Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka1610 wrote:
    Najważniejsze że wszystko z maluszkiem w porządku 🥰 miałaś prenatalne czy mi umknęło gdzieś? Widzę że mamy narazie przewagę chłopców 😊 ja mam jutro prenatalne i już z nerwów od rana wymioty i ból żołądka 😔 tak bardzo chce już wiedzieć że jest wszystko ok.

To bylo usg prenatalne, a jutro ide oddac krew na pappe. W srode mam wizyte prywatna u mojego gin to pewnie tez mi zrobi dokladne usg :)

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    U mnie na razie może jakieś max 0,5 kg na plusie. 😛 Brzuszek widać jak mam np. obcisłą, dopasowana sukienkę. Co do ubrań ciążowych to na razie nie zamawiam, cieszę się, że największy brzuch będzie w sezonie letnim to będę pewnie głównie śmigać w sukienkach. 🙂
    Mam to samo podejście. Mam już tyle spodni, że nie chcę dokupować kolejnych w których pochodzę może 2-3 miesiące, bo potem to już będzie ciepło.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA wrote:
    Dzięki za sugestie.
    Niestety, ale zarówno krwawienie jak i plamienie u mnie to non stop wymiana wkładek. Przy krwawieniu normalnie przez kilka dni nosiłam podpaski. Nie mówię więc o kilku kropkach. Teraz znowu się zaczęło.😔😔
    Ja tak właśnie miałam w poprzednich ciążach, więc rozumiem Cię. Natomiast dziwi mnie, że gin nie znalazł u Ciebie przyczyny hmmm.
    A łożysko jaka ma lokalizację?

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, super wieści! :) odpoczywaj dalej!

Przypomniałaś mi, że zapomniałam pochwalić się wynikami prenatalnego :) 😊💚

IMG-20240204-161720.jpg

Małgosiagosia, Asiasia1, Kitana, Emzet92, Anetka1610, Lolcia37, Ewappp, Cerva, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

age.png
  • KA Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym jak napisałam, trafiłam ponownie na IP. Krwawienie i duży skrzep krwi.
    Tym razem jest jednak powód. Utworzył się duży krwiak podkosmówkowy.
    Maluch jest silny, ale zagrożenie duże, bo wszystko w pobliżu szyjki. 😞
    Trzymajcie kciuki.

02.07.2023 r. L. 22 tydz. 💔
    29.11.2023 r. ⏸️
    10.06.2024 r. narodziny Julianki w 32 tyg.
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA wrote:
    Trzymajcie kciuki.
    Trzymamy kciuki kochana 😞

KA lubi tę wiadomość

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA wrote:
    Trzymajcie kciuki.
    Trzymam kciuki 😘
    Mi mówili, że jak bylo krwawienie a nie widać przyczyny na USG to tez mógł być krwiak, tylko się opróżnić. Może tak miałaś wcześniej...
    Musi być dobrze :)

age.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA wrote:
    Trzymajcie kciuki.
    Najważniejsze, że ustalili przyczynę a w szpitalu będziesz pod dobrą opieką lekarzy. Trzymam kciuki 🫂

@Mamma-mia, super wyniki 🥳

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • KA Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję. Po wizycie w szpitalu, po przeczytaniu też Mamma Mia tutaj trochę może łatwiej.
    Bardzo chcę zacząć cieszyć się tą ciążą!

Emzet92, Betkaa, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

02.07.2023 r. L. 22 tydz. 💔
    29.11.2023 r. ⏸️
    10.06.2024 r. narodziny Julianki w 32 tyg.
    age.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA wrote:
    Bardzo Wam dziękuję. Po wizycie w szpitalu, po przeczytaniu też Mamma Mia tutaj trochę może łatwiej.
    Bardzo chcę zacząć cieszyć się tą ciążą!

Jejku trzymaj się kochana, jesteśmy z Tobą ❤️

• Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA wrote:
    Trzymajcie kciuki.

O matko, trzymaj się dzielnie! Dacie radę ❤️

preg.png
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Asia, super wieści! :) odpoczywaj dalej!

