X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A u mnie co sądzicie? 10 tc

https://ibb.co/ZJHvMGf
    Dziewczynka !

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda2023 wrote:
    Hej
    Dzis byłam u mojej doktor. Wczoraj miałam plamienia rozowe, dziś trochę mniej ale też były.. 😔
    Dostałam dupka,magnez do łykania, na usg maluch rośnie jak należy, serduszko bije prawidłowo. Mam nadzieję, że będzie ok.

Dostałam tez skierowanie na usg piersi, badania krwi,mocz.
    Zapisałam się na usg 1 trym. Doktor zleciła pappe, mowila,żeby pappe dzień wcześniej zrobić przed badaniem usg żeby było jak najbardziej miarodajne.

Mąż dziś z synem był w aptece i wykupywał mi dupka i magnez. I syn usłyszał, że dla kobiet w ciazy😱
    Powiedziedział dla meza, że będzie dbał o mamę 🥰Mój kochany 6latek

Wróciłam z pracy,uzgodniliśmy z mężem że powiem mu już oficjalnie, że będzie miał rodzeństwo... ucieszył się, wymyśla imiona i oczywiście mam zakaz jedzenia słodyczy 🤣😂😂
    Najważniejsze że jest dobrze a plamienia czasem się zdarzają 😄
    Wspaniałego masz synka ! Dbaj o siebie pamiętaj że Ty i dzidziuś jesteście teraz najważniejsi 🥰

Jagoda2023 lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam jutro podeślę zdj usg , nie mogę się doczekać tak szczerze a z drugiej strony się boję 😩

Rudzia29 lubi tę wiadomość

• Małgosiagosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Dziewczynka !
    Pasuje mi wasza diagnoza. 🥰

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Ja wam jutro podeślę zdj usg , nie mogę się doczekać tak szczerze a z drugiej strony się boję 😩
    Wiem co czujesz, to okropny stres, a zarazem ciekawość. Będziemy trzymać kciuki.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Oo uzasadnisz? Byłoby super. ❤️
    Wydaje mi się, że wyrostek jest płaski, równoległy do kręgosłupa. Co by wskazywało na dziewczynkę. Daj znać jak będziesz już znała plec 😁

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A u mnie co sądzicie? 10 tc

https://ibb.co/ZJHvMGf
    Haha a ja bym powiedziała, że odrobinę bardziej na chłopczyka 😂

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda2023 wrote:
    Hej
    Dzis byłam u mojej doktor. Wczoraj miałam plamienia rozowe, dziś trochę mniej ale też były.. 😔
    Dostałam dupka,magnez do łykania, na usg maluch rośnie jak należy, serduszko bije prawidłowo. Mam nadzieję, że będzie ok.

Zapisałam się na usg 1 trym. Doktor zleciła pappe, mowila,żeby pappe dzień wcześniej zrobić przed badaniem usg żeby było jak najbardziej miarodajne.

Mąż dziś z synem był w aptece i wykupywał mi dupka i magnez. I syn usłyszał, że dla kobiet w ciazy😱

Wróciłam z pracy,uzgodniliśmy z mężem że powiem mu już oficjalnie, że będzie miał rodzeństwo... ucieszył się, wymyśla imiona i oczywiście mam zakaz jedzenia słodyczy 🤣😂😂
    Ojej trzymaj się ❤️ a wiadomo od czego były te plamienia? Może jakiś krwiaczek się ewakuował?
    Ja miałam plamienia w czwartek i okazało się, że to z szyjki - nadżerka w ciąży zaczęła mi dawać znać o siebie, dodatkowo zauważono polip endometrialny i muszę mieć zrobiona pojutrze nową cytologię.

age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda2023 wrote:
    Hej

Świetnie, że z maluszkiem wszystko w porządku, odpoczywaj, dobrze że masz tak wspaniałego synka co zadba o mamusię.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
    04.2026 ????

preg.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

Już nie mogę się doczekać fotki. 🤞🤞🤞

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
    04.2026 ????

preg.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w ktorym tygodniu lekarz zalozyl wam karte ciazy?

Jagoda2023 lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prenatalnych ja jak się umawiałam, a dopiero mam 1.02 (11+4) to Pani mi od razu powiedziała, że zaprasza z osobą towarzyszącą i że mam zabrać pendriva to doktor mi nagra całe badanie ☺️
    Także mega pozytywne zaskoczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2024, 16:41

Lannati_, Mamma-mia lubią tę wiadomość

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • Jagoda2023 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:

Mi dziś założyła 7+5. Następne spotkanie z doktor mam po 10tc że względu na jej urlop i mój i już założyła mi kartę.

Wysłany: 16 stycznia 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Wydaje mi się, że wyrostek jest płaski, równoległy do kręgosłupa. Co by wskazywało na dziewczynkę. Daj znać jak będziesz już znała plec 😁
    Jasne, dam znać. 😁

🍒 fertistim, cynk

Wysłany: 16 stycznia 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Haha a ja bym powiedziała, że odrobinę bardziej na chłopczyka 😂
    A czemu? 😅

🍒 fertistim, cynk

Wysłany: 16 stycznia 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Mi taką papierową to dopiero chyba w 10 tc.

🍒 fertistim, cynk
  • Jagoda2023 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Ojej trzymaj się ❤️ a wiadomo od czego były te plamienia? Może jakiś krwiaczek się ewakuował?
    Ja miałam plamienia w czwartek i okazało się, że to z szyjki - nadżerka w ciąży zaczęła mi dawać znać o siebie, dodatkowo zauważono polip endometrialny i muszę mieć zrobiona pojutrze nową cytologię.

Zajrzała do środka, mowila że widać że z szyjki jest mały ślad krwi. Ale nic nie znalazła konkretnego.

• Emiliia Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda2023 wrote:
    Hej

Ja mam tak rozjechane hormony, ze czytając o synku się poryczałam 🙈 wzruszające!

My dziś po wizycie 10+0, dziecię 3,77 cm, machało rączkami… tam tez łykałam łzy 🥹 krwiak jest, ale zorganizowany… co to oznacza? Plamienie po 2 tyg ustępuje, zaczynam widzieć światełko w tunelu.

No i dzieć rośnie ciutkę szybciej, bo na 10+5 i gin kazała nie zwlekać z prenatalnym, robić zaraz po 11+1, bo ważna wielkość dzieciątka, nie tygodnie ciąży.

Lolcia37, Nietypowa30, Betkaa, Jagoda2023, Cerva lubią tę wiadomość

age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    10+6

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
    04.2026 ????

preg.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    10+6

Kurcze wlasnie ja bylam na wizycie w 7+1 i powiedziala, ze kolejna wizyta za 3 tyg i wtedy zalozymy, a pozniej czytalam ze najlepiej zalozyc przed 10tc i juz zglupialam 😅

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