Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrykotka wrote:Używacie jakiś balsamów/olejków przeciw rozstępom? Macie coś sprawdzonego?
Ja przez 1 ciąża smarowałam brzuch i biodra już pół roku przed, liczyłam, że jak przygotuje te skórę, to zabezpiecze ją odpowiednio 🙈 Niestety tak się nie stało. Mniej więcej od połowy ciąży zaczęły mi wychodzić wokol pępka 😬 całą ciążę się smarowałam, ale i tak mnie wysypało.Betkaa, Cerva lubią tę wiadomość
-
Evvee27 wrote:Obstawiam chłopca 👦Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Ewappp wrote:Hej dziewczyny, gdzie w Warszawie robicie prenatalne?
Bettti03 lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Mamma-mia wrote:Wróżyć nie wróżę 😂 ale sporo USG widziałam, często sobie oglądałam właśnie takie zdjęcia stawiając jaka płeć wg mnie, a później sprawdzalam czy koniec końców też tak wyszło/czy gin tak samo myślał 😁 i chciałam porównać sobie czy widzę to samo co ginekolog Lonatti 😅
Ogólnie 11-14 tc to taki czas, kiedy można właśnie z wyrostka sobie popatrzeć, jednak trzeba brać pod uwagę, że np. może być przerost łechtaczki u dziewczynki, w szczególności, jeśli mama przyjmuje hormony (np. luteinę), więc ja to tak bardziej traktuje w kategorii ciekawostki/zabawy 😁
Możemy się pobawić jak chcecie.
Tu możecie też sobie popatrzeć jak to wygląda
https://zapodaj.net/plik-VLN6G72O0n
I
https://zapodaj.net/plik-fBQJm1aR1mTrudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Mamma-mia wrote:Ogólnie istotne jest samo nawilżanie skóry. Czytałam na ten temat sporo na pub medzie i nie ma różnicy tak naprawdę czym smaruje się, tylko byle skóra była nawilżania. Generalnie niestety czy wystąpią rozstępy czy nie w największej mierze jest zależne od genów oraz wpływu hormonów na daną kobietę są kobiety, które przez całą ciążę nie mają ani jednego rozstępu, a wychodzą im nagle... w czasie porodu lub po nim. Są takie, które nie mają ani jednego wcale. A są i takie, które są wysyłane jak tygryski.
Ja przez 1 ciąża smarowałam brzuch i biodra już pół roku przed, liczyłam, że jak przygotuje te skórę, to zabezpiecze ją odpowiednio 🙈 Niestety tak się nie stało. Mniej więcej od połowy ciąży zaczęły mi wychodzić wokol pępka 😬 całą ciążę się smarowałam, ale i tak mnie wysypało.
Ja się smarowałam i nie miałam rozstępów, a mam koleżankę, która niczym się nie smarowała i też nie miała żadnych rozstępów, a inna koleżanka smarowała się mustela i rozstępy miała. To smarowanie to dobrze działa na psychikę , człowiek myśli, że jak dba o siebie to będzie dobrze wyglądał.Betkaa, Kitana lubią tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
klaudia_23 wrote:Patrzac na to co wyzej wrzucily dziewczyny to wydaje mi sie, ze chlopiec04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Emzet92 wrote:No ja niby zasadę znam, ale nie jestem pewna, gdzie jest ten wyrostek... bo kregoslup widać. Co byś obstawiała u mnie?
Emzet92 lubi tę wiadomość
-
Emzet92 wrote:W Babka medica - jest wielu specjalistów. Ja polecam dra Jóźwiaka i Modzelewskiego
-
Małgosiagosia wrote:A u mnie co sądzicie? 10 tc
https://ibb.co/ZJHvMGfLolcia37, Małgosiagosia lubią tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Mamma-mia wrote:Wróżyć nie wróżę 😂 ale sporo USG widziałam, często sobie oglądałam właśnie takie zdjęcia stawiając jaka płeć wg mnie, a później sprawdzalam czy koniec końców też tak wyszło/czy gin tak samo myślał 😁 i chciałam porównać sobie czy widzę to samo co ginekolog Lonatti 😅
Ogólnie 11-14 tc to taki czas, kiedy można właśnie z wyrostka sobie popatrzeć, jednak trzeba brać pod uwagę, że np. może być przerost łechtaczki u dziewczynki, w szczególności, jeśli mama przyjmuje hormony (np. luteinę), więc ja to tak bardziej traktuje w kategorii ciekawostki/zabawy 😁
Możemy się pobawić jak chcecie.
