Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Małgosiagosia wrote:Ja na razie tylko 1 kg do przodu, nie wiem czy powinnam się tym martwić.
-
Ja mieszczę się w swoje legginsy xs sprzed ciąży, natomiast zaczęły mni gnieść na brzuchu, podobnie jak guzik od dżinsów, więc jakieś 2 dni temu zaczęłam ubierać albo dresowy albo ciążowe legginsy. Muszę sobie kupić jakieś dżinsy ciążowe, ale u nas nie ma już h&m mama stacjonarnie od daaawna, a u nich to jednak wolę mierzyc, bo ta ich rozmiarówka ciążowa to taka różna jest. Dużo spodni jest właśnie duże w dupie 😆 chyba będę musiała coś online zamówić i zwrócić.
A najbardziej to czekam na wiosnę i sukienki 😍 -
Hej. Dziewczyny chciałam podpytać czy, któraś z Was ma może plamienia? U mnie pierwsze pojawiło się pod koniec grudnia, później 25 stycznia dostałam krwawienia i wylądowałam na IP. Nie ma powodu, który mógłby wskazywać na te plamienia. Badania prenatalne 25 stycznia wyszły dobrze, maluszek ma rączki, nóżki, serduszko bije jest mozg, a plamienia dalej są. Już od kilku dni codziennie. Dajcie znać czy któraś z Was ma podobnie? Czy robiłyście może jakieś dodatkowe badanie?
-
KA, miałam w każdej mojej ciąży, w tej też, tylko, że teraz najkrótsze. U mnie jeśli chodzi o przyczyny to były różne. Raz mówili, że to przekrwiona sluzowka i zmiany hormonalne po prostu, innym razem był problem z odklejająca się kosmówka, a jeszcze innym pękająca torbiel na jajniku.
W tej ciąży powodem był problem ze stanem zapalnym w szyjce. Natomiast, żeby to zobaczyć to naprawdę na IP musieli się baaardzo przypatrywać, wkładali we mnie takie gazy też i wtedy oglądali głęboko tam🙈 a później kazali powtórzyć cytologię i cytologia potwierdziła podejrzenia. Aktualnie nie mam plamienia ani krwawienia, ale wiem, że u mnie może to wrócić.
A te krwawienie miałaś rzeczywiście takie, że wymagało tej podpaski/zmian wkładek, czy jednak to było tylko takie bardziej żywo czerwone ale "brudzenie"? -
Zamówiłam z Sinsay jeansy i spodenki ciążowe , mają bardzo tanie. Jakość pewnie słaba , ale zobaczę jak przyjdą , najwyżej oddam. Nie chcę inwestować za dużo kasy, bo narazie chodzę w ciuchach tych co mam. Na lato też znajdę jakieś sukienki oversize w szafie.04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Macie może czasami takie uczucie, że czujecie macicę (?) przy siadaniu? Od kilku dni tak mam i zaczynam się schozować 🙄👱♀️1989
02/2021 🥰 początek starań
04/2023 ⏸️ciąża naturalna
06/2023 💔poronienie samoistne 10tc
11/2023 👀diagnostyka
Morfologia 👌
HyCoSy 👌
Mthfr homo
Pai-1 homo
ANA ujemne
AMH 0,92 😥
TSH 1,813
FSH 5,62
LH 2,31
11/2023 👨⚕️decyzja o IVF
InviMed, dr Gizler
15/12/23 ⏸️ naturalna 😱
18/12/23 2 pęcherzyki 4t3d
18/12/23 bhcg 513
20/12/23 bhcg 1325
Heparyna
🧔♂️ 1987
Nasienie 👌 -
Ja w ciąży nosiłam sukienki np. z House, a później przy kp też, bo miały dekolt w kopertę 😃
Akurat z sukienkami sprawa prostą jest, np. w Pepco są co jakiś czas takie z gumką pod biustem i pod nimi też spokojnie duży brzuszek się mieści, a tyłka nie widac, mimo podnoszącego się od brzucha materiału, bo one są takie dłuższe. Ja lubię kiecki brzuch rośnie, a i tak jest komfort. -
Ja mam 2-2,5kg na plusie, ale troche biodra mi sie rozszerzyly przez co jak ostatnio chcialam nalozyc jeansy to zadnych nie moglam dopiac. Robie tak ze zapinam rozporek, a w dziurke od guzika przekladam gumke do wlosow i lapie nia za guzik przez co mam wiecej miejsca na brzuch 😁 ale kupilam juz w kiku leginsy po prostu o rozmiar wieksze, z lidla zamowilam tez leginsy ciazowe i spodenki dresowe ciazowe i na vinted jeansy ciazowe i dwie sukienki na lato11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
U mnie na razie może jakieś max 0,5 kg na plusie. 😛 Brzuszek widać jak mam np. obcisłą, dopasowana sukienkę. Co do ubrań ciążowych to na razie nie zamawiam, cieszę się, że największy brzuch będzie w sezonie letnim to będę pewnie głównie śmigać w sukienkach. 🙂31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Patrykotka wrote:Macie może czasami takie uczucie, że czujecie macicę (?) przy siadaniu? Od kilku dni tak mam i zaczynam się schozować 🙄
