X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justinas wrote:
    Mój jest dość drobny (ok. 9 kg), ale już wydaje mi się, że ten pierwszy fotelik jest za mały (głowa mu lekko wystaje z zagłówka) i dlatego zaczęłam się zastanawiać, pytać jak to u Was jest.

Asia2000 mój wczoraj może 5 km przejechał spokojnie, potem marudzenie, płacz, katastrofa... Jak mu nie minie, ciężko będzie gdzieś pojechać.
    Mój z podobną wagą i też szukamy fotelika. Myślę, że w przyszłym miesiącu jak skończy rok to zmienimy. Zależy mi, żeby nie zapadł się w tym foteliku (przez te swoje małe gabaryty) i żeby miał dobry widok, żeby zagłówki nie zasłaniały. Bo inaczej szybko się nudzi i będzie dramat.
    Jazda przodem dla mnie odpada. Nawet do fizjo do której chodziłam przychodziła mama, której dziecko zginęło w wypadku przez jazdę przodem. 😕

justinas lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • justinas Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, może się utopić w kolejnym. Mam po starszym synu następny fotelik tyłem do kierunku jazdy, muszę przymierzyć. Ze starszym synem był cały czas problem, dopiero jak był większy i zaczął jeździć przodem to było ok.

Zasadniczo, jak nie muszę koniecznie, to nie jeżdżę, bo jest ciężko, także Asia2000 rozumiem decyzję. Fakt faktem ta jazd przodem to słabszy wariant, ale czasem się nie da, choćby się chciało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 12:30

event.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się w bólu bo mój też się drze w aucie, choć muszę przyznać, że jest trochę lepiej w tym większym foteliku. Bałam się z nim jechać dalej niż max 15 min bo traciłam focus na drodze 🙈 no ale czasem trzeba było 🤷 Starszy jeździł w łupinie do 13 miesiąca i od razu zasypiał w aucie więc co dziecko to inna historia 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 14:54

Asia2000, justinas lubią tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej jeździ w tym samym foteliku, ale powoli będziemy szukać nowego. I też tylko i wyłącznie jazda tyłem.
    Moja najchętniej się bawi traktorem dumel. Nie wiem jakoś tak jej przypadła ta zabawka do gustu że najczęściej po nią sięga. Wywala zwierzątka ze środka i patrzy jak się kółka kręcą od traktora.

Asia2000, justinas lubią tę wiadomość

age.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki, czy Wasze maluchy też już przechodzą na 1 drzemkę? 😅 Od paru dni młody odmawia 2 drzemki i jest jazda wieczorem bo jak zasypia na noc to po chwili się budzi i jazda 🙈 i się zastanawiam czy to etap przejściowy czy co. Budziłam go z drzemki by ją skrócić by miał 2 i dupa, wyglądał na obudzonego ale zasnął podczas karmienia i nie chce wstać 🙈 wydaje mi się,.że starszak później zredukował drzemki :/

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, Staszek kończy dzisiaj swój pierwszy roczek. Jestem niesamowicie wzruszona i dumna zarówno z niego jak i z siebie. Chciałam Wam też bardzo podziękować za ten rok wsparcia po narodzinach! Całujemy Was mocno!! ❤️😘

justinas, Małgosiagosia, Kinia197, Asiasia1 lubią tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    A ja mam pytanie z innej beczki, czy Wasze maluchy też już przechodzą na 1 drzemkę? 😅 Od paru dni młody odmawia 2 drzemki i jest jazda wieczorem bo jak zasypia na noc to po chwili się budzi i jazda 🙈 i się zastanawiam czy to etap przejściowy czy co. Budziłam go z drzemki by ją skrócić by miał 2 i dupa, wyglądał na obudzonego ale zasnął podczas karmienia i nie chce wstać 🙈 wydaje mi się,.że starszak później zredukował drzemki :/
    U nas od kilku dni jest właśnie podobny problem, że wypada mu jedna drzemka. Zawsze miał ok 10-11 i później 16-17 a teraz ma jedną ok 15-16 i tyle. Ale widze, że ogólnie ma problem z zasypianiem więc może jakiś skok…

Asiasia1 lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justinas wrote:
    Mój jest dość drobny (ok. 9 kg), ale już wydaje mi się, że ten pierwszy fotelik jest za mały (głowa mu lekko wystaje z zagłówka) i dlatego zaczęłam się zastanawiać, pytać jak to u Was jest.

