X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi sie wydaje to jedna kropla beroduralu jest na 1 kg masy dziecka.

justinas lubi tę wiadomość

age.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, to uh się zgadzało bo Ignacy 9.2 kg wazy

Justinas inhalacje co 6-8 h w miarę potrzeby raz zrobiłam po 5h. Nic wykrztuśnego nie dostawał.
    Na początku strop na bolące gardło pettit drill ale potem jak noe chciał to mogłam odstawić

justinas, Asia2000 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I taki mam efekt końcowy 🎉
    https://zapodaj.net/plik-6G6jrqYVRD
    Uwielbiam ❤️

justinas, Kinia197, Asiasia1, Asia2000, Lolcia37 lubią tę wiadomość

• Kinia197 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 wrote:
    U nas chyba jakis skok czy cos. Justinas podobnie do Ciebie od wczoraj gaworzenie i chyba nawet cos slyszalam podobnehgo do mama, hehe.
    Generalnie antybiotyku nie podalam zastosowalam to co kazala zaufana lekarz(chodz zdalnie).
    Takze Justinas podam co robilismy; 3 dni Nebud 0.25 i 8 kropel berodulal dwa razy dziennie, teraz juz pol ampulki nebudu bez berodurala. Flegamina junior(wykrztusne) 13 kropli raz dziennie i oklepywanie 20 minut po.
    U nas goraczka juz nie wystapila, mysle ze to te zeby plus infekcja daly o sobie znac. I znow podobnie do Ciebie Justinas-maz tez cos podobnego ma.

Czy Wasze dzieci tez wstaja z pozycji na plasko do siadu?
    I tak dziwnie ejdna rzecz robi , ze lezy,lezy na brzuszki i nagle jakby ja brzuszek bolal czy zeby, prezy sie,placze i zasiak zeby. Generalnie strasznie marudna sie stala, jeczy i jezcy i musimy ja nosic. Umeczyly mnie 2 ostatnie dni(glownie przez te jeki).Noce tez dramat, pobudki, jeki,placz....

Prawidłowo dzieciaki siadają chyba z czworaków. Moja się przymierza i przybiera pozycja czworaczna a później przerzuca się na jeden z boków podpierając na rękach i brakuje tego momentu żeby oderwała rączki.
    Tutaj jeden z etapów do siadania poszła już dalej bo kładzie pupę już na ziemi ale dalej rączkami się podpiera
    IMG-8258.jpg

A jeśli chodzi o prężenie to moja tak robi jak chce jej się spać 😂 A w nocy przy zmianie pozycji też jęczy ale to już jakiś czas też nie wiem o co chodzi

Asia2000, Lolcia37 lubią tę wiadomość

age.png
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kinia dzieki, dodam tylko ze moj mozg nie sprecyzowal ze chodzi o podnoszenie w wozku:),jak lezy na plasko. Juz zedytowalam wpis. Nie wiem jak mam to korygowac , nie chce na sile pasow przypinac.

Co do siadu z podlogi to u nas calkiem blisko z pozyji amfibii juz pozostalo tylko(albo az)oderwac lokiec od podlogi.

Co do prezenia to sprawdzam czy to nie...kolki...tak mi cos sie wydaje ze to brzuch przy tym calym RD. No nic na chwile wracam do espumisanu i jade wiecej na mleku. Zobaczymy.

age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 wrote:
    @Kinia dzieki, dodam tylko ze moj mozg nie sprecyzowal ze chodzi o podnoszenie w wozku:),jak lezy na plasko. Juz zedytowalam wpis. Nie wiem jak mam to korygowac , nie chce na sile pasow przypinac.

Co do siadu z podlogi to u nas calkiem blisko z pozyji amfibii juz pozostalo tylko(albo az)oderwac lokiec od podlogi.

