X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Tak mówiłam, to moja gin mi powiedziała ze hemoglobina mi spada przez te krwawienia i dała mi skierowanie do laryngologa. Laryngolog powiedział to samo, mam jakiś ,,nos alergiczny “ czy coś takiego i dostałam maści właśnie do smarowania w środku i witaminę A+E i mam zwiększyc dawkę D3. Strupki na tej środkkowej chrząstce też mi się robią i to boli

Jest jeszcze coś takiego jak Emofix maść hemostatyczna właśnie na nawracające krwawienia. Oczywiście na ulotce będzie napisane, że nie zbadano bezpieczeństwa stosowania w ciąży ale skład wygląda ok. Możesz dopytać swojego lekarza na wizycie jeśli chcesz być spokojniejsza. Kupisz w aptece bez recepty. 🙂

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Moja mama na takie strupki dostała maść nisita i zalecenie używania masła shea. Ale w ciąży nie była wtedy 🫢 a na uszczelnienie naczyń nie dostałaś witaminy C? Czyli to mit?
    Nie, o witaminie C nic nie mówiła ale i tak biorę 😀

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰

🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Myślę że bolesne miesiączki to nic w porównaniu do porodu 😅 ja czasami musiałam brać ibuprom jak miałam okres ale to nie były jakieś masakryczne bóle. Ja na pewno mam postanowione ze spróbuję najpierw tych wszystkich naturalnych metod łagodzenia bólu i tens ale jak będę czuła ze to ponad moje siły to biorę znieczulenie. Z mężem ostatnio rozmawialiśmy jak wyobrażamy sobie moment ze zaczyna się poród i stwierdzilismy ze jak zaczną się skurcze ale rzadkie to spróbujemy posiedzieć w domu tak jak zalecają, bo dojazd do szpitala mamy w 20 min, ale wiadomo że jak się zacznie i dojdą emocje to pewnie będę na niego tupać żeby już jechać 😅 ale myślę że jak tylko nie spanikuję na maksa to spróbuję kąpieli w domu i innych tego typu polecanych sztuczek 😅

Co do KP to ja z kolei bardzo bardzo bym chciała karmić swoim mlekiem ale też wiem że teraz naprawdę się poprawiła wiedza i położnych i są CDL czasami wystarczy drobna pomoc i laktacja się rozkręca. Owszem są niestety kobiety dla których to droga przez mękę ale ja na razie jestem dobrej myśli. 🙂 zakupiłam polecanych tutaj wcześniej femaltiker bo i moja siostra bardzo to chwaliła, dużo się nawadniam, mam wykupiony jeszcze kurs przygotowujący do laktacji z zaufaj położnej ale jeszcze nie oglądałam. I przede wszystkim jestem dobrej myśli 🙂 Jeśli chodzi o organizacje to myślę że na pewno znajdziesz swoj rytm jak trochę pokarmisz i będziesz wiedziała ile pokarmu jesteś w stanie odciągać miedzy karmieniami i wtedy będziesz planować ile wcześniej zacząć żeby starczyło na czas wychodnego 😅 dla mnie też to wydaje się męczące te planowanie ale jak znam siebie to ja przez pierwsze miesiące pewnie nie dam się od córeczki odciągnąć nawet na chwilę i nie będę chciała nigdzie wychodzić 😅 już teraz załączył mi się tryb domatora i mamy z mężem patową sytuację bo on chce jeszcze pospotykac się że znajomymi i coś porobić a ja bym tylko siedziała w domu i głaskała łóżeczko i wózek 🤣

Mam podobnie z tym jechaniem do szpitala. Mamy 5 minut drogi... 😅 Nie chciałabym jechać za szybko, żeby nie siedzieć sama na przedporodowej. Najlepiej jak od razu na porodową to wtedy cały czas z Mężem. 😀 Co do znieczuleń to dobrze mieć świadomość, że są dostępne, ale od razu z założenia bym nie chciała, zobaczymy jak pójdzie. Pewnie będę też omawiać je przed porodem z moim lekarzem, to też trochę objaśni wszystko.

