Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamma-mia wrote:Żadne nie plakało. Dwójka była klepana, pocierana. Dopiero po tym po jakimś czasie plakaty. Tzn. mała jeszcze miała odsluzowanie i wtedy. Mała dostała 10 pkt mimo, że moim zdaniem kolor na początku nie był u niej prawidłowy. Reszta dostała 7 i 8 pkt w pierwszej ocenie.
U niej też było ogromnie dużo mazi płodowej.
@Eve, pamiętam o tych zdjęciach, zrobię rano 🤪 przed 1 w nocy skończyłam robić kremy do tortu...
@Suprive, też mnie uczyli tak, jak pisze Emzet.
@Emzet, co mam Ci powiedzieć... Steryd wjechał 🤦🏻♀️
Dziś o 7.00 zaliczyłam już lekarza w IMiD, z naczyniakiem Ady. Wiecie, że Ada prawdopodobnie tak długo chorowała na zapalenie oskrzeli, bo propranolol osłabia działanie leków, które dostawała? I lekarz pediatra powinien skontaktować się z naszą prowadząca i to przegadac? Jaaaaaaaaaa jeeeeeebeeeeeee😔😔😔 dlaczego rodzic zawsze musi wszystko wiedzieć, by zadbać o własne dziecko? Oczywiście musieliśmy odwołać przez chorobę wizytę u dra w Gdańsku. Kolejny termin w grudniu. Zapisaliśmy się na listę rezerwowa i czekamy.Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Emzet92 wrote:Nieeee, nie mów. A on chodzi do żłobka? Chyba nie. Skąd on to łapie.
Dziś o 7.00 zaliczyłam już lekarza w IMiD, z naczyniakiem Ady. Wiecie, że Ada prawdopodobnie tak długo chorowała na zapalenie oskrzeli, bo propranolol osłabia działanie leków, które dostawała? I lekarz pediatra powinien skontaktować się z naszą prowadząca i to przegadac? Jaaaaaaaaaa jeeeeeebeeeeeee😔😔😔 dlaczego rodzic zawsze musi wszystko wiedzieć, by zadbać o własne dziecko? Oczywiście musieliśmy odwołać przez chorobę wizytę u dra w Gdańsku. Kolejny termin w grudniu. Zapisaliśmy się na listę rezerwowa i czekamy.04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Małgosiagosia wrote:Też tak czasami mam. Szukam po necie i się nakręcam, że jeszcze to i tamto. Przy drugim dziecku pewnie będzie już zdecydowanie łatwiej. No widzisz, możliwe że miał skok. A u nas niech fizjo oceni. Nie widzę, żeby mu napięcia jakiś ból sprawiały, ale ja też nie wszystko jestem w stanie zobaczyć.
Małgosiagosia lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Asiasia1 wrote:@Papapatka, potwierdzam. Ciężej bo wiadomo, 2x więcej do ogarniania, ale pod kątem głowy itp. niebo a ziemia. Wiesz co i jak, nie przejmujesz się byle czym, plus nawet jak jest ciężki okres to pamiętasz, że to przerabiałaś i mija. Jestem 2x bardziej zmęczona, fakt, ale o 2x mi łatwiej mam wrażenie choć bunt 2latka na pełnej i przylepa na stanie 😂
@Emzet92, kiedy? 🙈 Dopiero co odstawiałyśmy jakieś rytualne tańce w deszczu by wygonić Bożydara 😁 Szymi dziś po prostu świętował, jakbyś na dzień kobiet nie miała większego gastro 😜🤭
Dziś stary wrócił do pracy już na pełen etat (miał miesiąc wolnego i tydzień pracował na pół etatu), pojechał do biura, starszak w żłobku i powiem Wam, że było spoko 😁 jedynie upociłam się jak wieprz, bo poszłam z młodym i psem na spacer, odstawiłam psa to młody zaczął się tak drzeć, otóż musiałam księcia rozebrać i przewinąć, szybkie zakupy spożywcze z młodym i odbieraliśmy starszaka. Wtedy zatęskniłam mocniej za mężem w domu 😜 no ale trzeba sobie wyrobić rutynę. Znowu wracam do pomysłu by kupić podwójny wózek bo ta dostawka mnie serio denerwuje. Ale muszę jeszcze przetestować różne opcje 🤣 czekam aż dzieci zasną, bo na 20 zamówiłam na dzień chłopaka sushi i mam nadzieję, że zjemy w spokoju 🤣 wszystkim forumowy chłopaczkom wszystkiego najlepszego 😘04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Czy Wasze dzieciaczki śpią w dzień ? Moja to jakiś kosmos, 3-5 min i się budzi po odłużeniu. Musze z nią na ręku wiele rzeczy robić typu odkurzanie, rozpakowywanie zmywarki, itp. Położę ją na macie albo na puzzlach to też 5 min i płacze. Jak z nią jestem to leży, ale sama nie chce. Za to jak pojedziemy na zakupy, albo w wózku na spacerze to przesypia 2-3 h ciurkiem.04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Emzet92 wrote:Nieeee, nie mów. A on chodzi do żłobka? Chyba nie. Skąd on to łapie.