Co do prezenia to sprawdzam czy to nie...kolki...tak mi cos sie wydaje ze to brzuch przy tym calym RD. No nic na chwile wracam do espumisanu i jade wiecej na mleku. Zobaczymy.
    Haha, mojej też zostało oderwać łokieć od podłogi, tyle że mi się wydaje że to lata świetlne jej zajmie 🤪 Już jak mi się wydaje, że usiądzie bo tak nie wiele brakuje , to ona wraca na brzuch.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    I taki mam efekt końcowy 🎉
    https://zapodaj.net/plik-6G6jrqYVRD
    Uwielbiam ❤️
    Super upominki, pewnie jak masz możliwość w domu zorganizować. Ja niestety mam mieszkanie i żeby zrobić w nim to chyba musiałabym się ograniczyć do chrzestnych i dziadków. Ceny szalone , jak pytałam koleżanki to ona płaci 230 za komunię. Pewnie poniżej 200 nic nie ma.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Asia2000 nie to z plecków nie jest poprawne, a do fizjo chodzisz? Moja miała krótki okres i też tak robiła. Nie jest to do końca złe bo bobas ćwiczy mięśnie brzucha, ale może to robić też przez napięcia.

Dziewczyny które robią chrzest, jesteście na tyle wierzące czy to tak z tradycji? Bo my żadnego chrztu robić nie mamy zamiaru, już w ciąży postanowione. I zdanie bo tak wypada ze strony rodziny nas nie interesuje 😂

Asia2000 lubi tę wiadomość

age.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 marca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia robię w domu na 22 os dorosłe i 5 dzieci. Mam na dole w domu salon z kuchnia i tam staną dwa połączone stoły.

Kinia, ja chrzciny z wiary 😊 w Boga, nie instutucji kościoła. Zwłaszcza ze wymodlilam poród w 37+0

justinas, Kinia197, Lolcia37 lubią tę wiadomość

• Asia2000 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    @Asia2000 nie to z plecków nie jest poprawne, a do fizjo chodzisz? Moja miała krótki okres i też tak robiła. Nie jest to do końca złe bo bobas ćwiczy mięśnie brzucha, ale może to robić też przez napięcia.

Dziewczyny które robią chrzest, jesteście na tyle wierzące czy to tak z tradycji? Bo my żadnego chrztu robić nie mamy zamiaru, już w ciąży postanowione. I zdanie bo tak wypada ze strony rodziny nas nie interesuje 😂

Dwa razy byl u Nas taki zaufany. A Wasze muluchy tak leza chetnie na plasko bo u nas podbosi sie bo jest mega ciekawa. Zapiera nogi o drazek i heja do gory robiac brzuszek.

age.png
  • justinas Autorytet

Wysłany: 14 marca, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 mój też tak się podciąga w wózku.

My robiliśmy chrzciny jak Szymonek miał 2 miesiące, a najchętniej to ochrzciłabym na drugi dzień po urodzeniu. Robiliśmy w lokalu dla samych chrzestnych i mojego brata z rodzinami. Nie dałabym rady sama gotować, podawać itp. Ceny podobne u mniej w okolicy jak u Was tj. między 200-230 zł. Chrzest u nas z wiary i miłości do Boga, a także ogromnej wdzięczności za donoszenie ciąży i szczęśliwe urodzenie mimo mojego wieku. Tyle razy, co mi Pan Bóg i MB pomogli w życiu, to nawet nie zliczę :) Tradycja to dla mnie sprawa trzeciorzędna.

Kinia197, Lolcia37, Asiasia1, Asia2000 lubią tę wiadomość

event.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chrzcicie z wiary to jest to piękne i trzymam kciuki żeby się udało tak jak o tym marzycie 🥰

justinas, Asia2000 lubią tę wiadomość

age.png
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wpadam do Was podzielić się radosną nowiną, o której marzyłam od dawna, by móc po prostu to napisać!

