Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Cerva wrote:Ja jestem Natalia 😃
U mnie mdłości ustały i już zaczynam rozkminiać 🙉 piersi bolą bez zmian mega mocno. Ja następne USG dopiero 1 lutego, a już zaczyna mi się dłużyć. Mam cichą nadzieję, że zobaczymy może kto tam mieszka w brzuszku, bo lekarz ma bardzo dokładny sprzęt i to będzie 12+2. 2 lutego mam urodziny to bym miała prezent 😃
Wiem że 2 tygodnie temu sama na tym forum panikowałam ze mdłości ustały, za to teraz wróciły ze zdwojoną siłą i wymiotami, także to jest chyba loteria jak się będziemy czuły 😄 Więc chyba faktycznie nie można się tak zamartwiać, ja się tego wciąż uczę i chyba już widać mały postęp. Na tym etapie ciąży to nawet gdyby ciaza się zatrzymała to organizm by aż tak szybko nie zareagował i nie ustały by objawy z dnia na dzień- tak mnie pocieszał lekarz 🙂Cerva lubi tę wiadomość
-
Evvee27 wrote:Uwielbiam Cię - bezdzietna lambadziara ! Hahahahah rozwaliłaś mi mózg 😂
Cóż u nas tesciowka ma 3 synów więc nie spodziewała bym sie że jej syn spłodzi córkę , takie mają geny , u mnie w rodzinie znów każdy ma po parce , z przewagą dziewczynek 😄
Moja teściowa ma 4 synów, a jej najstarszy syn też już drugiego chłopaka w drodze także nam wszyscy wróżą chłopca 😅 Ale ja mam naprawdę jakąś mocną intuicję że będzie dziewczynka. Gdzieś tak na oko mi się też wydaje że tam gdzie były obniżone parametry nasienia to jednak rodzą się dziewczynki 😄 Ciekawe czy się sprawdzi moje przeczucie, prenatalne mam 2 lutego, może już się dowiemy 😁 -
Evvee27 wrote:Mnie też marzy się córeczka , dziś jak lekarz powiedział że prawdopodobnie chłopiec to miałam takie kuuuurde hahah
Jestem z wami marzę o córeczce, nawet imię mam od pierwszej ciąży dla dziewczynki, ubranka typowo chłopięce sprzedawałam i neutralne zostawiałam dla Zosi 😅 Zwariowałam, wiadomo najważniejsze jest aby zdrowe było, ale bardzo liczę na córeczkę ❤️❤️ -
Ewappp wrote:Wiem że 2 tygodnie temu sama na tym forum panikowałam ze mdłości ustały, za to teraz wróciły ze zdwojoną siłą i wymiotami, także to jest chyba loteria jak się będziemy czuły 😄 Więc chyba faktycznie nie można się tak zamartwiać, ja się tego wciąż uczę i chyba już widać mały postęp. Na tym etapie ciąży to nawet gdyby ciaza się zatrzymała to organizm by aż tak szybko nie zareagował i nie ustały by objawy z dnia na dzień- tak mnie pocieszał lekarz 🙂
Dokładnie ja też niedawno pisałam, że objawy przechodzą, a teraz jak wróciły to już nieważne czy jem w nocy, czy nie rano wstaje i obowiązkowo 🤮 Już musi być tylko dobrze 🥰
-
Ewappp wrote:Moja teściowa ma 4 synów, a jej najstarszy syn też już drugiego chłopaka w drodze także nam wszyscy wróżą chłopca 😅 Ale ja mam naprawdę jakąś mocną intuicję że będzie dziewczynka. Gdzieś tak na oko mi się też wydaje że tam gdzie były obniżone parametry nasienia to jednak rodzą się dziewczynki 😄 Ciekawe czy się sprawdzi moje przeczucie, prenatalne mam 2 lutego, może już się dowiemy 😁
A! Dziewczyny, chciałam Wam jeszcze przekazać, co mi gin wypisał na kartce na ostatniej wizycie - biochemię do prenatalnych (pappe i betę HCG) należy wykonać w laboratorium, które robi badania na certyfikowanym do badań prenatalnym urządzeniu, np. Kryptor. Nie może to być urządzenie takie samo jak do zwykłych badań i trzeba to zaznaczyć przy wykupieniu badań, poniewaz inaczej wyniki nieraz wychodzą niemiarodajne. -
Tak jak ktoś wyżej napisał, czytam i czytam a tu ciagle coś nowego, ciężko nadrobić 😆 ale zawsze rano przed praca wszystko czytam, jak zobaczycie ba przystanku kogoś kto czyta sierpniowe mamy to ja 🤣
