Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy miałyście wzmożoną liczbę kup po żelazie ? Cofam to co mówiłam ostatnio.. od wczoraj mamy po każdym karmieniu taka po pachy do mycia w miednicy.. nie wiem co jest przyczyną..
śmiejemy się ze mówią żeby kąpać co 3/4 dni a naszemu dziecku się pomyliło i chce się kąpać 4 razy dziennie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2024, 16:53
-
Paprota9418 wrote:Czy miałyście wzmożoną liczbę kup po żelazie ? Cofam to co mówiłam ostatnio.. od wczoraj mamy po każdym karmieniu taka po pachy do mycia w miednicy.. nie wiem co jest przyczyną..
śmiejemy się ze mówią żeby kąpać co 3/4 dni a naszemu dziecku się pomyliło i chce się kąpać 4 razy dziennie
Po zelazie raczej sa zaparcia, a nie biegunkaPaprota9418 lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
klaudia_23 wrote:Po zelazie raczej sa zaparcia, a nie biegunka
Internety twierdzą że może być bieguna
Ja miałam biegunke jak zażywałam w szpitalu po porodzie doustnie i dożylnie.. czarne luźne 💩
-
Paprota9418 wrote:Czy miałyście wzmożoną liczbę kup po żelazie ? Cofam to co mówiłam ostatnio.. od wczoraj mamy po każdym karmieniu taka po pachy do mycia w miednicy.. nie wiem co jest przyczyną..
@enpe,.dzięki za kod na momocozy. Działa! Kupiłam drugi aspirator 😂😂 poleciłam koleżankom, niech odciągają na potęgę 😂 ktoś pytał o skuteczność przy starszakach - moje dwulatki bardzo lubią "ptaszka" odciagajacego nosek. U nas trwa faza na sikorki, wkręcamy im, że aspirator ma dziubek i to ptaszek przylatuje po gila 🤣 Gil to w końcu też ornitologiczne korzenie ma 😂
@Asia, Ty jesteś kobieta rakieta skoro wytrzymujesz chorego starego, dziecko i obsługę Młodego 💪 brawo kobieto! Byle do pierwszego dnia żłobka i będzie lepiej 😄Paprota9418, enpe, Asiasia1, Ewappp lubią tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Emzet92 wrote:Raczej nieee. Chyba zbieg okolocznosci. Poobseruj kilka dni, może warto dorzucić probiotyk?
@enpe,.dzięki za kod na momocozy. Działa! Kupiłam drugi aspirator 😂😂 poleciłam koleżankom, niech odciągają na potęgę 😂 ktoś pytał o skuteczność przy starszakach - moje dwulatki bardzo lubią "ptaszka" odciagajacego nosek. U nas trwa faza na sikorki, wkręcamy im, że aspirator ma dziubek i to ptaszek przylatuje po gila 🤣 Gil to w końcu też ornitologiczne korzenie ma 😂
@Asia, Ty jesteś kobieta rakieta skoro wytrzymujesz chorego starego, dziecko i obsługę Młodego 💪 brawo kobieto! Byle do pierwszego dnia żłobka i będzie lepiej 😄
Zażywamy probiotyk od momentu wyjścia ze szpitala.. -
Paprota9418 wrote:Zażywamy probiotyk od momentu wyjścia ze szpitala..
Naszym grupowym wcześniakom i ich rodzicom składam spóźnione życzenia z okazji Światowego Dnia Wcześniaka 💜 jesteście wielcy!Paprota9418, Asiasia1, klaudia_23, Bettti03, Mamma-mia lubią tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Emzet92 wrote:Hmmm... Nie mam pomysłu. Wiem tylko, że warto wymieniać probiotyki i robić przerwy od ich stosowania. Ale nie pamiętam dokładnie schematu, teraz ja doraźnie podaje probiotyk Szymkowi. Dziewczyny miały zalecenia od neonatologów.
Naszym grupowym wcześniakom i ich rodzicom składam spóźnione życzenia z okazji Światowego Dnia Wcześniaka 💜 jesteście wielcy!
Dzięki !
Idziemy w czwartek do pediatry to o wszystko zapytamy moze to po prostu normalne już teraz będzie bo przecież w wieku naszych dzieci 3 kupy dziennie uważane są za normę. Heniowi może się zmieniło po prostu
Za to wystraszyła mnie lekarka przy kwalifikacji do szczepienia o to że mamy bardzo małe ciemiączko przednie i żeby to skonsultować z swoim pediatrą i obserwować… oczywiście wpisałam w internety i się naczytałam -
Paprota9418 wrote:Internety twierdzą że może być bieguna
Ja miałam biegunke jak zażywałam w szpitalu po porodzie doustnie i dożylnie.. czarne luźne 💩
Nie wypowiem się o dziecku bo ja nie podaje żelaza ale ja w ciąży jak miałam anemie to też miałam luźne czarne kupy po żelazie 🤷♀️Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Emzet92 wrote:Hmmm... Nie mam pomysłu. Wiem tylko, że warto wymieniać probiotyki i robić przerwy od ich stosowania. Ale nie pamiętam dokładnie schematu, teraz ja doraźnie podaje probiotyk Szymkowi. Dziewczyny miały zalecenia od neonatologów.