Asia2000 mój wczoraj może 5 km przejechał spokojnie, potem marudzenie, płacz, katastrofa... Jak mu nie minie, ciężko będzie gdzieś pojechać.
    Staszek też waży około 9 kg, a jeździ w tym następnym foteliku już od dobrych 3 miesięcy. Dużo lepiej widzi, a że ma też opcję położenia go do takiej pozycji jak w łupinie to wygodnie mu się też śpi. Byliśmy już z tym fotelikiem w Chorwacji i super polecamy. On jest jeszcze wpinany na tą bazę z łupiny i powinien starczyć tak do 3 lat. Młody jeździ tyłem :)

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    A czy wasze bobasy mają ulubione zabawki?
    W sumie to nasz bardzo lubi samochód z tej firmy clemmy, wszystko do niego wkłada i wyjmuje i tak w kółko. Do tego wszelakie piłeczki i inne samochodziki które jeżdżą.

Kinia197 lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • justinas Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti wspaniale, już roczek :) Wszystkiego najlepszego dla Stasia, niech rośnie zdrowo i pięknie dalej się rozwija! ❤️❤️❤️

Asiasia mój póki co ma 2 drzemki w dzień, ale dużo gorzej śpi w nocy np. rozbudza się totalnie o 3, 4 w nocy. Właśnie zaczęłam się zastanawiać, czy w dzień nie śpi za dużo... może już jedna drzemka wystarczyłaby, hmm

Bettti03, Asiasia1 lubią tę wiadomość

event.png

Wysłany: 15 lipca, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Staszek też waży około 9 kg, a jeździ w tym następnym foteliku już od dobrych 3 miesięcy. Dużo lepiej widzi, a że ma też opcję położenia go do takiej pozycji jak w łupinie to wygodnie mu się też śpi. Byliśmy już z tym fotelikiem w Chorwacji i super polecamy. On jest jeszcze wpinany na tą bazę z łupiny i powinien starczyć tak do 3 lat. Młody jeździ tyłem :)
    Wszystkiego naj naj dla Staszka! A jaki macie konkretnie fotelik?

@Asiaasia1, u nas już z dobry miesiąc jest jedna drzemka. 😣 Sporadycznie zdarzają się dwie. Plus, że ta jedna trwa tyle co 2 łącznie.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Suprive Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samych dobroci dla Staszka 🥰

Był juz u nas czas, ze była jedna drzemka, ale wr9cila jeszcze do dwóch. Do żłobka idzie od października więc zobaczymy czy sie przestawi przed czy bedzoe nadal potrzeba dwóch.

W foteliku juz tym kolejnym jeździmy jakiś czas, juz chyba od marca, mimo, ze Pola waży 8.5 kg to wcale sie w nim nie zapada, a była mniejsza jak kupowaliśmy, więcej widzi i ma lepszą pozycję.

• Asia2000 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti-Wszystkiego naj naj dla Staszka! Duzo zdrowka przede wszystkim! A dla mamy duzo radosci z kazdej chwili!

Co do fotelika u nas "mala "wazy ponad 10 kg. Mamy fotelik przodem taki od 9 miesiaca. Zdecydowalam swiadomie tak bo wyjmowanie jej w trakcie jazdy bylo koszmarne. Myslalam ze szyje sobie skreci czy cos, normalnie jak u egzorcysty. Teraz jest spokojniejsza bo wiecej widzi. Dosc czesto zdarza jej sie drama ale wtdy mega placze(czytaj krzyczy) juz sie nie prezy-wiec wole to.

Co do drzemki to 2 tygodnie temu mielismy czas ze jedna pol godzinna i od 6 do 22 na nogach az bylam w sozku ze jak to. Ale cos musiala przerabiac bo wrocilo tak po staremu czyli jedna krotka i druga dluzsza. Ja nie wybidzam, niby to regeneracja.

A jak noce u Was? Bo u nas nieprzerwalnie sie wierci:(, ja juz nie wiem co jej jest. Kursuje w nocy miedzy poojami na zmiane z mezem. Do 12 spi jeszcz ok, poznije juz nie usnie w supialni wiec zmiana pkoju i od 3 leci co minute sie przekreca lub robi wiatraki.

age.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:

Tak, już jakiś czas mała ma 1 drzemkę. Też były przeboje automatycznie też wydłużył się jej sen nocny

Asiasia1 lubi tę wiadomość

age.png
  • Suprive Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sa pierwsze kroczki i z tym łącze pobudki o 3 -4 nad ranem, ciężej sie trz zasypia.

