X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U nas Ignas już sam chodzi po 10-12 kroczków na raz. Ciagle wstaje i robi często przysiady 😂… lepiej mu to idzie niż mi z moim chorym kolanem.
    Idzie do żłobka od września. Boje się strasznie, ale ćwiczymy jedzenie grudek, picie z bidonu.
    Z drzewkami jest istne piekło. Dwie za dużo jedna za mało.
    Mam ochotę czasem się schować do szuflady do łóżka, pewnie znacie ten stan.
    No i te moje kolano. Boli bardzo na wieczór, operacja niby umówiona ale się ciagle zastanawiam jak sobie Mąż sam poradzi. I po operacji będę o kulach.

Bettti03, justinas lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suprive wrote:
    Właśnie bedziemy sie wybierać do Chorwacji, jakieś tipy? Rady na drogę? Troche mnie przeraża podroz

Fotelik mamy: Mica Pro Eco i-Size
    Mnie też przerażała, ale było dużo lepiej niż zakładałam! W jedną stronę jechaliśmy z jednym noclegiem po drodze, a z powrotem już na strzała. Zdecydowanie polecam tą pierwszą opcję. Z takich tipow to jak już Staszek był marudny bo mu się nudziło to sporo czasu zajmowało go jedzenie chrupek, owocków liofilizowanych czy innych przekąsek. Kupiliśmy też taką fajną filcową książeczkę z różnymi elementami (na AliExpress) i to była super zabawka. Polecam zapakować się tak, żeby na wierzchu mieć jakieś ciuchy na zmianę, koc piknikowy czy coś, bo na postojach to też było super ważne. Aaa i my zamówiliśmy taki spray do odkażania smoczków i zabawek (ale też rąk itp) z firmy dew. Psikasz, zostawiasz na chwilkę i już. Bezpieczne, naturalne itp, mega się sprawdziło na tych wszystkich stacjach benzynowych i na miejscu jak np smoczek spadł. Ogólnie bardzo się bałam wyjazdu, ale było super i chętnie pojechałabym raz jeszcze :) a gdzie jedziecie? Jakbyś potrzebowała jeszcze jakieś info to pisz :)

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    @Bettti03, 100 lat dla Staszka. Za każdym razem jak któraś pisze, że maluch skończył roczek to myślę sobie ale jak, ale kiedy 🙈 dopiero co wysyłaliśmy zdjęcia z USG 😂 jestescie już po imprezce urodzinowej? ☺️

@Asia2000, nocki różnie, zdarzyło się kilka razy, że przespał noc 😱 czasem ma kilka pobudek. Ale jest lepiej, w 90% wstaję 1-2 x. W pozostałych albo ma i z 6 pobudek albo jak wyżej ładował akumulatory by dać nam bardziej popalić. Teraz z perspektywy czasu ja nie wiem jak przetrwałam te pierwsze 4 miesiące 😂 moje dziecko praktycznie w ogóle nie spało tylko żarło 😂 ale co mogę powiedzieć, to że w obu przypadkach dziecko o ja śpimy lepiej w osobnych pokojach. Jak ostatnio spałam z Leonem w pokoju to się budziłam non stop a pomóc mu zasnąć musiałam 1 raz bo był głodny i musiałam go przewinąć 😅 ale wiercił się, czasem stękał itp. ale potrafił sam zasnąć dalej. W innym pokoju tego nie słyszę i przychodzę kiedy mnie potrzebuje, w tym samym od razu podskakuję bo myślę, że mnie potrzebuje 🤷 no ale ja mam mega lekki sen 😬
    Taaak, impreza była w sobotę. Skromnie w domu, na 10 osób. Zamówiliśmy masę dekoracji z AliExpress w stylu safari i w sumie było super :)

Asiasia1, Kinia197 lubią tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obkupiłam w temu, u nas będzie truskawkowo. Ale imprezy jako takiej nie będziemy robić. Tort małej też już zamówiłam. Przyjeżdża do nas wtedy ciocia małej (nasza przyjaciółka) i myślę że do zoo wrocławskiego pójdziemy w dzień urodzin.
    A jaki prezent kupiliście Staszkowi? My chyba kupimy scoot and ride. Jeszcze dostanie kilka mniejszych prezentów.

age.png
  • Suprive Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Mnie też przerażała, ale było dużo lepiej niż zakładałam! W jedną stronę jechaliśmy z jednym noclegiem po drodze, a z powrotem już na strzała. Zdecydowanie polecam tą pierwszą opcję. Z takich tipow to jak już Staszek był marudny bo mu się nudziło to sporo czasu zajmowało go jedzenie chrupek, owocków liofilizowanych czy innych przekąsek. Kupiliśmy też taką fajną filcową książeczkę z różnymi elementami (na AliExpress) i to była super zabawka. Polecam zapakować się tak, żeby na wierzchu mieć jakieś ciuchy na zmianę, koc piknikowy czy coś, bo na postojach to też było super ważne. Aaa i my zamówiliśmy taki spray do odkażania smoczków i zabawek (ale też rąk itp) z firmy dew. Psikasz, zostawiasz na chwilkę i już. Bezpieczne, naturalne itp, mega się sprawdziło na tych wszystkich stacjach benzynowych i na miejscu jak np smoczek spadł. Ogólnie bardzo się bałam wyjazdu, ale było super i chętnie pojechałabym raz jeszcze :) a gdzie jedziecie? Jakbyś potrzebowała jeszcze jakieś info to pisz :)

Jedziemy do Splitu, mamy plan jechać na noc, no zobaczymy jak to bedzie. Dziekuje za rady ! Myślałam o opcji z noclegiem ale od nas jest w sumie 12 godzin to moze nocą ogarniemy

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    Ja się obkupiłam w temu, u nas będzie truskawkowo. Ale imprezy jako takiej nie będziemy robić. Tort małej też już zamówiłam. Przyjeżdża do nas wtedy ciocia małej (nasza przyjaciółka) i myślę że do zoo wrocławskiego pójdziemy w dzień urodzin.
    A jaki prezent kupiliście Staszkowi? My chyba kupimy scoot and ride. Jeszcze dostanie kilka mniejszych prezentów.
    Szczerze to zupełnie nie wiedzieliśmy co kupić bo ma masę zabawek, a ktoś już się zadeklarował że kupi jeździk i stwierdziliśmy że dostanie jakiś drobiazg, a jak zacznie chodzić to pomyślimy o hulajnodze albo właśnie czymś innym. Gości też prosiliśmy o kasę bo chcemy albo kupić przyczepkę do roweru, albo zrobić młodemu pokój. Prawda jest taka, że on i tak ogarnął jeden prezent maks, bo tyle się działo, że zupełnie go reszta nie interesowała:)
    Suprive, aaa to spokojnie bym jechała na raz. My z Warszawy do Baška Voda mieliśmy 1500 km więc musieliśmy się po drodze zatrzymać :) Ale Wam zazdroszczę !!! Nie wiem czy używacie, ale nam się też bardzo przydała parasolka do wózka. Też zamawialiśmy na Ali :)

Kinia197 lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
‹‹ 784 785 786 787 788
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