X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny daję cynka że jest jakiś deficyt szczepionek na krztusca w hurtowniach, gdyby się jeszcze któreś nie zaszczepiła, to trzeba sobie zaklepać z wyprzedzeniem. Ja dzisiaj miałam szczepienie, rezerwowalam w przychodni szczepionke 2 tygodnie a dzisiaj w gabinecie zabiegowym się okazuje że zapomnieli mi zarezerwować 🙄 i nie mają ani jednej, w hurtowniach najwcześniej można było zamówić na za 2 tyg... obdzwoniłam wsztskie okoliczne apteki i na szczęście dorwałam jedną jedyną ostatnią, uff

Mamma-mia, Bettti03 lubią tę wiadomość

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Oooo kochana zdziwiłabym się gdyby było inaczej, przecież Ty zawsze masz wszystko perfekcyjnie 🙈
    Nie mam pojęcia o co Ci chodzi, ale grunt, że Ty wiesz.

https://ibb.co/ynjnyYP
    https://ibb.co/q728kDY

age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    My po usg.
    Mały wazy 2310 g i wszystko Ok, tyle ze tak jak mi się wydawało, jest nisko. Lekarz pytał która to moja ciąża… ale szyjka trzyma. Dzisiaj mam 33+3 💪
    Super, że wszystko się trzyma. A to że jest nisko bejbik to ma na to wpływ która to ciąża ?

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Super, że wszystko się trzyma. A to że jest nisko bejbik to ma na to wpływ która to ciąża ?

Chyba tak, ze im więcej ciąż tym coraz niżej…? Bo zapytał się czy 3 czy 2. Moja 2.
    A szyjkę mi zmierzył jeszcze usg dopochwowo 4 cm mam 😊 także do 37+0/38+0 mam nadzieje wytrzymać fizycznie bo psychicznie wiadomo ze bym chciała już mieć Synka całego, zdrowego ze sobą 💙❤️

Lolcia37 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Dziewczyny daję cynka że jest jakiś deficyt szczepionek na krztusca w hurtowniach, gdyby się jeszcze któreś nie zaszczepiła, to trzeba sobie zaklepać z wyprzedzeniem. Ja dzisiaj miałam szczepienie, rezerwowalam w przychodni szczepionke 2 tygodnie a dzisiaj w gabinecie zabiegowym się okazuje że zapomnieli mi zarezerwować 🙄 i nie mają ani jednej, w hurtowniach najwcześniej można było zamówić na za 2 tyg... obdzwoniłam wsztskie okoliczne apteki i na szczęście dorwałam jedną jedyną ostatnią, uff

Boostrixu brakuje, to prawda. Ale Adacel chyba jeszcze dostępny normalnie jak coś. 🙂 Więc jak któraś będzie zamawiać receptę to najlepiej najpierw zadzwonić do apteki, podpytać czy są dostepne i wtedy poprosić lekarza o receptę na konkretny preparat.

🌿Emzet gratulacje! 😀 Coraz bliżej.

🌿 Mamma-Mia kciuki, żeby coś się ruszyło w górę w wynikach. Współczuję bardzo tego szpitala. 🫤

Ja jutro mam wizytę i już zaczęłam się stresować czy Mały przybiera. Brzuch na zdjęciach wydaje mi się, że urósł, ale waga bez zmian, może 0,5-1kg do przodu.
    No i każdy mi mówi jaki mam mały brzuch... 🤷🏼‍♀️

Mamma-mia lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • natala Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MumAgain wrote:
    @Mamma-mia no nie ma wyjścia.

Ja już tak czekam na tego Bąbla. A tu jeszcze tyyyle czasu.
    Zamówiłam pieluszki. I otulacze dwa. Zobaczymy co to warte.
    Koleżanka podesłała mi link. Ale troszku mnie z butów wydarło. Ponad 200 zł dobrze za otulacz. Cienki, bambusowy. Stwierdziłam że zamówię bardziej budżetowy. A jak się sprawdzi będę celowała w coś lepszego.
    I kocyk myślę ten bambusowy kupić.
    Pytałam was już o jakieś?

