X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justinas wrote:
    I dzisiejsza fotka dla Cioć z Szymonkiem:

https://zapodaj.net/plik-Q8Th9NlrUN
    Ojej cudowna kruszynka !! Buziaki od Cioci 😘

justinas lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • MumAgain Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Przyjęli mnie na patologię, na IP miałam ktg, mierzone ciśnienie, badanie wszystko się trzyma jak to u mnie na 4 spusty 😂, USG waga 3580, na patologii pobrali mi krew, 2 razy studentka pielęgniarstwa sprawdzała tętno dziecka, inna zmierzyła mi ciśnienie, no i nie ma najważniejszego lekarza do założenia balonika, chyba wyjdę oknem, bo nie mam tu po co siedzieć 😞

O jaaa. Najgorzej chyba. Nie dość że stres sam w sobie. To jeszcze teraz leż i czekaj aż ktoś coś zrobi? Depresji dostać idzie.

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Justinas śliczny Chłopiec. 😍 Jaki rozmiar ciuszków ubierasz?

🌿Lolcia ech, kota idzie dostać od takiego oczekiwania. 😥 Jest szansa, że dziś się zjawi ten lekarz?

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno dziewczyny powiedzieć, Polożna przyjęła do wiadomości po co ja tu jestem, a lekarz ma planowe zabiegi, mam wrażenie że mnie oleje, właśnie dostałam obiad, zaraz przyjdzie znowu Polożna na ktg, chyba tu ocipieje.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • justinas Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    🌿Justinas śliczny Chłopiec. 😍 Jaki rozmiar ciuszków ubierasz?

🌿Lolcia ech, kota idzie dostać od takiego oczekiwania. 😥 Jest szansa, że dziś się zjawi ten lekarz?

Najpierw założyłam 56 z h&m no i sporo za duży był.

Teraz ma 56 z innej firmy i jest w miarę ok. Nie mam 50 i juz chyba w tych 56 obskoczymy.

event.png
  • klaudiaaa Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Przyjęli mnie na patologię, na IP miałam ktg, mierzone ciśnienie, badanie wszystko się trzyma jak to u mnie na 4 spusty 😂, USG waga 3580, na patologii pobrali mi krew, 2 razy studentka pielęgniarstwa sprawdzała tętno dziecka, inna zmierzyła mi ciśnienie, no i nie ma najważniejszego lekarza do założenia balonika, chyba wyjdę oknem, bo nie mam tu po co siedzieć 😞

Mnie przyjęli wczoraj rano, ok 12 założyli balonik i prawie by wypadł sam tylko ugrzązł z pochwie i tak siedziałam z nim do rana. Na obchodzie lekarz wyjął. Szyjka 2,5cm i miękka więc chyba duzo nie zdzialal. Podali oksytocynę, jestem pod stałym zapisem ktg na 6h i muszę leżeć tyle czasu. Co chwila zwiększają dawkę bo nic a nic mi to nie daje. Zaczynam już to wszystko wątpić i łapać doła. Na początku z balonikiem jakieś skurcze były, teraz cisza i w ogóle na nic się nie zapowiada chyba..

• Cerva Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justinas wrote:
    Najpierw założyłam 56 z h&m no i sporo za duży był.

Teraz ma 56 z innej firmy i jest w miarę ok. Nie mam 50 i juz chyba w tych 56 obskoczymy.

Z H&M to słyszałam, że wypada rozmiarowo większe niż z innych firm.
    Ja mam właśnie tylko jednego pajaca na 50, wrzuciłam go do walizki szpitalnej, a reszta na 56. Jak będzie dużo za duże to najwyżej coś Tatuś dokupi jak będziemy w szpitalu. 🙂

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • MumAgain Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaaa wrote:
    Mnie przyjęli wczoraj rano, ok 12 założyli balonik i prawie by wypadł sam tylko ugrzązł z pochwie i tak siedziałam z nim do rana. Na obchodzie lekarz wyjął. Szyjka 2,5cm i miękka więc chyba duzo nie zdzialal. Podali oksytocynę, jestem pod stałym zapisem ktg na 6h i muszę leżeć tyle czasu. Co chwila zwiększają dawkę bo nic a nic mi to nie daje. Zaczynam już to wszystko wątpić i łapać doła. Na początku z balonikiem jakieś skurcze były, teraz cisza i w ogóle na nic się nie zapowiada chyba..

Nie mów hop. Może zaskoczy. A jeśli nie , to może jutro przy kolejnej próbie pójdzie. Byleby nie męczyło Cię ba darmo.

age.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakaś cisza nastała…
    Przestał mnie bolec ból brzucha jak na okres, i pachwiny i lędźwia… za to nadal jestem senna. Ciekawe czemu…?