Dziś o 7.00 zaliczyłam już lekarza w IMiD, z naczyniakiem Ady. Wiecie, że Ada prawdopodobnie tak długo chorowała na zapalenie oskrzeli, bo propranolol osłabia działanie leków, które dostawała? I lekarz pediatra powinien skontaktować się z naszą prowadząca i to przegadac? Jaaaaaaaaaa jeeeeeebeeeeeee😔😔😔 dlaczego rodzic zawsze musi wszystko wiedzieć, by zadbać o własne dziecko? Oczywiście musieliśmy odwołać przez chorobę wizytę u dra w Gdańsku. Kolejny termin w grudniu. Zapisaliśmy się na listę rezerwowa i czekamy.
Także u niego te chodzenie do żłobka to wiesz, mocno w kratkę... Jak złapie krtań to siedzi w domu ok 5 dni. Czasami dzień mniej, czasami dzień więcej.
Masakra z tym leczeniem u Was. Rodzic naprawdę musi być logopeda, pediatra, radiologiem, dietetykiem i psychologiem w jednym 🤡 -
Evvee27 wrote:Spokojnie mi się nie pali. Zassał ten co ma 🤣
Urodziny się szykują ? Też będę robić tort e piątek na chrzciny 🥹 -
Lolcia37 wrote:Jeny ale bym się wkur**** Miałabym ochotę rozszarpać takiego pediatrę. Ciężki los rodzica, niestety też się parę razy przejechałam na lekarzach, ale dzięki temu człowiek się może dodrukować z medycyny😂
@Lolcia, u mnie nieodkladalnosc łączy się ze skokiem i nowa umiejętnością. Ostatnio trwała tak min. 5 dni, power napy i spanko na mamusi. U nas sprawdza się spanie na brzuszku, wtedy z godzinkę polezy.Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Mamma-mia wrote:Chodzi od kwietnia (tzn. w zeszłym roku tez była próba, ale przez 3 miesiące był łącznie z 10 dni i musieliśmy zrezygnować). Do czerwca miał zapalenie krtani w każdym jednym tygodniu... 3 dni przerwy i od nowa. Od czerwca ma co 2 tygodnie. U niego ogólnie każdy katar kończy się zapaleniem krtani. Już mu dawaliśmy wcześniej xzyal codziennie z zaleceń alergologa, teraz z zalecenia nowego pediatry dajemy dzień w dzień clemastinum, ale jak widać dalej bez zmian. Zaczęłam 2 dni temu kuracje Broncho Vaxom.
Także u niego te chodzenie do żłobka to wiesz, mocno w kratkę... Jak złapie krtań to siedzi w domu ok 5 dni. Czasami dzień mniej, czasami dzień więcej.
Masakra z tym leczeniem u Was. Rodzic naprawdę musi być logopeda, pediatra, radiologiem, dietetykiem i psychologiem w jednym 🤡Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Emzet92 wrote:No ja też się wkurwilam. Tym bardziej, że ona leżała w szpitalu Bielańskim, miała prowadzącego, a tak tych pediatrów to się z 10 przewinęło. I żaden, żaden na to nie wpadł? Przecież ten naczyniak jest na twarzy, mąż mówił że przyjmuje lek na stałe. Podawał dawkę, przelicznik wagi. Nosz kurdeeeee😔😔😔 i ja z 5 razy dopytywałam CZEMU to tak długo trwa i czy to normalne... Dżizas 🤯🤯
@Lolcia, u mnie nieodkladalnosc łączy się ze skokiem i nowa umiejętnością. Ostatnio trwała tak min. 5 dni, power napy i spanko na mamusi. U nas sprawdza się spanie na brzuszku, wtedy z godzinkę polezy.
Ja jakoś swojej nie umiem odłożyć na brzuch do spania, bo ona zaczyna głowę podnosić i zaraz się wybudza. Syna często kładłam.04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Lolcia37 wrote:Mam mieszane uczucia co do bielańskiego, byłam tam z synem jak miał 14 mc. Miał zapalenie ucha i miał antybiotyk 10 dni, poszliśmy do kontroli pediatra powiedziała że ok ucho zdrowe. Po dobie wylądowaliśmy w bielańskim, bo syn w nocy płakał i nie dawało się go uspokoić. Tam okazało się że ma obustronne zapalenie uszu, 3 lata temu w bielańskim nie mieli laryngologii dziecięcej nie wiem jak jest teraz i leżał na pediatrii. Miał konsultacje na laryngologii dla dorosłych, dostał cetix dożylnie, ci z laryngologii to chcieli po 3 dniach żeby uszy skontrolować na laryngologii, a ci na pediatrii nie doczytali tego i po 3 dniach chcieli go wypisać. Na szczęście został jeszcze 3 dni, ale na laryngologii mieli z tego ubaw że ci z pediatrii nie potrafią doczytać zaleceń. Jeszcze taki dziwny dobór pacjentów w sali mają, syn leżał z drugim chłopcem który miał zapalenie uszu i z dziewczynka z zapaleniem płuc. Tam są takie szyby w ścianach więc widzisz sale obok, na sali obok leżała dziewczynka z zapaleniem uszu i taki maluszek 3 miesięczny który zachłysnął się pokarmem. Zdrowe dziecko z chorym dzieckiem.
