Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka1610 wrote:
    Najważniejsze że wszystko z maluszkiem w porządku 🥰 miałaś prenatalne czy mi umknęło gdzieś? Widzę że mamy narazie przewagę chłopców 😊 ja mam jutro prenatalne i już z nerwów od rana wymioty i ból żołądka 😔 tak bardzo chce już wiedzieć że jest wszystko ok.

To bylo usg prenatalne, a jutro ide oddac krew na pappe. W srode mam wizyte prywatna u mojego gin to pewnie tez mi zrobi dokladne usg :)

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    U mnie na razie może jakieś max 0,5 kg na plusie. 😛 Brzuszek widać jak mam np. obcisłą, dopasowana sukienkę. Co do ubrań ciążowych to na razie nie zamawiam, cieszę się, że największy brzuch będzie w sezonie letnim to będę pewnie głównie śmigać w sukienkach. 🙂
    Mam to samo podejście. Mam już tyle spodni, że nie chcę dokupować kolejnych w których pochodzę może 2-3 miesiące, bo potem to już będzie ciepło.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA wrote:
    Dzięki za sugestie.
    Niestety, ale zarówno krwawienie jak i plamienie u mnie to non stop wymiana wkładek. Przy krwawieniu normalnie przez kilka dni nosiłam podpaski. Nie mówię więc o kilku kropkach. Teraz znowu się zaczęło.😔😔
    Ja tak właśnie miałam w poprzednich ciążach, więc rozumiem Cię. Natomiast dziwi mnie, że gin nie znalazł u Ciebie przyczyny hmmm.
    A łożysko jaka ma lokalizację?

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, super wieści! :) odpoczywaj dalej!

Przypomniałaś mi, że zapomniałam pochwalić się wynikami prenatalnego :) 😊💚

IMG-20240204-161720.jpg

Małgosiagosia, Asiasia1, Kitana, Emzet92, Anetka1610, Lolcia37, Ewappp, Cerva, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

age.png
  • KA Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2024, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym jak napisałam, trafiłam ponownie na IP. Krwawienie i duży skrzep krwi.
    Tym razem jest jednak powód. Utworzył się duży krwiak podkosmówkowy.
    Maluch jest silny, ale zagrożenie duże, bo wszystko w pobliżu szyjki. 😞
    Trzymajcie kciuki.

02.07.2023 r. L. 22 tydz. 💔
    29.11.2023 r. ⏸️
    10.06.2024 r. narodziny Julianki w 32 tyg.
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA wrote:
    Trzymajcie kciuki.
    Trzymamy kciuki kochana 😞

KA lubi tę wiadomość

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA wrote:
    Trzymajcie kciuki.
    Trzymam kciuki 😘
    Mi mówili, że jak bylo krwawienie a nie widać przyczyny na USG to tez mógł być krwiak, tylko się opróżnić. Może tak miałaś wcześniej...
    Musi być dobrze :)

age.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA wrote:
    Trzymajcie kciuki.
    Najważniejsze, że ustalili przyczynę a w szpitalu będziesz pod dobrą opieką lekarzy. Trzymam kciuki 🫂

@Mamma-mia, super wyniki 🥳

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • KA Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2024, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję. Po wizycie w szpitalu, po przeczytaniu też Mamma Mia tutaj trochę może łatwiej.
    Bardzo chcę zacząć cieszyć się tą ciążą!

Emzet92, Betkaa, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

02.07.2023 r. L. 22 tydz. 💔
    29.11.2023 r. ⏸️
    10.06.2024 r. narodziny Julianki w 32 tyg.
    age.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA wrote:
    Bardzo Wam dziękuję. Po wizycie w szpitalu, po przeczytaniu też Mamma Mia tutaj trochę może łatwiej.
    Bardzo chcę zacząć cieszyć się tą ciążą!

Jejku trzymaj się kochana, jesteśmy z Tobą ❤️

• Kitana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA wrote:
    Trzymajcie kciuki.

O matko, trzymaj się dzielnie! Dacie radę ❤️

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    🩷15.04.2026

age.png

age.png
  • Kitana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Asia, super wieści! :) odpoczywaj dalej!

