Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Emzet92 wrote:Pewnie dlatego też że chłopcy ważą średnio więcej niż dziewczyny 😂 Nie wiem, ale często słyszę to jako argument z problemami Szyma.
Btw u nas turbo skok. Drzemki po 30min, noce beznadziejne... Dziś zaczął pchać krzesełko z Ikei dziewczynek i chodzi po mieszkaniu 😁 nie siedzi,nie czworaukuje.
A co słychać u reszty ekipy? Zyjecie? Mamy już jakaś ciężarówkę grupowa? 😍😍 Będą dzieci rok po roku? 😁 Ja tu apeluje o swoją godna emeryture 😂opóźniona owulacja o prawie 3 tyg i bum, póki co na wizycie był jakiś 5 tydzień bo tylko woreczek żółtkowy było widać, no może jakiś malutki zarodeczek. Kolejna wizyta 28.05. Jestem przerażona
Asiasia1, Asia2000, justinas, Asieek, Emzet92, klaudia_23, Kinia197, Małgosiagosia, enpe lubią tę wiadomość
-
Pauli05 wrote:Jesli chodzi o tą ciężarówkę, to chyba ja…
opóźniona owulacja o prawie 3 tyg i bum, póki co na wizycie był jakiś 5 tydzień bo tylko woreczek żółtkowy było widać, no może jakiś malutki zarodeczek. Kolejna wizyta 28.05. Jestem przerażona
Pauli05 lubi tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Pauli, gratulacje !!! Dużo zdrówka ❤️
A my dziewczyny wczoraj trafiliśmy do szpitala. Ze zwykłego kataru zrobiło się ostre zapalenie oskrzeli. Ja od nocy dodatkowo walczę z migrena. Stary ma Sajgon w pracy więc jestem z młodym zupełnie sama. Masakra 😩 proszę o wszelkie szpitalne tipy jak przetrwać z dzieckiem taki czas ! -
Bettti03 wrote:Pauli, gratulacje !!! Dużo zdrówka ❤️
A my dziewczyny wczoraj trafiliśmy do szpitala. Ze zwykłego kataru zrobiło się ostre zapalenie oskrzeli. Ja od nocy dodatkowo walczę z migrena. Stary ma Sajgon w pracy więc jestem z młodym zupełnie sama. Masakra 😩 proszę o wszelkie szpitalne tipy jak przetrwać z dzieckiem taki czas !
Betti, strasznie mi przykro! Bardzo was przytulam. Ja polecam (jeśli masz) projektor gwiazd lub cokolwiek takiego. Dzieci dobrze się przy tym wyciszają i leżą w łóżeczku oglądając. Książeczki, jakieś wciskacze, spinnery na okno.... Ja byłam z mniejszymi dziećmi to Bujaczek mi się sprawdzał. Jeśli macie problem z inhalacja to żeby szybciej wyjść do domu na bank inhalowalabym z bajka bez wyrzutów sumienia.Bettti03 lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Dzięki dziewczyny
martwię się jak sobie damy radę, ale kilka plusów jest- obawiam się, że jakbym wróciła „do siebie”, do pracy, to potem ciężko by się było zdecydować znów na dziecko. Wsuzysko mam z wyprawki, w pieluchach już siedzę więc za jednym razem to ogarniemy i jak dzieciaki podrosną to myślę będzie już łatwiej. Będziemy się mogli z mężem skupić trochę na innych rzeczach. Termin porodu chyba będzie wypadał jakoś na przełomie roku więc zobaczymy czy to będzie faktycznie rok po roku czy będzie trochę można się zgrywać że jednak dwa lata różnicy 😂 najważniejsze żeby wsuzysko było dobrze i zdrówko żeby było.