Gratuluje wszystkim, piękne macie zdjęcia z usg swoich bobasów i super ze u wielu już są jakieś prognozy co do płci! Jestem zdziwiona ze na tak wczesnym etapie lekarz już to u Was zauwazyl, bo czytatalam w internecie ze najwcześniej to tak 14 tydzień. Ja mam termin na 01.08 wiec chyba najwcześniej, jutro prenatalne i to będzie 12+1 wiec tymbardziej się dziwie ze u Was już widać 😨 ale to i tak super 🥰 dam znać jutro jak poszłoLannati_, Betkaa lubią tę wiadomość
18.11.2023 ⏸️
20.11.2023 Beta 99,8
22.11.2023 Beta 217
26.11.2023 Beta 1446
01.12.2023 Beta 9855 -
baby33 wrote:Tak jak ktoś wyżej napisał, czytam i czytam a tu ciagle coś nowego, ciężko nadrobić 😆 ale zawsze rano przed praca wszystko czytam, jak zobaczycie ba przystanku kogoś kto czyta sierpniowe mamy to ja 🤣
Gratuluje wszystkim, piękne macie zdjęcia z usg swoich bobasów i super ze u wielu już są jakieś prognozy co do płci! Jestem zdziwiona ze na tak wczesnym etapie lekarz już to u Was zauwazyl, bo czytatalam w internecie ze najwcześniej to tak 14 tydzień. Ja mam termin na 01.08 wiec chyba najwcześniej, jutro prenatalne i to będzie 12+1 wiec tymbardziej się dziwie ze u Was już widać 😨 ale to i tak super 🥰 dam znać jutro jak poszłobaby33 lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Powiedziałam dzisiaj o ciąży managerowi, zrobiłam mu dobre przywitanie po 3-tygodniowym urlopie 😅 dobrze to przyjął i powiedział że mogę pracować elastycznie, dostosowując godziny pracy do samopoczucia. Także uff... liczyłam na to bo już głupio mi było ukrywać moje drzemki w godzinach pracy, a tak to już mogę na legalu 😁 chyba gdyby nie praca zdalna to już bym była na l4 a tak to może dociągnę jakoś do tej premii rocznej żeby się wliczała w średnią 😆
-
baby33 wrote:Tak jak ktoś wyżej napisał, czytam i czytam a tu ciagle coś nowego, ciężko nadrobić 😆 ale zawsze rano przed praca wszystko czytam, jak zobaczycie ba przystanku kogoś kto czyta sierpniowe mamy to ja 🤣
Gratuluje wszystkim, piękne macie zdjęcia z usg swoich bobasów i super ze u wielu już są jakieś prognozy co do płci! Jestem zdziwiona ze na tak wczesnym etapie lekarz już to u Was zauwazyl, bo czytatalam w internecie ze najwcześniej to tak 14 tydzień. Ja mam termin na 01.08 wiec chyba najwcześniej, jutro prenatalne i to będzie 12+1 wiec tymbardziej się dziwie ze u Was już widać 😨 ale to i tak super 🥰 dam znać jutro jak poszłobaby33 lubi tę wiadomość
-
Asiasia1 wrote:Plus trzeba by się było nauczyć czesać, robić fryzury, a później okres i fochy no ciężka sprawa 😂🤭 mój brat ma parkę i widzę teraz, że z małą jest więcej roboty, pokazuje pazurki ;p le z drugiej strony fajnie by było mieć dziewczynkę i poznać więź matka- córka z tej drugiej strony ☺️
No właśnie też z takie założenia wyszłam, że z chłopcami jakoś tak prościej chyba 😅 mam dwie starsze siostry jedna ma 2 dziewczyny, a druga 2 chłopców to tak z porównań mi wychodzi szczególnie, że obie dużo starsze i najmłodsze dziecko ma teraz 11 lat 😅 ale właśnie o tą więź matki z córką jest wyjatkowa, także świadomość, że wszystkie znaki wskazują, że będzie córka stanowi dla mnie swego rodzaju game changer 🤣 -
U mnie w rodzinie właśnie rodzą się same baby 😅 Mamy tylko 2 rodzynków na 9 dzieci z mojego pokolenia, do tego ja też już mam córę na pokładzie. Wydaje mi się, że mało realne jest, żebym urodziła chłopca 🙈 Choć małż o tym oczywiście marzy 🫣 A ja w sumie sama nie wiem. Na pewno odchowanie małego faceta byłoby dla mnie meega wyzwaniem 😅
Btw, od wielu tygodni noc w noc miewam totalnie pokręcone sny, ale dziś to już przegięłam 😬 Śniło mi się, że zaczęłam krwawić. Bosz, z takim lękiem się przebudziłam, że masakra 😱 Niech tych 5 dni do kolejnej wizyty mija jak najszybciej! 🥹 -
baby33 wrote:Betti tak właśnie pamietam o tobie ze mamy tak samo 🥰 ja jutro 15:45, a ty?
-
Dam znać! Ty tez konieczne 😊 pytasz o pappe?
