Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
U nas Ignas już sam chodzi po 10-12 kroczków na raz. Ciagle wstaje i robi często przysiady 😂… lepiej mu to idzie niż mi z moim chorym kolanem.
Idzie do żłobka od września. Boje się strasznie, ale ćwiczymy jedzenie grudek, picie z bidonu.
Z drzewkami jest istne piekło. Dwie za dużo jedna za mało.
Mam ochotę czasem się schować do szuflady do łóżka, pewnie znacie ten stan.
No i te moje kolano. Boli bardzo na wieczór, operacja niby umówiona ale się ciagle zastanawiam jak sobie Mąż sam poradzi. I po operacji będę o kulach.Bettti03, justinas lubią tę wiadomość
-
Suprive wrote:Właśnie bedziemy sie wybierać do Chorwacji, jakieś tipy? Rady na drogę? Troche mnie przeraża podroz
Fotelik mamy: Mica Pro Eco i-Sizea gdzie jedziecie? Jakbyś potrzebowała jeszcze jakieś info to pisz
-
Asiasia1 wrote:@Bettti03, 100 lat dla Staszka. Za każdym razem jak któraś pisze, że maluch skończył roczek to myślę sobie ale jak, ale kiedy 🙈 dopiero co wysyłaliśmy zdjęcia z USG 😂 jestescie już po imprezce urodzinowej? ☺️
@Asia2000, nocki różnie, zdarzyło się kilka razy, że przespał noc 😱 czasem ma kilka pobudek. Ale jest lepiej, w 90% wstaję 1-2 x. W pozostałych albo ma i z 6 pobudek albo jak wyżej ładował akumulatory by dać nam bardziej popalić. Teraz z perspektywy czasu ja nie wiem jak przetrwałam te pierwsze 4 miesiące 😂 moje dziecko praktycznie w ogóle nie spało tylko żarło 😂 ale co mogę powiedzieć, to że w obu przypadkach dziecko o ja śpimy lepiej w osobnych pokojach. Jak ostatnio spałam z Leonem w pokoju to się budziłam non stop a pomóc mu zasnąć musiałam 1 raz bo był głodny i musiałam go przewinąć 😅 ale wiercił się, czasem stękał itp. ale potrafił sam zasnąć dalej. W innym pokoju tego nie słyszę i przychodzę kiedy mnie potrzebuje, w tym samym od razu podskakuję bo myślę, że mnie potrzebuje 🤷 no ale ja mam mega lekki sen 😬Asiasia1, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
Ja się obkupiłam w temu, u nas będzie truskawkowo. Ale imprezy jako takiej nie będziemy robić. Tort małej też już zamówiłam. Przyjeżdża do nas wtedy ciocia małej (nasza przyjaciółka) i myślę że do zoo wrocławskiego pójdziemy w dzień urodzin.
A jaki prezent kupiliście Staszkowi? My chyba kupimy scoot and ride. Jeszcze dostanie kilka mniejszych prezentów. -
Bettti03 wrote:Mnie też przerażała, ale było dużo lepiej niż zakładałam! W jedną stronę jechaliśmy z jednym noclegiem po drodze, a z powrotem już na strzała. Zdecydowanie polecam tą pierwszą opcję. Z takich tipow to jak już Staszek był marudny bo mu się nudziło to sporo czasu zajmowało go jedzenie chrupek, owocków liofilizowanych czy innych przekąsek. Kupiliśmy też taką fajną filcową książeczkę z różnymi elementami (na AliExpress) i to była super zabawka. Polecam zapakować się tak, żeby na wierzchu mieć jakieś ciuchy na zmianę, koc piknikowy czy coś, bo na postojach to też było super ważne. Aaa i my zamówiliśmy taki spray do odkażania smoczków i zabawek (ale też rąk itp) z firmy dew. Psikasz, zostawiasz na chwilkę i już. Bezpieczne, naturalne itp, mega się sprawdziło na tych wszystkich stacjach benzynowych i na miejscu jak np smoczek spadł. Ogólnie bardzo się bałam wyjazdu, ale było super i chętnie pojechałabym raz jeszcze
a gdzie jedziecie? Jakbyś potrzebowała jeszcze jakieś info to pisz
Jedziemy do Splitu, mamy plan jechać na noc, no zobaczymy jak to bedzie. Dziekuje za rady ! Myślałam o opcji z noclegiem ale od nas jest w sumie 12 godzin to moze nocą ogarniemyBettti03 lubi tę wiadomość
-
Kinia197 wrote:Ja się obkupiłam w temu, u nas będzie truskawkowo. Ale imprezy jako takiej nie będziemy robić. Tort małej też już zamówiłam. Przyjeżdża do nas wtedy ciocia małej (nasza przyjaciółka) i myślę że do zoo wrocławskiego pójdziemy w dzień urodzin.