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Jest jeszcze coś takiego jak Emofix maść hemostatyczna właśnie na nawracające krwawienia. Oczywiście na ulotce będzie napisane, że nie zbadano bezpieczeństwa stosowania w ciąży ale skład wygląda ok. Możesz dopytać swojego lekarza na wizycie jeśli chcesz być spokojniejsza. Kupisz w aptece bez recepty. 🙂
    Akurat dokładnie tą maść mi dała laryngolog 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2024, 12:06

Cerva lubi tę wiadomość

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023

age.png
  • natala Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie co do wyprawki dla noworodka - czy kupujecie takie specjalne ręczniki z kapturkiem po kąpieli?
    Pełno tego i zastanawiam się czy warto, czy po prostu mieć osobne zwykłe ręczniki dla bobasa?

👩29 lat
    ● Letrox 100/125

8 grudnia 2023 r. ⏸️❤️🤰

❤️ 22 sierpnia 2024 r.

preg.png
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natala wrote:
    Pytanie co do wyprawki dla noworodka - czy kupujecie takie specjalne ręczniki z kapturkiem po kąpieli?
    Pełno tego i zastanawiam się czy warto, czy po prostu mieć osobne zwykłe ręczniki dla bobasa?
    Ja taki kupiłam :)

natala lubi tę wiadomość

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023

age.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Cerva, karmienie to bardzo trudny temat i w 99% nie przychodzi naturalnie, tylko trzeba się tego nauczyć, zarówno Ty, jak i dziecko. Ja miałam też luźne podejście, dałam sobie miesiąc i jakby się nie udało to byłam gotowa na mm bo ciężko mi szło na początku, ale się udało i było to mega wygodne. Co do wyjść i odciągania przyszło mi to łatwo, ale miałam dużo pokarmu i ściągałam duże ilości laktatorem, trzeba trochę wiadomo z wyprzedzeniem zaplanować ale nie ma rzeczy niemożliwych, a serio każdej polecam wyjście czasem bez malucha, mega robi na głowę bo te początki są cudowne, ale też przytłaczające. Będzie dobrze 😘

@natala, ja używałam takich ☺️

natala lubi tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suprive wrote:
    Któraś z Was, niestety nie pamiętam która pytała o łóżeczko Julia. Dopiero je złożyliśmy, więc wnioski są takie , widać niedociągnięcia, nie wszystkie części są pomalowane i niestety są widoczne. W jednym miejscu przyszlo pęknięte, ale nie reklamowaliśmy bo to więcej zachodu z tym, a akurat nie widać. Na plus kółeczka i szuflada. Poza tym wygląda okej :)

Ooo dobrze że przypomniałaś, ja też kupiłam to łóżeczko że sklepu Julia, konkretnie model Julia i jestem bardzo zadowolona. Wiadomo nie jest to mebel nie do zdarcia, pewnie Mała bez problemu zje z niego farbę jak zacznie wszystko obgryzać przy ząbkowaniu ale moje jest bez żadnych wad fabrycznych, łatwo się składało, szuflada lekko i cicho chodzi. No i jest śliczne 🥰

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natala wrote:

Ja kupiłam bo maluszki szczególnie na początku szybko marzną po wyjęciu z kąpieli i dobrze ogrzać wtedy też główkę i osuszyć 🙂

natala lubi tę wiadomość

• Cerva Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    @Cerva, karmienie to bardzo trudny temat i w 99% nie przychodzi naturalnie, tylko trzeba się tego nauczyć, zarówno Ty, jak i dziecko. Ja miałam też luźne podejście, dałam sobie miesiąc i jakby się nie udało to byłam gotowa na mm bo ciężko mi szło na początku, ale się udało i było to mega wygodne. Co do wyjść i odciągania przyszło mi to łatwo, ale miałam dużo pokarmu i ściągałam duże ilości laktatorem, trzeba trochę wiadomo z wyprzedzeniem zaplanować ale nie ma rzeczy niemożliwych, a serio każdej polecam wyjście czasem bez malucha, mega robi na głowę bo te początki są cudowne, ale też przytłaczające. Będzie dobrze 😘

@natala, ja używałam takich ☺️

O dziękuję. 😘 A jak ściągałaś te zapasy? Po karmieniu/pomiędzy czy różnie? Już tyle słyszałam opcji. Nie chciałabym też sobie jakoś zrobić krzywdy.

