X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 2 października, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Kurcze, mam nadzieję, że temu Was teraz te objawy to tylko jakiś wzmozony refluks albo drobną infekcja, a nie pokłosie tej sytuacji... Trzymam kciuki!

Myślisz ze może być po tej sytuacji?
    Ogólnie to dr podejrzewa refluks. Maky je za duże porcje i tyje na potęgę. Za 2 dni będzie miał 2 miesiące a on z 3270 g przybrał do 6280, czyli 3 kg…
    Zapisuje ile je i jak porcje nie orzekraczaja 100 ml to nie ulewa, nie chlusnął mi (chociaż licząc te dwa chluśnięcia ostatnie i wcześniejsze to i tak uważam ze mało chlusnął razy w swoim życiu bo z 8-9…

Oczywiście nie nisze pisać jak mi złe i ciężko w szpitalu jeszcze z laktatorami i moim kpi bez lodówki podgrzewacza mleka, ogromnej ilości butelek które mam w domu swojego zlewu i czajnika. Ehhh, kurwa oby jutro do domu, a właściwie dzisiaj po jest po północy…

Suprive lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Suprive Ekspertka

Wysłany: 2 października, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Ogólnie to dr podejrzewa refluks. Maky je za duże porcje i tyje na potęgę. Za 2 dni będzie miał 2 miesiące a on z 3270 g przybrał do 6280, czyli 3 kg…
    Zapisuje ile je i jak porcje nie orzekraczaja 100 ml to nie ulewa, nie chlusnął mi (chociaż licząc te dwa chluśnięcia ostatnie i wcześniejsze to i tak uważam ze mało chlusnął razy w swoim życiu bo z 8-9…

Oczywiście nie nisze pisać jak mi złe i ciężko w szpitalu jeszcze z laktatorami i moim kpi bez lodówki podgrzewacza mleka, ogromnej ilości butelek które mam w domu swojego zlewu i czajnika. Ehhh, kurwa oby jutro do domu, a właściwie dzisiaj po jest po północy…

Przepraszam, niechacy polubiłam. Najważniejsze, że daliście rade, bo to na pewno wielkie nerwy. Ja właśnie bardzo się takiej sytuacji boję..

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 2 października, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Papapatka, ojej 🥺 dużo zdrówka! Ale musiałaś się biedna zestresować. Obyście szybko wyszli 🫂

@Evvee27, super, że maluchowi się udało :) też mam matę z 4fizjo, bardzo lubię ☺️

@Mamma-mia, dzięki! Poczytałam o tym właśnie i znalazłam na paru stronach informację, że ciąża i karmienie są przeciwwskazaniem do korzystania z niej, mówiła Ci coś o tym fizjo? Dlaczego? 🤔 Nie wiem jak to może na kp wpływać 🤔 kurcze, już kiedyś o tym myślałam, koleżanka polecała na bóle kręgosłupa a teraz podwójnie mnie zachęciłaś 😁 co do maty, co Evvee pisała (@Evvee potwierdź, czy o tej pisałaś, jak nie to macie polecajkę ode mnie ☺️) https://allegro.pl/oferta/piankowa-mata-edukacyjna-skladana-xpe-200x180-cm-12335773074

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 2 października, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    @Eve, każde dziecko inne... Tylko z tego Mam też są tak, jak pisałam co najmniej dwa rodzaje końcówek 😅
    A co to za mata? :)
    Brawo młody! 😃😃

A propos mat, to mi się przymnialo @Asiasia, że moja fizjo polecała kupić taką krótsza (do pasa) mate do akupresury. Mówiła, że matki przy tym wdowim garbie mają mega ponacinane mięśnie grzbietu, karku itd. i że ona bardzo dobrze działa, przed wszystkimi ćwiczeniami warto byłoby najpierw się na niej porozluniac.

