Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiasia1 wrote:@Mamma-mia, tylko cofanie, kąt Hissa rozwarty półpełny cokolwiek to w praktyce oznacza 😅
@Kinia197, zmiana butelki, pozycji karmienia (czasem tak bokiem jakby dziecko leżało odwrócone tyłem do rodzica pomaga-fizjomommy miała fajny wpis co do pozycji karmienia), karmienie po ciemku, ewentualnie temperatura mleka, czasem dzieci wolą chłodniejsze/ cieplejsze
@Bettti03, mój się nie śmieje na głos, w sensie tak uśmiecha się i gluzy ale nie jest to chichot jeszcze ☺️ raczej bym się nie martwiła, wydaje mi się, że jeszcze ma czas ale nie pamiętam kiedy straszy zaczął 🤷
Dzięki będę próbować
@bettti03 moja troszeczkę próbuje i raz jej wyszedł śmiech ale w piątek ma 4 msc
-
MumAgain wrote:Betti u nas najlepiej rozbawia Olka hak udajemy kichanie, nachylając przy tym głowę. Wtedy śmieje się do rozpuku.
Dzieki za podpowiedz. Udawalam kichanie i zaczal sie smiac na glos 😂Emzet92, MumAgain, Bettti03, Asiasia1 lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
klaudia_23 wrote:Dzieki za podpowiedz. Udawalam kichanie i zaczal sie smiac na glos 😂
Mój Stary twierdzi, że Młodemu nie jest do śmiechu w tej rodzinie 😂 ale akurat Szym śmieje się do psa jak go biorę w taki Ala samolocik 😂 zawsze działa jak sam się nie śmieje w glos, a ja schizuje, że zapomniał jak to się robi 🤣
Dziewczyny, współczuję katarów i innych chorób🤯 Robiłam ostatnio krew Szymkowi, pediatra zadzownil i mówił, że wyniki super, 46 D3, ale parametry krwi wskazują na lekką infekcje 🫢 czy dziecko ma katar? Na szczęście nie miał 🤣 Widzę, że bliźniaczki sprzedają bratu lekkie wiruski na początek 😂😂 Szymek zwalcza ile sił 🫢 Dodatkowo, Ada ma odparzajace kupy, ciocie twierdzą że wirus🫢 jutro zostawiam ja w domu, choc dla mnie to ona ząbkuje i 3 kupy dziennie to chyba nie biegunka 🥴 nie wiem sama...
Mam w domu jeden gastrotuss, jutro sprawdzę datę ważności, mogę wysłać komus do paczkomatu za free. Został mi po dziewczynkach, nie wykorzystam. Oczywiście nowy.Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Zdrówka komu trzeba.
My dziś po szczepieniu.
Wsio ok. Tylko wychodząc, przed przychodnia nie mieli światła. A było już pp 16. Ciemno. Tak wyrżnęłam orła , że gwiazdy widziałam. Na szczęście Olek w łupinie. Zdołałam go wziąć na siebie przy upadku. Kolana zdarlam. A fotelikiem udo obiłam. -
Kinia197 wrote:O kurczę nie wpadłabym na kichanie. Jutro testuję 😂
Ja mam jeszcze opcje podobna do kichania. Robię te same ruchy mówiąc przy tym aaaa pscółki 🤣🤣🤣
Pomaga. Don't judge 🤣
Podobnie działa mówienie do niego cokolwiek i kręcenie przy tym głową. Nie rozumiem , ale działa 🤣
-
Mnie jeszcze troche trzyma no ale strasza ostro rozlozylo. Wieczorkiem wizyta bo kaszel ma sredni chodz graczka juz odpuscila.
Co do smiania to u nas smiech wywoluje tez takie nagle odwrocenie glowy(oczywiscie nie za syzbko bo dzecko nie nadaza tak szybko za ruchem)i zrobienie takiego "akuku". Szwagierka nie podzielala takiego ruchu:) , ze niby dziecko bedzie sikac ze strachu czy cos...(nie ogarniam kobiety a co dopiero jej tlumaczen). W kazdym badz razie jest radosc.
No i jeszcze dziala np. mlaskanie psa jak lapie przysmak:)(u starszej tez dzialalo).