Nie do końca wiem, czy masz na myśli to, co mi się wydaje 😅 Aaale jeśli tak, to też tak mam 🙃 U mnie w zasadzie tak zaczyna się i kończy każdy dzień, plus czasem chwilowo w ciągu dnia. Takie napięcie całej macicy, wyczuwalne zwłaszcza podczas siadania, ale nie tylko; czasem nawet takie lekkie parcie. Nie wiem, jak to inaczej opisać i czy to o tym mówisz 😉
W późniejszych m-cach ciąży to normalne, ale trochę wystraszyłam się, czy 15 tc to nie za wcześnie na takie akcje. Dziś na wizycie konsultowałam to z ginem i nie ma powodu do obaw - szyjka długa, zamknięta, łożysko wysoko. Taka więc po prostu "uroda" tej ciąży 😉
Btw, info potwierdzone (na własne oczy widziałam) - będzie mały facecik 😉 💙
P.S. Dziewczyny, pomóżcie pls, bo wyjdę z siebie! Jak mam tutaj dodać sobie stopkę?! 🫣 No szukam i szukam i d! 😅🤦♀️Patrykotka, Asiasia1, Mamma-mia, Lolcia37, Emzet92, Ewappp, Cerva, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie. Wszystko ok 😁 niestety nie mam ladnych zdj, jedynie jakies takie. W srode pewnie dostane ladniejsze 😁
minecraft serwer za darmo
No i.. bedzie prawdopodobnie chlopak 😁Asiasia1, Lolcia37, Anetka1610, Ewappp, Emzet92, Małgosiagosia, Kitana, Lannati_, Kinia197, Nietypowa30 lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Gratuluję dobrych wyników no i synków 💙💙💙
Ja się podepnę pod pytania techniczne i zadam dodatkowe, a jak się ustawia suwaczek? 🥺
Ja jestem po wizycie i jest lepiej! Mam dalej strefę odklejenia ale na niecałe 2 cm a nie połowę jak to było wcześniej 🙈 dalej areszt domowy ale nie muszę już leżeć plackiem a np mogę na ziemi się trochę z małym pobawić czy coś. Zero sprzątania, gotowania itp, więcej leżenia ale widzę światełko w tunelu i w końcu zaczynam wierzyć, że jestem w ciąży i będzie ok 🥺🥺🥺 także jak odpocznę to spróbuję ogarnąć też stopkę i suwaczek jak któraś poratuje wiedzą i będę zaawansowaną forumowiczką 😎
Po 2 tyg leżenia pojechanie do lekarza a potem do szpitala do labu mnie wykończyło i idę zaraz spać. Ofc w szpitalu mnie źle pokierowali i doszłam do prosektorium i myślę sobie coś jest nie tak, w Dextera bawić się nie chcę 😅 ja chcę oddać tylko materiał do badania kanału szyjki 😅😂 na szczęście pani z labu patomorfologii wszystko wytłumaczyła i musiałam pójść do innego budynku ale już trafiłam bez przygód.
A oto mój kropek, machał łapkami i nóżkami 🥺 nie wiem jeszcze co z tego kropka będzie, prenatalne mam 21, więc pewnie Wy wszystkie będziecie dawno po a ja dopiero będę się stresować ale trudno
Uffff nawet nie wiecie jak mi ulżyło. Tak się bałam, że całą noc mnie brzuch bolał 🥲Cerva, Anetka1610, Emiliia, Ewappp, Emzet92, Lolcia37, Małgosiagosia, Kitana, Mamma-mia, Betkaa, Nietypowa30 lubią tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
klaudia_23 wrote:Ja po wizycie. Wszystko ok 😁 niestety nie mam ladnych zdj, jedynie jakies takie. W srode pewnie dostane ladniejsze 😁
minecraft serwer za darmo
No i.. bedzie prawdopodobnie chlopak 😁 -
Mamma-mia wrote:KA, miałam w każdej mojej ciąży, w tej też, tylko, że teraz najkrótsze. U mnie jeśli chodzi o przyczyny to były różne. Raz mówili, że to przekrwiona sluzowka i zmiany hormonalne po prostu, innym razem był problem z odklejająca się kosmówka, a jeszcze innym pękająca torbiel na jajniku.
W tej ciąży powodem był problem ze stanem zapalnym w szyjce. Natomiast, żeby to zobaczyć to naprawdę na IP musieli się baaardzo przypatrywać, wkładali we mnie takie gazy też i wtedy oglądali głęboko tam🙈 a później kazali powtórzyć cytologię i cytologia potwierdziła podejrzenia. Aktualnie nie mam plamienia ani krwawienia, ale wiem, że u mnie może to wrócić.
A te krwawienie miałaś rzeczywiście takie, że wymagało tej podpaski/zmian wkładek, czy jednak to było tylko takie bardziej żywo czerwone ale "brudzenie"?
Dzięki za sugestie.
Niestety, ale zarówno krwawienie jak i plamienie u mnie to non stop wymiana wkładek. Przy krwawieniu normalnie przez kilka dni nosiłam podpaski. Nie mówię więc o kilku kropkach. Teraz znowu się zaczęło.😔😔 -
KA wrote:Dzięki za sugestie.
Niestety, ale zarówno krwawienie jak i plamienie u mnie to non stop wymiana wkładek. Przy krwawieniu normalnie przez kilka dni nosiłam podpaski. Nie mówię więc o kilku kropkach. Teraz znowu się zaczęło.😔😔
Nie masz krwiaka? U mnie tak wyglądało opróżnianie się krwiaczka. Ta krew jest świeża czy brązowa?