Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Anetka1610 wrote:Najważniejsze że wszystko z maluszkiem w porządku 🥰 miałaś prenatalne czy mi umknęło gdzieś? Widzę że mamy narazie przewagę chłopców 😊 ja mam jutro prenatalne i już z nerwów od rana wymioty i ból żołądka 😔 tak bardzo chce już wiedzieć że jest wszystko ok.
To bylo usg prenatalne, a jutro ide oddac krew na pappe. W srode mam wizyte prywatna u mojego gin to pewnie tez mi zrobi dokladne usg11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Cerva wrote:U mnie na razie może jakieś max 0,5 kg na plusie. 😛 Brzuszek widać jak mam np. obcisłą, dopasowana sukienkę. Co do ubrań ciążowych to na razie nie zamawiam, cieszę się, że największy brzuch będzie w sezonie letnim to będę pewnie głównie śmigać w sukienkach. 🙂
-
KA wrote:Dzięki za sugestie.
Niestety, ale zarówno krwawienie jak i plamienie u mnie to non stop wymiana wkładek. Przy krwawieniu normalnie przez kilka dni nosiłam podpaski. Nie mówię więc o kilku kropkach. Teraz znowu się zaczęło.😔😔
A łożysko jaka ma lokalizację? -
Po tym jak napisałam, trafiłam ponownie na IP. Krwawienie i duży skrzep krwi.
Tym razem jest jednak powód. Utworzył się duży krwiak podkosmówkowy.
Maluch jest silny, ale zagrożenie duże, bo wszystko w pobliżu szyjki. 😞
Trzymajcie kciuki. -
KA wrote:Po tym jak napisałam, trafiłam ponownie na IP. Krwawienie i duży skrzep krwi.
Trzymajcie kciuki.KA lubi tę wiadomość
-
KA wrote:Po tym jak napisałam, trafiłam ponownie na IP. Krwawienie i duży skrzep krwi.
Trzymajcie kciuki.
Mi mówili, że jak bylo krwawienie a nie widać przyczyny na USG to tez mógł być krwiak, tylko się opróżnić. Może tak miałaś wcześniej...
Musi być dobrze -
Trzymajcie kciuki.
@Mamma-mia, super wyniki 🥳👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Bardzo Wam dziękuję. Po wizycie w szpitalu, po przeczytaniu też Mamma Mia tutaj trochę może łatwiej.
Bardzo chcę zacząć cieszyć się tą ciążą!Emzet92, Betkaa, Małgosiagosia lubią tę wiadomość
-
Trzymajcie kciuki.
O matko, trzymaj się dzielnie! Dacie radę ❤️ -
A dziewczyny bo miałam Was zapytać. Wyszło mi na prenatalnych ryzyko porodu przed 34tyg 1:146, lekarz tego nie skomentował, tylko ogólnie był zadowolony że wszystko wyszło dobrze. Ja dopiero to zobaczyłam po powrocie do domu. I nie wiem czy to ryzyko jest wysokie jak na statystykę porodów przedwczesnych czy normalne. W internecie trudno znaleźć jakieś rzetelne informacje. Jak jest u Was? A może któraś z Was rozmawiała o tym z lekarzem? 🙂
-
Ewappp wrote:A dziewczyny bo miałam Was zapytać. Wyszło mi na prenatalnych ryzyko porodu przed 34tyg 1:146, lekarz tego nie skomentował, tylko ogólnie był zadowolony że wszystko wyszło dobrze. Ja dopiero to zobaczyłam po powrocie do domu. I nie wiem czy to ryzyko jest wysokie jak na statystykę porodów przedwczesnych czy normalne. W internecie trudno znaleźć jakieś rzetelne informacje. Jak jest u Was? A może któraś z Was rozmawiała o tym z lekarzem? 🙂
-
Ja przytyłam tylko 2kg do tej pory a gumki uwierają mnie już od ponad miesiąca, więc chodzę w ciążowych getrach albo w takich z wysokim stanem, co nie cisną żołądka. U mnie taki ucisk nasilał mdłości 🤮 ale to też chyba idzie tym, że to już kolejna ciąża. W pierwszej nic mnie nie uwierało do 5go miesiąca a teraz bebzol mam już spory 🤣
Patrykotka wrote:Macie może czasami takie uczucie, że czujecie macicę (?) przy siadaniu? Od kilku dni tak mam i zaczynam się schozować 🙄
Trzymajcie kciuki. -
Trzymajcie kciuki.Emiliia lubi tę wiadomość
-
Trzymajcie kciuki.
Przechodziłam przez to.. duży jest ten krwiak? Mi mowili, ze jeśli jest pod dzieckiem, w okolicach ujścia, szyjki to właśnie dobrze, bo ewakuując się, nie pociągnie nic ze sobą. Bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki! -
Witajcie. Przyszłam się przywitać. Rozmyślałam o forum , bo bardzo dokucza mi samotnośc. Termin na 25.08
W tej chwili czuję się już dobrze, ale początki były tragiczne. Mdlosci mnie zabijały. Było już usg. Był zarodek. Było serduszko. Wylądowałam też w szpitalu przez zakazenie ukladu moczowego. Ale finalnie wszystko OK.
Teraz czekamy na termin badań prenatalnych.
Lolcia37, Asiasia1, Kitana, Betkaa, Małgosiagosia, Kinia197 lubią tę wiadomość