Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolcia37 wrote:Super , to mąż się ucieszył, że nie 3 dziewczyna ?
Lolcia37, Bettti03, Cerva lubią tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Emzet92 wrote:Taaak, mąż mówił od początku, że to chłopak. Że ma takie przeczucie, czyli mocno afirmował. 🤣🤣 Nawet imię robocze dla śmiechu to Bożydar (bo my średnio wierzący jestesmy). A to cud po invitro, więc pasuje. Ja mu dogryzalam, że rośnie Bogumiła 🤭🤭
Olusiaa lubi tę wiadomość
-
magda_o wrote:W ogóle piękne zdjęcia dzieciątek dziewczyny 😍 mega się na nie patrzy.
Ja się bardzo nie mogę doczekać, bo w przyszłym tygodniu mam prenatalne i tak bardzo liczę na to, że poznamy już płeć i zobaczymy co tam u tego małego pasożyta słychać 😁 też wzruszyło mnie na pierwszym USG machanie rączkami, to było takie.... Wow. Ja zawsze byłam przekonana że tak wcześnie to zarodek jest bardziej stateczny 😁 -
Mamma-mia wrote:Jeju ja mam samych chłopców i tak mi się marzy córeczka 😞❤️ ehh gdyby to tak dało się wybrać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 21:30
Emzet92, Olusiaa lubią tę wiadomość
-
Mamma-mia wrote:Jeju ja mam samych chłopców i tak mi się marzy córeczka 😞❤️ ehh gdyby to tak dało się wybrać...
Mamma-mia lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Evvee27 wrote:Jej ja też tą pierwszą ciążę tak przeżyłam na totalnym luzie a tu druga ciąża i panika o byle co , jestem w 10 tc a tu kurde ja już o porodzie rozmawiałam z moim lekarzem hahaha
Nie jeździłam na nartach chyba z 12 lat więc też pewnie jakbym od nowa się uczyła 😂
Ile mają Twoje bliźniaki ?
Oj jazda na nartach to jednak nie taka prosta sprawa 😀
2,5 roku mają 💕 łobuzy takie że szok 🙈 dzisiaj zostały z ciocią jak pojechałam na badania i takie były podobno grzeczne 😀a przy matce to dają czadu 🙈
-
Emzet92 wrote:Taaak, mąż mówił od początku, że to chłopak. Że ma takie przeczucie, czyli mocno afirmował. 🤣🤣 Nawet imię robocze dla śmiechu to Bożydar (bo my średnio wierzący jestesmy). A to cud po invitro, więc pasuje. Ja mu dogryzalam, że rośnie Bogumiła 🤭🤭
U nas też cud , to jak ty bierzesz Bożydara to ja chętna na Bogumiłę.Emzet92 lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Cześć,
melduje się kolejna mama na sierpień 2024.
Mam do Was pytanie. Niestety od początku mam cały czas zapalenie pęcherza i infekcje intymne. Na ZUM byłam zawsze podatna niestety i miałam już epizody, że nie mogłam się wyleczyć, aż w końcu jeden urolog przeleczył mnie bardzo mocnym antybiotykiem i temat się uspokoił. Od ponad 2 lat miałam spokój i max jedno zapalenie pęcherze rocznie. Niestety ciąże zaczęłam od zapalenia pęcherza stąd test ciążowy. Dowiedziałam się o tym przed samym wyjazdem za granicę, gdzie byłam przez miesiąc. Od końca listopada do teraz nie mogę wyleczyć zapalenia i jestem załamana. Raz, że tylko antybiotyków w 1 trymestrze to porażka..i bardzo boję się jak to wpłynie na dziecko. Dwa mój mąż jest już wkurzony bo zero sexu od początku ciąży. Czy któraś z Waś miała/ma taki problem? czy może coś Wam pomogło? wiadomo, że wszystko i tak będę konsultować z lekarzem prowadzącym, ale szukam porad bo jestem załamana. -
Anetka1610 wrote:To mnie uspokoiłaś że nie jestem sama z tym panikowaniem 🙈 może dlatego że pierwsza ciąża to takie wszystko nieznane itd a druga to już jednak inaczej się do tego podchodzi więcej się rozmyśla analizuje itp
Oj jazda na nartach to jednak nie taka prosta sprawa 😀
2,5 roku mają 💕 łobuzy takie że szok 🙈 dzisiaj zostały z ciocią jak pojechałam na badania i takie były podobno grzeczne 😀a przy matce to dają czadu 🙈 -
Lolcia37 wrote:U nas też cud , to jak ty bierzesz Bożydara to ja chętna na Bogumiłę.
Lolcia37 lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Mamma-mia wrote:To trzymam kciuki też za Ciebie :*
A planujecie później jeszcze drugą ciążę? -
Evvee27 wrote:Mnie też marzy się córeczka , dziś jak lekarz powiedział że prawdopodobnie chłopiec to miałam takie kuuuurde hahah
-
Dziewczyny, ale się rozpisałyście aż ciężko nadrobić 😁😅
Ja zastanawiałam się tylko nad imieniem dla chłopca, bo takie miałam przeczucie i podobało mi się imię Filip i Wojtek 🥰 a tu niespodzianka i bach dziewczynka! 🤣 pomysłów na imię brak... już przejrzałam cała listę imion i nic mi się nie podobało 🤣
-
Mamma-mia wrote:Co do wieku ciąży - a jak macie 35 urodziny w lipcu, a jest luty, to mówicie, że macie 34 czy 35 lat 😜 no 34 😁 35 po urodzinach 😃😃😃
Ale jak masz 34 lata skończone, to rozpoczęłaś już swój 35 rok życia 😉 więc jesteś w 35 roku życia. Ale no taka nomenklatura się nie przyjęła, chociaż moja babcia tak właśnie mówi nie powiedziałaby że mam 34 lata, tylko zaczęłam 35 rok.
A w ciąży można powiedzieć, jak ktoś preferuje takie nazewnictwo, że skończyłaś już 9 tydzień (bo go już przekroczyłaś), ale de facto jesteś w 10, bo ten 10 już trwa i w nim się znajdujesz.
-
magda_o wrote:Ale jak masz 34 lata skończone, to rozpoczęłaś już swój 35 rok życia 😉 więc jesteś w 35 roku życia. Ale no taka nomenklatura się nie przyjęła, chociaż moja babcia tak właśnie mówi nie powiedziałaby że mam 34 lata, tylko zaczęłam 35 rok.
A w ciąży można powiedzieć, jak ktoś preferuje takie nazewnictwo, że skończyłaś już 9 tydzień (bo go już przekroczyłaś), ale de facto jesteś w 10, bo ten 10 już trwa i w nim się znajdujesz.