@natala to nie jest rzecz niezbędna, wiadomo można też mieć zwykle mięciutkie ręczniki i owijać bobasa. Ale ja też kupiłam dwa, dla mnie mega rozkosznie wyglądają bobasy w tych ręcznikach i chyba wygodniej jest jednak owinąć takim. 🤪😀

natala lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • natala Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekonałyście mnie, też zamówię 😁

👩29 lat
    ● Letrox 100/125

8 grudnia 2023 r. ⏸️❤️🤰

❤️ 22 sierpnia 2024 r.

preg.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natala wrote:
    Ja kupiłam takie z kapturkiem w super cenie w Action. Kosztowały coś około 20 zł, a są identyko jak te super fancy za kilkadziesiąt zł także polecam :)

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    O dziękuję. 😘 A jak ściągałaś te zapasy? Po karmieniu/pomiędzy czy różnie? Już tyle słyszałam opcji. Nie chciałabym też sobie jakoś zrobić krzywdy.

@natala to nie jest rzecz niezbędna, wiadomo można też mieć zwykle mięciutkie ręczniki i owijać bobasa. Ale ja też kupiłam dwa, dla mnie mega rozkosznie wyglądają bobasy w tych ręcznikach i chyba wygodniej jest jednak owinąć takim. 🤪😀
    Oj tak, zwłaszcza, że często te ręczniki są z uszkami itp i bobasy wyglądają w nich mega słodko 😍

Różnie, by rozkręcić laktację to po karmieniu, ale jak już było ok to ściągałam najwięcej w nocy/ nad ranem po 1 karmieniu. Ja miałam straszny nawał i mały nie jadł efektywnie więc ciągle miałam te piersi przepełnione i zrobiłam zapas. Rano to jak ogarnęłam bobasa po karmieniu typu przebrałam itp to ściągałam, to też się zmieniało z czasem bo później te przerwy między kamieniami są większe i czasem np wiedziałam, że mały je co 4h to np po 2 h między kamieniami ściągałam jak miałam chwilę. Ale zawsze miałam zapas od czasu nawału. I np jak wyszłam gdzieś na 2-3 h a mąż nakarmił małego to po powrocie od razu ściągałam i miałam na kolejne wyjście, by nie mieć tej presji, że chcę gdzieś wyjść i muszę tego dnia ściągnąć tyle i tyle. No i przed samym wyjściem karmiłam małego, a jak nie chciał to ściągałam. Wiem, napisane trochę niezbyt składnie ale mam nadzieję, że mniej więcej wiadomo o co chodzi 😂 po prostu warto obserwować siebie i potrzeby malucha. Bo wiadomo, każdy przypadek jest inny, ale jak już mniej więcej będziesz wiedzieć jak często mały je i jak Twoje piersi reagują na laktator to będzie łatwiej sobie wszystko zaplanować ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2024, 13:14

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakąś listę co konkretnie spakować do szpitala ? Dzisiaj stuknął mi 33+0 a ja nie mam nic zrobione. Ciuchy w reklamówkach, meble nie złożone, walizka w szafie, a ja siedzę i od trzech dni walczę z nawrotem depresji i lęków. Jeżeli miałybyście jakąś sprawdzoną listę (nawet na kartce ręcznie napisana) to będę wdzięczna za przesłanie. Inaczej chyba się do tego nie zbiorę. Pytanko jeszcze czy pampersy, wkładki itp wyciągacie z opakowań i wsadzacie do tych woreczków czy zostawiacie w oryginalnych opakowaniach?