Fotelik mamy tyłem i mamy od początku lusterko w którym mnie widzi

Kinia197, Asiasia1 lubią tę wiadomość

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Wszystkiego naj naj dla Staszka! A jaki macie konkretnie fotelik?

@Asiaasia1, u nas już z dobry miesiąc jest jedna drzemka. 😣 Sporadycznie zdarzają się dwie. Plus, że ta jedna trwa tyle co 2 łącznie.
    Mamy maxi cosi z bazą 360 stopni, ten drugi nazywa się chyba pearl 360 pro czy jakoś tak. Ten pierwszy (łupina) nazywał się peble pro 360 i w sumie do tej bazy pasował tylko jeden fotelik „następny” więc wyboru nie mieliśmy, ale jesteśmy zadowoleni.
    Dziękuję ślicznie wszystkim za życzenia w imieniu Staszka i swoim ❤️❤️

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Mamy maxi cosi z bazą 360 stopni, ten drugi nazywa się chyba pearl 360 pro czy jakoś tak. Ten pierwszy (łupina) nazywał się peble pro 360 i w sumie do tej bazy pasował tylko jeden fotelik „następny” więc wyboru nie mieliśmy, ale jesteśmy zadowoleni.
    Dziękuję ślicznie wszystkim za życzenia w imieniu Staszka i swoim ❤️❤️

Ale musiałaś być wzruszona 🥰😭 Jeszcze tak niedawno tuliłyśmy noworodki a teraz organizujemy roczki. Ja nie wierzę że ten czas tak szybko leci.
    Oczywiście wszystkiego najlepszego dla Staszka, przede wszystkim dużo zdrówka ❤️

age.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Bettti03, 100 lat dla Staszka. Za każdym razem jak któraś pisze, że maluch skończył roczek to myślę sobie ale jak, ale kiedy 🙈 dopiero co wysyłaliśmy zdjęcia z USG 😂 jestescie już po imprezce urodzinowej? ☺️

@Asia2000, nocki różnie, zdarzyło się kilka razy, że przespał noc 😱 czasem ma kilka pobudek. Ale jest lepiej, w 90% wstaję 1-2 x. W pozostałych albo ma i z 6 pobudek albo jak wyżej ładował akumulatory by dać nam bardziej popalić. Teraz z perspektywy czasu ja nie wiem jak przetrwałam te pierwsze 4 miesiące 😂 moje dziecko praktycznie w ogóle nie spało tylko żarło 😂 ale co mogę powiedzieć, to że w obu przypadkach dziecko o ja śpimy lepiej w osobnych pokojach. Jak ostatnio spałam z Leonem w pokoju to się budziłam non stop a pomóc mu zasnąć musiałam 1 raz bo był głodny i musiałam go przewinąć 😅 ale wiercił się, czasem stękał itp. ale potrafił sam zasnąć dalej. W innym pokoju tego nie słyszę i przychodzę kiedy mnie potrzebuje, w tym samym od razu podskakuję bo myślę, że mnie potrzebuje 🤷 no ale ja mam mega lekki sen 😬

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙

Wysłany: 16 lipca, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suprive wrote:
    Samych dobroci dla Staszka 🥰

Był juz u nas czas, ze była jedna drzemka, ale wr9cila jeszcze do dwóch. Do żłobka idzie od października więc zobaczymy czy sie przestawi przed czy bedzoe nadal potrzeba dwóch.

W foteliku juz tym kolejnym jeździmy jakiś czas, juz chyba od marca, mimo, ze Pola waży 8.5 kg to wcale sie w nim nie zapada, a była mniejsza jak kupowaliśmy, więcej widzi i ma lepszą pozycję.
    A jaki macie fotelik?

Co do nocek to u nas spoko, przesypia całe bez wstawania. Czasem tylko trzeba podać smoka. Właśnie, odsmoczkowałyście już? Bo u nas to idzie chyba w drugą stronę. 😑

🍒 fertistim, cynk
  • Suprive Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:

Właśnie bedziemy sie wybierać do Chorwacji, jakieś tipy? Rady na drogę? Troche mnie przeraża podroz

Fotelik mamy: Mica Pro Eco i-Size

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 09:10

‹‹ 784 785 786 787 788
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