Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A u mnie co sądzicie? 10 tc

https://ibb.co/ZJHvMGf
    Dziewczynka !

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda2023 wrote:
    Hej
    Dzis byłam u mojej doktor. Wczoraj miałam plamienia rozowe, dziś trochę mniej ale też były.. 😔
    Dostałam dupka,magnez do łykania, na usg maluch rośnie jak należy, serduszko bije prawidłowo. Mam nadzieję, że będzie ok.

Dostałam tez skierowanie na usg piersi, badania krwi,mocz.
    Zapisałam się na usg 1 trym. Doktor zleciła pappe, mowila,żeby pappe dzień wcześniej zrobić przed badaniem usg żeby było jak najbardziej miarodajne.

Mąż dziś z synem był w aptece i wykupywał mi dupka i magnez. I syn usłyszał, że dla kobiet w ciazy😱
    Powiedziedział dla meza, że będzie dbał o mamę 🥰Mój kochany 6latek

Wróciłam z pracy,uzgodniliśmy z mężem że powiem mu już oficjalnie, że będzie miał rodzeństwo... ucieszył się, wymyśla imiona i oczywiście mam zakaz jedzenia słodyczy 🤣😂😂
    Najważniejsze że jest dobrze a plamienia czasem się zdarzają 😄
    Wspaniałego masz synka ! Dbaj o siebie pamiętaj że Ty i dzidziuś jesteście teraz najważniejsi 🥰

Jagoda2023 lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam jutro podeślę zdj usg , nie mogę się doczekać tak szczerze a z drugiej strony się boję 😩

Rudzia29 lubi tę wiadomość

• Małgosiagosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Dziewczynka !
    Pasuje mi wasza diagnoza. 🥰

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png

Wysłany: 16 stycznia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Ja wam jutro podeślę zdj usg , nie mogę się doczekać tak szczerze a z drugiej strony się boję 😩
    Wiem co czujesz, to okropny stres, a zarazem ciekawość. Będziemy trzymać kciuki.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Oo uzasadnisz? Byłoby super. ❤️
    Wydaje mi się, że wyrostek jest płaski, równoległy do kręgosłupa. Co by wskazywało na dziewczynkę. Daj znać jak będziesz już znała plec 😁

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A u mnie co sądzicie? 10 tc

https://ibb.co/ZJHvMGf
    Haha a ja bym powiedziała, że odrobinę bardziej na chłopczyka 😂

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda2023 wrote:
    Hej
    Dzis byłam u mojej doktor. Wczoraj miałam plamienia rozowe, dziś trochę mniej ale też były.. 😔
    Dostałam dupka,magnez do łykania, na usg maluch rośnie jak należy, serduszko bije prawidłowo. Mam nadzieję, że będzie ok.

Zapisałam się na usg 1 trym. Doktor zleciła pappe, mowila,żeby pappe dzień wcześniej zrobić przed badaniem usg żeby było jak najbardziej miarodajne.

Mąż dziś z synem był w aptece i wykupywał mi dupka i magnez. I syn usłyszał, że dla kobiet w ciazy😱

Wróciłam z pracy,uzgodniliśmy z mężem że powiem mu już oficjalnie, że będzie miał rodzeństwo... ucieszył się, wymyśla imiona i oczywiście mam zakaz jedzenia słodyczy 🤣😂😂
    Ojej trzymaj się ❤️ a wiadomo od czego były te plamienia? Może jakiś krwiaczek się ewakuował?
    Ja miałam plamienia w czwartek i okazało się, że to z szyjki - nadżerka w ciąży zaczęła mi dawać znać o siebie, dodatkowo zauważono polip endometrialny i muszę mieć zrobiona pojutrze nową cytologię.

age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda2023 wrote:
    Hej

Świetnie, że z maluszkiem wszystko w porządku, odpoczywaj, dobrze że masz tak wspaniałego synka co zadba o mamusię.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

Już nie mogę się doczekać fotki. 🤞🤞🤞

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w ktorym tygodniu lekarz zalozyl wam karte ciazy?

Jagoda2023 lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prenatalnych ja jak się umawiałam, a dopiero mam 1.02 (11+4) to Pani mi od razu powiedziała, że zaprasza z osobą towarzyszącą i że mam zabrać pendriva to doktor mi nagra całe badanie ☺️
    Także mega pozytywne zaskoczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 16:41

Lannati_, Mamma-mia lubią tę wiadomość

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • Jagoda2023 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:

Mi dziś założyła 7+5. Następne spotkanie z doktor mam po 10tc że względu na jej urlop i mój i już założyła mi kartę.

Wysłany: 16 stycznia, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Wydaje mi się, że wyrostek jest płaski, równoległy do kręgosłupa. Co by wskazywało na dziewczynkę. Daj znać jak będziesz już znała plec 😁
    Jasne, dam znać. 😁

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png

Wysłany: 16 stycznia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Haha a ja bym powiedziała, że odrobinę bardziej na chłopczyka 😂
    A czemu? 😅

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png

Wysłany: 16 stycznia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Mi taką papierową to dopiero chyba w 10 tc.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
  • Jagoda2023 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Ojej trzymaj się ❤️ a wiadomo od czego były te plamienia? Może jakiś krwiaczek się ewakuował?
    Ja miałam plamienia w czwartek i okazało się, że to z szyjki - nadżerka w ciąży zaczęła mi dawać znać o siebie, dodatkowo zauważono polip endometrialny i muszę mieć zrobiona pojutrze nową cytologię.

Zajrzała do środka, mowila że widać że z szyjki jest mały ślad krwi. Ale nic nie znalazła konkretnego.

• Emiliia Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda2023 wrote:
    Hej

Ja mam tak rozjechane hormony, ze czytając o synku się poryczałam 🙈 wzruszające!

My dziś po wizycie 10+0, dziecię 3,77 cm, machało rączkami… tam tez łykałam łzy 🥹 krwiak jest, ale zorganizowany… co to oznacza? Plamienie po 2 tyg ustępuje, zaczynam widzieć światełko w tunelu.

No i dzieć rośnie ciutkę szybciej, bo na 10+5 i gin kazała nie zwlekać z prenatalnym, robić zaraz po 11+1, bo ważna wielkość dzieciątka, nie tygodnie ciąży.

Lolcia37, Nietypowa30, Betkaa, Jagoda2023, Cerva lubią tę wiadomość

age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    10+6

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    10+6

Kurcze wlasnie ja bylam na wizycie w 7+1 i powiedziala, ze kolejna wizyta za 3 tyg i wtedy zalozymy, a pozniej czytalam ze najlepiej zalozyc przed 10tc i juz zglupialam 😅

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