Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Ja na razie tylko 1 kg do przodu, nie wiem czy powinnam się tym martwić.
    Niee! :) mamy prawie identyczny termin. Ja mam 3 kg na minusie i to jest ok :) w 1 trymestrze nie musisz nic przytyć. Gwarantuje, że po ok 20 tc przybieranie nabierze tempa 😂 Osobiście więc wolę tak i ogólnie pilnuje co jem, wystarczy, że w 1 ciąży przywaliłam z nadmiarem, a cały 3 trymestr to była udręka, weeez się podnieś jak masz już sporo na plusie i jeszcze ten wielki brzuch 😂 wtedy to wszystko mnie męczyło... Kondycja w stanie oplakanym, no ale były tego powody zdrowotne.

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszczę się w swoje legginsy xs sprzed ciąży, natomiast zaczęły mni gnieść na brzuchu, podobnie jak guzik od dżinsów, więc jakieś 2 dni temu zaczęłam ubierać albo dresowy albo ciążowe legginsy. Muszę sobie kupić jakieś dżinsy ciążowe, ale u nas nie ma już h&m mama stacjonarnie od daaawna, a u nich to jednak wolę mierzyc, bo ta ich rozmiarówka ciążowa to taka różna jest. Dużo spodni jest właśnie duże w dupie 😆 chyba będę musiała coś online zamówić i zwrócić.
    A najbardziej to czekam na wiosnę i sukienki 😍

age.png
  • KA Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny chciałam podpytać czy, któraś z Was ma może plamienia? U mnie pierwsze pojawiło się pod koniec grudnia, później 25 stycznia dostałam krwawienia i wylądowałam na IP. Nie ma powodu, który mógłby wskazywać na te plamienia. Badania prenatalne 25 stycznia wyszły dobrze, maluszek ma rączki, nóżki, serduszko bije jest mozg, a plamienia dalej są. Już od kilku dni codziennie. Dajcie znać czy któraś z Was ma podobnie? Czy robiłyście może jakieś dodatkowe badanie?

02.07.2023 r. L. 22 tydz. 💔
    29.11.2023 r. ⏸️
    10.06.2024 r. narodziny Julianki w 32 tyg.
    age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA, miałam w każdej mojej ciąży, w tej też, tylko, że teraz najkrótsze. U mnie jeśli chodzi o przyczyny to były różne. Raz mówili, że to przekrwiona sluzowka i zmiany hormonalne po prostu, innym razem był problem z odklejająca się kosmówka, a jeszcze innym pękająca torbiel na jajniku.
    W tej ciąży powodem był problem ze stanem zapalnym w szyjce. Natomiast, żeby to zobaczyć to naprawdę na IP musieli się baaardzo przypatrywać, wkładali we mnie takie gazy też i wtedy oglądali głęboko tam🙈 a później kazali powtórzyć cytologię i cytologia potwierdziła podejrzenia. Aktualnie nie mam plamienia ani krwawienia, ale wiem, że u mnie może to wrócić.
    A te krwawienie miałaś rzeczywiście takie, że wymagało tej podpaski/zmian wkładek, czy jednak to było tylko takie bardziej żywo czerwone ale "brudzenie"?

age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam z Sinsay jeansy i spodenki ciążowe , mają bardzo tanie. Jakość pewnie słaba , ale zobaczę jak przyjdą , najwyżej oddam. Nie chcę inwestować za dużo kasy, bo narazie chodzę w ciuchach tych co mam. Na lato też znajdę jakieś sukienki oversize w szafie.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Patrykotka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może czasami takie uczucie, że czujecie macicę (?) przy siadaniu? Od kilku dni tak mam i zaczynam się schozować 🙄

👱‍♀️1989
    02/2021 🥰 początek starań
    04/2023 ⏸️ciąża naturalna
    06/2023 💔poronienie samoistne 10tc
    11/2023 👀diagnostyka
    Morfologia 👌
    HyCoSy 👌
    Mthfr homo
    Pai-1 homo
    ANA ujemne
    AMH 0,92 😥
    TSH 1,813
    FSH 5,62
    LH 2,31
    11/2023 👨‍⚕️decyzja o IVF
    InviMed, dr Gizler
    15/12/23 ⏸️ naturalna 😱
    18/12/23 2 pęcherzyki 4t3d
    18/12/23 bhcg 513
    20/12/23 bhcg 1325
    Heparyna
    🧔‍♂️ 1987
    Nasienie 👌
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży nosiłam sukienki np. z House, a później przy kp też, bo miały dekolt w kopertę 😃
    Akurat z sukienkami sprawa prostą jest, np. w Pepco są co jakiś czas takie z gumką pod biustem i pod nimi też spokojnie duży brzuszek się mieści, a tyłka nie widac, mimo podnoszącego się od brzucha materiału, bo one są takie dłuższe. Ja lubię kiecki :) brzuch rośnie, a i tak jest komfort.