Kochana powinnaś dealowac tymi skoczkami 😂😂
    Mata taka żeby małemu na podłodze zimno nie było , ma takie wypustki jakby sensoryczna trochę , z dwóch stron ma inny motyw , mięciutka i ciepła jak się siada na niej
    Ma jakieś 2m x1,8 m 😅

6b1c4ff6e9d43.jpghttps://zapodaj.net/plik-OMEpApOYqt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 08:08

Mamma-mia lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 2 października, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    @Papapatka, ojej 🥺 dużo zdrówka! Ale musiałaś się biedna zestresować. Obyście szybko wyszli 🫂

@Evvee27, super, że maluchowi się udało :) też mam matę z 4fizjo, bardzo lubię ☺️

@Mamma-mia, dzięki! Poczytałam o tym właśnie i znalazłam na paru stronach informację, że ciąża i karmienie są przeciwwskazaniem do korzystania z niej, mówiła Ci coś o tym fizjo? Dlaczego? 🤔 Nie wiem jak to może na kp wpływać 🤔 kurcze, już kiedyś o tym myślałam, koleżanka polecała na bóle kręgosłupa a teraz podwójnie mnie zachęciłaś 😁 co do maty, co Evvee pisała (@Evvee potwierdź, czy o tej pisałaś, jak nie to macie polecajkę ode mnie ☺️) https://allegro.pl/oferta/piankowa-mata-edukacyjna-skladana-xpe-200x180-cm-12335773074
    Nie mogę otworzyć linku ale poszukam zaraz tą którą ja mam , bo na promce jest teraz 😄

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 2 października, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:

U mnie mały w 3 miesiące też przybrał bardzo dużo bo z 2250 waży teraz już ponad 6 kg .. z tego co kojarzę to tutaj też wcześniak ?

Biedna jesteś wiem jak musi Ci być Ciężko .. trzymam kciuki za was mocno

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 2 października, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Nie mogę otworzyć linku ale poszukam zaraz tą którą ja mam , bo na promce jest teraz 😄
    Ta sama, mamy nawet ten sam wzór bo mój syn kocha pandy 😂

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 2 października, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://4fizjo.pl/product-pol-598-Skladana-mata-edukacyjna-XXL-PANDY-I-INDIANIE.html?_sgm_campaign=scn_c5c3741942000&_sgm_source=598&_sgm_action=click

Mega polecam ! Super sprawa 🥹

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 2 października, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:

Może na cyckach nie można się kłaść 🤣🤣🤣
    Nie, fizjo zalecała wręcz 😁 tylko mówiła, żeby wziąć te krótsza, a nie na całe ciało, bo to bez sensu w moim wypadku. Ja chodzę do P. Oli - Reha urogina, więc to taka doświadczona, polecana babka :) Chodzę do niej od 5 lat. Uwielbiam ją i jej wspaniałe ręce 😂 zawsze powtarzam, że chętnie wysłałbym do niej męża na przeszkolenie.🤣 ale tak poza tym to naprawdę wiele razy mi pomogła, po porodach czy po operacjach. W międzyczasie byłam u 3 innych, wyłącznie dlatego, że do niej się ciężko dostać i trzeba się zapisać z dużym wyprzedzeniem, a akurat przegapiłam i zawsze z tych wizyt u innych (byłam w Fizjo medica, Femika i przyjeżdżała do mnie Słowik Medica) byłam niezadowolona, czułam stracone pieniądze i duży niedosyt, mając porównanie z wizytami u p. Oli, albo wręcz czułam zaniedbanie. Chyba najmniej mi się podobało u jednej pani z fizjo medica, bo pomijając słaba wizytę i niesprawdzone czy zapamiętałam ćwiczenia, które mam robić lub czy robię to poprawnie, to przez całą wizytę żuła gumę mając otwarte usta 🙈 w femice z kolei wywiad trwał tak długo, że "pomacała" mnie 5 min, nie dała żadnych zaleceń i tyle. Za to mocno się skupiła na tym, że mam w wywiadzie poronienia (pytała o to) i jak ja się z tym czuje itd. Generalnie to miła kobieta, ale nie przyszłam do psychologa, tylko do fizjo 😉 Także ja P. Oli ufam kompletnie,potrafi się zająć moim ciałem jak trzeba. 😃