Tu możecie też sobie popatrzeć jak to wygląda
https://zapodaj.net/plik-VLN6G72O0n
I
https://zapodaj.net/plik-fBQJm1aR1m
Niestety nie mam 🙄 ale za niedługo mam wizytę u gin to może się uda zrobić 😁
Kiedyś któraś dziewczyna pytala czy prenatalne są wykonywane dopochwowo czy przez brzuch 😊 i ja jestem ta szczęściarą co miała przez brzuch 😅
Ja to miałam takie przeczucie na chłopca i cała moja rodzina, że do tej pory z szoku wyjść nie mogę 😆 a mój mąż jeszcze bardziej, siedział grzecznie na krzeselku i patrzył, że może jednak lekarz znajdzie to co on by chciał 🤣 czekam więc na spokojnie do 20 tyg, bo może się jeszcze znaleźć to czego nie było widać 😅
Lolcia37 lubi tę wiadomość
-
Hej
Dzis byłam u mojej doktor. Wczoraj miałam plamienia rozowe, dziś trochę mniej ale też były.. 😔
Dostałam dupka,magnez do łykania, na usg maluch rośnie jak należy, serduszko bije prawidłowo. Mam nadzieję, że będzie ok.
Dostałam tez skierowanie na usg piersi, badania krwi,mocz.
Zapisałam się na usg 1 trym. Doktor zleciła pappe, mowila,żeby pappe dzień wcześniej zrobić przed badaniem usg żeby było jak najbardziej miarodajne.
Mąż dziś z synem był w aptece i wykupywał mi dupka i magnez. I syn usłyszał, że dla kobiet w ciazy😱
Powiedziedział dla meza, że będzie dbał o mamę 🥰Mój kochany 6latek
Wróciłam z pracy,uzgodniliśmy z mężem że powiem mu już oficjalnie, że będzie miał rodzeństwo... ucieszył się, wymyśla imiona i oczywiście mam zakaz jedzenia słodyczy 🤣😂😂
Bettti03, Sunnysunsun, Lolcia37, Nietypowa30 lubią tę wiadomość
-
Emzet92 wrote:Dla mnie dziewczę 😁
-
Jagoda2023 wrote:Hej
Dzis byłam u mojej doktor. Wczoraj miałam plamienia rozowe, dziś trochę mniej ale też były.. 😔
Dostałam dupka,magnez do łykania, na usg maluch rośnie jak należy, serduszko bije prawidłowo. Mam nadzieję, że będzie ok.
Zapisałam się na usg 1 trym. Doktor zleciła pappe, mowila,żeby pappe dzień wcześniej zrobić przed badaniem usg żeby było jak najbardziej miarodajne.
Mąż dziś z synem był w aptece i wykupywał mi dupka i magnez. I syn usłyszał, że dla kobiet w ciazy😱
Wróciłam z pracy,uzgodniliśmy z mężem że powiem mu już oficjalnie, że będzie miał rodzeństwo... ucieszył się, wymyśla imiona i oczywiście mam zakaz jedzenia słodyczy 🤣😂😂Jagoda2023 lubi tę wiadomość
-
Jagoda2023 wrote:Hej
Wróciłam z pracy,uzgodniliśmy z mężem że powiem mu już oficjalnie, że będzie miał rodzeństwo... ucieszył się, wymyśla imiona i oczywiście mam zakaz jedzenia słodyczy 🤣😂😂
Najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko dobrze ❤️
To synkowi farmaceutka zrobiła niespodziankę 😅Jagoda2023 lubi tę wiadomość