@MumAgain, mogę polecić ten, co prawda nie jest bambusowy ale bawełniany i ma dość przewiewne szycia, a cenowo bardzo przystępny:

https://www.ikea.com/pl/pl/p/gulsparv-kocyk-bialy-40427109/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw4ri0BhAvEiwA8oo6FzigQxYCt8VLtKWl9ynBcOEs6tDrc2K5QBTQdPU2-IxSSzCQrKXNIRoCI14QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

@Emzet92, gratulacje donoszonej ciąży! Gonię Cię, ale jeszcze trochę 😄

@Mamma-mia, bierz kaktusy póki są, w ten upał każda będzie chciała je dorwać 😄

Melduję się po poniedziałkowej wizycie :)
    Mała wazy około 2100-2200 gramów, szyjka długa więc mam nadzieję że nie będzie chciała przyjść na świat przed czasem :D
    Twarz jak zwykle zasłonięta rączkami i pępowiną, ale ginekolog pokazała mi jak malutka ćwiczy odruch oddychania i widziałam rozszerzający i zwężający się brzuszek, niesamowite móc to widzieć 😍❤️

W Warszawie też dzisiaj ukrop straszny, już wczoraj była tragedia, ale dzisiaj to już przegięcie. Aż odwołałam paznokcie żeby nie chodzić po dworze w tym upale 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 12:49

justinas, Mamma-mia, Emzet92, Cerva, Asiasia1, Emiliia, MumAgain, Bettti03, Małgosiagosia, enpe, Betkaa, Kinia197, Lolcia37 lubią tę wiadomość

👩29 lat
    ● Letrox 100/125

8 grudnia 2023 r. ⏸️❤️🤰

❤️ 22 sierpnia 2024 r.

preg.png
  • Suprive Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po wizycie u pediatry. Mała waży 2440g. W domu to inne życie.

Trzymam kciuki za Was wszystkie. Współczuję szpitali, chociaż mi ten pobyt minął bardzo szybko.. teraz też już prawie tydzień jesteśmy w domu. U nas byłby 36+4 tc, a tu mała już 2 tygodnie i 5 dni na tym świecie.

justinas, Cerva, Asiasia1, Mamma-mia, Asieek, Emzet92, Sunnysunsun, klaudia_23, Bettti03, Małgosiagosia, enpe, Ewappp, Nietypowa30, Agata91, Betkaa, Kinia197, Lolcia37 lubią tę wiadomość

• Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane ❤️ wpadam dzielić się wynikami, bo czuję naprawdę ogromny sentyment do tej grupy ❤️

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    Dzisiejsza Beta 487,9 😁😁😁 czekam jeszcze na progesteron.

Mamma-mia, Asia2000, justinas, Asieek, Asiasia1, Emzet92, Sunnysunsun, Bettti03, Małgosiagosia, enpe, Ewappp, Nietypowa30, Agata91, Betkaa, Kinia197, Lolcia37, baby33 lubią tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    Witajcie kochane ❤️ wpadam dzielić się wynikami, bo czuję naprawdę ogromny sentyment do tej grupy ❤️

Pięknie 🥰 kiedy planujesz wizytę?

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Pięknie 🥰 kiedy planujesz wizytę?
    Właśnie się umówiłam na przyszłą środę. Pewnie nic więcej oprócz pęcherzyka nie zobaczymy ale po trzech mało pozytywnych historiach wolę wcześniej sprawdzić i czuć się bezpieczniej. Od pozytywnego testu jestem już na Clexane a od owulacji na utrogestanie. Póki co jest pięknie i powoli pozwalam sobie na jakieś małe przejawy radości. W przyszłą środę będzie 5+2

