Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Bettti03 wrote:Tak jak Lolcia pisała wyżej do Pappy nie musisz być na czczo ja robiłam badania po 17. Też mam podobnie, to moja pierwsza ciąża i błądzę jak dziecko we mgle. Każdy nowy dzień mnie zaskakuje (nie zawsze pozytywnie) i mam wrażenie, że dla niektórych pewne rzeczy są tak oczywiste, że dziwnie się patrzą jak pytam. Dzisiaj np byłam oddać materiał do badania (bo mam podejrzenie helicobater pylori) i poszłam do recepcji, Pani mnie skierowała do gabinetu, a tam masa ludzi. Myślę sobie, że to tylko oddanie materiału więc może jakoś mają to podzielone, a tu okazało się że musiałam czekać aż innym pobiorą krew, w międzyczasie jakiś facet wepchnął się w kolejkę i tak sobie pomyślałam, że kurde. Powinnam powiedzieć, że jestem w ciąży i pieprzyć to czekanie, no ale jakoś się bałam i tak siedziałam jak ten debil chyba z 25 min, żeby później w 30 sek oddać tą próbkę. Masakra…. A to jeszcze stres, że siedzisz koło kogoś chorego, kto cię zaraz zarazi. Eh… nie wiem czy też czujesz się taka zagubiona, ale ja jestem koszmarnie.
Oki, dzięki ☺️
Tak, mam tak samo… w ogóle jak załatwiam coś związanego z ciąża to czuje się jak dziecko, które wpadło mimo ze mam 25 lat myśle ze ogarniemy jak to wszystko funkcjonuje dopiero za kilka miesięcy 😅18.11.2023 ⏸️
20.11.2023 Beta 99,8
22.11.2023 Beta 217
26.11.2023 Beta 1446
01.12.2023 Beta 9855 -
Taa, z tymi kolejkami...🫣 Ja nawet się nie odzywam, czekam wszędzie na swoją kolej i tyle. W pierwszej ciąży też tak robiłam. Jedynie w zaawansowanej ciąży, kiedy ktoś nalegał, żeby mnie przepuścić, korzystałam z tego. Ja tam nie będę się z babkami i dziadkami wykłócać w poczekalniach😉
-
Ja mam od paru dni zawirowania z moim pakietem medicover. Dostalam od lekarki z medi skierowanie na usg prenatalne pappa, ale niestety nie ma zadnego terminu tak, abym byla wtedy 11-14 tydz. Polozne powiedzialy, ze w takim razie moga mi wystawic skierowanie do luxmedu bo maja z nimi umowe i tam zrobie. Ja dzwoniac do luxmedu dowiedzialam sie, ze wcale nie maja z nimi umowy na badania prenatalne. Wiec znowu kontaktowalam sie z poloznymi i one, ze jak to, ze maja i ze w takim razie one mnie zapisza. Zapisaly mnie na 5 lutego do jakiego lekarza w luxmedzie, a mnie cos dzis tchnelo, zeby zadzwonic tam i dopytac czy na pewno wszystko ok. I okazalo sie, ze jestem zapisana na zwykle usg, a nie prenatalne i ze umowa luxmedu z medi nie obejmuje badan prenatalnych. Najblizszy termin teleporady z polozna jest teraz na poniedzialek, wiec wtedy dopiero bede mogla to wyjasnic. Juz jestem zdenerwowana tym wszystkim. Najwyzej to pierdzielne i zrobie u swojego gina, do ktorego chodze prywatnie, ale kurde skoro mam pakiet w medi to chcialam skorzystac, zeby nie musiec placic. 😩11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
klaudia_23 wrote:Ja mam od paru dni zawirowania z moim pakietem medicover. Dostalam od lekarki z medi skierowanie na usg prenatalne pappa, ale niestety nie ma zadnego terminu tak, abym byla wtedy 11-14 tydz. Polozne powiedzialy, ze w takim razie moga mi wystawic skierowanie do luxmedu bo maja z nimi umowe i tam zrobie. Ja dzwoniac do luxmedu dowiedzialam sie, ze wcale nie maja z nimi umowy na badania prenatalne. Wiec znowu kontaktowalam sie z poloznymi i one, ze jak to, ze maja i ze w takim razie one mnie zapisza. Zapisaly mnie na 5 lutego do jakiego lekarza w luxmedzie, a mnie cos dzis tchnelo, zeby zadzwonic tam i dopytac czy na pewno wszystko ok. I okazalo sie, ze jestem zapisana na zwykle usg, a nie prenatalne i ze umowa luxmedu z medi nie obejmuje badan prenatalnych. Najblizszy termin teleporady z polozna jest teraz na poniedzialek, wiec wtedy dopiero bede mogla to wyjasnic. Juz jestem zdenerwowana tym wszystkim. Najwyzej to pierdzielne i zrobie u swojego gina, do ktorego chodze prywatnie, ale kurde skoro mam pakiet w medi to chcialam skorzystac, zeby nie musiec placic. 😩
