X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Ja na razie tylko 1 kg do przodu, nie wiem czy powinnam się tym martwić.
    Niee! :) mamy prawie identyczny termin. Ja mam 3 kg na minusie i to jest ok :) w 1 trymestrze nie musisz nic przytyć. Gwarantuje, że po ok 20 tc przybieranie nabierze tempa 😂 Osobiście więc wolę tak i ogólnie pilnuje co jem, wystarczy, że w 1 ciąży przywaliłam z nadmiarem, a cały 3 trymestr to była udręka, weeez się podnieś jak masz już sporo na plusie i jeszcze ten wielki brzuch 😂 wtedy to wszystko mnie męczyło... Kondycja w stanie oplakanym, no ale były tego powody zdrowotne.

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszczę się w swoje legginsy xs sprzed ciąży, natomiast zaczęły mni gnieść na brzuchu, podobnie jak guzik od dżinsów, więc jakieś 2 dni temu zaczęłam ubierać albo dresowy albo ciążowe legginsy. Muszę sobie kupić jakieś dżinsy ciążowe, ale u nas nie ma już h&m mama stacjonarnie od daaawna, a u nich to jednak wolę mierzyc, bo ta ich rozmiarówka ciążowa to taka różna jest. Dużo spodni jest właśnie duże w dupie 😆 chyba będę musiała coś online zamówić i zwrócić.
    A najbardziej to czekam na wiosnę i sukienki 😍

age.png
  • KA Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2024, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny chciałam podpytać czy, któraś z Was ma może plamienia? U mnie pierwsze pojawiło się pod koniec grudnia, później 25 stycznia dostałam krwawienia i wylądowałam na IP. Nie ma powodu, który mógłby wskazywać na te plamienia. Badania prenatalne 25 stycznia wyszły dobrze, maluszek ma rączki, nóżki, serduszko bije jest mozg, a plamienia dalej są. Już od kilku dni codziennie. Dajcie znać czy któraś z Was ma podobnie? Czy robiłyście może jakieś dodatkowe badanie?

02.07.2023 r. L. 22 tydz. 💔
    29.11.2023 r. ⏸️
    10.06.2024 r. narodziny Julianki w 32 tyg.
    age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA, miałam w każdej mojej ciąży, w tej też, tylko, że teraz najkrótsze. U mnie jeśli chodzi o przyczyny to były różne. Raz mówili, że to przekrwiona sluzowka i zmiany hormonalne po prostu, innym razem był problem z odklejająca się kosmówka, a jeszcze innym pękająca torbiel na jajniku.
    W tej ciąży powodem był problem ze stanem zapalnym w szyjce. Natomiast, żeby to zobaczyć to naprawdę na IP musieli się baaardzo przypatrywać, wkładali we mnie takie gazy też i wtedy oglądali głęboko tam🙈 a później kazali powtórzyć cytologię i cytologia potwierdziła podejrzenia. Aktualnie nie mam plamienia ani krwawienia, ale wiem, że u mnie może to wrócić.
    A te krwawienie miałaś rzeczywiście takie, że wymagało tej podpaski/zmian wkładek, czy jednak to było tylko takie bardziej żywo czerwone ale "brudzenie"?

age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam z Sinsay jeansy i spodenki ciążowe , mają bardzo tanie. Jakość pewnie słaba , ale zobaczę jak przyjdą , najwyżej oddam. Nie chcę inwestować za dużo kasy, bo narazie chodzę w ciuchach tych co mam. Na lato też znajdę jakieś sukienki oversize w szafie.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Patrykotka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może czasami takie uczucie, że czujecie macicę (?) przy siadaniu? Od kilku dni tak mam i zaczynam się schozować 🙄

👱‍♀️1989
    02/2021 🥰 początek starań
    04/2023 ⏸️ciąża naturalna
    06/2023 💔poronienie samoistne 10tc
    11/2023 👀diagnostyka
    Morfologia 👌
    HyCoSy 👌
    Mthfr homo
    Pai-1 homo
    ANA ujemne
    AMH 0,92 😥
    TSH 1,813
    FSH 5,62
    LH 2,31
    11/2023 👨‍⚕️decyzja o IVF
    InviMed, dr Gizler
    15/12/23 ⏸️ naturalna 😱
    18/12/23 2 pęcherzyki 4t3d
    18/12/23 bhcg 513
    20/12/23 bhcg 1325
    Heparyna
    🧔‍♂️ 1987
    Nasienie 👌

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży nosiłam sukienki np. z House, a później przy kp też, bo miały dekolt w kopertę 😃
    Akurat z sukienkami sprawa prostą jest, np. w Pepco są co jakiś czas takie z gumką pod biustem i pod nimi też spokojnie duży brzuszek się mieści, a tyłka nie widac, mimo podnoszącego się od brzucha materiału, bo one są takie dłuższe. Ja lubię kiecki :) brzuch rośnie, a i tak jest komfort.