A co do maty dla bąbelka to mamy taką samą :) kupiła dla synka, super się sprawdza, długo korzystaliśmy, teraz młoda jej używa. Ja jestem zdania, tak jak kiedyś tu pisałam, że dzieciom najlepiej się uczy trzymania główki właśnie na tego typu macie. Te miękkie są fajne do leżenia na plecach i zabawy przy pałaku, jak już bobas ogarnia co i jak. :) ale źle się na nich leży na brzuchu, jak maluch dopiero się tego uczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 10:18

Asiasia1 lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 2 października, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, ja też prędzej ten refluks obstawiam, skoro jest też i katar, ale na pewno po Waszej sytuacji lepiej to sprawdzić. Daj znać jak dzisiejszy rentgen, czekamy na wieści! Mam nadzieję, że wyjdziecie dziś do domu, wierzę, że jest Ci tam podwójnie trudno przy kpi...

age.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 2 października, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyliłam się. Nie rentgen tylko usg płuc będzie miał. Czekamy….

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 2 października, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mata jest rewelka potwierdzam , żałuję że wcześniej nie kupiłam !
    Jeszcze myślę czy mu nie kupić tego stojaczek baby gym do tego 😄
    Spójrzcie 🥹

cec0d01bfc1cc.jpghttps://zapodaj.net/plik-S6x3tRPeaN

justinas, Emzet92, Sunnysunsun lubią tę wiadomość

• justinas Autorytet

Wysłany: 2 października, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:

Oby było wszystko dobrze 🙏🤞 Współczuję bardzo pobytu w szpitalu.

event.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 2 października, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Mata jest rewelka potwierdzam , żałuję że wcześniej nie kupiłam !
    Jeszcze myślę czy mu nie kupić tego stojaczek baby gym do tego 😄
    Spójrzcie 🥹

cec0d01bfc1cc.jpghttps://zapodaj.net/plik-S6x3tRPeaN
    Też ją mam od 2 lat już. Super się czyści i jest trwała.
    @Papatka, trzymam za Was kciuki 💜 wysyłam pozytywne myśli! Ten katar od razu przywołał mi w myślach refluks. Masz coś do odciągania? To takie białe kozy z wydzielina? U nas tak go wygląda po nocy.
    Wróciłam właśnie od Pana Tomasza osteopaty. Szymi jest spoko pod względem napięciowym, ma lekko prawostronne spięte mięśnie szyi, które nie uwalniają żuchwy. Podobnie brzuszek. Nie spina piastek, lekko stopy. Stąd to cofnięcie szczęki, które z czasem powinno się wyrównac. Pan rozmasowal Szyma, który cała wyzytę miał super humor i dawał Panu pracować. Wow, miło. Podobno Szymi jest do przodu z rozwojem fizycznym, tak na skończone 3 misieace. Pięknie trzyma główke na brzuchu, bananuje tylko na plecach. Mamy ćwiczenia, kontrolę za 3 tyg. Ciesze się, że poszłam. Już widzę różnicę podczas karmienia piersią na prawą stronę.💪

Sunnysunsun lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 2 października, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Też ją mam od 2 lat już. Super się czyści i jest trwała.
    @Papatka, trzymam za Was kciuki 💜 wysyłam pozytywne myśli! Ten katar od razu przywołał mi w myślach refluks. Masz coś do odciągania? To takie białe kozy z wydzielina? U nas tak go wygląda po nocy.
    Wróciłam właśnie od Pana Tomasza osteopaty. Szymi jest spoko pod względem napięciowym, ma lekko prawostronne spięte mięśnie szyi, które nie uwalniają żuchwy. Podobnie brzuszek. Nie spina piastek, lekko stopy. Stąd to cofnięcie szczęki, które z czasem powinno się wyrównac. Pan rozmasowal Szyma, który cała wyzytę miał super humor i dawał Panu pracować. Wow, miło. Podobno Szymi jest do przodu z rozwojem fizycznym, tak na skończone 3 misieace. Pięknie trzyma główke na brzuchu, bananuje tylko na plecach. Mamy ćwiczenia, kontrolę za 3 tyg. Ciesze się, że poszłam. Już widzę różnicę podczas karmienia piersią na prawą stronę.💪
    Emzet jak napisałaś już o p Tomaszu to ja muszę bo się uduszę zapytać czy ten przystojny pan z bielańskiego to nie ma przypadkiem inicjałów AW?