Generalnie u nas samolocik dalej, jeki dalej, pivotow brak, zaczyna sie pojawiac obrot na druga strone(niby interent mowi ze do dwoch tygodni obrot na jedna strone powinnien pojawic sie w druga),przemieszczania brak ale tak jak pisalam ten stan u starszej trwal 2 miesiace czyli za jkies 1,5 powinno sie cos zmienic:).
Smiesznie bo wcale nie jest fanem maty, woli po prostu dwoma,trzema zabawkami sie zabawiac. Sowa robi jakies wrazenie ale generalnie slimak yoykido wpadl jej w oko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 10:41
-
U nas starszak ma w sobie takie działanie, że każde niemowlę potrafi rozbawić 😅
@MumAgain, oby po szczepieniu wszystko było dobrze
A co do wywrotki, to zaliczyłam taka 3 tygodnie temu, jak wracałam z gali, pakowaliśmy się do auta i nie zauważyłam krawężnika stojąc w szpilkach 🤦🏻♀️ poleciałam jak długa, obilam się i nic i zdarłam kolano. Dopiero w tym tygodniu strupy mi odleciały i aktualnie staram się, żeby blizny nie było, bo źle to wyglada. Na starym człowieku to już się źle goi😆
@Asia2000, zdrowia dla Ciebie i córeczki
@Asiasia, o kurde to faktycznie młody jest wyjątkowy 😄
A jak w ogóle u starszaka teraz? Nasz od tego maja ma bunt dwulatka i on dalej nie mija, niektóre dni ma takie, że od wstania z łóżka jest wrzask 🙈 wrzask, bo wymyślił sobie, że mąż ma go z rana ciągle nosić (zamiast się ogarnąć) i samo 10 min przytulania na siedząco nie wystarcza, albo dlatego, że skarpetki mu się nie podobają. Wczoraj złośliwiec włączył mi piekarnik, gdy go wyłączyłam, a tu w tym piekarniku nie da się tego zablokować (przyciski są wciskane do środka, umie kliknąć by "wyszły"), a wcześniej zje na mnie obraził, bo jak Kazik ciągle wokół moich nóg, to zaproponowałam, żebyśmy razem upiekli babke. No i wszędzie rysuje 😤 jeju, niech ten etap już minie.Emzet92 lubi tę wiadomość
-
Mamma-mia wrote:U nas starszak ma w sobie takie działanie, że każde niemowlę potrafi rozbawić 😅
A co do wywrotki, to zaliczyłam taka 3 tygodnie temu, jak wracałam z gali, pakowaliśmy się do auta i nie zauważyłam krawężnika stojąc w szpilkach 🤦🏻♀️ poleciałam jak długa, obilam się i nic i zdarłam kolano. Dopiero w tym tygodniu strupy mi odleciały i aktualnie staram się, żeby blizny nie było, bo źle to wyglada. Na starym człowieku to już się źle goi😆
A jak w ogóle u starszaka teraz? Nasz od tego maja ma bunt dwulatka i on dalej nie mija, niektóre dni ma takie, że od wstania z łóżka jest wrzask 🙈 wrzask, bo wymyślił sobie, że mąż ma go z rana ciągle nosić (zamiast się ogarnąć) i samo 10 min przytulania na siedząco nie wystarcza, albo dlatego, że skarpetki mu się nie podobają. Wczoraj złośliwiec włączył mi piekarnik, gdy go wyłączyłam, a tu w tym piekarniku nie da się tego zablokować (przyciski są wciskane do środka, umie kliknąć by "wyszły"), a wcześniej zje na mnie obraził, bo jak Kazik ciągle wokół moich nóg, to zaproponowałam, żebyśmy razem upiekli babke. No i wszędzie rysuje 😤 jeju, niech ten etap już minie.
@Emzet92, a jak Ty sobie radzisz z podwójnym sajgonem? 😅😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 12:46
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Aktualnie nie wiem jak się nazywam 😂😂 od rana przewinelam 4 kupy Adzie, 2 Szymka i sama siedziałam na toalecie 🫢 nie wiem czy że stresu czy rzeczywiście jelitowaaaaa. Sara taran w żłobie 😂 co my możemy brać na biegunke przy kp? Nastawiam się na pogrom rota.
U nas poranki też bywają "rozdarte" 🥴🥴🤯 no i ja SIAMA śni mi się po nocach 🤣Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Hej czy są tu dzieci, które nie obracają się jeszcze na brzuszek?. Mój synek prostuje nóżki w górze i przechyla się na boki ale jeszcze nie obraca się na brzuszek. Na łóżku czasami mu się uda przekręcić w stronę kogoś kto leży obok. Synek łapie się za kolanka i łydki ale za stopy tylko czasami mu się uda. U was jak to wygląda ?
