Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagoda2023 wrote:Hej
Dzis byłam u mojej doktor. Wczoraj miałam plamienia rozowe, dziś trochę mniej ale też były.. 😔
Dostałam dupka,magnez do łykania, na usg maluch rośnie jak należy, serduszko bije prawidłowo. Mam nadzieję, że będzie ok.
Dostałam tez skierowanie na usg piersi, badania krwi,mocz.
Zapisałam się na usg 1 trym. Doktor zleciła pappe, mowila,żeby pappe dzień wcześniej zrobić przed badaniem usg żeby było jak najbardziej miarodajne.
Mąż dziś z synem był w aptece i wykupywał mi dupka i magnez. I syn usłyszał, że dla kobiet w ciazy😱
Powiedziedział dla meza, że będzie dbał o mamę 🥰Mój kochany 6latek
Wróciłam z pracy,uzgodniliśmy z mężem że powiem mu już oficjalnie, że będzie miał rodzeństwo... ucieszył się, wymyśla imiona i oczywiście mam zakaz jedzenia słodyczy 🤣😂😂
Wspaniałego masz synka ! Dbaj o siebie pamiętaj że Ty i dzidziuś jesteście teraz najważniejsi 🥰Jagoda2023 lubi tę wiadomość
-
Evvee27 wrote:Ja wam jutro podeślę zdj usg , nie mogę się doczekać tak szczerze a z drugiej strony się boję 😩
-
Małgosiagosia wrote:Oo uzasadnisz? Byłoby super. ❤️
Małgosiagosia lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Dzis byłam u mojej doktor. Wczoraj miałam plamienia rozowe, dziś trochę mniej ale też były.. 😔
Dostałam dupka,magnez do łykania, na usg maluch rośnie jak należy, serduszko bije prawidłowo. Mam nadzieję, że będzie ok.
Zapisałam się na usg 1 trym. Doktor zleciła pappe, mowila,żeby pappe dzień wcześniej zrobić przed badaniem usg żeby było jak najbardziej miarodajne.
Mąż dziś z synem był w aptece i wykupywał mi dupka i magnez. I syn usłyszał, że dla kobiet w ciazy😱
Wróciłam z pracy,uzgodniliśmy z mężem że powiem mu już oficjalnie, że będzie miał rodzeństwo... ucieszył się, wymyśla imiona i oczywiście mam zakaz jedzenia słodyczy 🤣😂😂
Ja miałam plamienia w czwartek i okazało się, że to z szyjki - nadżerka w ciąży zaczęła mi dawać znać o siebie, dodatkowo zauważono polip endometrialny i muszę mieć zrobiona pojutrze nową cytologię. -
Świetnie, że z maluszkiem wszystko w porządku, odpoczywaj, dobrze że masz tak wspaniałego synka co zadba o mamusię.04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Co do prenatalnych ja jak się umawiałam, a dopiero mam 1.02 (11+4) to Pani mi od razu powiedziała, że zaprasza z osobą towarzyszącą i że mam zabrać pendriva to doktor mi nagra całe badanie ☺️
Także mega pozytywne zaskoczenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 16:41
Lannati_, Mamma-mia lubią tę wiadomość
👶🏻Starania od 2023
💔 1 x ciąża biochemiczna
Grudzień ⏸️
Dziewczynka 👧 🩷 -
Emzet92 wrote:Wydaje mi się, że wyrostek jest płaski, równoległy do kręgosłupa. Co by wskazywało na dziewczynkę. Daj znać jak będziesz już znała plec 😁
-
Mamma-mia wrote:Haha a ja bym powiedziała, że odrobinę bardziej na chłopczyka 😂
-
klaudia_23 wrote:Dziewczyny, a w ktorym tygodniu lekarz zalozyl wam karte ciazy?
-
Mamma-mia wrote:Ojej trzymaj się ❤️ a wiadomo od czego były te plamienia? Może jakiś krwiaczek się ewakuował?
Ja miałam plamienia w czwartek i okazało się, że to z szyjki - nadżerka w ciąży zaczęła mi dawać znać o siebie, dodatkowo zauważono polip endometrialny i muszę mieć zrobiona pojutrze nową cytologię.
Zajrzała do środka, mowila że widać że z szyjki jest mały ślad krwi. Ale nic nie znalazła konkretnego.
-
Ja mam tak rozjechane hormony, ze czytając o synku się poryczałam 🙈 wzruszające!
My dziś po wizycie 10+0, dziecię 3,77 cm, machało rączkami… tam tez łykałam łzy 🥹 krwiak jest, ale zorganizowany… co to oznacza? Plamienie po 2 tyg ustępuje, zaczynam widzieć światełko w tunelu.
No i dzieć rośnie ciutkę szybciej, bo na 10+5 i gin kazała nie zwlekać z prenatalnym, robić zaraz po 11+1, bo ważna wielkość dzieciątka, nie tygodnie ciąży.Lolcia37, Nietypowa30, Betkaa, Jagoda2023, Cerva lubią tę wiadomość