Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
U nas Ignas już sam chodzi po 10-12 kroczków na raz. Ciagle wstaje i robi często przysiady 😂… lepiej mu to idzie niż mi z moim chorym kolanem.
Idzie do żłobka od września. Boje się strasznie, ale ćwiczymy jedzenie grudek, picie z bidonu.
Z drzewkami jest istne piekło. Dwie za dużo jedna za mało.
Mam ochotę czasem się schować do szuflady do łóżka, pewnie znacie ten stan.
No i te moje kolano. Boli bardzo na wieczór, operacja niby umówiona ale się ciagle zastanawiam jak sobie Mąż sam poradzi. I po operacji będę o kulach.Bettti03, justinas lubią tę wiadomość
-
Suprive wrote:Właśnie bedziemy sie wybierać do Chorwacji, jakieś tipy? Rady na drogę? Troche mnie przeraża podroz
Fotelik mamy: Mica Pro Eco i-Sizea gdzie jedziecie? Jakbyś potrzebowała jeszcze jakieś info to pisz
-
Asiasia1 wrote:@Bettti03, 100 lat dla Staszka. Za każdym razem jak któraś pisze, że maluch skończył roczek to myślę sobie ale jak, ale kiedy 🙈 dopiero co wysyłaliśmy zdjęcia z USG 😂 jestescie już po imprezce urodzinowej? ☺️
@Asia2000, nocki różnie, zdarzyło się kilka razy, że przespał noc 😱 czasem ma kilka pobudek. Ale jest lepiej, w 90% wstaję 1-2 x. W pozostałych albo ma i z 6 pobudek albo jak wyżej ładował akumulatory by dać nam bardziej popalić. Teraz z perspektywy czasu ja nie wiem jak przetrwałam te pierwsze 4 miesiące 😂 moje dziecko praktycznie w ogóle nie spało tylko żarło 😂 ale co mogę powiedzieć, to że w obu przypadkach dziecko o ja śpimy lepiej w osobnych pokojach. Jak ostatnio spałam z Leonem w pokoju to się budziłam non stop a pomóc mu zasnąć musiałam 1 raz bo był głodny i musiałam go przewinąć 😅 ale wiercił się, czasem stękał itp. ale potrafił sam zasnąć dalej. W innym pokoju tego nie słyszę i przychodzę kiedy mnie potrzebuje, w tym samym od razu podskakuję bo myślę, że mnie potrzebuje 🤷 no ale ja mam mega lekki sen 😬Asiasia1, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
Ja się obkupiłam w temu, u nas będzie truskawkowo. Ale imprezy jako takiej nie będziemy robić. Tort małej też już zamówiłam. Przyjeżdża do nas wtedy ciocia małej (nasza przyjaciółka) i myślę że do zoo wrocławskiego pójdziemy w dzień urodzin.
A jaki prezent kupiliście Staszkowi? My chyba kupimy scoot and ride. Jeszcze dostanie kilka mniejszych prezentów. -
Bettti03 wrote:Mnie też przerażała, ale było dużo lepiej niż zakładałam! W jedną stronę jechaliśmy z jednym noclegiem po drodze, a z powrotem już na strzała. Zdecydowanie polecam tą pierwszą opcję. Z takich tipow to jak już Staszek był marudny bo mu się nudziło to sporo czasu zajmowało go jedzenie chrupek, owocków liofilizowanych czy innych przekąsek. Kupiliśmy też taką fajną filcową książeczkę z różnymi elementami (na AliExpress) i to była super zabawka. Polecam zapakować się tak, żeby na wierzchu mieć jakieś ciuchy na zmianę, koc piknikowy czy coś, bo na postojach to też było super ważne. Aaa i my zamówiliśmy taki spray do odkażania smoczków i zabawek (ale też rąk itp) z firmy dew. Psikasz, zostawiasz na chwilkę i już. Bezpieczne, naturalne itp, mega się sprawdziło na tych wszystkich stacjach benzynowych i na miejscu jak np smoczek spadł. Ogólnie bardzo się bałam wyjazdu, ale było super i chętnie pojechałabym raz jeszcze
a gdzie jedziecie? Jakbyś potrzebowała jeszcze jakieś info to pisz
Jedziemy do Splitu, mamy plan jechać na noc, no zobaczymy jak to bedzie. Dziekuje za rady ! Myślałam o opcji z noclegiem ale od nas jest w sumie 12 godzin to moze nocą ogarniemy -
Kinia197 wrote:Ja się obkupiłam w temu, u nas będzie truskawkowo. Ale imprezy jako takiej nie będziemy robić. Tort małej też już zamówiłam. Przyjeżdża do nas wtedy ciocia małej (nasza przyjaciółka) i myślę że do zoo wrocławskiego pójdziemy w dzień urodzin.
A jaki prezent kupiliście Staszkowi? My chyba kupimy scoot and ride. Jeszcze dostanie kilka mniejszych prezentów.
Suprive, aaa to spokojnie bym jechała na raz. My z Warszawy do Baška Voda mieliśmy 1500 km więc musieliśmy się po drodze zatrzymaćAle Wam zazdroszczę !!! Nie wiem czy używacie, ale nam się też bardzo przydała parasolka do wózka. Też zamawialiśmy na Ali
Kinia197 lubi tę wiadomość
-