Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
KA wrote:Dzięki za sugestie.
Niestety, ale zarówno krwawienie jak i plamienie u mnie to non stop wymiana wkładek. Przy krwawieniu normalnie przez kilka dni nosiłam podpaski. Nie mówię więc o kilku kropkach. Teraz znowu się zaczęło.😔😔
Nie wiem czy to Cie pocieszy. Ale ja w poprzedniej ciąży nagle leżąc w łóżku poczułam ciepło. Przejechałam dłonią po spodniach , leżąc na boku. Krew buchnęła tak mocno , że przesiąkła wkładkę, bieliznę i spodnie. Jechałam na IP przekonana , że już po. Nie. Maluch trzymał się dobrze. Krwawiłam bo miałam krwiaka. Leżałam tam 2 tygodnie. A dziś syn ma już ponad 8 lat. Trzymam kciuki.KA, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
Lolcia37 wrote:A ja odebrałam dziś wynik pappy i się załamałam wyszło mi wysokie ryzyko wewnątrzmacicznego wzrostu płodu, myślałam że wszystko jest ok a tu dostałam z liścia w twarz.Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Ewappp wrote:A dziewczyny bo miałam Was zapytać. Wyszło mi na prenatalnych ryzyko porodu przed 34tyg 1:146, lekarz tego nie skomentował, tylko ogólnie był zadowolony że wszystko wyszło dobrze. Ja dopiero to zobaczyłam po powrocie do domu. I nie wiem czy to ryzyko jest wysokie jak na statystykę porodów przedwczesnych czy normalne. W internecie trudno znaleźć jakieś rzetelne informacje. Jak jest u Was? A może któraś z Was rozmawiała o tym z lekarzem? 🙂Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Lolcia37 wrote:Tak masz rację jest to ujęte jako zahamowanie, a nie zatrzymanie, ale jakoś dla mnie nie robi to różnicy.
Będzie dobrze.Lolcia37 lubi tę wiadomość
-
Emiliia wrote:Przechodziłam przez to.. duży jest ten krwiak? Mi mowili, ze jeśli jest pod dzieckiem, w okolicach ujścia, szyjki to właśnie dobrze, bo ewakuując się, nie pociągnie nic ze sobą. Bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki!
Też tak słyszałam, że jak jest pod dzieckiem to dobrze. Ostatnio rozmawiałam z kuzynka, której córka jest już dorosła i jej ciąży dawali 10% szans ze względu na krwiaka, który był nad płodem i cały czas był większy od dziecka. 😧 Dopiero w 5 miesiącu założyli jej kartę ciąży, bo wtedy zaczął się zmniejszać i wszystko się dobrze skończyło. Jesteś pod opieką, ważne, że już znają przyczynę krwawień. Będzie dobrze. ❤️
Ja dziś o 15.40 USG prenatalne...
@evvee a jak Ty się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 12:28
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Patrykotka wrote:Macie może czasami takie uczucie, że czujecie macicę (?) przy siadaniu? Od kilku dni tak mam i zaczynam się schozować 🙄
Patrykotka lubi tę wiadomość
-
@MumAgain, fajnie, że dołączyłaś. Zawsze to raźniej pogadać sobie z innymi, którzy są na tym samym etapie ☺️ Ojej szpital nie brzmi fajnie, ale dobrze, że wszystko się dobrze skończyło ☺️
@Lolcia37, omawiałaś wynik z lekarzem? Pewnie będziesz częściej monitorować stan maluszka.
@Cerva, dopiero w 5 miesiącu? 😳 Szok, a gdyby wcześniej musiała do szpitala jechać czy coś? Serio szok 🤞za prenatalne ☺️
@Evvee27, dokładnie, jesteś wywołana do tablicy. Martwimy się tu 🥺 wiadomo już coś?👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Asiasia1 wrote:@MumAgain, fajnie, że dołączyłaś. Zawsze to raźniej pogadać sobie z innymi, którzy są na tym samym etapie ☺️ Ojej szpital nie brzmi fajnie, ale dobrze, że wszystko się dobrze skończyło ☺️
@Lolcia37, omawiałaś wynik z lekarzem? Pewnie będziesz częściej monitorować stan maluszka.
@Cerva, dopiero w 5 miesiącu? 😳 Szok, a gdyby wcześniej musiała do szpitala jechać czy coś? Serio szok 🤞za prenatalne ☺️
@Evvee27, dokładnie, jesteś wywołana do tablicy. Martwimy się tu 🥺 wiadomo już coś?
