Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny daję cynka że jest jakiś deficyt szczepionek na krztusca w hurtowniach, gdyby się jeszcze któreś nie zaszczepiła, to trzeba sobie zaklepać z wyprzedzeniem. Ja dzisiaj miałam szczepienie, rezerwowalam w przychodni szczepionke 2 tygodnie a dzisiaj w gabinecie zabiegowym się okazuje że zapomnieli mi zarezerwować 🙄 i nie mają ani jednej, w hurtowniach najwcześniej można było zamówić na za 2 tyg... obdzwoniłam wsztskie okoliczne apteki i na szczęście dorwałam jedną jedyną ostatnią, uff
Mamma-mia, Bettti03 lubią tę wiadomość
-
Papapatka wrote:My po usg.
Mały wazy 2310 g i wszystko Ok, tyle ze tak jak mi się wydawało, jest nisko. Lekarz pytał która to moja ciąża… ale szyjka trzyma. Dzisiaj mam 33+3 💪04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Lolcia37 wrote:Super, że wszystko się trzyma. A to że jest nisko bejbik to ma na to wpływ która to ciąża ?
Chyba tak, ze im więcej ciąż tym coraz niżej…? Bo zapytał się czy 3 czy 2. Moja 2.
A szyjkę mi zmierzył jeszcze usg dopochwowo 4 cm mam 😊 także do 37+0/38+0 mam nadzieje wytrzymać fizycznie bo psychicznie wiadomo ze bym chciała już mieć Synka całego, zdrowego ze sobą 💙❤️Lolcia37 lubi tę wiadomość
-
Ewappp wrote:Dziewczyny daję cynka że jest jakiś deficyt szczepionek na krztusca w hurtowniach, gdyby się jeszcze któreś nie zaszczepiła, to trzeba sobie zaklepać z wyprzedzeniem. Ja dzisiaj miałam szczepienie, rezerwowalam w przychodni szczepionke 2 tygodnie a dzisiaj w gabinecie zabiegowym się okazuje że zapomnieli mi zarezerwować 🙄 i nie mają ani jednej, w hurtowniach najwcześniej można było zamówić na za 2 tyg... obdzwoniłam wsztskie okoliczne apteki i na szczęście dorwałam jedną jedyną ostatnią, uff
Boostrixu brakuje, to prawda. Ale Adacel chyba jeszcze dostępny normalnie jak coś. 🙂 Więc jak któraś będzie zamawiać receptę to najlepiej najpierw zadzwonić do apteki, podpytać czy są dostepne i wtedy poprosić lekarza o receptę na konkretny preparat.
🌿Emzet gratulacje! 😀 Coraz bliżej.
🌿 Mamma-Mia kciuki, żeby coś się ruszyło w górę w wynikach. Współczuję bardzo tego szpitala. 🫤
Ja jutro mam wizytę i już zaczęłam się stresować czy Mały przybiera. Brzuch na zdjęciach wydaje mi się, że urósł, ale waga bez zmian, może 0,5-1kg do przodu.
No i każdy mi mówi jaki mam mały brzuch... 🤷🏼♀️Mamma-mia lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
MumAgain wrote:@Mamma-mia no nie ma wyjścia.
Ja już tak czekam na tego Bąbla. A tu jeszcze tyyyle czasu.
Zamówiłam pieluszki. I otulacze dwa. Zobaczymy co to warte.
Koleżanka podesłała mi link. Ale troszku mnie z butów wydarło. Ponad 200 zł dobrze za otulacz. Cienki, bambusowy. Stwierdziłam że zamówię bardziej budżetowy. A jak się sprawdzi będę celowała w coś lepszego.
I kocyk myślę ten bambusowy kupić.
Pytałam was już o jakieś?
@MumAgain, mogę polecić ten, co prawda nie jest bambusowy ale bawełniany i ma dość przewiewne szycia, a cenowo bardzo przystępny:
https://www.ikea.com/pl/pl/p/gulsparv-kocyk-bialy-40427109/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw4ri0BhAvEiwA8oo6FzigQxYCt8VLtKWl9ynBcOEs6tDrc2K5QBTQdPU2-IxSSzCQrKXNIRoCI14QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
@Emzet92, gratulacje donoszonej ciąży! Gonię Cię, ale jeszcze trochę 😄
@Mamma-mia, bierz kaktusy póki są, w ten upał każda będzie chciała je dorwać 😄
Melduję się po poniedziałkowej wizycie
Mała wazy około 2100-2200 gramów, szyjka długa więc mam nadzieję że nie będzie chciała przyjść na świat przed czasem
Twarz jak zwykle zasłonięta rączkami i pępowiną, ale ginekolog pokazała mi jak malutka ćwiczy odruch oddychania i widziałam rozszerzający i zwężający się brzuszek, niesamowite móc to widzieć 😍❤️
W Warszawie też dzisiaj ukrop straszny, już wczoraj była tragedia, ale dzisiaj to już przegięcie. Aż odwołałam paznokcie żeby nie chodzić po dworze w tym upale 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 12:49
justinas, Mamma-mia, Emzet92, Cerva, Asiasia1, Emiliia, MumAgain, Bettti03, Małgosiagosia, enpe, Betkaa, Kinia197, Lolcia37 lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj po wizycie u pediatry. Mała waży 2440g. W domu to inne życie.