Ja jakoś swojej nie umiem odłożyć na brzuch do spania, bo ona zaczyna głowę podnosić i zaraz się wybudza. Syna często kładłam.Lolcia37 lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Lolcia37 wrote:Jaka z ciebie dobra żona, ja zapomniałam o dniu chłopaka , dopiero jak syn wrócił z przedszkola z samolocikiem to sobie przypomniałam. Także ani o męża ani o syna nie zadbałam wczoraj. Udało się zjeść w spokoju sushi ?
@Emzet92, 🙈 odechciewa się serio chodzenia po lekarzach 🙈 masakra... Mega współczuję 🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 13:08
Lolcia37 lubi tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Emzet92 wrote:Te szyby to hit 🤣 dlaczego tam nie ma żaluzji, czy coś 🤣 mąż przez 5 dni leżał sam z Ada, a później zrobił się tłok, wiec dostał na salę dwójkę dzieci z podobnymi kwestiami. Także pół biedy. Nie było nikogo z rota z nami 😃 Samo leczenie było względnie okej, ten nasz prowadzący miał dobre opinie na znanym lekarzu ( w tym jedną 5.0, bo jest przystojny 😂😂). Ale teraz mnie wkurzyli 🤯🤯
Przystojny ? W pediatrii to zdecydowany atut dla madek bombelkow 🤣🤣🤣04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Asiasia1 wrote:Proszę Cię, odebrałam syna i dostał dyplom i samolocik to odpaliłam pyszne 😂 tak wiesz... Zanim pączek zasnął to trochę minęło 😂 ale zjedliśmy, obejrzeliśmy 10 min filmu (oglądamy chyba już od tygodnia i nie możemy skończyć) i zasnęłam. Umiem w randki 😂 drzemki są albo na mnie, albo ostatnio mąż położył gondolę na taki wózek do pudel (do komórki lokatorskiej), puścił głośno na YT zapętlony dźwięk pralki (chyba Mamma-mia polecała- dzięki ❤️) i czasem młody odpłynie 😁 ale ogólnie to dalej płaczek i przylepa 🤷
@Emzet92, 🙈 odechciewa się serio chodzenia po lekarzach 🙈 masakra... Mega współczuję 🥲Emzet92 lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Lolcia37 wrote:A widzisz , u mnie mąż odbierał. Dobrze że poszlismy przed porodem na deadpoola bo od tamtej pory nic wspólnie nie oglądaliśmy. Netflix to tylko odpalam na paw patrol🙄
Emzet92, Lolcia37, Małgosiagosia, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Lolcia37 wrote:Czy Wasze dzieciaczki śpią w dzień ? Moja to jakiś kosmos, 3-5 min i się budzi po odłużeniu. Musze z nią na ręku wiele rzeczy robić typu odkurzanie, rozpakowywanie zmywarki, itp. Położę ją na macie albo na puzzlach to też 5 min i płacze. Jak z nią jestem to leży, ale sama nie chce. Za to jak pojedziemy na zakupy, albo w wózku na spacerze to przesypia 2-3 h ciurkiem.
👩🏼27 👨🏽26
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•Podejrzenie endometriozy
2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - sn na świat przyszła Sara🥰
-
Asiasia1 wrote:Na moim profilu króluje kicia kocia 😂 i hit ostatnio z mężem złapaliśmy się na tym, że dyskutowaliśmy dlaczego książeczki różnią się fabułą od serialu 😂 i później czekaj, dzieci śpią, a my gadamy o kici koci? Whaaaaat? 🤣
Syn uwielbia kicie kocie z okienkami, część okienek oczywiście powyrywał jak zaczynałyśmy przygodę z kicia kocia jak miał rok.Asiasia1 lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Monia• wrote:Moja tak samo jak twoja 😀 tylko nawet w wózku płacze bo nie lubi xd04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Lolcia37 wrote:Czy Wasze dzieciaczki śpią w dzień ? Moja to jakiś kosmos, 3-5 min i się budzi po odłużeniu. Musze z nią na ręku wiele rzeczy robić typu odkurzanie, rozpakowywanie zmywarki, itp. Położę ją na macie albo na puzzlach to też 5 min i płacze. Jak z nią jestem to leży, ale sama nie chce. Za to jak pojedziemy na zakupy, albo w wózku na spacerze to przesypia 2-3 h ciurkiem.
-
Lolcia37 wrote:Jaka z ciebie dobra żona, ja zapomniałam o dniu chłopaka , dopiero jak syn wrócił z przedszkola z samolocikiem to sobie przypomniałam. Także ani o męża ani o syna nie zadbałam wczoraj. Udało się zjeść w spokoju sushi ?