Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrykotka wrote:
    Używacie jakiś balsamów/olejków przeciw rozstępom? Macie coś sprawdzonego?
    Ogólnie istotne jest samo nawilżanie skóry. Czytałam na ten temat sporo na pub medzie i nie ma różnicy tak naprawdę czym smaruje się, tylko byle skóra była nawilżania. Generalnie niestety czy wystąpią rozstępy czy nie w największej mierze jest zależne od genów oraz wpływu hormonów na daną kobietę :( są kobiety, które przez całą ciążę nie mają ani jednego rozstępu, a wychodzą im nagle... w czasie porodu lub po nim. Są takie, które nie mają ani jednego wcale. A są i takie, które są wysyłane jak tygryski.
    Ja przez 1 ciąża smarowałam brzuch i biodra już pół roku przed, liczyłam, że jak przygotuje te skórę, to zabezpiecze ją odpowiednio 🙈 Niestety tak się nie stało. Mniej więcej od połowy ciąży zaczęły mi wychodzić wokol pępka 😬 całą ciążę się smarowałam, ale i tak mnie wysypało.

Betkaa, Cerva lubią tę wiadomość

age.png
  • Pauli05 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam palmersa balsamu i oliwki :) ma super skład

Betkaa lubi tę wiadomość

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Obstawiam chłopca 👦
    Stary byłby wniebowzięty. Ja też tak widzę, jeśli to wyrostek 😁

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Hej dziewczyny, gdzie w Warszawie robicie prenatalne?
    W Babka medica - jest wielu specjalistów. Ja polecam dra Jóźwiaka i Modzelewskiego

Bettti03 lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Wróżyć nie wróżę 😂 ale sporo USG widziałam, często sobie oglądałam właśnie takie zdjęcia stawiając jaka płeć wg mnie, a później sprawdzalam czy koniec końców też tak wyszło/czy gin tak samo myślał 😁 i chciałam porównać sobie czy widzę to samo co ginekolog Lonatti 😅

Ogólnie 11-14 tc to taki czas, kiedy można właśnie z wyrostka sobie popatrzeć, jednak trzeba brać pod uwagę, że np. może być przerost łechtaczki u dziewczynki, w szczególności, jeśli mama przyjmuje hormony (np. luteinę), więc ja to tak bardziej traktuje w kategorii ciekawostki/zabawy 😁

Możemy się pobawić jak chcecie.
    Tu możecie też sobie popatrzeć jak to wygląda :)

https://zapodaj.net/plik-VLN6G72O0n
    I
    https://zapodaj.net/plik-fBQJm1aR1m
    No ja niby zasadę znam, ale nie jestem pewna, gdzie jest ten wyrostek... bo kregoslup widać. Co byś obstawiała u mnie?

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Ogólnie istotne jest samo nawilżanie skóry. Czytałam na ten temat sporo na pub medzie i nie ma różnicy tak naprawdę czym smaruje się, tylko byle skóra była nawilżania. Generalnie niestety czy wystąpią rozstępy czy nie w największej mierze jest zależne od genów oraz wpływu hormonów na daną kobietę :( są kobiety, które przez całą ciążę nie mają ani jednego rozstępu, a wychodzą im nagle... w czasie porodu lub po nim. Są takie, które nie mają ani jednego wcale. A są i takie, które są wysyłane jak tygryski.
    Ja przez 1 ciąża smarowałam brzuch i biodra już pół roku przed, liczyłam, że jak przygotuje te skórę, to zabezpiecze ją odpowiednio 🙈 Niestety tak się nie stało. Mniej więcej od połowy ciąży zaczęły mi wychodzić wokol pępka 😬 całą ciążę się smarowałam, ale i tak mnie wysypało.

Ja się smarowałam i nie miałam rozstępów, a mam koleżankę, która niczym się nie smarowała i też nie miała żadnych rozstępów, a inna koleżanka smarowała się mustela i rozstępy miała. To smarowanie to dobrze działa na psychikę , człowiek myśli, że jak dba o siebie to będzie dobrze wyglądał.

Betkaa, Kitana lubią tę wiadomość

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Hej dziewczyny, gdzie w Warszawie robicie prenatalne?
    Premium medical

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-3vlSMltaOP

Dziewczyny a u mnie co widzicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 17:23

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    https://zapodaj.net/plik-3vlSMltaOP

Dziewczyny a u mnie co widzicie ?

Patrzac na to co wyzej wrzucily dziewczyny to wydaje mi sie, ze chlopiec ;)

Emzet92, Lolcia37 lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Patrzac na to co wyzej wrzucily dziewczyny to wydaje mi sie, ze chlopiec ;)
    To ja też tak pomyślałam , syn się ucieszy, a ja gdybym była młodsza to chyba o 3 bym pomyślała , może za 3 razem by wyszła dziewczynka 🤪

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    No ja niby zasadę znam, ale nie jestem pewna, gdzie jest ten wyrostek... bo kregoslup widać. Co byś obstawiała u mnie?
    Moim zdaniem te zdjęcie, które wstawialas nie nadaje się do oceny, bo aby ocenić wyrostek musi być zrzut z przekroju bocznego tak ładnie równy, a u Ciebie o ile widać ładnie głowę i część szyjna oraz piersiową kręgosłupa, o tyle niżej już j dr obraz bardziej rozmytu, wydaje się być niepełny i pod innym kątem. Pewnie dzieciaczki się ruszał po prostu