Bettti03- strasznie współczuję. Najgorsza trauma dla mnie to jak myślę o pobycie w szpitalu z dzieckiem. Oby szybko Was wypuścili ♥️Bettti03 lubi tę wiadomość
-
Pauli05 wrote:Jesli chodzi o tą ciężarówkę, to chyba ja…
opóźniona owulacja o prawie 3 tyg i bum, póki co na wizycie był jakiś 5 tydzień bo tylko woreczek żółtkowy było widać, no może jakiś malutki zarodeczek. Kolejna wizyta 28.05. Jestem przerażona
O jejku gratulacje oby bobas dobrze się rozwijał 🥳🥰Pauli05 lubi tę wiadomość
-
Emzet92 wrote:Pauli, gratulacje! Takie wpadki są trudne, ALE SLODKIE! Wiem co mówię 😂
Betti, strasznie mi przykro! Bardzo was przytulam. Ja polecam (jeśli masz) projektor gwiazd lub cokolwiek takiego. Dzieci dobrze się przy tym wyciszają i leżą w łóżeczku oglądając. Książeczki, jakieś wciskacze, spinnery na okno.... Ja byłam z mniejszymi dziećmi to Bujaczek mi się sprawdzał. Jeśli macie problem z inhalacja to żeby szybciej wyjść do domu na bank inhalowalabym z bajka bez wyrzutów sumienia. -
Bettit a Ty z Warszawy? W którym szpitalu jesteś? Jak z jedzeniem dla Ciebie i Małego?
Bardzo współczuje. Ale jesteście pod opieka.
Mi w szpitalu sprawdzała się zawsze tula. Zabawki byle małe i dużo.
Na yt możesz włączyć No ryby w akwarium.Bettti03 lubi tę wiadomość
-
Papapatka wrote:Bettit a Ty z Warszawy? W którym szpitalu jesteś? Jak z jedzeniem dla Ciebie i Małego?
Bardzo współczuje. Ale jesteście pod opieka.
Mi w szpitalu sprawdzała się zawsze tula. Zabawki byle małe i dużo.
Na yt możesz włączyć No ryby w akwarium. -
@Pauli05, będzie dobrze ☺️ czy ciężko wiadomo, że tak. Ale też jak zobaczysz te maluchy razem to serce urośnie dwa razy
@Bettti03, szybkiego powrotu do domku i duuużo zdrówka. W szpitalu nie zapewniają jedzenia chociaż dla dziecka? 😳 Szok
My wczoraj byliśmy u osteopaty bo robię te ćwiczenia od fizjo i robię a mały ma strasznie sztywne nogi i się ciągle cały spina. No i mówił, żebym skonsultowała z pediatrą jedną rzecz. Mamy nowe ćwiczenia i młody pierwszy raz w życiu (i pewnie przez wiele tyg ostatni) przespał noc 😱 ja się obudziłam koło 3 to jak zobaczyłam, która godzina padłam. Nakarmiłam na śpiocha i spał do 6 😁 takie noce to ja rozumiem 😜Pauli05, Bettti03 lubią tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Asiaasia jak mogę zapytAc to jaka rzecz? Z pediatra?
Betti w szpitalu chyba słoiczki dla dziecka powinni normalnie dawać. Zgodnie z prawem pacjent na zapewnione wyżywienie. A Mały jest pacjentem, już nie tylko na mleku.
Ja jak byłam z Małym jak miał 7 tyg to tez nic nie dostawałam. Nawet herbaty cieplej czy kawy. Dlatego jak ktoś Ciebodwiedza to proś o kawę w termosie.
A coś więcej wiadomo? Kiedy szansa na wypis? Jak w ogóle sytuacja?Bettti03 lubi tę wiadomość
-
Papapatka wrote:Asiaasia jak mogę zapytAc to jaka rzecz? Z pediatra?
Betti w szpitalu chyba słoiczki dla dziecka powinni normalnie dawać. Zgodnie z prawem pacjent na zapewnione wyżywienie. A Mały jest pacjentem, już nie tylko na mleku.
Ja jak byłam z Małym jak miał 7 tyg to tez nic nie dostawałam. Nawet herbaty cieplej czy kawy. Dlatego jak ktoś Ciebodwiedza to proś o kawę w termosie.