Przypomniałaś mi, że zapomniałam pochwalić się wynikami prenatalnego :) 😊💚

Super! 🤩

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    🩷15.04.2026

age.png

age.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny bo miałam Was zapytać. Wyszło mi na prenatalnych ryzyko porodu przed 34tyg 1:146, lekarz tego nie skomentował, tylko ogólnie był zadowolony że wszystko wyszło dobrze. Ja dopiero to zobaczyłam po powrocie do domu. I nie wiem czy to ryzyko jest wysokie jak na statystykę porodów przedwczesnych czy normalne. W internecie trudno znaleźć jakieś rzetelne informacje. Jak jest u Was? A może któraś z Was rozmawiała o tym z lekarzem? 🙂

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    A dziewczyny bo miałam Was zapytać. Wyszło mi na prenatalnych ryzyko porodu przed 34tyg 1:146, lekarz tego nie skomentował, tylko ogólnie był zadowolony że wszystko wyszło dobrze. Ja dopiero to zobaczyłam po powrocie do domu. I nie wiem czy to ryzyko jest wysokie jak na statystykę porodów przedwczesnych czy normalne. W internecie trudno znaleźć jakieś rzetelne informacje. Jak jest u Was? A może któraś z Was rozmawiała o tym z lekarzem? 🙂
    A jakie wyszło Ci ryzyko podstawowe ? Jeśli lekarz nic nie powiedział to myślę że ok nie masz się czym martwić 😘

• Betkaa Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam tylko 2kg do tej pory a gumki uwierają mnie już od ponad miesiąca, więc chodzę w ciążowych getrach albo w takich z wysokim stanem, co nie cisną żołądka. U mnie taki ucisk nasilał mdłości 🤮 ale to też chyba idzie tym, że to już kolejna ciąża. W pierwszej nic mnie nie uwierało do 5go miesiąca a teraz bebzol mam już spory 🤣
    Patrykotka wrote:
    Macie może czasami takie uczucie, że czujecie macicę (?) przy siadaniu? Od kilku dni tak mam i zaczynam się schozować 🙄
    Miałam tak, teraz chwilowo przeszlo. U mnie to by ło przy wstawaniu, pochylaniu i jak dłuzej pochodziłam. Takie uczucie, jakby mnie coś uwierało w okolicach szyjki. Też mam tyłozgięcie macicy jak Evvee wcześniej pisała, wiec może z tym ma to zwiazek.
    KA wrote:
    Trzymajcie kciuki.
    Takie historie z krwiakami bardzo często kończą się dobrze, bądź dobrej myśli, słuchaj lekarzy i odpoczywaj dużo 🤗🙏

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oddalam dzis krew na pappe i czas oczekiwania na wyniki to okolo 3 tygodni 🙄

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA wrote:
    Trzymajcie kciuki.
    Hej! Przychodzę z lipca, też miałam krwiaka, też się bałam co będzie, na szczęście się wchłonął i na szczęście bardzo często właśnie tak to się kończy! 😁

Emiliia lubi tę wiadomość

age.png
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA wrote:
    Trzymajcie kciuki.

Przechodziłam przez to.. duży jest ten krwiak? Mi mowili, ze jeśli jest pod dzieckiem, w okolicach ujścia, szyjki to właśnie dobrze, bo ewakuując się, nie pociągnie nic ze sobą. Bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki!

age.png
  • MumAgain Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Przyszłam się przywitać. Rozmyślałam o forum , bo bardzo dokucza mi samotnośc. Termin na 25.08
    W tej chwili czuję się już dobrze, ale początki były tragiczne. Mdlosci mnie zabijały. Było już usg. Był zarodek. Było serduszko. Wylądowałam też w szpitalu przez zakazenie ukladu moczowego. Ale finalnie wszystko OK.
    Teraz czekamy na termin badań prenatalnych.

Lolcia37, Asiasia1, Kitana, Betkaa, Małgosiagosia, Kinia197 lubią tę wiadomość

age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odebrałam dziś wynik pappy i się załamałam wyszło mi wysokie ryzyko wewnątrzmacicznego wzrostu płodu, myślałam że wszystko jest ok a tu dostałam z liścia w twarz.

Emzet92 lubi tę wiadomość

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
    04.2026 córeczka 🩷
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