Trzymam kciuki za Was wszystkie. Współczuję szpitali, chociaż mi ten pobyt minął bardzo szybko.. teraz też już prawie tydzień jesteśmy w domu. U nas byłby 36+4 tc, a tu mała już 2 tygodnie i 5 dni na tym świecie.justinas, Cerva, Asiasia1, Mamma-mia, Asieek, Emzet92, Sunnysunsun, klaudia_23, Bettti03, Małgosiagosia, enpe, Ewappp, Nietypowa30, Agata91, Betkaa, Kinia197, Lolcia37 lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane ❤️ wpadam dzielić się wynikami, bo czuję naprawdę ogromny sentyment do tej grupy ❤️
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
Dzisiejsza Beta 487,9 😁😁😁 czekam jeszcze na progesteron.Mamma-mia, Asia2000, justinas, Asieek, Asiasia1, Emzet92, Sunnysunsun, Bettti03, Małgosiagosia, enpe, Ewappp, Nietypowa30, Agata91, Betkaa, Kinia197, Lolcia37, baby33 lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Madzik2208 wrote:Witajcie kochane ❤️ wpadam dzielić się wynikami, bo czuję naprawdę ogromny sentyment do tej grupy ❤️
Dzisiejsza Beta 487,9 😁😁😁 czekam jeszcze na progesteron.31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva wrote:Pięknie 🥰 kiedy planujesz wizytę?
Cerva, Sunnysunsun, enpe, Nietypowa30, Agata91, Betkaa, Kinia197, Lolcia37 lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
@Cerva, a poprzednie pomiary na USG były ok?
Podobno część kobiet na koniec ma przestój w przybieraniu wagi 😊 Tak sobie jeszcze myślę, że może jesz teraz np. więcej owoców i warzyw, bo zrobił się sezon i są smaczne, a jednak zawsze to mniej kalorii 😃
Ja jestem ciekawa ile tutaj przybralam 😅
Ale gorąco 🥵 z krwi mamy część wyników i zasadniczo w morfologii bez większych zmian, ale nie jest gorzej, co też się liczy - hgb stoi, hematokryt i krwinki dosłownie odrobine wyższe (ale to zmiana typu 0,05 😅 więc kwestia innego pobrania po prostu), retikulocyty wyglądają trochę lepiej, choć niewiele. Wapń wyszedł im w normie! Zwykly i ten zjonizowany. Także nie wiem co z tym dodawaniem wapnia. Niech tam ustalą dobrze..
USG dopplerowskie ok, waga 2400g, 20 centyl (w piątek wyszło 2600 g 😆 no ale dobra, grunt, że bez hipotrofii i przepływy dobre). Od dołu bez zmian 👍🏻
Lekarka prowadząca obchód powiedziała, że czekają w związku z tym na resztę wyników i konsultacje nefrologa, żeby nie narobić mi znowu kamicy i wtedy mogłabym wyjść na tydzień do domu 🥺 za tydzień wtedy wróciłbym na badania i na indukcję.
Jeju, tak bym chciała wyjść, chociaż na tę chwilę 🥺 Do dzieci, spędzić z nimi trochę czasu, nim się pojawi mała... pójść też do fizjo, załatwić stomatologa, bo mi plomba wyleciała w zeszłym tygodniu.Emzet92, Małgosiagosia, Nietypowa30, Betkaa lubią tę wiadomość
-
Madzik2208 wrote:Witajcie kochane ❤️ wpadam dzielić się wynikami, bo czuję naprawdę ogromny sentyment do tej grupy ❤️
Dzisiejsza Beta 487,9 😁😁😁 czekam jeszcze na progesteron.
@Suprive, ładna ma już wagę 💪🏻 a jak tam w ogóle mała sobie radzi? Jak Wasza adaptacja w domu? -
Mamma-mia wrote:@Cerva, a poprzednie pomiary na USG były ok?
Podobno część kobiet na koniec ma przestój w przybieraniu wagi 😊 Tak sobie jeszcze myślę, że może jesz teraz np. więcej owoców i warzyw, bo zrobił się sezon i są smaczne, a jednak zawsze to mniej kalorii 😃
Ja jestem ciekawa ile tutaj przybralam 😅
Ale gorąco 🥵 z krwi mamy część wyników i zasadniczo w morfologii bez większych zmian, ale nie jest gorzej, co też się liczy - hgb stoi, hematokryt i krwinki dosłownie odrobine wyższe (ale to zmiana typu 0,05 😅 więc kwestia innego pobrania po prostu), retikulocyty wyglądają trochę lepiej, choć niewiele. Wapń wyszedł im w normie! Zwykly i ten zjonizowany. Także nie wiem co z tym dodawaniem wapnia. Niech tam ustalą dobrze..