Natala, wrzucam link do tego ręcznika https://www.action.com/pl-pl/p/2562141/recznik-kapielowy-dla-niemowlat-hoodadoo/

Życzę zdrówka dla wszystkich przeziębionych mam!

P.S. Klaudia, jak tam u Was ? Jak sobie radzi Oskarek ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2024, 13:21

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Oj tak, zwłaszcza, że często te ręczniki są z uszkami itp i bobasy wyglądają w nich mega słodko 😍

Różnie, by rozkręcić laktację to po karmieniu, ale jak już było ok to ściągałam najwięcej w nocy/ nad ranem po 1 karmieniu. Ja miałam straszny nawał i mały nie jadł efektywnie więc ciągle miałam te piersi przepełnione i zrobiłam zapas. Rano to jak ogarnęłam bobasa po karmieniu typu przebrałam itp to ściągałam, to też się zmieniało z czasem bo później te przerwy między kamieniami są większe i czasem np wiedziałam, że mały je co 4h to np po 2 h między kamieniami ściągałam jak miałam chwilę. Ale zawsze miałam zapas od czasu nawału. I np jak wyszłam gdzieś na 2-3 h a mąż nakarmił małego to po powrocie od razu ściągałam i miałam na kolejne wyjście, by nie mieć tej presji, że chcę gdzieś wyjść i muszę tego dnia ściągnąć tyle i tyle. No i przed samym wyjściem karmiłam małego, a jak nie chciał to ściągałam. Wiem, napisane trochę niezbyt składnie ale mam nadzieję, że mniej więcej wiadomo o co chodzi 😂 po prostu warto obserwować siebie i potrzeby malucha. Bo wiadomo, każdy przypadek jest inny, ale jak już mniej więcej będziesz wiedzieć jak często mały je i jak Twoje piersi reagują na laktator to będzie łatwiej sobie wszystko zaplanować ☺️

Dziękuję bardzo 🥰 ja właśnie wiem, że później chciałabym móc gdzieś wyskoczyć chociaż na chwilę i się nie martwić. Mamy też później ślub mojej najbliższej przyjaciółki i nie wyobrażam sobie, żeby mnie tam nie było, a ciągnąć takiego malutkiego Bobasa to będzie męczące i dla mnie i dla Niego. Na ten moment plan jest taki, że zostanie z moją Mamą. Na szczęście jest to u nas w mieście więc w razie czego będę miała do Malucha bliziutko i w każdej chwili można podjechać no, ale wiem, że będę się czuła komfortowo jak jakoś uda Nam się do tego przygotować. ☺️ Także chłonę wszystkie rady i dziękuję bardzo! Troszkę mnie uspokoiłaś, że jakoś to będzie i się "siebie nauczymy". 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2024, 13:27

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Dziewczyny, macie jakąś listę co konkretnie spakować do szpitala ? Dzisiaj stuknął mi 33+0 a ja nie mam nic zrobione. Ciuchy w reklamówkach, meble nie złożone, walizka w szafie, a ja siedzę i od trzech dni walczę z nawrotem depresji i lęków. Jeżeli miałybyście jakąś sprawdzoną listę (nawet na kartce ręcznie napisana) to będę wdzięczna za przesłanie. Inaczej chyba się do tego nie zbiorę. Pytanko jeszcze czy pampersy, wkładki itp wyciągacie z opakowań i wsadzacie do tych woreczków czy zostawiacie w oryginalnych opakowaniach?

Natala, wrzucam link do tego ręcznika https://www.action.com/pl-pl/p/2562141/recznik-kapielowy-dla-niemowlat-hoodadoo/

Życzę zdrówka dla wszystkich przeziębionych mam!