Przypomniałaś mi, że zapomniałam pochwalić się wynikami prenatalnego :) 😊💚

Super! 🤩

preg.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny bo miałam Was zapytać. Wyszło mi na prenatalnych ryzyko porodu przed 34tyg 1:146, lekarz tego nie skomentował, tylko ogólnie był zadowolony że wszystko wyszło dobrze. Ja dopiero to zobaczyłam po powrocie do domu. I nie wiem czy to ryzyko jest wysokie jak na statystykę porodów przedwczesnych czy normalne. W internecie trudno znaleźć jakieś rzetelne informacje. Jak jest u Was? A może któraś z Was rozmawiała o tym z lekarzem? 🙂

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    A dziewczyny bo miałam Was zapytać. Wyszło mi na prenatalnych ryzyko porodu przed 34tyg 1:146, lekarz tego nie skomentował, tylko ogólnie był zadowolony że wszystko wyszło dobrze. Ja dopiero to zobaczyłam po powrocie do domu. I nie wiem czy to ryzyko jest wysokie jak na statystykę porodów przedwczesnych czy normalne. W internecie trudno znaleźć jakieś rzetelne informacje. Jak jest u Was? A może któraś z Was rozmawiała o tym z lekarzem? 🙂
    A jakie wyszło Ci ryzyko podstawowe ? Jeśli lekarz nic nie powiedział to myślę że ok nie masz się czym martwić 😘

• Betkaa Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam tylko 2kg do tej pory a gumki uwierają mnie już od ponad miesiąca, więc chodzę w ciążowych getrach albo w takich z wysokim stanem, co nie cisną żołądka. U mnie taki ucisk nasilał mdłości 🤮 ale to też chyba idzie tym, że to już kolejna ciąża. W pierwszej nic mnie nie uwierało do 5go miesiąca a teraz bebzol mam już spory 🤣
    Patrykotka wrote:
    Macie może czasami takie uczucie, że czujecie macicę (?) przy siadaniu? Od kilku dni tak mam i zaczynam się schozować 🙄
    Miałam tak, teraz chwilowo przeszlo. U mnie to by ło przy wstawaniu, pochylaniu i jak dłuzej pochodziłam. Takie uczucie, jakby mnie coś uwierało w okolicach szyjki. Też mam tyłozgięcie macicy jak Evvee wcześniej pisała, wiec może z tym ma to zwiazek.
    KA wrote:
    Trzymajcie kciuki.
    Takie historie z krwiakami bardzo często kończą się dobrze, bądź dobrej myśli, słuchaj lekarzy i odpoczywaj dużo 🤗🙏

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oddalam dzis krew na pappe i czas oczekiwania na wyniki to okolo 3 tygodni 🙄

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA wrote:
    Trzymajcie kciuki.
    Hej! Przychodzę z lipca, też miałam krwiaka, też się bałam co będzie, na szczęście się wchłonął i na szczęście bardzo często właśnie tak to się kończy! 😁

Emiliia lubi tę wiadomość

age.png
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KA wrote:
    Trzymajcie kciuki.

Przechodziłam przez to.. duży jest ten krwiak? Mi mowili, ze jeśli jest pod dzieckiem, w okolicach ujścia, szyjki to właśnie dobrze, bo ewakuując się, nie pociągnie nic ze sobą. Bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki!

age.png
  • MumAgain Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Przyszłam się przywitać. Rozmyślałam o forum , bo bardzo dokucza mi samotnośc. Termin na 25.08
    W tej chwili czuję się już dobrze, ale początki były tragiczne. Mdlosci mnie zabijały. Było już usg. Był zarodek. Było serduszko. Wylądowałam też w szpitalu przez zakazenie ukladu moczowego. Ale finalnie wszystko OK.
    Teraz czekamy na termin badań prenatalnych.

Lolcia37, Asiasia1, Kitana, Betkaa, Małgosiagosia, Kinia197 lubią tę wiadomość

age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odebrałam dziś wynik pappy i się załamałam wyszło mi wysokie ryzyko wewnątrzmacicznego wzrostu płodu, myślałam że wszystko jest ok a tu dostałam z liścia w twarz.

Emzet92 lubi tę wiadomość

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