A coś więcej wiadomo? Kiedy szansa na wypis? Jak w ogóle sytuacja?robi postępy i ogólnie ładnie się rozwija ale bardzo dużo płacze, noce są w 99% do kitu i jak czytałam wczoraj o tych zaburzeniach neurologicznych to by się spinało. No ale mąż mnie trochę ustawił do pionu bo facet nie straszył tylko napomniał, że rzuciło mu się w oczy i by skontrolować a ja popłynęłam z czarnym scenariuszem 😅
Bettti03 lubi tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Ja też zawsze widzę najczarniejszy scenariusz i po ostatniej wizycie u fizjo (wprawdzie już jakiś czas temu) przepłakałam pół dnia. Dobrze, że faceci nas potrafią postawić do pionu! Mój mąż wtedy też mnie upomniał, wzięłam się za ćwiczenia i młoda nadrobiła wszytsko w miesiąc.
Bettti03, Asiasia1 lubią tę wiadomość
-
My po wizycie u osteopaty- Emzet, dzięki za namiar na Pana Tomasza W. 😊
Mamy napięcie w jednym barku, i szyi. Będziemy jeszcze jechać na masaż. Mamy zalecenia.
Np. Korygowanie podcza snu odchylone głowy do tylu, jak najmniej noszenia, jak najwiecej czworakowaniaBettti03, Emzet92, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
Papapatka wrote:Asiaasia jak mogę zapytAc to jaka rzecz? Z pediatra?
A coś więcej wiadomo? Kiedy szansa na wypis? Jak w ogóle sytuacja?
Dzisiaj już dużo lepiej, osłuchowo jeszcze są jakieś szmery ale mniejsze i oddech się uspokoił. Saturacja podskoczyła do 96 więc też lepiej. Ogólnie to bardzo dziwny ten wirus, bo w sobotę obudził się z katarem, w niedzielę dostał lekkiego kaszlu, a po południu już nie mógł złapać oddechu. Od razu stwierdzono ostre zapalenie oskrzeli, a przy tym wszystkim zero gorączki, wyniki krwi w normie, crp nisko więc nie ma żadnego stanu zapalnego. Jakiś wirus, ale test combo też negatywny. Lekarze byli mega zdziwieni i dziesięć razy pytali czy nie ma alergii. Na płucach też jakieś niewielkie zmiany, ale bez stanu zapalnego. Odstawiliśmy już dzisiaj steryd i jak będzie ok to jutro może nas wypiszą. W tym wszystkim plusem jest to, że oddział jest zupełnie pusty, mamy swoją salę i można powiedzieć że prywatną opiekę 😂 Noo ale nie ma to jak w domu 🫣🥹
Dzięki dziewczyny za wsparcie ❤️❤️Emzet92, Asiasia1, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
Asiasia1 wrote:@Pauli05, będzie dobrze ☺️ czy ciężko wiadomo, że tak. Ale też jak zobaczysz te maluchy razem to serce urośnie dwa razy
@Bettti03, szybkiego powrotu do domku i duuużo zdrówka. W szpitalu nie zapewniają jedzenia chociaż dla dziecka? 😳 Szok
My wczoraj byliśmy u osteopaty bo robię te ćwiczenia od fizjo i robię a mały ma strasznie sztywne nogi i się ciągle cały spina. No i mówił, żebym skonsultowała z pediatrą jedną rzecz. Mamy nowe ćwiczenia i młody pierwszy raz w życiu (i pewnie przez wiele tyg ostatni) przespał noc 😱 ja się obudziłam koło 3 to jak zobaczyłam, która godzina padłam. Nakarmiłam na śpiocha i spał do 6 😁 takie noce to ja rozumiem 😜 -
Papapatka wrote:My po wizycie u osteopaty- Emzet, dzięki za namiar na Pana Tomasza W. 😊
Mamy napięcie w jednym barku, i szyi. Będziemy jeszcze jechać na masaż. Mamy zalecenia.
Np. Korygowanie podcza snu odchylone głowy do tylu, jak najmniej noszenia, jak najwiecej czworakowaniateż jesteśmy zadowolonymi pacjentami