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 2 października, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Emzet jak napisałaś już o p Tomaszu to ja muszę bo się uduszę zapytać czy ten przystojny pan z bielańskiego to nie ma przypadkiem inicjałów AW?
    August Wrotek? 🤣 Taaak, on prowadził Adę. Ale ja Augusta widziałam 2 minuty i jakoś nie zwróciłam uwagi na niego, bo Ada płakała. Później był z nią mąż, a on o walorach Augusta nie wspominał 😂😂 Lolcia, wy kiedy macie wizytę u p. Tomasza? Może na siebie wpadniemy 🤣

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 2 października, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    August Wrotek? 🤣 Taaak, on prowadził Adę. Ale ja Augusta widziałam 2 minuty i jakoś nie zwróciłam uwagi na niego, bo Ada płakała. Później był z nią mąż, a on o walorach Augusta nie wspominał 😂😂 Lolcia, wy kiedy macie wizytę u p. Tomasza? Może na siebie wpadniemy 🤣
    Haha, ja co prawda nie trafiłam na niego w bielańskim, ale został mi on polecony przez laryngologa i chodziłam do niego prywatnie , bardzo sympatyczny, z podejściem do małego pacjenta, czy przystojny rzecz gustu🤣
    A u fizjo byłam w ubiegłym tyg , teraz idę za mc , jeszcze się nie umówiłam. Na brzuszek działa cudo, mała odrazu po wyjściu 2 kupy zrobiła bez płaczu i baczki też szły bez kopania nóżkami . Chciałabym mieć taką cudowną rękę.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Sunnysunsun Autorytet

Wysłany: 2 października, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Jejku doczytałam Twój wpis 😪bardzo Wam współczuję i trzymam kciuki za badania. Oby wszystko było ok a Was szybko wypisali do domu.
    Przeżycie koszmar, tego boję się najbardziej 😔

Trzymajcie się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 14:46

👶2019

Starania o drugie 👶 od 04.2023
    1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
    2 cs 09.2023 - 💔 cb
    3 cs 10.2023 - 💔 cb
    4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
    01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
    11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
    20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
    12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
    26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
    12.02 14+0 chłopczyk 💙
    23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
    26.04 - 795g chłopa 💪
    22.05 - 1265g
    20.06 - 2kg
    05.07 - 2600g
    19.07 - 3200g 🫠
    02.08 - 3440g
    12.08 - szpital 💞
    14.08 👶

age.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 2 października, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Haha, ja co prawda nie trafiłam na niego w bielańskim, ale został mi on polecony przez laryngologa i chodziłam do niego prywatnie , bardzo sympatyczny, z podejściem do małego pacjenta, czy przystojny rzecz gustu🤣
    A u fizjo byłam w ubiegłym tyg , teraz idę za mc , jeszcze się nie umówiłam. Na brzuszek działa cudo, mała odrazu po wyjściu 2 kupy zrobiła bez płaczu i baczki też szły bez kopania nóżkami . Chciałabym mieć taką cudowną rękę.
    Nie no świat jest mały 🤣 widzisz, niby dobry lekarz, a antagonizmu wśród leków nie wyłapał🥴🥴🥴 już to przetrawilam 😬
    Też uważam, że Pan Tomasz ma złote rece. Okazało się, że sam ma trójkę dzieci i tak sobie pogadaliśmy milo🤣 Szymi zjadł w pokoju dla mam w Przystanku Zdrowie i od 13.00 śpi. To już 3.5h nie wiem co robić, czy go budzić czy cieszyć się chwilą😂😂 za takie spanko mogę płacić co tydzień 🫠🫠😄

Lolcia37 lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 2 października, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu.
    Kataru i kaszlu jednak już nie ma. Za to jest chrypa? Nie wiem skąd… mama-mia- masz pomysł? Czy powinno mnie to niepokoić?

Emzet92, Lolcia37 lubią tę wiadomość

‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