Cerva, Sunnysunsun, enpe, Nietypowa30, Agata91, Betkaa, Kinia197, Lolcia37 lubią tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Cerva, a poprzednie pomiary na USG były ok?
    Podobno część kobiet na koniec ma przestój w przybieraniu wagi 😊 Tak sobie jeszcze myślę, że może jesz teraz np. więcej owoców i warzyw, bo zrobił się sezon i są smaczne, a jednak zawsze to mniej kalorii 😃
    Ja jestem ciekawa ile tutaj przybralam 😅

Ale gorąco 🥵 z krwi mamy część wyników i zasadniczo w morfologii bez większych zmian, ale nie jest gorzej, co też się liczy - hgb stoi, hematokryt i krwinki dosłownie odrobine wyższe (ale to zmiana typu 0,05 😅 więc kwestia innego pobrania po prostu), retikulocyty wyglądają trochę lepiej, choć niewiele. Wapń wyszedł im w normie! Zwykly i ten zjonizowany. Także nie wiem co z tym dodawaniem wapnia. Niech tam ustalą dobrze..
    USG dopplerowskie ok, waga 2400g, 20 centyl (w piątek wyszło 2600 g 😆 no ale dobra, grunt, że bez hipotrofii i przepływy dobre). Od dołu bez zmian 👍🏻

Lekarka prowadząca obchód powiedziała, że czekają w związku z tym na resztę wyników i konsultacje nefrologa, żeby nie narobić mi znowu kamicy i wtedy mogłabym wyjść na tydzień do domu 🥺 za tydzień wtedy wróciłbym na badania i na indukcję.
    Jeju, tak bym chciała wyjść, chociaż na tę chwilę 🥺 Do dzieci, spędzić z nimi trochę czasu, nim się pojawi mała... pójść też do fizjo, załatwić stomatologa, bo mi plomba wyleciała w zeszłym tygodniu.

Emzet92, Małgosiagosia, Nietypowa30, Betkaa lubią tę wiadomość

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:

Trzymam kciuki za to, żeby Bąbel rósł zdrowo 💛

@Suprive, ładna ma już wagę 💪🏻 a jak tam w ogóle mała sobie radzi? Jak Wasza adaptacja w domu?

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    @Cerva, a poprzednie pomiary na USG były ok?
    Podobno część kobiet na koniec ma przestój w przybieraniu wagi 😊 Tak sobie jeszcze myślę, że może jesz teraz np. więcej owoców i warzyw, bo zrobił się sezon i są smaczne, a jednak zawsze to mniej kalorii 😃
    Ja jestem ciekawa ile tutaj przybralam 😅

Ale gorąco 🥵 z krwi mamy część wyników i zasadniczo w morfologii bez większych zmian, ale nie jest gorzej, co też się liczy - hgb stoi, hematokryt i krwinki dosłownie odrobine wyższe (ale to zmiana typu 0,05 😅 więc kwestia innego pobrania po prostu), retikulocyty wyglądają trochę lepiej, choć niewiele. Wapń wyszedł im w normie! Zwykly i ten zjonizowany. Także nie wiem co z tym dodawaniem wapnia. Niech tam ustalą dobrze..
    USG dopplerowskie ok, waga 2400g, 20 centyl (w piątek wyszło 2600 g 😆 no ale dobra, grunt, że bez hipotrofii i przepływy dobre). Od dołu bez zmian 👍🏻

Lekarka prowadząca obchód powiedziała, że czekają w związku z tym na resztę wyników i konsultacje nefrologa, żeby nie narobić mi znowu kamicy i wtedy mogłabym wyjść na tydzień do domu 🥺 za tydzień wtedy wróciłbym na badania i na indukcję.
    Jeju, tak bym chciała wyjść, chociaż na tę chwilę 🥺 Do dzieci, spędzić z nimi trochę czasu, nim się pojawi mała... pójść też do fizjo, załatwić stomatologa, bo mi plomba wyleciała w zeszłym tygodniu.