Jutro będzie ciąża donoszona 🎉

Cerva, Bettti03, Lolcia37, enpe, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Sunnysunsun Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lolcia @klaudiaa współczuję Wam tych "tortur"🫠 mnie najprawdopodobniej też to czeka i ogarnął mnie smutek i zrezygnowanie.
    Człowiek miał nadzieję na spontaniczny poród i lipa.

@papatka no to już serdecznie gratuluję ciąży prawie donoszonej 🥳🥳

@justinas gratuluję 🥰 śliczny noworodziak 🤩❤️

@Betka @asia2000 gratulacje! 🥳

Bardzo dużo nas się rozpakowało w ostatnim czasie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 15:57

👶2019

Starania o drugie 👶 od 04.2023
    1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
    2 cs 09.2023 - 💔 cb
    3 cs 10.2023 - 💔 cb
    4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
    01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
    11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
    20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
    12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
    26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
    12.02 14+0 chłopczyk 💙
    23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
    26.04 - 795g chłopa 💪
    22.05 - 1265g
    20.06 - 2kg
    05.07 - 2600g
    19.07 - 3200g 🫠
    02.08 - 3440g
    12.08 - szpital 💞
    14.08 👶

age.png
  • MumAgain Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    U mnie jakaś cisza nastała…
    Przestał mnie bolec ból brzucha jak na okres, i pachwiny i lędźwia… za to nadal jestem senna. Ciekawe czemu…?

Jutro będzie ciąża donoszona 🎉

U mnie to samo. Poza rękami wsio cacy. Zero skurczy. Ciągnięcia. Kłucia. Nic. Bajlando.

Lolcia37 lubi tę wiadomość

age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam swój balonik, ale założenie bolało mnie w ch** , od razu już mnie założenie wziernika bolało, jakoś za pierwszym razem nie przypominam sobie żeby mnie to tak bolało, czułam dyskomfort ale nie ból. Jeszcze mi się trafiła studentka, która asystowała lekarzowi, taka młodziutka, wszystko jej z rąk wylatywało , otwierała opakowanie i na podłogę i musiała brać kolejne, a ja tu się zwijam z bólu na tym fotelu a ta pomalutku wszystko. Wiem każdy się kiedyś musi nauczyć ale takie leżenie na fotelu w bólach i czekanie aż ona się ogarnie , okropne było.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaaa wrote:
    Niestety wywołanie porodu to nie bajka, ja już mam drugi raz, za pierwszym razem balonik nie dal mi zadnego rozwarcia, więc u Ciebie 2,5 cm to i tak zawsze na plus, na drugi dzień miałam oxy od 10 , a urodziłam o 21.38, także prawie 12h. Trzymam kciuki żeby dziś udało Ci się urodzić 🤞

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Gosia8906 Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 wrote:
    Czesc dziewczyny:).

U mnie maly update : 27.07 na swiat przyszla moja "kruszynka" Pola z waga 4 kg i 56 cm, takze jakie bylo moje zaskoczenie jak prawie zadne z ciuchow 56 ni pasowalo:). Mamy od razu rozmiar 62(bodziaki jeszcze daja rade te 56). Generalnie skok wagi byl na koniec, a na przyjeciu pomylili sie raptem o 100 g, tyle ze ja nie bylam swiadoma jak duze to dziecko. Corka starsza miala 3200.

Byla to planowa cc, ktora przebeglo ok(rezydenci nawet uczyli sie na moim przypadku, wyrazilam zgodne ). Pokonalam wszystkie traumy z poprzedniego porodu, z czego bardzo sie ciesze.
    Przyjecie UCK planowe(zadzwonili w dniu z kwalifikacji) ale fakt jak dostawalm wypis to byla powtorka z rozrywki czyli tak duzo porodow ze cala patologia zajeta przez mamy z dziecmi, i generalnie " upychali".

Co do karmienia to jednak mam z tym problem, jak poprzednio. Dziwna sprawa i lekarze tez sie glowia o co chodzi, nawal byl a pozniej sucho:). Generalnie (co dziwne) moj organizm dziwnie reaguje na oksytocyne, podczas pierwszego porodu mialam skurcz tezcowy, a teraz podczas podawania nie czulam zadnych skorczy, ani rozwarcia, nic kompletnie.. daje sobie miesiac, zjem wszystkie specyfiki i najwyzej przejde na mm.

p.s. ostatnie 2 tygodnie ciazy to byl mega stres dla mnie, wypożyczyłam nawet ktg ( z interpretacja) i robilam sama w domu 2 razy dziennie, dzieki temu mialam wzgledny spokoj.