Emzet92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, do oceny muszą być zdjęcia z minimum 10 tygodnia skończonego niestety, najlepiej 11. 9 czy 8 tydzień to jest za szybko :)

age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    W Babka medica - jest wielu specjalistów. Ja polecam dra Jóźwiaka i Modzelewskiego
    @ewappp ja też polecam Babka Medica na Słonimskiego :) w piątek mam prenatalne u doktor Filipeckiej-Tyczki . Ogólnie bardzo odpowiada mi tam atmosfera i mega miły personel:)

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie co sądzicie? 10 tc

https://ibb.co/ZJHvMGf

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A u mnie co sądzicie? 10 tc

https://ibb.co/ZJHvMGf
    Dla mnie dziewczę 😁

Lolcia37, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Wróżyć nie wróżę 😂 ale sporo USG widziałam, często sobie oglądałam właśnie takie zdjęcia stawiając jaka płeć wg mnie, a później sprawdzalam czy koniec końców też tak wyszło/czy gin tak samo myślał 😁 i chciałam porównać sobie czy widzę to samo co ginekolog Lonatti 😅

Ogólnie 11-14 tc to taki czas, kiedy można właśnie z wyrostka sobie popatrzeć, jednak trzeba brać pod uwagę, że np. może być przerost łechtaczki u dziewczynki, w szczególności, jeśli mama przyjmuje hormony (np. luteinę), więc ja to tak bardziej traktuje w kategorii ciekawostki/zabawy 😁

Możemy się pobawić jak chcecie.
    Tu możecie też sobie popatrzeć jak to wygląda :)

https://zapodaj.net/plik-VLN6G72O0n
    I
    https://zapodaj.net/plik-fBQJm1aR1m

Niestety nie mam 🙄 ale za niedługo mam wizytę u gin to może się uda zrobić 😁

Kiedyś któraś dziewczyna pytala czy prenatalne są wykonywane dopochwowo czy przez brzuch 😊 i ja jestem ta szczęściarą co miała przez brzuch 😅

Ja to miałam takie przeczucie na chłopca i cała moja rodzina, że do tej pory z szoku wyjść nie mogę 😆 a mój mąż jeszcze bardziej, siedział grzecznie na krzeselku i patrzył, że może jednak lekarz znajdzie to co on by chciał 🤣 czekam więc na spokojnie do 20 tyg, bo może się jeszcze znaleźć to czego nie było widać 😅

Lolcia37 lubi tę wiadomość

• Jagoda2023 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dzis byłam u mojej doktor. Wczoraj miałam plamienia rozowe, dziś trochę mniej ale też były.. 😔
    Dostałam dupka,magnez do łykania, na usg maluch rośnie jak należy, serduszko bije prawidłowo. Mam nadzieję, że będzie ok.

Dostałam tez skierowanie na usg piersi, badania krwi,mocz.
    Zapisałam się na usg 1 trym. Doktor zleciła pappe, mowila,żeby pappe dzień wcześniej zrobić przed badaniem usg żeby było jak najbardziej miarodajne.

Mąż dziś z synem był w aptece i wykupywał mi dupka i magnez. I syn usłyszał, że dla kobiet w ciazy😱
    Powiedziedział dla meza, że będzie dbał o mamę 🥰Mój kochany 6latek

Wróciłam z pracy,uzgodniliśmy z mężem że powiem mu już oficjalnie, że będzie miał rodzeństwo... ucieszył się, wymyśla imiona i oczywiście mam zakaz jedzenia słodyczy 🤣😂😂

Bettti03, Sunnysunsun, Lolcia37, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Dla mnie dziewczę 😁
    Oo uzasadnisz? Byłoby super. ❤️

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda2023 wrote:
    Hej
    Dzis byłam u mojej doktor. Wczoraj miałam plamienia rozowe, dziś trochę mniej ale też były.. 😔
    Dostałam dupka,magnez do łykania, na usg maluch rośnie jak należy, serduszko bije prawidłowo. Mam nadzieję, że będzie ok.

Zapisałam się na usg 1 trym. Doktor zleciła pappe, mowila,żeby pappe dzień wcześniej zrobić przed badaniem usg żeby było jak najbardziej miarodajne.

Mąż dziś z synem był w aptece i wykupywał mi dupka i magnez. I syn usłyszał, że dla kobiet w ciazy😱

Wróciłam z pracy,uzgodniliśmy z mężem że powiem mu już oficjalnie, że będzie miał rodzeństwo... ucieszył się, wymyśla imiona i oczywiście mam zakaz jedzenia słodyczy 🤣😂😂
    Ważne że szybko udało Ci się dostać do lekarza i z dzidziusiem wszystko jest ok. Odpoczywaj jak tylko się da, na pewno to nic poważnego:) gratuluję takiego cudownego i wrażliwego synka 🥰🥰

Jagoda2023 lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda2023 wrote:
    Hej

Najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko dobrze ❤️
    To synkowi farmaceutka zrobiła niespodziankę 😅

Jagoda2023 lubi tę wiadomość

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