Tu jest właśnie dziwna sprawa, bo to moja pierwsza wizyta na NFZ, wcześniej ten sam lekarz ale prywatnie i on mi nie zlecił tej pappy. Ale z tego co zrozumiałam to teraz będą już prenatalne, a kolejna wizyta 30 stycznia i to będzie 13+5, wiec może jutro da mi skierowanie na pappe i przedstawię mu wyniki tego 30.01
Chyba ze będzie mi kazał zrobić jutro 😳 ale wątpię, no bo nie będę na czczo (a chyba trzeba)
Zastanawiałam się już kilka razy nad tym jak to jest u mnie ale nic mądrego nie wymyśliłam wiec jutro muszę go wypytać. Tak naprawdę chyba przez to ze to moja pierwsza ciąża za każdym razem jak wchodziłam do gabinetu i byłam podekscytowana usg i tym wszystkim to nie do końca chyba kodowałam wszystko co do mnie mówi. Ale muszę się ogarnąć 😂18.11.2023 ⏸️
20.11.2023 Beta 99,8
22.11.2023 Beta 217
26.11.2023 Beta 1446
01.12.2023 Beta 9855 -
baby33 wrote:Dam znać! Ty tez konieczne 😊 pytasz o pappe?
Tu jest właśnie dziwna sprawa, bo to moja pierwsza wizyta na NFZ, wcześniej ten sam lekarz ale prywatnie i on mi nie zlecił tej pappy. Ale z tego co zrozumiałam to teraz będą już prenatalne, a kolejna wizyta 30 stycznia i to będzie 13+5, wiec może jutro da mi skierowanie na pappe i przedstawię mu wyniki tego 30.01
Chyba ze będzie mi kazał zrobić jutro 😳 ale wątpię, no bo nie będę na czczo (a chyba trzeba)
Zastanawiałam się już kilka razy nad tym jak to jest u mnie ale nic mądrego nie wymyśliłam wiec jutro muszę go wypytać. Tak naprawdę chyba przez to ze to moja pierwsza ciąża za każdym razem jak wchodziłam do gabinetu i byłam podekscytowana usg i tym wszystkim to nie do końca chyba kodowałam wszystko co do mnie mówi. Ale muszę się ogarnąć 😂
Do pappy nie trzeba być na czczo.baby33 lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
baby33 wrote:Dam znać! Ty tez konieczne 😊 pytasz o pappe?
Zastanawiałam się już kilka razy nad tym jak to jest u mnie ale nic mądrego nie wymyśliłam wiec jutro muszę go wypytać. Tak naprawdę chyba przez to ze to moja pierwsza ciąża za każdym razem jak wchodziłam do gabinetu i byłam podekscytowana usg i tym wszystkim to nie do końca chyba kodowałam wszystko co do mnie mówi. Ale muszę się ogarnąć 😂 -
Bettti03 wrote:Tak jak Lolcia pisała wyżej do Pappy nie musisz być na czczo ja robiłam badania po 17. Też mam podobnie, to moja pierwsza ciąża i błądzę jak dziecko we mgle. Każdy nowy dzień mnie zaskakuje (nie zawsze pozytywnie) i mam wrażenie, że dla niektórych pewne rzeczy są tak oczywiste, że dziwnie się patrzą jak pytam. Dzisiaj np byłam oddać materiał do badania (bo mam podejrzenie helicobater pylori) i poszłam do recepcji, Pani mnie skierowała do gabinetu, a tam masa ludzi. Myślę sobie, że to tylko oddanie materiału więc może jakoś mają to podzielone, a tu okazało się że musiałam czekać aż innym pobiorą krew, w międzyczasie jakiś facet wepchnął się w kolejkę i tak sobie pomyślałam, że kurde. Powinnam powiedzieć, że jestem w ciąży i pieprzyć to czekanie, no ale jakoś się bałam i tak siedziałam jak ten debil chyba z 25 min, żeby później w 30 sek oddać tą próbkę. Masakra…. A to jeszcze stres, że siedzisz koło kogoś chorego, kto cię zaraz zarazi. Eh… nie wiem czy też czujesz się taka zagubiona, ale ja jestem koszmarnie.
To ja niby w 2 ciąży jestem , a też nie umiem tego powiedzieć. Teraz miałam taką śmieszną sytuację w grudniu. To było w przychodni na NFZ mialam skierowanie na badania morfologia mocz tsh glukoza. Przede mną były 4 osoby , jedna nastolatka, jeden mężczyzna i 2 kobiety takie po 40, a za mną stanęła kobieta w takiej ciąży już widocznej. Pielęgniarka prosiła po kolei te osoby, a jak przyszła moja kolej to powiedziała, że ta pani za mną w ciąży to wejdzie przede mną. Tak się uśmiałam, że tamte 4 osoby weszły zgodnie ze swoją kolejką , a ja ciężarna musiałam przepuścić inną ciężarną 🤪04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