8 marca o godzinie 01:22 nasz świat zmienił barwy na różowe 🩷🩷🩷 Na świat przyszła nasza córeczka, nasz CUD - Wiktoria!
    3440 gram i 55 cm szczęścia! 🩷🩷🩷🥹🥹🥹

Poród nie był łatwy i zakończył się nagłym CC, bo Małej tętno zaczęło spadać. To mega trudne doświadczenia minionego tygodnia ALE dzisiaj już spokojnie razem w domku, uczymy się siebie, tulimy, kochamy, jesteśmy po prostu PRZESZCZĘŚLIWI!!!!! 🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷

justinas, Asia2000, Cerva, Asiasia1, Lolcia37, enpe, Asieek, Kinia197, Nietypowa30, MumAgain, Emzet92 lubią tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    Kochane, wpadam do Was podzielić się radosną nowiną, o której marzyłam od dawna, by móc po prostu to napisać!

8 marca o godzinie 01:22 nasz świat zmienił barwy na różowe 🩷🩷🩷 Na świat przyszła nasza córeczka, nasz CUD - Wiktoria!
    3440 gram i 55 cm szczęścia! 🩷🩷🩷🥹🥹🥹

Poród nie był łatwy i zakończył się nagłym CC, bo Małej tętno zaczęło spadać. To mega trudne doświadczenia minionego tygodnia ALE dzisiaj już spokojnie razem w domku, uczymy się siebie, tulimy, kochamy, jesteśmy po prostu PRZESZCZĘŚLIWI!!!!! 🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷

Gratulacje!

Tez mam corke o imeniu Wiktoria i tez urodzona w podobnych okolicznosciach. Madzik-zwyciesto nie inaczej,nie bez przyczyny takie imie:).

Wszystkiego dobrego i przede wszytskim duzo zdrowka dla Twojej rybki!

age.png
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 3 dni dramat. Nie wiem juz co to. Placz i jeczenie na zmiane:(. Zeby-napewno, skok-napeno,brzuch-napewno co daje razem turbo "jeczybulke".
    Dzis potrzebuje duzo ojojania, jestem mega zmeczona.

justinas lubi tę wiadomość

age.png
  • justinas Autorytet

Wysłany: 14 marca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 wrote:
    U nas od 3 dni dramat. Nie wiem juz co to. Placz i jeczenie na zmiane:(. Zeby-napewno, skok-napeno,brzuch-napewno co daje razem turbo "jeczybulke".

Polubiłam przez przypadek. Łączę się w bólu, u nas podobnie. Głowa mi pęka od tego jęczenia.

event.png
  • justinas Autorytet

Wysłany: 14 marca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik gratulacje! 💕Dużo zdrówka dla Was! Niech Wiktoria dobrze się rozwija na uciechę rodzicom🙂

event.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 14 marca, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Madzik ale piękny prezent na Dzień Kobiet dostałaś 🥰❤️ dużo zdrówka !

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justinas wrote:
    Polubiłam przez przypadek. Łączę się w bólu, u nas podobnie. Głowa mi pęka od tego jęczenia.

@justinas-:)jak we dwie w tym siedzimy to jakos razniej.To taki suchar.

Co do chrztu to bede robic, chodz nie ukrywam mam problem z doborem chrzestnych. Od taka mam smieszna rodzine ze chetnych malo. Chrzcze bo wierze w Boga ,nie w kosciol. Podobnie do Justinas , to cud ze w moim wieku zaszlam w ciaze, zdrowa przy takiej historii jaka mialam wczesniej z tym claym in vitro.
    Corke starsza wymodlilam u sw. Rity i odmawianie zdrowasiek traktuje jak forme mantryczno-medytacyjna. Do kosciola chodze ale jest to kosciol w ktorym nie ma mszy. Czesto tam wpadam, posiedziec,pomyslec...poprosic.I powiem Wam ze mam tak wiele historii od dziestu lat zwiazanych z tym kosciolkiem ze to troszke az nierealne. I wiem ze ktos pomysli tyle sprzecznosci wiara i in vitro i jeszcze badanie zarodkow...temat przerobilam i przegadalam w madry sposob.

justinas, Kinia197, Asiasia1 lubią tę wiadomość

age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 wrote:
    Łączę się w bólu, moja też dużo jęczy , ona chce usiąść , wstać i się denerwuje jak nie wychodzi. U nas jeszcze do tego dochodzą trudne noce.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