Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Ja jestem Natalia 😃

U mnie mdłości ustały i już zaczynam rozkminiać 🙉 piersi bolą bez zmian mega mocno. Ja następne USG dopiero 1 lutego, a już zaczyna mi się dłużyć. Mam cichą nadzieję, że zobaczymy może kto tam mieszka w brzuszku, bo lekarz ma bardzo dokładny sprzęt i to będzie 12+2. 2 lutego mam urodziny to bym miała prezent 😃

Wiem że 2 tygodnie temu sama na tym forum panikowałam ze mdłości ustały, za to teraz wróciły ze zdwojoną siłą i wymiotami, także to jest chyba loteria jak się będziemy czuły 😄 Więc chyba faktycznie nie można się tak zamartwiać, ja się tego wciąż uczę i chyba już widać mały postęp. Na tym etapie ciąży to nawet gdyby ciaza się zatrzymała to organizm by aż tak szybko nie zareagował i nie ustały by objawy z dnia na dzień- tak mnie pocieszał lekarz 🙂

Cerva lubi tę wiadomość

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Uwielbiam Cię - bezdzietna lambadziara ! Hahahahah rozwaliłaś mi mózg 😂
    Cóż u nas tesciowka ma 3 synów więc nie spodziewała bym sie że jej syn spłodzi córkę , takie mają geny , u mnie w rodzinie znów każdy ma po parce , z przewagą dziewczynek 😄

Moja teściowa ma 4 synów, a jej najstarszy syn też już drugiego chłopaka w drodze także nam wszyscy wróżą chłopca 😅 Ale ja mam naprawdę jakąś mocną intuicję że będzie dziewczynka. Gdzieś tak na oko mi się też wydaje że tam gdzie były obniżone parametry nasienia to jednak rodzą się dziewczynki 😄 Ciekawe czy się sprawdzi moje przeczucie, prenatalne mam 2 lutego, może już się dowiemy 😁

• Olusiaa Znajoma

Wysłany: 18 stycznia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Mnie też marzy się córeczka , dziś jak lekarz powiedział że prawdopodobnie chłopiec to miałam takie kuuuurde hahah

Jestem z wami marzę o córeczce, nawet imię mam od pierwszej ciąży dla dziewczynki, ubranka typowo chłopięce sprzedawałam i neutralne zostawiałam dla Zosi 😅 Zwariowałam, wiadomo najważniejsze jest aby zdrowe było, ale bardzo liczę na córeczkę ❤️❤️

• Olusiaa Znajoma

Wysłany: 18 stycznia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Wiem że 2 tygodnie temu sama na tym forum panikowałam ze mdłości ustały, za to teraz wróciły ze zdwojoną siłą i wymiotami, także to jest chyba loteria jak się będziemy czuły 😄 Więc chyba faktycznie nie można się tak zamartwiać, ja się tego wciąż uczę i chyba już widać mały postęp. Na tym etapie ciąży to nawet gdyby ciaza się zatrzymała to organizm by aż tak szybko nie zareagował i nie ustały by objawy z dnia na dzień- tak mnie pocieszał lekarz 🙂

Dokładnie ja też niedawno pisałam, że objawy przechodzą, a teraz jak wróciły to już nieważne czy jem w nocy, czy nie rano wstaje i obowiązkowo 🤮 Już musi być tylko dobrze 🥰

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Moja teściowa ma 4 synów, a jej najstarszy syn też już drugiego chłopaka w drodze także nam wszyscy wróżą chłopca 😅 Ale ja mam naprawdę jakąś mocną intuicję że będzie dziewczynka. Gdzieś tak na oko mi się też wydaje że tam gdzie były obniżone parametry nasienia to jednak rodzą się dziewczynki 😄 Ciekawe czy się sprawdzi moje przeczucie, prenatalne mam 2 lutego, może już się dowiemy 😁
    Ja takie przeczucie miałam w drugiej ciąży, bo objawy były zupełnie inne niż w pierwszej... A wyszedł znowu chłopczyk 😅 w pierwszej ciąży bardzo wymiotowałam, miałam tragiczne wręcz mdłości całymi dniami, ani imbir ani nic nie pomagało, do tego bóle głowy, zawroty. Nic tylko leżeć i próbować nie zwymiotować 😅 Jadłam sporo zimnych lodow, bo tylko po nich lepiej się czułam i nie cofalo mnie. A w kolejnej zwymiotowałam tylko raz, mdłości były krótki i leciutkie, może z tydzień czasu, głowa nie bolała, za to zasypiałam dosłownie na siedząco (!) i kompletnie tego nie kontrolowałam plus ciągle miałam ochotę na ogórkowa 😂