Naszym grupowym wcześniakom i ich rodzicom składam spóźnione życzenia z okazji Światowego Dnia Wcześniaka 💜 jesteście wielcy!
Dziękujemy! Muszę się pochwalić, że według Pani neurolog wskoczyłyśmy już z umiejętnościami adekwatnie do wieku (korygowanego) nawet trochę ogarnia Polcia wiecej! Proba traktycyjna już też dodatnia. Wszystkiego dobrego i samych wspanialosci dla wczesniakow i ich rodzin 💜💜
Uściski od fioletowej Poli!
https://zapodaj.net/plik-W23adBtQXXEmzet92, Asiasia1, Cerva, justinas, Bettti03, MumAgain, Ewappp, Mamma-mia lubią tę wiadomość
-
Suprive wrote:Dziękujemy! Muszę się pochwalić, że według Pani neurolog wskoczyłyśmy już z umiejętnościami adekwatnie do wieku (korygowanego) nawet trochę ogarnia Polcia wiecej! Proba traktycyjna już też dodatnia. Wszystkiego dobrego i samych wspanialosci dla wczesniakow i ich rodzin 💜💜
Uściski od fioletowej Poli!
https://zapodaj.net/plik-W23adBtQXX
Gratulacje!
Jakie ćwiczenia robiliście żeby poprawić trakcję?31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva wrote:Gratulacje!
Jakie ćwiczenia robiliście żeby poprawić trakcję?
My jesteśmy cały czas pod opieką fizjo i ćwiczymy Vojtą więc już takie konkretne stymulację punktów, wyciągaliśmy szyjkę i ogólnie wzmacnialysmy brzuszek obnizajac napięcie na grzbiecie. -
Suprive wrote:My jesteśmy cały czas pod opieką fizjo i ćwiczymy Vojtą więc już takie konkretne stymulację punktów, wyciągaliśmy szyjkę i ogólnie wzmacnialysmy brzuszek obnizajac napięcie na grzbiecie.31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva wrote:My mamy jedno ćwiczenie od fizjo, ale przy nim jest taki wrzask, że nie wiem czy dam radę to kontynuować 😭
U nas niestety też dużo płaczków, podczas zajęć też niestety.. a Vojta ma to do siebie, że trzeba robić ćwiczenia 4 razy dziennie.. ale wiem, że jej to nie boli, tylko wymusza odpowiedjiebpozycje i stąd ten płacz.. -
Suprive wrote:U nas niestety też dużo płaczków, podczas zajęć też niestety.. a Vojta ma to do siebie, że trzeba robić ćwiczenia 4 razy dziennie.. ale wiem, że jej to nie boli, tylko wymusza odpowiedjiebpozycje i stąd ten płacz..
My mamy 3 razy dziennie i niby wiem, że to nie boli, ale jest tak splakany i rozdrażniony po tym... Jutro mamy konsultację31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva wrote:My mamy 3 razy dziennie i niby wiem, że to nie boli, ale jest tak splakany i rozdrażniony po tym... Jutro mamy konsultację
-
Dopadło i mnie, z cyklu kocham żłobkowe syfy, nowy poziom piekla odblokowany 🤣 dobrze, że chociaż u nas był efekt domina i jak mąż poczuł się trochę lepiej to mnie sieklo bo nie wiem kto by ogarnął dzieci 🤣 Mam anegdotkę, jak nie byłam w stanie nawet nakarmić dziecka bo ciągle wymiotowałam to kazałam mężowi rozmrozić z zapasu. Spytał się ile może leżeć w lodówce i poza po rozmrożeniu. I co? Jak później już byłam w stanie chociaż ściągnąć to mleko to okazało się, że mąż po paru h wylał je 🤣 bo rozmrożone a świeże różnica żadna 🤣 także tyle u mnie 🙈
A jak młody się w nocy z pt/sb obudził, zapaliłam światło i wszystko było w rzygach to powiedziałam "o Jezu" i teraz łazi i na wszystko mówi o Jezu, mamusiu, o Jezu autko zrobiło bam 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2024, 17:31
Emzet92, Lolcia37, Ewappp lubią tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Asiasia1 wrote:Dopadło i mnie, z cyklu kocham żłobkowe syfy, nowy poziom piekla odblokowany 🤣 dobrze, że chociaż u nas był efekt domina i jak mąż poczuł się trochę lepiej to mnie sieklo bo nie wiem kto by ogarnął dzieci 🤣 Mam anegdotkę, jak nie byłam w stanie nawet nakarmić dziecka bo ciągle wymiotowałam to kazałam mężowi rozmrozić z zapasu. Spytał się ile może leżeć w lodówce i poza po rozmrożeniu. I co? Jak później już byłam w stanie chociaż ściągnąć to mleko to okazało się, że mąż po paru h wylał je 🤣 bo rozmrożone a świeże różnica żadna 🤣 także tyle u mnie 🙈
A jak młody się w nocy z pt/sb obudził, zapaliłam światło i wszystko było w rzygach to powiedziałam "o Jezu" i teraz łazi i na wszystko mówi o Jezu, mamusiu, o Jezu autko zrobiło bam 🤣