A jaki prezent kupiliście Staszkowi? My chyba kupimy scoot and ride. Jeszcze dostanie kilka mniejszych prezentów.
Suprive, aaa to spokojnie bym jechała na raz. My z Warszawy do Baška Voda mieliśmy 1500 km więc musieliśmy się po drodze zatrzymaćAle Wam zazdroszczę !!! Nie wiem czy używacie, ale nam się też bardzo przydała parasolka do wózka. Też zamawialiśmy na Ali
Kinia197 lubi tę wiadomość
-
Hejka! A my pozdrawiamy ze słonecznej Bułgarii 🌞
Miałam mega stresa przed podróżą, patrząc jak mała potrafi panikować chociażby na huśtawce 🫣 u nas z fotelikiem w aucie to samo 😂 20 minut drogi jeszcze spoko, później zaczyna się już krzyk 😬 jeszcze jeździmy w łupinie, ale będziemy niedługo zmieniać. Może dzięki temu będzie jakaś poprawa? 😅
Co do podróży to lot samolotem wypadł super, naprawdę muszę ją pochwalić. Połowę drogi spała, druga połowę się bawiła i śmiała. Nawet w autobusie do hotelu 50 min wysiedziała grzecznie ☺️
Ogólnie mega z niej pocieszna dziewczyna ale zarazem złośnik straszny. Jeśli jest cos jest nie po jej myśli to potrafi się prężyć, wyginać i rzucać nie patrząc na nic.. 🙄 trzeba łapać zęby głowy nie rozwaliła.
Co do chodzenia to od dłuższego czasu chodzi przy meblach, potrafi się wspinać nawet ale żeby się puścić i sama pójść to chyba jest zbyt ostrożna mimo że balans ma dobry.
Pozdrawiamy wszystkie dzieciaczki razem z mamami ❤️justinas, Bettti03 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja dzisiaj z taką małą polecajką i dla chłopców i dziewczynek. To autko hitem w każdej sytuacji!
Action
https://zapodaj.net/plik-6AMloSPeBj
Serio polecam!!justinas, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
Oh, dawno mnie nie było.
Czasem warto się odważyć na samolot, podróż czy cokolwiek. My byliśmy w suntago. To 55 min od nas. Córka się wybawiła, Ignas w sumie tez skorzystał chociaż przyznać ze myślałam ze będzie bal się ludzi i tego wszystkiego. Nawet dwa razy ściągnęłam mleko bo nadal jestem kpi.
U nas już sam chodzi. I właśnie kupowałam mu buciki, emelki roczki. Ale pierwsze musiałam zwrócić bo mu się stopa na szerokość nie zmieściła… ma pulchne stopy, wysokie podbicie… i dopoero jak zamówiłam wiązane na wysokie podbicie to weszła mu noga ale jakoś niechętny jest do nich, musi się przyzwyczaić w końcu całe życie jakby nie patrząc chodził na boso.justinas, Bettti03 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Mam pytanie do Mam, które szczepiły dzieci Prevenarem 20. Ile mieliście dawek? Wiem, ze sa 3 plus 1 przypominająca, ale nasza pediatra mówiła, ze to ma sie zmienić, ze mają byc dwie. Tego sie trzymaliśmy, ale na ostatniej wizycie powiedziala, ze producent jednak został przy trzech dawkach przed roczkiem. Jak było u Was? Pozdrawiam 🙂
-
Layla u nas coś nie chcieli szczepić tym Preveranem 20, tylko 13. Jak czytam w ulotce to do roku są 3 dawki, no ale tak to bywa z nowymi produktami, że może być zamieszanie. Osobiście posłuchałabym lekarki. Może dziewczyny odpowiedzą, jak to u nich było. Ostatnio u nas na forum mały ruch.
Asieek udanego wyjazdu!
Papapatka fajnie, że udał się Wam wypad. Podeślij jak możesz link, jakie budziki kupiłaś.
U nas nic nowego, bawimy się, spacerujemy i tak leci, już prawie koniec lipca ech.LAYLA1 lubi tę wiadomość
-
justinas wrote:Layla u nas coś nie chcieli szczepić tym Preveranem 20, tylko 13. Jak czytam w ulotce to do roku są 3 dawki, no ale tak to bywa z nowymi produktami, że może być zamieszanie. Osobiście posłuchałabym lekarki. Może dziewczyny odpowiedzą, jak to u nich było. Ostatnio u nas na forum mały ruch.
