Najważniejsze żeby było zdrowe 🥰 choć rozumiem szok, bo pewnie się już przyzwyczaiłaś. To ja w takim razie sie jeszcze nie przywiązuję do myśli o córeczce, chociaż dzisiaj na USG lekarz mówił że widać wyraźnie narządy małej kobietki, ale fakt, 100% pewnosci nie dal 😄

• Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2024, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przeczucie, że będzie chłopak i chciałam chłopczyka 😊 ale jak już od 3 tygodni myślałam, że będzie dziewczynka to zaczęłam to sobie jakoś tak układać w głowie, zwracać się do Niej, wyobrażać sobie jak będziemy razem chodzić na shopping 🤣 i teraz tak jakoś mi smutno 😅 no nic muszę zmienić mine, bo mąż się wkurza, że chodzę smutna, a przecież zdrowe i to najważniejsze 😅

Emzet92, Ewappp lubią tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    I u mnie by „chyba” chłopiec jednak nim nie był. 😂 Zobaczymy, może we wt będzie widać. Chociaż już przyzwyczaiłam się do tej myśli o chłopcu, też będzie fajnie.
    No właśnie u mnie też to takie średnio wiadome , bo wyrostek idzie dosłownie ciut ciut w górę nie tak jak powinien 🫠 lekarz mówił że kiedyś tak wyglądający wyrostek okazał się być dziewczynka

• magda_o Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    No właśnie u mnie też to takie średnio wiadome , bo wyrostek idzie dosłownie ciut ciut w górę nie tak jak powinien 🫠 lekarz mówił że kiedyś tak wyglądający wyrostek okazał się być dziewczynka

Tak, tak - to wbrew pozorom nie takie oczywiste, jakby się wydawało 😃 więc trudno być na tym etapie pewnym na 100%

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