USG dopplerowskie ok, waga 2400g, 20 centyl (w piątek wyszło 2600 g 😆 no ale dobra, grunt, że bez hipotrofii i przepływy dobre). Od dołu bez zmian 👍🏻
Lekarka prowadząca obchód powiedziała, że czekają w związku z tym na resztę wyników i konsultacje nefrologa, żeby nie narobić mi znowu kamicy i wtedy mogłabym wyjść na tydzień do domu 🥺 za tydzień wtedy wróciłbym na badania i na indukcję.
Jeju, tak bym chciała wyjść, chociaż na tę chwilę 🥺 Do dzieci, spędzić z nimi trochę czasu, nim się pojawi mała... pójść też do fizjo, załatwić stomatologa, bo mi plomba wyleciała w zeszłym tygodniu.
Tak, ale właśnie był w 20 centylu. Na kolejnej wizycie też 20 centyl i lekarka powiedziała, że jest ok, będzie po prostu z tych mniejszych pewnie, ok. 3100-3200. Tyle ja miałam jak się urodziłam. 🙂
Ostatnio Mama mi opowiadała, że w drugiej ciąży z moim bratem wszyscy jej mówili, że ma mały brzuch (to były czasy bez USG) i jak zaczęła rodzić to kuzynka chciała wzywać pogotowie, bo na pewno dziecko będzie takie malutkie... Urodził się mój brat 3700 i długi chyba 62 cm 😅31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Sunnysunsun wrote:Gratulacje!!! 🥳🥳🥳
Za chwilę każda z nas po kolei zacznie Cię doganiać do mety 🥰
Niesamowite, jak to szybko zleciało 🥹
@Betti a Ty jesteś następna 😁😁Betkaa, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
Lolcia37 wrote:Ty chyba dzisiaj też jesteś donoszona, bo masz termin jak Emzet na 1 sierpnia, a te suwaczki to dzień do tyłu pokazują.
Asia2000, Asiasia1, Mamma-mia, Lolcia37 lubią tę wiadomość
-
MumAgain wrote:@Mamma-mia no nie ma wyjścia.
Ja już tak czekam na tego Bąbla. A tu jeszcze tyyyle czasu.
Zamówiłam pieluszki. I otulacze dwa. Zobaczymy co to warte.
Koleżanka podesłała mi link. Ale troszku mnie z butów wydarło. Ponad 200 zł dobrze za otulacz. Cienki, bambusowy. Stwierdziłam że zamówię bardziej budżetowy. A jak się sprawdzi będę celowała w coś lepszego.
I kocyk myślę ten bambusowy kupić.
Pytałam was już o jakieś?
Ja kupiłam kocyki bambusowe z lullalove i colorstories, obydwa są super, prałam w pralce i suszyłam w suszarce i nic się im nie stało -
Emzet92 wrote:@Mamma mia - co za życie! Takie zawieszenie jest najgorsze😔 sesję sobie odbijecie jak będzie trzeba, ale domyślam się co czujesz. A jak się teraz czujesz po wzroście hgb?
Dziś przebudziłam się po północy na siku i pierwsze co miałam w głowie - ZROBILAM TO!! Dziś 37+0 😍😍😍😱 wyszlabym dziś na lody w ramach nagrody, ale strach 🤣
Gratki, teraz już możesz czekać w spokoju na małego, chciałabym też już być na Twoim miejscu 🫣Emzet92 lubi tę wiadomość
-
Dzisiejsza Beta 487,9 😁😁😁 czekam jeszcze na progesteron. -
Cerva wrote:Boostrixu brakuje, to prawda. Ale Adacel chyba jeszcze dostępny normalnie jak coś. 🙂 Więc jak któraś będzie zamawiać receptę to najlepiej najpierw zadzwonić do apteki, podpytać czy są dostepne i wtedy poprosić lekarza o receptę na konkretny preparat.
🌿Emzet gratulacje! 😀 Coraz bliżej.
🌿 Mamma-Mia kciuki, żeby coś się ruszyło w górę w wynikach. Współczuję bardzo tego szpitala. 🫤
Ja jutro mam wizytę i już zaczęłam się stresować czy Mały przybiera. Brzuch na zdjęciach wydaje mi się, że urósł, ale waga bez zmian, może 0,5-1kg do przodu.
No i każdy mi mówi jaki mam mały brzuch... 🤷🏼♀️Cerva lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Dzisiejsza Beta 487,9 😁😁😁 czekam jeszcze na progesteron.👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