-
Mamma-mia wrote:U nas starszak ma w sobie takie działanie, że każde niemowlę potrafi rozbawić 😅
A jak w ogóle u starszaka teraz? Nasz od tego maja ma bunt dwulatka i on dalej nie mija, niektóre dni ma takie, że od wstania z łóżka jest wrzask 🙈 wrzask, bo wymyślił sobie, że mąż ma go z rana ciągle nosić (zamiast się ogarnąć) i samo 10 min przytulania na siedząco nie wystarcza, albo dlatego, że skarpetki mu się nie podobają. Wczoraj złośliwiec włączył mi piekarnik, gdy go wyłączyłam, a tu w tym piekarniku nie da się tego zablokować (przyciski są wciskane do środka, umie kliknąć by "wyszły"), a wcześniej zje na mnie obraził, bo jak Kazik ciągle wokół moich nóg, to zaproponowałam, żebyśmy razem upiekli babke. No i wszędzie rysuje 😤 jeju, niech ten etap już minie.
O rety. To jeszcze lepiej. Ja nawet na szpilki zgonić nie mogę, tylko na własną gracje. 🤣
A tak rypłam, że pierwszy raz nie rozejrzałam się w koło coby zobaczyć kto ten upadek mój zgrabny widzial🤣 -
Tosiaa wrote:Hej czy są tu dzieci, które nie obracają się jeszcze na brzuszek?. Mój synek prostuje nóżki w górze i przechyla się na boki ale jeszcze nie obraca się na brzuszek. Na łóżku czasami mu się uda przekręcić w stronę kogoś kto leży obok. Synek łapie się za kolanka i łydki ale za stopy tylko czasami mu się uda. U was jak to wygląda ?
Dzis u fizjomommy na insta bylo w relacji pytanie o obroty na brzuszek. Napisala ze zazwyczaj ma to miejsce w 5-6 miesiacu. Ja bylam z Oskarem ostatnio u rehabilitantki i pytalam czy powinien sie juz obracac (niecale 4 msc korygowane) to mowila, ze nie, ze nawet jakby sie obracal to byloby zle bo zazwyczaj dzieci, ktore sie obracaja wczesniej robia to w zly sposob. Takze na spokojnie, jeszcze ma troche czasu na toAsiasia1, Tosiaa, Cerva lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Tosiaa wrote:Hej czy są tu dzieci, które nie obracają się jeszcze na brzuszek?. Mój synek prostuje nóżki w górze i przechyla się na boki ale jeszcze nie obraca się na brzuszek. Na łóżku czasami mu się uda przekręcić w stronę kogoś kto leży obok. Synek łapie się za kolanka i łydki ale za stopy tylko czasami mu się uda. U was jak to wygląda ?
A co do śmiechu to mój się śmieje na głos z różnych rzeczy, teraz na topie jest bzyczenie. 😅 Próbowałam to kichanie i śmiał się, ale szybko się nudziło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 19:05
🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Zdrówka dla wszystkich chorych, znowu jakiś wysyp infekcji mamy.
Tosiaa mój jeszcze nie obraca się na brzuch i nie łapie za stópki. Coś próbuje, ale jeszcze mu nie wychodzi. Nie przejmuję się na ten moment i czekam cierpliwie.
Betti mój co prawda śmieje się na głos tak "rechocząco", ale nie jest łatwo go rozśmieszyć i nie codziennie. Przeważnie tacie udaje się, na moje wygłupy nie bardzo reaguje.
Enpe dobrze, że udaje Ci się rozszyfrować sytuację z alergią, oby już było ok. Ja zrobiłam próbę i zjadłam znowu trochę mleka mm koziego. Jeszcze mały nie robił kupy, ale już widzę czerwone policzki, więc chyba klapa z jedzenia nabiału.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 19:14
-
U mnie podobnie. 2 tygodnie temu już prawie sam się obracał, a teraz nawet nie próbuje (jakby zapomniał, że się uczył) 😁 więc pewnie niedługo ogarnie obroty. Szymek bawi się stopami jak mu zdejmę pieluszkę na przewijaku, na macie nie chwyta (tylko do kolanek sięga). Nie wiem o co kaman 🤣Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g