A! Dziewczyny, chciałam Wam jeszcze przekazać, co mi gin wypisał na kartce na ostatniej wizycie - biochemię do prenatalnych (pappe i betę HCG) należy wykonać w laboratorium, które robi badania na certyfikowanym do badań prenatalnym urządzeniu, np. Kryptor. Nie może to być urządzenie takie samo jak do zwykłych badań i trzeba to zaznaczyć przy wykupieniu badań, poniewaz inaczej wyniki nieraz wychodzą niemiarodajne.

age.png
  • baby33 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak ktoś wyżej napisał, czytam i czytam a tu ciagle coś nowego, ciężko nadrobić 😆 ale zawsze rano przed praca wszystko czytam, jak zobaczycie ba przystanku kogoś kto czyta sierpniowe mamy to ja 🤣
    Gratuluje wszystkim, piękne macie zdjęcia z usg swoich bobasów i super ze u wielu już są jakieś prognozy co do płci! Jestem zdziwiona ze na tak wczesnym etapie lekarz już to u Was zauwazyl, bo czytatalam w internecie ze najwcześniej to tak 14 tydzień. Ja mam termin na 01.08 wiec chyba najwcześniej, jutro prenatalne i to będzie 12+1 wiec tymbardziej się dziwie ze u Was już widać 😨 ale to i tak super 🥰 dam znać jutro jak poszło

Lannati_, Betkaa lubią tę wiadomość

18.11.2023 ⏸️
    20.11.2023 Beta 99,8
    22.11.2023 Beta 217
    26.11.2023 Beta 1446
    01.12.2023 Beta 9855
  • Pannaczarna Nowa

Wysłany: 18 stycznia, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, chciałam się przywitać i dołączyć do grupy sierpniowych mam 😍
    Termin porodu 6 sierpnia 😊

Emzet92, Ewappp, Asiasia1, Kitana, Betkaa, Lolcia37, Bettti03, Lannati_, Anetka1610, Mamma-mia, Cerva, magda_o, Pieskowo lubią tę wiadomość

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Tak jak ktoś wyżej napisał, czytam i czytam a tu ciagle coś nowego, ciężko nadrobić 😆 ale zawsze rano przed praca wszystko czytam, jak zobaczycie ba przystanku kogoś kto czyta sierpniowe mamy to ja 🤣
    Gratuluje wszystkim, piękne macie zdjęcia z usg swoich bobasów i super ze u wielu już są jakieś prognozy co do płci! Jestem zdziwiona ze na tak wczesnym etapie lekarz już to u Was zauwazyl, bo czytatalam w internecie ze najwcześniej to tak 14 tydzień. Ja mam termin na 01.08 wiec chyba najwcześniej, jutro prenatalne i to będzie 12+1 wiec tymbardziej się dziwie ze u Was już widać 😨 ale to i tak super 🥰 dam znać jutro jak poszło
    Ja mam termin na 27.07 z usg 🤣 widać, widać! Zobaczysz te slodkie syrki i przepadniesz 😁

baby33 lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałam dzisiaj o ciąży managerowi, zrobiłam mu dobre przywitanie po 3-tygodniowym urlopie 😅 dobrze to przyjął i powiedział że mogę pracować elastycznie, dostosowując godziny pracy do samopoczucia. Także uff... liczyłam na to bo już głupio mi było ukrywać moje drzemki w godzinach pracy, a tak to już mogę na legalu 😁 chyba gdyby nie praca zdalna to już bym była na l4 a tak to może dociągnę jakoś do tej premii rocznej żeby się wliczała w średnią 😆

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Widzę, że idziemy dokładnie tym samym trybem😅🫣 u mnie też termin na 1 sierpnia, a jutro prenatalne 💪 o której masz wizytę ? :)

baby33 lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Ja znów dla chłopca nie mam nic a dla dziewczynek sterta !