Asieek udanego wyjazdu!
Papapatka fajnie, że udał się Wam wypad. Podeślij jak możesz link, jakie budziki kupiłaś.
U nas nic nowego, bawimy się, spacerujemy i tak leci, już prawie koniec lipca ech.
O, a jakoś to tłumaczyli, dlaczego 13 a nie 20? Nasza pediatra jest za trzema dawkami, a np. pediatra dziecka mojej koleżanki za dwiema... oszaleć można 😒 -
@Betti03 kupiliśmy to autko ale córa tak średnio zainteresowana 😂 Bardzo jej się za to spodobały i tu polecajka ode mnie sensoryczne rurki, które kosztują grosze.
https://allegro.pl/oferta/rurki-tuby-sensoryczne-zestaw-rury-xxl-kolorowe-kruzzel-20-sztuk-17422540345
No bawiła się dobre z 20 minut, wzięłam jej też do wózka i do samochodu, uważam że fajna “zabawka”. Jak będzie starsza to jakieś łączenie segregacja kolorami różne wymyślne kształty i inne. Sposobów na zabawę jest z milion
@justinas ja butki dla małej kupuję w smyku z certyfikatem zdrowej stopy i z polecenia fizjomommy z insta.
justinas, Bettti03 lubią tę wiadomość
-
Kinia kupiłam te rurki. Jakie te nasze dzieci różne są, już trzeci dzień oswaja się z nimi, boi się ich m.in. tego pstrykania przy wyginaniu😂 Dziś trochę zaczął się bawić, ale bardzo ostrożnie. Mój zdecydowanie jest samochodziarzem
Bettti03, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny!
My wczoraj swietowalismy roczek. Impreza sie udala, wstawie jakies foto. Pyszny tort zdobylam ,nie byl z tych mega slodkich, caterig tez dal rade. Mloda super sie cieszyla, nie mogla usnac tyle wrazen. "Zdmuchnela swieczke', wybrala rozaniec;),fajnie bylo, no moze poza tesciowa ktora sie odpalila,niehamowala sie nawet w ten dzien;(.
Co najwazniejsze mamy wkoncu chrzestnych! Po dwoch odmowach zapytalam mojego kuzyna, ktorego tak jakos nie bralam pod uwage i od razu sie zgodzil,zaangazowal,zakochal w malej,a ja widzac jak jego zon tez sie cieszy z tego faktu i mala ja uwielbia jej zaproponowalam bycie matka chestna.
justinas, Kinia197, Asiasia1 lubią tę wiadomość
-
Asia2000 wrote:Czesc dziewczyny!
My wczoraj swietowalismy roczek. Impreza sie udala, wstawie jakies foto. Pyszny tort zdobylam ,nie byl z tych mega slodkich, caterig tez dal rade. Mloda super sie cieszyla, nie mogla usnac tyle wrazen. "Zdmuchnela swieczke', wybrala rozaniec;),fajnie bylo, no moze poza tesciowa ktora sie odpalila,niehamowala sie nawet w ten dzien;(.
Co najwazniejsze mamy wkoncu chrzestnych! Po dwoch odmowach zapytalam mojego kuzyna, ktorego tak jakos nie bralam pod uwage i od razu sie zgodzil,zaangazowal,zakochal w malej,a ja widzac jak jego zon tez sie cieszy z tego faktu i mala ja uwielbia jej zaproponowalam bycie matka chestna.
Wszystkiego najlepszego dla Poli! 💐❤️🥳 Dużo zdrowia i samych radosnych chwil!
Super, że udało się z chrzestnymi.Asia2000 lubi tę wiadomość
-
Ignacy u mnie już biega 🙈
Tez mieliśmy roczek w niedziele, bo za tydzień chrzestni jadą na wakacje.
U nas Mały wybrał pieniądze 😅 długo patrzył, wziął 50 zł i nic więcej go nie interesowało 🤣justinas, Bettti03 lubią tę wiadomość
-
Dużo zdrowia dla naszych solenizantów. Oby wszystkie marzenia Poli i Ignacego się spełniły 🥰
Ignaś wie co dobre 😂
Asia2000 oby chrzestni byli zaangażowani 🥰
Justinas może jeszcze zdążą mu podejść. Kupiłam też je dla kuzynki małej o 3 msc starszej to dorwał się do nich jej tata i bawił się dobre 30 min, więc jak nie teraz to później 😂justinas lubi tę wiadomość