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2-2,5kg na plusie, ale troche biodra mi sie rozszerzyly przez co jak ostatnio chcialam nalozyc jeansy to zadnych nie moglam dopiac. Robie tak ze zapinam rozporek, a w dziurke od guzika przekladam gumke do wlosow i lapie nia za guzik przez co mam wiecej miejsca na brzuch 😁 ale kupilam juz w kiku leginsy po prostu o rozmiar wieksze, z lidla zamowilam tez leginsy ciazowe i spodenki dresowe ciazowe i na vinted jeansy ciazowe i dwie sukienki na lato :)

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie może jakieś max 0,5 kg na plusie. 😛 Brzuszek widać jak mam np. obcisłą, dopasowana sukienkę. Co do ubrań ciążowych to na razie nie zamawiam, cieszę się, że największy brzuch będzie w sezonie letnim to będę pewnie głównie śmigać w sukienkach. 🙂

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrykotka wrote:
    Macie może czasami takie uczucie, że czujecie macicę (?) przy siadaniu? Od kilku dni tak mam i zaczynam się schozować 🙄

Nie do końca wiem, czy masz na myśli to, co mi się wydaje 😅 Aaale jeśli tak, to też tak mam 🙃 U mnie w zasadzie tak zaczyna się i kończy każdy dzień, plus czasem chwilowo w ciągu dnia. Takie napięcie całej macicy, wyczuwalne zwłaszcza podczas siadania, ale nie tylko; czasem nawet takie lekkie parcie. Nie wiem, jak to inaczej opisać i czy to o tym mówisz 😉
    W późniejszych m-cach ciąży to normalne, ale trochę wystraszyłam się, czy 15 tc to nie za wcześnie na takie akcje. Dziś na wizycie konsultowałam to z ginem i nie ma powodu do obaw - szyjka długa, zamknięta, łożysko wysoko. Taka więc po prostu "uroda" tej ciąży 😉

Btw, info potwierdzone (na własne oczy widziałam) - będzie mały facecik 😉 💙

P.S. Dziewczyny, pomóżcie pls, bo wyjdę z siebie! Jak mam tutaj dodać sobie stopkę?! 🫣 No szukam i szukam i d! 😅🤦‍♀️

Patrykotka, Asiasia1, Mamma-mia, Lolcia37, Emzet92, Ewappp, Cerva, Kinia197 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kitana, gratulacje synka w takim razie 😃😃
    A stopka - w ustawieniach :) klikasz tam z tej ikony 1 człowieka na 2 (społeczność) i tam na dół zjeżdżasz

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrykotka wrote:
    Ja tak mam , to pewnie tylozgiecie

Patrykotka lubi tę wiadomość

• Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    @kitana, gratulacje synka w takim razie 😃😃
    A stopka - w ustawieniach :) klikasz tam z tej ikony 1 człowieka na 2 (społeczność) i tam na dół zjeżdżasz

No cholera, zabij, ale nie widzę nigdzie żadnych ustawień! 😅🫣

Screenshot-20240205-132657-TTC-Ovu-Friend.jpg
    Screenshot-20240205-133411-TTC-Ovu-Friend.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 13:51

preg.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    No cholera, zabij, ale nie widzę nigdzie żadnych ustawień! 😅🫣

Screenshot-20240205-132657-TTC-Ovu-Friend.jpg
    Screenshot-20240205-133411-TTC-Ovu-Friend.jpg

Bo ja tego w aplikacji też nie mogę ustawić , musisz się zalogować przez neta i wtedy ta opcja w ustawieniach jest.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie korzystam tylko z ovu przez przeglądarke 🤣 więc nie wiedziałam, że w apce tego nie ma 😃

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Wszystko ok 😁 niestety nie mam ladnych zdj, jedynie jakies takie. W srode pewnie dostane ladniejsze 😁
    IMG-1977.jpg
    minecraft serwer za darmo

No i.. bedzie prawdopodobnie chlopak 😁

Asiasia1, Lolcia37, Anetka1610, Ewappp, Emzet92, Małgosiagosia, Kitana, Lannati_, Kinia197, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wyników no i synków 💙💙💙

Ja się podepnę pod pytania techniczne i zadam dodatkowe, a jak się ustawia suwaczek? 🥺