Chętnie się dowiem jakie masz typy, jeśli masz ochotę się podzielić 😊

• Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Plus trzeba by się było nauczyć czesać, robić fryzury, a później okres i fochy no ciężka sprawa 😂🤭 mój brat ma parkę i widzę teraz, że z małą jest więcej roboty, pokazuje pazurki ;p le z drugiej strony fajnie by było mieć dziewczynkę i poznać więź matka- córka z tej drugiej strony ☺️

No właśnie też z takie założenia wyszłam, że z chłopcami jakoś tak prościej chyba 😅 mam dwie starsze siostry jedna ma 2 dziewczyny, a druga 2 chłopców to tak z porównań mi wychodzi szczególnie, że obie dużo starsze i najmłodsze dziecko ma teraz 11 lat 😅 ale właśnie o tą więź matki z córką jest wyjatkowa, także świadomość, że wszystkie znaki wskazują, że będzie córka stanowi dla mnie swego rodzaju game changer 🤣

• baby33 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti tak właśnie pamietam o tobie ze mamy tak samo 🥰 ja jutro 15:45, a ty?

18.11.2023 ⏸️
    20.11.2023 Beta 99,8
    22.11.2023 Beta 217
    26.11.2023 Beta 1446
    01.12.2023 Beta 9855
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie właśnie rodzą się same baby 😅 Mamy tylko 2 rodzynków na 9 dzieci z mojego pokolenia, do tego ja też już mam córę na pokładzie. Wydaje mi się, że mało realne jest, żebym urodziła chłopca 🙈 Choć małż o tym oczywiście marzy 🫣 A ja w sumie sama nie wiem. Na pewno odchowanie małego faceta byłoby dla mnie meega wyzwaniem 😅

Btw, od wielu tygodni noc w noc miewam totalnie pokręcone sny, ale dziś to już przegięłam 😬 Śniło mi się, że zaczęłam krwawić. Bosz, z takim lękiem się przebudziłam, że masakra 😱 Niech tych 5 dni do kolejnej wizyty mija jak najszybciej! 🥹

preg.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Betti tak właśnie pamietam o tobie ze mamy tak samo 🥰 ja jutro 15:45, a ty?
    Ooo jakie to miłe 🥰 będę mocno trzymać kciuki! Ja mam na 17:35 🤞 dawaj znać jak tylko będziesz po :) będziesz miała od razu wyniki krwi ?

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • baby33 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać! Ty tez konieczne 😊 pytasz o pappe?
    Tu jest właśnie dziwna sprawa, bo to moja pierwsza wizyta na NFZ, wcześniej ten sam lekarz ale prywatnie i on mi nie zlecił tej pappy. Ale z tego co zrozumiałam to teraz będą już prenatalne, a kolejna wizyta 30 stycznia i to będzie 13+5, wiec może jutro da mi skierowanie na pappe i przedstawię mu wyniki tego 30.01
    Chyba ze będzie mi kazał zrobić jutro 😳 ale wątpię, no bo nie będę na czczo (a chyba trzeba)
    Zastanawiałam się już kilka razy nad tym jak to jest u mnie ale nic mądrego nie wymyśliłam wiec jutro muszę go wypytać. Tak naprawdę chyba przez to ze to moja pierwsza ciąża za każdym razem jak wchodziłam do gabinetu i byłam podekscytowana usg i tym wszystkim to nie do końca chyba kodowałam wszystko co do mnie mówi. Ale muszę się ogarnąć 😂

18.11.2023 ⏸️
    20.11.2023 Beta 99,8
    22.11.2023 Beta 217
    26.11.2023 Beta 1446
    01.12.2023 Beta 9855
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Tu jest właśnie dziwna sprawa, bo to moja pierwsza wizyta na NFZ, wcześniej ten sam lekarz ale prywatnie i on mi nie zlecił tej pappy. Ale z tego co zrozumiałam to teraz będą już prenatalne, a kolejna wizyta 30 stycznia i to będzie 13+5, wiec może jutro da mi skierowanie na pappe i przedstawię mu wyniki tego 30.01
    Chyba ze będzie mi kazał zrobić jutro 😳 ale wątpię, no bo nie będę na czczo (a chyba trzeba)
    Zastanawiałam się już kilka razy nad tym jak to jest u mnie ale nic mądrego nie wymyśliłam wiec jutro muszę go wypytać. Tak naprawdę chyba przez to ze to moja pierwsza ciąża za każdym razem jak wchodziłam do gabinetu i byłam podekscytowana usg i tym wszystkim to nie do końca chyba kodowałam wszystko co do mnie mówi. Ale muszę się ogarnąć 😂