Omówiłam , ale co to zmienia , jak ryzyko jest bardzo duże, więc mam tykającą bombę i nie wiadomo jak się skończy.04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Lolcia37 wrote:Omówiłam , ale co to zmienia , jak ryzyko jest bardzo duże, więc mam tykającą bombę i nie wiadomo jak się skończy.👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Lolcia37 wrote:Ryzyko wyszło mi bardzo duże moim zdaniem bo 1:132, dostałam Acard 150 mg na noc, ale jakoś ten Acard średnio mnie uspokaja.
Jaką masz ilość białka pappa?
Ja tez mam wysokie ryzyko preeklampsji, ale mam acard i moja Pani Doktor mnie uspokoiła, że wszystko będzie ok, także ja jej wierzę i nie stresuje się na zapas 😉 -
Wybaczcie moje kochane zabijam czas praca o mało mnie tu , nadal czekam na wyniki 😩
Plamienie ustąpiło czuję się cudnie prócz migreny która mnie męczy codziennie .
Dziękuję że się tak martwicie ! Cieszę się że Was mam 🥺🥹
A wracając do dziewczyn którym coś wyszło przez pappe , dla mnie to badanie powinno zostać zakazane .. albo się mylę z tym że stres jest ogromny
I zazdro każdej z was które wchodzą w stare jeansy ale po prostu ich nie dopinają a waga to 2 kg 🤞
Ja czuję się jak pączek w maśle 😂Kinia197 lubi tę wiadomość
-
Asiasia1 wrote:Nic nie zmieni, stres zostanie ale bardziej chodziło mi, czy Ci coś wytłumaczył, mówił np byś miała częstsze wizyty itp czy nie ma takiej potrzeby na razie 😔 przykro mi bardzo04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Lannati_ wrote:Jaką masz ilość białka pappa?
Ja tez mam wysokie ryzyko preeklampsji, ale mam acard i moja Pani Doktor mnie uspokoiła, że wszystko będzie ok, także ja jej wierzę i nie stresuje się na zapas 😉
Ryzyko preeklampsji wyszło mi 1:669, a pappa wyszła 1,61 IU/L.04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Evvee27 wrote:Wybaczcie moje kochane zabijam czas praca o mało mnie tu , nadal czekam na wyniki 😩
Plamienie ustąpiło czuję się cudnie prócz migreny która mnie męczy codziennie .
Dziękuję że się tak martwicie ! Cieszę się że Was mam 🥺🥹
A wracając do dziewczyn którym coś wyszło przez pappe , dla mnie to badanie powinno zostać zakazane .. albo się mylę z tym że stres jest ogromny
I zazdro każdej z was które wchodzą w stare jeansy ale po prostu ich nie dopinają a waga to 2 kg 🤞
Ja czuję się jak pączek w maśle 😂
Aj to czekanie najgorsze , dobrze że pracujesz i zabijasz czas, ja chyba też muszę przestać płakać i wrócić do pracy bo to nic i tak nie zmieni.04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Lolcia37 wrote:A ja odebrałam dziś wynik pappy i się załamałam wyszło mi wysokie ryzyko wewnątrzmacicznego wzrostu płodu, myślałam że wszystko jest ok a tu dostałam z liścia w twarz.
Współczuję 🥺 Ale nic nie jest przesądzone. Wierzę, że wszystko będzie dobrze🤗Lolcia37 lubi tę wiadomość
-
Ja zbijam piątki z tymi z Was, które NIE mieszczą się już w żadne spodnie sprzed ciąży 😅 Brzuch już piłeczka, zwłaszcza pod koniec dnia, więc u mnie na tapecie legginsy ciążowe i oversize'owe swetry 😌 Jeszcze niedawno nie wierzyłam, że to możliwe, by na takim etapie było widać cokolwiek, no ale...😅 W sumie spoko. Dzięki temu jakoś bardziej czuję się w ciąży 😉🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 13:35
Betkaa, Emzet92, baby33 lubią tę wiadomość
-
Asiasia1 wrote:@MumAgain, fajnie, że dołączyłaś. Zawsze to raźniej pogadać sobie z innymi, którzy są na tym samym etapie ☺️ Ojej szpital nie brzmi fajnie, ale dobrze, że wszystko się dobrze skończyło ☺️
@Evvee27, dokładnie, jesteś wywołana do tablicy. Martwimy się tu 🥺 wiadomo już coś?
To było jakieś 27 lat temu to wiesz... 😄 Moja mama miała chyba tylko raz albo dwa razy USG zrobione ze mną. 😛
@Lolcia postaraj się nie denerwować na zapas, lekarz o tym wie i będzie miał to na uwadze. ❤️Lolcia37 lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024