Dziewczyny, mam pytanie do mam chłopców. Na szczepieniu usłyszałam, że Szymek ma już jajeczka na miejscu i że napletek wąski, ale że jest okej. Dziś byłam u neurologa, by wydebic skierowanie na usg przezciemiaczkowe i Pani mi mówi, że on ma wodniaki 🥴 ja już się nauczyłam dzielić zdania lekarzy na pół, więc słuchając swojej intuicji mam pytanko do doświadczonych mam chłopców. Jak to jest z napletkiem? Ściągać czy nie ściągać? Kiedy na co i dlaczego. Co z tymi wodniakami? Czekać, płakać czy już badać? Jak pomóc Młodemu, by w przyszłości nie mial jakiegoś zabiegu czy operacji. O ile z obsługi dziewczynki mogę podpowiedzieć, to chłopca nie ogarniam. Możecie coś podpowiedzieć z własnego doświadczenia? Bo ja wiem jakie są zalecenia obecnie. Tylko, że one się zmieniają. Chciałabym wyrobić sobie własną opinię 😉 Podpowiecie?Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Emzet92 wrote:Tutaj nawet Jezus nie pomoże 😂😂 u nas też był ten etap 🤣 o Jezus Krystee😭😭
Dziewczyny, mam pytanie do mam chłopców. Na szczepieniu usłyszałam, że Szymek ma już jajeczka na miejscu i że napletek wąski, ale że jest okej. Dziś byłam u neurologa, by wydebic skierowanie na usg przezciemiaczkowe i Pani mi mówi, że on ma wodniaki 🥴 ja już się nauczyłam dzielić zdania lekarzy na pół, więc słuchając swojej intuicji mam pytanko do doświadczonych mam chłopców. Jak to jest z napletkiem? Ściągać czy nie ściągać? Kiedy na co i dlaczego. Co z tymi wodniakami? Czekać, płakać czy już badać? Jak pomóc Młodemu, by w przyszłości nie mial jakiegoś zabiegu czy operacji. O ile z obsługi dziewczynki mogę podpowiedzieć, to chłopca nie ogarniam. Możecie coś podpowiedzieć z własnego doświadczenia? Bo ja wiem jakie są zalecenia obecnie. Tylko, że one się zmieniają. Chciałabym wyrobić sobie własną opinię 😉 Podpowiecie?Emzet92 lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Asiasia1 wrote:Dopadło i mnie, z cyklu kocham żłobkowe syfy, nowy poziom piekla odblokowany 🤣 dobrze, że chociaż u nas był efekt domina i jak mąż poczuł się trochę lepiej to mnie sieklo bo nie wiem kto by ogarnął dzieci 🤣 Mam anegdotkę, jak nie byłam w stanie nawet nakarmić dziecka bo ciągle wymiotowałam to kazałam mężowi rozmrozić z zapasu. Spytał się ile może leżeć w lodówce i poza po rozmrożeniu. I co? Jak później już byłam w stanie chociaż ściągnąć to mleko to okazało się, że mąż po paru h wylał je 🤣 bo rozmrożone a świeże różnica żadna 🤣 także tyle u mnie 🙈
A jak młody się w nocy z pt/sb obudził, zapaliłam światło i wszystko było w rzygach to powiedziałam "o Jezu" i teraz łazi i na wszystko mówi o Jezu, mamusiu, o Jezu autko zrobiło bam 🤣Asiasia1 lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Lolcia37 wrote:Ja słuchałam tych zaleceń, że napletka się nie odciąga i nic się nie robi. U mojego syna było ok chyba do lutego albo marca tego roku , bo po przedszkolu wrócił do domu i powiedział że siusiak go boli. Jeszcze tego samego dnia był termin w luxmedzie i okazało się że zebrała mu się ropa i mało mu się odciąga. Ta lekarka w luxmedzie była akurat okropna i bardzo nas nastraszyła. Dała mu jakieś kropelki do oczu (tak na siusiaka używa się do oczu 🤣, taka delikatna materia) żeby ta ropę wyleczyć i jak nie będzie ropy to do chirurga. My jeszcze poszliśmy do pediatry i ona przepisała maść ze sterydem żeby odciągać napletek i udało się bez zabiegu, później jeszcze linomagu zielonego używaliśmy, a teraz jak mąż kąpię syna to od czasu do czasu odciąga mu, bo pediatra powiedziała że jak mu się tak raz zrobiło to może to wrócić. Jak robiliśmy z mężem research wśród znajomych to jedni nie odciągali i było wszystko dobrze a inni nie odciągali i pojawił się taki sam problem jak u naszego syna. Trudno powiedzieć czy trzeba odciągać czy nie, chyba trzeba mieć poprostu to na uwadze że problem może wystąpić. Co do wodniaków to nie wiem bo nie przerabiałam.
Emzet92 lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024