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2-2,5kg na plusie, ale troche biodra mi sie rozszerzyly przez co jak ostatnio chcialam nalozyc jeansy to zadnych nie moglam dopiac. Robie tak ze zapinam rozporek, a w dziurke od guzika przekladam gumke do wlosow i lapie nia za guzik przez co mam wiecej miejsca na brzuch 😁 ale kupilam juz w kiku leginsy po prostu o rozmiar wieksze, z lidla zamowilam tez leginsy ciazowe i spodenki dresowe ciazowe i na vinted jeansy ciazowe i dwie sukienki na lato :)

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie może jakieś max 0,5 kg na plusie. 😛 Brzuszek widać jak mam np. obcisłą, dopasowana sukienkę. Co do ubrań ciążowych to na razie nie zamawiam, cieszę się, że największy brzuch będzie w sezonie letnim to będę pewnie głównie śmigać w sukienkach. 🙂

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrykotka wrote:
    Macie może czasami takie uczucie, że czujecie macicę (?) przy siadaniu? Od kilku dni tak mam i zaczynam się schozować 🙄

Nie do końca wiem, czy masz na myśli to, co mi się wydaje 😅 Aaale jeśli tak, to też tak mam 🙃 U mnie w zasadzie tak zaczyna się i kończy każdy dzień, plus czasem chwilowo w ciągu dnia. Takie napięcie całej macicy, wyczuwalne zwłaszcza podczas siadania, ale nie tylko; czasem nawet takie lekkie parcie. Nie wiem, jak to inaczej opisać i czy to o tym mówisz 😉
    W późniejszych m-cach ciąży to normalne, ale trochę wystraszyłam się, czy 15 tc to nie za wcześnie na takie akcje. Dziś na wizycie konsultowałam to z ginem i nie ma powodu do obaw - szyjka długa, zamknięta, łożysko wysoko. Taka więc po prostu "uroda" tej ciąży 😉

Btw, info potwierdzone (na własne oczy widziałam) - będzie mały facecik 😉 💙

P.S. Dziewczyny, pomóżcie pls, bo wyjdę z siebie! Jak mam tutaj dodać sobie stopkę?! 🫣 No szukam i szukam i d! 😅🤦‍♀️

Patrykotka, Asiasia1, Mamma-mia, Lolcia37, Emzet92, Ewappp, Cerva, Kinia197 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kitana, gratulacje synka w takim razie 😃😃
    A stopka - w ustawieniach :) klikasz tam z tej ikony 1 człowieka na 2 (społeczność) i tam na dół zjeżdżasz

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrykotka wrote:
    Ja tak mam , to pewnie tylozgiecie

Patrykotka lubi tę wiadomość

• Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2024, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    @kitana, gratulacje synka w takim razie 😃😃
    A stopka - w ustawieniach :) klikasz tam z tej ikony 1 człowieka na 2 (społeczność) i tam na dół zjeżdżasz

No cholera, zabij, ale nie widzę nigdzie żadnych ustawień! 😅🫣

Screenshot-20240205-132657-TTC-Ovu-Friend.jpg
    Screenshot-20240205-133411-TTC-Ovu-Friend.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2024, 13:51

preg.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    No cholera, zabij, ale nie widzę nigdzie żadnych ustawień! 😅🫣

Screenshot-20240205-132657-TTC-Ovu-Friend.jpg
    Screenshot-20240205-133411-TTC-Ovu-Friend.jpg

Bo ja tego w aplikacji też nie mogę ustawić , musisz się zalogować przez neta i wtedy ta opcja w ustawieniach jest.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie korzystam tylko z ovu przez przeglądarke 🤣 więc nie wiedziałam, że w apce tego nie ma 😃

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Wszystko ok 😁 niestety nie mam ladnych zdj, jedynie jakies takie. W srode pewnie dostane ladniejsze 😁
    IMG-1977.jpg
    minecraft serwer za darmo

No i.. bedzie prawdopodobnie chlopak 😁

Asiasia1, Lolcia37, Anetka1610, Ewappp, Emzet92, Małgosiagosia, Kitana, Lannati_, Kinia197, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wyników no i synków 💙💙💙

Ja się podepnę pod pytania techniczne i zadam dodatkowe, a jak się ustawia suwaczek? 🥺