Ja jestem po wizycie i jest lepiej! Mam dalej strefę odklejenia ale na niecałe 2 cm a nie połowę jak to było wcześniej 🙈 dalej areszt domowy ale nie muszę już leżeć plackiem a np mogę na ziemi się trochę z małym pobawić czy coś. Zero sprzątania, gotowania itp, więcej leżenia ale widzę światełko w tunelu i w końcu zaczynam wierzyć, że jestem w ciąży i będzie ok 🥺🥺🥺 także jak odpocznę to spróbuję ogarnąć też stopkę i suwaczek jak któraś poratuje wiedzą i będę zaawansowaną forumowiczką 😎

Po 2 tyg leżenia pojechanie do lekarza a potem do szpitala do labu mnie wykończyło i idę zaraz spać. Ofc w szpitalu mnie źle pokierowali i doszłam do prosektorium i myślę sobie coś jest nie tak, w Dextera bawić się nie chcę 😅 ja chcę oddać tylko materiał do badania kanału szyjki 😅😂 na szczęście pani z labu patomorfologii wszystko wytłumaczyła i musiałam pójść do innego budynku ale już trafiłam bez przygód.

A oto mój kropek, machał łapkami i nóżkami 🥺 nie wiem jeszcze co z tego kropka będzie, prenatalne mam 21, więc pewnie Wy wszystkie będziecie dawno po a ja dopiero będę się stresować ale trudno ;)

IMG-20240205-152231.jpg

Uffff nawet nie wiecie jak mi ulżyło. Tak się bałam, że całą noc mnie brzuch bolał 🥲

Cerva, Anetka1610, Emiliia, Ewappp, Emzet92, Lolcia37, Małgosiagosia, Kitana, Mamma-mia, Betkaa, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Anetka1610 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ja po wizycie. Wszystko ok 😁 niestety nie mam ladnych zdj, jedynie jakies takie. W srode pewnie dostane ladniejsze 😁
    IMG-1977.jpg
    minecraft serwer za darmo

No i.. bedzie prawdopodobnie chlopak 😁
    Najważniejsze że wszystko z maluszkiem w porządku 🥰 miałaś prenatalne czy mi umknęło gdzieś? Widzę że mamy narazie przewagę chłopców 😊 ja mam jutro prenatalne i już z nerwów od rana wymioty i ból żołądka 😔 tak bardzo chce już wiedzieć że jest wszystko ok.

👱‍♀️32l
    🧔27l
    👰‍♂️💒28.11.2020
    03.01.2021 ⏸️
    28.01.2021 mamy dwa 💚💚
    24.08.2021 Maja(2490g) Oskar(3350g) 💕👩‍❤️‍👨
    14.12.2023 ⏸️
    03.01.2024 0.94cm szczęścia 💚(7+0)
    17.01.2024 1.95cm 💚 (8+4)
    06.02.2024 5.57cm dziewczynka 🩷(12+2)
    preg.png
  • KA Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    KA, miałam w każdej mojej ciąży, w tej też, tylko, że teraz najkrótsze. U mnie jeśli chodzi o przyczyny to były różne. Raz mówili, że to przekrwiona sluzowka i zmiany hormonalne po prostu, innym razem był problem z odklejająca się kosmówka, a jeszcze innym pękająca torbiel na jajniku.
    W tej ciąży powodem był problem ze stanem zapalnym w szyjce. Natomiast, żeby to zobaczyć to naprawdę na IP musieli się baaardzo przypatrywać, wkładali we mnie takie gazy też i wtedy oglądali głęboko tam🙈 a później kazali powtórzyć cytologię i cytologia potwierdziła podejrzenia. Aktualnie nie mam plamienia ani krwawienia, ale wiem, że u mnie może to wrócić.
    A te krwawienie miałaś rzeczywiście takie, że wymagało tej podpaski/zmian wkładek, czy jednak to było tylko takie bardziej żywo czerwone ale "brudzenie"?

Dzięki za sugestie.
    Niestety, ale zarówno krwawienie jak i plamienie u mnie to non stop wymiana wkładek. Przy krwawieniu normalnie przez kilka dni nosiłam podpaski. Nie mówię więc o kilku kropkach. Teraz znowu się zaczęło.😔😔

02.07.2023 r. L. 22 tydz. 💔
    29.11.2023 r. ⏸️
    10.06.2024 r. narodziny Julianki w 32 tyg.
    age.png
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA wrote:
    Dzięki za sugestie.
    Niestety, ale zarówno krwawienie jak i plamienie u mnie to non stop wymiana wkładek. Przy krwawieniu normalnie przez kilka dni nosiłam podpaski. Nie mówię więc o kilku kropkach. Teraz znowu się zaczęło.😔😔

Nie masz krwiaka? U mnie tak wyglądało opróżnianie się krwiaczka. Ta krew jest świeża czy brązowa?

age.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