Tak, ale właśnie był w 20 centylu. Na kolejnej wizycie też 20 centyl i lekarka powiedziała, że jest ok, będzie po prostu z tych mniejszych pewnie, ok. 3100-3200. Tyle ja miałam jak się urodziłam. 🙂
    Ostatnio Mama mi opowiadała, że w drugiej ciąży z moim bratem wszyscy jej mówili, że ma mały brzuch (to były czasy bez USG) i jak zaczęła rodzić to kuzynka chciała wzywać pogotowie, bo na pewno dziecko będzie takie malutkie... Urodził się mój brat 3700 i długi chyba 62 cm 😅

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunnysunsun wrote:
    Gratulacje!!! 🥳🥳🥳
    Za chwilę każda z nas po kolei zacznie Cię doganiać do mety 🥰
    Niesamowite, jak to szybko zleciało 🥹

@Betti a Ty jesteś następna 😁😁
    Ja już dreptam nóżkami, bo zamierzam jutro świętować swój sukces jagodziankami 🥰☺️

Betkaa, Kinia197 lubią tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Ty chyba dzisiaj też jesteś donoszona, bo masz termin jak Emzet na 1 sierpnia, a te suwaczki to dzień do tyłu pokazują.
    No właśnie ja jutro mam 37+0 (nie wiem do końca jak to jest liczone, ale faktycznie to już prawie to samo 🥰❤️)

Asia2000, Asiasia1, Mamma-mia, Lolcia37 lubią tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MumAgain wrote:
    @Mamma-mia no nie ma wyjścia.

Ja już tak czekam na tego Bąbla. A tu jeszcze tyyyle czasu.
    Zamówiłam pieluszki. I otulacze dwa. Zobaczymy co to warte.
    Koleżanka podesłała mi link. Ale troszku mnie z butów wydarło. Ponad 200 zł dobrze za otulacz. Cienki, bambusowy. Stwierdziłam że zamówię bardziej budżetowy. A jak się sprawdzi będę celowała w coś lepszego.
    I kocyk myślę ten bambusowy kupić.
    Pytałam was już o jakieś?

Ja kupiłam kocyki bambusowe z lullalove i colorstories, obydwa są super, prałam w pralce i suszyłam w suszarce i nic się im nie stało :)

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    @Mamma mia - co za życie! Takie zawieszenie jest najgorsze😔 sesję sobie odbijecie jak będzie trzeba, ale domyślam się co czujesz. A jak się teraz czujesz po wzroście hgb?
    Dziś przebudziłam się po północy na siku i pierwsze co miałam w głowie - ZROBILAM TO!! Dziś 37+0 😍😍😍😱 wyszlabym dziś na lody w ramach nagrody, ale strach 🤣

Gratki, teraz już możesz czekać w spokoju na małego, chciałabym też już być na Twoim miejscu 🫣

Emzet92 lubi tę wiadomość

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:

Supeeer! Dziękujemy, że dzielisz się z nami dobrymi nowinami ❤️ dawaj koniecznie znać jak po wizycie! Trzymamy kciuki 😍

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Boostrixu brakuje, to prawda. Ale Adacel chyba jeszcze dostępny normalnie jak coś. 🙂 Więc jak któraś będzie zamawiać receptę to najlepiej najpierw zadzwonić do apteki, podpytać czy są dostepne i wtedy poprosić lekarza o receptę na konkretny preparat.

🌿Emzet gratulacje! 😀 Coraz bliżej.

🌿 Mamma-Mia kciuki, żeby coś się ruszyło w górę w wynikach. Współczuję bardzo tego szpitala. 🫤

Ja jutro mam wizytę i już zaczęłam się stresować czy Mały przybiera. Brzuch na zdjęciach wydaje mi się, że urósł, ale waga bez zmian, może 0,5-1kg do przodu.
    No i każdy mi mówi jaki mam mały brzuch... 🤷🏼‍♀️
    Ja chyba nie jestem dobrym przykładem, bo brzuch mam spory od połowy ciąży 🤣, ale od 7, a nawet 8tyg nie przytyłam nic. Młody za to rośnie super, więc nie ma reguly. Tylko usg prawdę Ci powie 😁 albo raczej oszacuje prawdę 🤣

Cerva lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:

Cudowne wieści 🥺😍❤️a

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