Ja jestem po wizycie i jest lepiej! Mam dalej strefę odklejenia ale na niecałe 2 cm a nie połowę jak to było wcześniej 🙈 dalej areszt domowy ale nie muszę już leżeć plackiem a np mogę na ziemi się trochę z małym pobawić czy coś. Zero sprzątania, gotowania itp, więcej leżenia ale widzę światełko w tunelu i w końcu zaczynam wierzyć, że jestem w ciąży i będzie ok 🥺🥺🥺 także jak odpocznę to spróbuję ogarnąć też stopkę i suwaczek jak któraś poratuje wiedzą i będę zaawansowaną forumowiczką 😎

Po 2 tyg leżenia pojechanie do lekarza a potem do szpitala do labu mnie wykończyło i idę zaraz spać. Ofc w szpitalu mnie źle pokierowali i doszłam do prosektorium i myślę sobie coś jest nie tak, w Dextera bawić się nie chcę 😅 ja chcę oddać tylko materiał do badania kanału szyjki 😅😂 na szczęście pani z labu patomorfologii wszystko wytłumaczyła i musiałam pójść do innego budynku ale już trafiłam bez przygód.

A oto mój kropek, machał łapkami i nóżkami 🥺 nie wiem jeszcze co z tego kropka będzie, prenatalne mam 21, więc pewnie Wy wszystkie będziecie dawno po a ja dopiero będę się stresować ale trudno ;)

IMG-20240205-152231.jpg

Uffff nawet nie wiecie jak mi ulżyło. Tak się bałam, że całą noc mnie brzuch bolał 🥲

Cerva, Anetka1610, Emiliia, Ewappp, Emzet92, Lolcia37, Małgosiagosia, Kitana, Mamma-mia, Betkaa, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Anetka1610 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2024, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ja po wizycie. Wszystko ok 😁 niestety nie mam ladnych zdj, jedynie jakies takie. W srode pewnie dostane ladniejsze 😁
    IMG-1977.jpg
    minecraft serwer za darmo

No i.. bedzie prawdopodobnie chlopak 😁
    Najważniejsze że wszystko z maluszkiem w porządku 🥰 miałaś prenatalne czy mi umknęło gdzieś? Widzę że mamy narazie przewagę chłopców 😊 ja mam jutro prenatalne i już z nerwów od rana wymioty i ból żołądka 😔 tak bardzo chce już wiedzieć że jest wszystko ok.

👱‍♀️32l
    🧔27l
    👰‍♂️💒28.11.2020
    03.01.2021 ⏸️
    28.01.2021 mamy dwa 💚💚
    24.08.2021 Maja(2490g) Oskar(3350g) 💕👩‍❤️‍👨
    14.12.2023 ⏸️
    03.01.2024 0.94cm szczęścia 💚(7+0)
    17.01.2024 1.95cm 💚 (8+4)
    06.02.2024 5.57cm dziewczynka 🩷(12+2)
    preg.png
  • KA Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    KA, miałam w każdej mojej ciąży, w tej też, tylko, że teraz najkrótsze. U mnie jeśli chodzi o przyczyny to były różne. Raz mówili, że to przekrwiona sluzowka i zmiany hormonalne po prostu, innym razem był problem z odklejająca się kosmówka, a jeszcze innym pękająca torbiel na jajniku.
    W tej ciąży powodem był problem ze stanem zapalnym w szyjce. Natomiast, żeby to zobaczyć to naprawdę na IP musieli się baaardzo przypatrywać, wkładali we mnie takie gazy też i wtedy oglądali głęboko tam🙈 a później kazali powtórzyć cytologię i cytologia potwierdziła podejrzenia. Aktualnie nie mam plamienia ani krwawienia, ale wiem, że u mnie może to wrócić.
    A te krwawienie miałaś rzeczywiście takie, że wymagało tej podpaski/zmian wkładek, czy jednak to było tylko takie bardziej żywo czerwone ale "brudzenie"?

Dzięki za sugestie.
    Niestety, ale zarówno krwawienie jak i plamienie u mnie to non stop wymiana wkładek. Przy krwawieniu normalnie przez kilka dni nosiłam podpaski. Nie mówię więc o kilku kropkach. Teraz znowu się zaczęło.😔😔

02.07.2023 r. L. 22 tydz. 💔
    29.11.2023 r. ⏸️
    10.06.2024 r. narodziny Julianki w 32 tyg.
    age.png
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2024, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA wrote:
    Dzięki za sugestie.
    Niestety, ale zarówno krwawienie jak i plamienie u mnie to non stop wymiana wkładek. Przy krwawieniu normalnie przez kilka dni nosiłam podpaski. Nie mówię więc o kilku kropkach. Teraz znowu się zaczęło.😔😔

Nie masz krwiaka? U mnie tak wyglądało opróżnianie się krwiaczka. Ta krew jest świeża czy brązowa?

age.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