P.S. Klaudia, jak tam u Was ? Jak sobie radzi Oskarek ?
    Twój szpital musi udostępniać taką listę. Taką ma mój https://www.szpitalzelazna.pl/szpital/porod-na-zelaznej
    A co ręczników - ja jestem psychofanką tych okryc kapielowych od Mamy G (jej już nie jestem) 🤣 używany do tej pory! W połowie lipca ma być promocja i będę polować na nie, by bliźniaczkom też kupić 🙂

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justinas wrote:
    Dziewczyny, czy Wy nadal macie wizyty co miesiąc u swojego prowadzącego gina, czy częściej? Wydawało mi się, że po 30 tygodniu są co 2 tygodnie tak standardowo, ale u mnie nie, normalnie po miesiącu. Jakoś już wolałabym częściej, czułabym się bezpieczniej.
    Mi kazał od teraz (32 tc) przychodzić co 2 tygodnie.

justinas lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

Wysłany: 13 czerwca 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:
    Na NFZ co 4 tyg, prywatnie już co 2-3. U mnie cukrzyca, więc wolę też częściej. Byłam nawet wczoraj, bo tydzień temu na NFZ gin mówiła o szyjce wieloródkowej 🙈 i miałam shizy, ale wczoraj mierzona 4,8 cm, pozamykana.. tylko Młoda - 2075g… za dużo… wody z AFI 22, na AFI 13, co mnie cieszy w opór 🙂 no nic, szykuje się kolejne wielkie dziecko 🫣😁
    Serio to jest za dużo? Ja miałam wizytę w 32+0, młody ważył coś koło 2 kg i lekarz powiedział, że to ok.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

Wysłany: 13 czerwca 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Witam w klubie przeziębionych... Ja od 2 dni kaszle, wczoraj doszło gardło a dzisiaj od rana nos zapuchnięty. A chciałam się w tym tygodniu szczepić na krztuśca, ale chyba trzeba być zdrowym prawda? 🙄 chyba zrobię debiut inhalatorowi który kupiłam dla dzidzi

Pytanie do warszawskich mam i z okolic. Czy macie do polecenia jakiegoś fizjoterpaetuę uroginekologicznego? Ja byłam na 1 wizycie w luxmed ale nie byłam zadowolona i ogólnie nic się nie dowiedziałam czego bym sama nie wiedziała. A spojenie łonowe już mi się daje mocno we znaki.

Co do częstotliwości wizyt to ja też mam kolejną za miesiąc (bede 33+5) no chyba że coś będzie się dziać to mam przyjść wcześniej. Ostatnio miałam szyjkę ponad 5cm więc lekarz powiedział że tu się przez 2tyg nic nie urodzi 😅
    Tak, trzeba być zdrowym do szczepienia. Mnie lekarka o to pytała i nawet gardło sprawdziła dla pewności. 😅
    Ale macie długie szyjki, u mnie już niecałe 4 cm.

🍒 fertistim, cynk

Wysłany: 13 czerwca 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    To na szczęście podobno. 🤣

Ja mam dziś wizytę i kazał mi się już wcześniej umówić na kolejną za 4 tyg na początku lipca, żeby zaklepać termin. Jak się nic nie będzie działo to pewnie tak pójdę. A potem chyba już co dwa, bo kolejna by była już w terminie porodu. 🤣
    No, ale mam stały kontakt telefoniczny z nim gdyby coś się działo, więc nawet się cieszę, że nie mam co dwa tygodnie, bo jednak za każdą płacę, a jak nic mi nie dolega to nie widzę potrzeby.

Zobaczymy dziś jak szyjka no i jak Mały, od tego będzie zależeć pewnie jak dalej z wizytami. 🙂

Wczoraj miałam wieczorem taki lekki ból brzucha, może bardziej dyskomfort. Spinał mi się trochę i bolał delikatnie, ale w jednym miejscu, po lewej stronie od pępka. Położyłam się i było lepiej. Nie wiem czy tak może być, że te skurcze w jednym miejscu czuć, albo to było jakieś rozciąganie mięśni/macicy. Już kiedyś tak miałam, ale wtedy delikatnie uderzyłam się drzwiami od lodówki przy otwieraniu 😅 i myślałam, że to od tego. 🤣
    Może masz to co ja z tymi skurczami. Też mam po jednej stronie brzucha, miejscowo, tam gdzie dziecko ma pupę i się wypina.

Cerva lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