GRATULACJE DLA WSZYSTICH MAM I POWODZENIA DLA TYCH OCZEKUJACYCH(JUZ BLIZIUTKO)!!!!
    Hej! Gratulacje!!! Ja właśnie jestem a UCK i czekam na indukcję. Jeśli mogę zapytać miałaś cesarkę przez wagę dziecka? Bo ja 158 miał być malutki koło 3 kg a teraz przy przyjęciu nagle 3700 kg 🫣 nie wiem jak go urodzę 😱😅

Asieek lubi tę wiadomość

• MumAgain Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Mam swój balonik, ale założenie bolało mnie w ch** , od razu już mnie założenie wziernika bolało, jakoś za pierwszym razem nie przypominam sobie żeby mnie to tak bolało, czułam dyskomfort ale nie ból. Jeszcze mi się trafiła studentka, która asystowała lekarzowi, taka młodziutka, wszystko jej z rąk wylatywało , otwierała opakowanie i na podłogę i musiała brać kolejne, a ja tu się zwijam z bólu na tym fotelu a ta pomalutku wszystko. Wiem każdy się kiedyś musi nauczyć ale takie leżenie na fotelu w bólach i czekanie aż ona się ogarnie , okropne było.

No powiem Ci , że podziwiam za wyrozumiałość. Ja nie miałabym chyba na tyle empatii żeby wyrazić zgodę na to w takim momencie.

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Lolcia 🌿Klaudia oby jakoś poszło i żebyście nie musiały się męczyć za długo. Współczuję tego zawieszenia. 🥺

U mnie jakiś zjazd nastroju. Porodu się trochę boję wiadomo, ale to nie jest jakiś paraliżujący strach, bo wiem, że i tak nie mam wyjścia.
    Ale zaczęłam się nakręcać i stresować tą wagą Małego. I wiem, że to tylko szacunkowa (no ale szacunkowa może być na plus, ale też na minus), wiem, że lekarz mówi, że jest wszystko w porządku no, ale jakoś zaczęły mnie głupie myśli nachodzić czy na pewno jest zdrowy. 🥺
    Całą ciążę mówią mi wszyscy, że brzuch mam mały itd. i jak na niego patrzę to serio myślę, że rzeczywiście pewnie Synek jest malutki skoro się tam mieści. 🫣
    Poproszę o walnięcie mnie 🍳 w łeb. 🤡🤣

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MumAgain wrote:
    No powiem Ci , że podziwiam za wyrozumiałość. Ja nie miałabym chyba na tyle empatii żeby wyrazić zgodę na to w takim momencie.
    Myślałam, że będzie lepiej, a na fotelu to już się nie chciałam odzywać bo by się dziewczyna jeszcze bardziej zdenerwowała.

MumAgain lubi tę wiadomość

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunnysunsun wrote:
    @Lolcia @klaudiaa współczuję Wam tych "tortur"🫠 mnie najprawdopodobniej też to czeka i ogarnął mnie smutek i zrezygnowanie.
    Człowiek miał nadzieję na spontaniczny poród i lipa.

@papatka no to już serdecznie gratuluję ciąży prawie donoszonej 🥳🥳

@justinas gratuluję 🥰 śliczny noworodziak 🤩❤️

@Betka @asia2000 gratulacje! 🥳

Bardzo dużo nas się rozpakowało w ostatnim czasie 🙂
    Może ruszy u Ciebie, jeszcze masz kilka dni, trzymam kciuki oby samo się zaczęło 🤞

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MumAgain wrote:
    U mnie to samo. Poza rękami wsio cacy. Zero skurczy. Ciągnięcia. Kłucia. Nic. Bajlando.
    To spokojnie doczekasz terminu cc😃

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • MumAgain Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    🌿Lolcia 🌿Klaudia oby jakoś poszło i żebyście nie musiały się męczyć za długo. Współczuję tego zawieszenia. 🥺

U mnie jakiś zjazd nastroju. Porodu się trochę boję wiadomo, ale to nie jest jakiś paraliżujący strach, bo wiem, że i tak nie mam wyjścia.
    Ale zaczęłam się nakręcać i stresować tą wagą Małego. I wiem, że to tylko szacunkowa (no ale szacunkowa może być na plus, ale też na minus), wiem, że lekarz mówi, że jest wszystko w porządku no, ale jakoś zaczęły mnie głupie myśli nachodzić czy na pewno jest zdrowy. 🥺
    Całą ciążę mówią mi wszyscy, że brzuch mam mały itd. i jak na niego patrzę to serio myślę, że rzeczywiście pewnie Synek jest malutki skoro się tam mieści. 🫣
    Poproszę o walnięcie mnie 🍳 w łeb. 🤡🤣

Każda ma pewnie takie momenty. Ja powiem ci tylko że rodziłam małe dzieci. 2860g. 2830g
    Mimo że ja nie jestem jakiś kurdupel. A mąż w ogóle 1.90m
    Ale są zdrowe. Zero problemów
    Brzuch też miałam mniejszy wiele niż teraz. Po porodzie nie widać żebym rodzila. Nie ma reguły. Lekarze są teraz dokładni. Gdyby coś było nie tak już byś wiedziała. Będzie dobrze.

Cerva lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