Do pappy nie trzeba być na czczo.

baby33 lubi tę wiadomość

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra ma 3 synów , ja jednego syna , jakby u mnie była dziewczynka to by była jedyna, i tak w dalszej rodzinie to też same chłopaki, a z kolei u męża to tak pół na pół.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Tak jak Lolcia pisała wyżej do Pappy nie musisz być na czczo :) ja robiłam badania po 17. Też mam podobnie, to moja pierwsza ciąża i błądzę jak dziecko we mgle. Każdy nowy dzień mnie zaskakuje (nie zawsze pozytywnie) i mam wrażenie, że dla niektórych pewne rzeczy są tak oczywiste, że dziwnie się patrzą jak pytam. Dzisiaj np byłam oddać materiał do badania (bo mam podejrzenie helicobater pylori) i poszłam do recepcji, Pani mnie skierowała do gabinetu, a tam masa ludzi. Myślę sobie, że to tylko oddanie materiału więc może jakoś mają to podzielone, a tu okazało się że musiałam czekać aż innym pobiorą krew, w międzyczasie jakiś facet wepchnął się w kolejkę i tak sobie pomyślałam, że kurde. Powinnam powiedzieć, że jestem w ciąży i pieprzyć to czekanie, no ale jakoś się bałam i tak siedziałam jak ten debil chyba z 25 min, żeby później w 30 sek oddać tą próbkę. Masakra…. A to jeszcze stres, że siedzisz koło kogoś chorego, kto cię zaraz zarazi. Eh… nie wiem czy też czujesz się taka zagubiona, ale ja jestem koszmarnie.

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Tak jak Lolcia pisała wyżej do Pappy nie musisz być na czczo :) ja robiłam badania po 17. Też mam podobnie, to moja pierwsza ciąża i błądzę jak dziecko we mgle. Każdy nowy dzień mnie zaskakuje (nie zawsze pozytywnie) i mam wrażenie, że dla niektórych pewne rzeczy są tak oczywiste, że dziwnie się patrzą jak pytam. Dzisiaj np byłam oddać materiał do badania (bo mam podejrzenie helicobater pylori) i poszłam do recepcji, Pani mnie skierowała do gabinetu, a tam masa ludzi. Myślę sobie, że to tylko oddanie materiału więc może jakoś mają to podzielone, a tu okazało się że musiałam czekać aż innym pobiorą krew, w międzyczasie jakiś facet wepchnął się w kolejkę i tak sobie pomyślałam, że kurde. Powinnam powiedzieć, że jestem w ciąży i pieprzyć to czekanie, no ale jakoś się bałam i tak siedziałam jak ten debil chyba z 25 min, żeby później w 30 sek oddać tą próbkę. Masakra…. A to jeszcze stres, że siedzisz koło kogoś chorego, kto cię zaraz zarazi. Eh… nie wiem czy też czujesz się taka zagubiona, ale ja jestem koszmarnie.

To ja niby w 2 ciąży jestem , a też nie umiem tego powiedzieć. Teraz miałam taką śmieszną sytuację w grudniu. To było w przychodni na NFZ mialam skierowanie na badania morfologia mocz tsh glukoza. Przede mną były 4 osoby , jedna nastolatka, jeden mężczyzna i 2 kobiety takie po 40, a za mną stanęła kobieta w takiej ciąży już widocznej. Pielęgniarka prosiła po kolei te osoby, a jak przyszła moja kolej to powiedziała, że ta pani za mną w ciąży to wejdzie przede mną. Tak się uśmiałam, że tamte 4 osoby weszły zgodnie ze swoją kolejką , a ja ciężarna musiałam przepuścić inną ciężarną 🤪

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