Ja za to złapałam dziecięce zarazki od młodego i zdycham 🤧🤕👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
PS mi też było głupio mówić, że jestem w ciąży 🤷 zawsze swoje wystałam w kolejce. Choć w grudniu parę dni przed porodem (i świętami) pani zza lady w Pepco mnie zawołała ❤️ bo mają taką politykę, że ciężarne mają pierwszeństwo. ludzie mieli miny jakby chcieli mnie zabić ale byłam babce mega wdzięczna. Chyba to mnie odrzuca od korzystania z przywileju... Podejście ludzi, a często nawet kobiet czego nie zrozumiem. Nawet jeśli ktoś przechodził ciążę super to nie znaczy, że ktoś inny może się źle czuć i nie jest w stanie stać w kolejce pół godziny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 19:48
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Asiasia1 wrote:O nieeeeee 😔 są serio niepowazni... współczuję stresu a czy w medi jest opcja chatu? Bo w Luxmedzie oprócz konsultacji telefonicznej jest możliwość chatu i często można tego samego dnia napisać do lekarza/ położnej a na konsultację telefoniczną czeka się parę dni. Albo próbowałaś umówić się na teleporadę do jakiegokolwiek ginekologa?
Ja za to złapałam dziecięce zarazki od młodego i zdycham 🤧🤕
Niestety w kazdym miescie wyglada to inaczej, wiec musze sie skontaktowac z polozna z mojego miasta W srode mam tez wizyte u gina z medicover i zobacze tez co on powie.
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
klaudia_23 wrote:Ja mam od paru dni zawirowania z moim pakietem medicover. Dostalam od lekarki z medi skierowanie na usg prenatalne pappa, ale niestety nie ma zadnego terminu tak, abym byla wtedy 11-14 tydz. Polozne powiedzialy, ze w takim razie moga mi wystawic skierowanie do luxmedu bo maja z nimi umowe i tam zrobie. Ja dzwoniac do luxmedu dowiedzialam sie, ze wcale nie maja z nimi umowy na badania prenatalne. Wiec znowu kontaktowalam sie z poloznymi i one, ze jak to, ze maja i ze w takim razie one mnie zapisza. Zapisaly mnie na 5 lutego do jakiego lekarza w luxmedzie, a mnie cos dzis tchnelo, zeby zadzwonic tam i dopytac czy na pewno wszystko ok. I okazalo sie, ze jestem zapisana na zwykle usg, a nie prenatalne i ze umowa luxmedu z medi nie obejmuje badan prenatalnych. Najblizszy termin teleporady z polozna jest teraz na poniedzialek, wiec wtedy dopiero bede mogla to wyjasnic. Juz jestem zdenerwowana tym wszystkim. Najwyzej to pierdzielne i zrobie u swojego gina, do ktorego chodze prywatnie, ale kurde skoro mam pakiet w medi to chcialam skorzystac, zeby nie musiec placic. 😩
-
-
Emzet92 wrote:Ja mam termin na 27.07 z usg 🤣 widać, widać! Zobaczysz te slodkie syrki i przepadniesz 😁
Dzisiaj miałam prenatalne i ten sam termin wyszedł 😄. Dzidziuś zdrowy. Bardzo dużo się ruszał nawet lekarka nie do końca miała jak wszystko posprawdzać 😂Emzet92, Lolcia37, Kitana, Asiasia1 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z chorobami tarczycy - jak często kontrolujecie swoje tsh? Czy badania raz na miesiąc będzie ok czy to za dużo?
I drugie pytanko - w którym tc dzieci zaczynają od nas pobierać pokarm? Ostatnio niezbyt zdrowo się odżywiam, jem też dość mało i piję sporo słodkich soków. Chyba pora z tym przystopować. -
A w Medicover nie ma czegoś takiego jak chat z położna? W Luxmedzie jest.
Aaa już widzę, że kto inny zapytal o to samo 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 20:29
-
Bettti03 wrote:Tak jak Lolcia pisała wyżej do Pappy nie musisz być na czczo ja robiłam badania po 17. Też mam podobnie, to moja pierwsza ciąża i błądzę jak dziecko we mgle. Każdy nowy dzień mnie zaskakuje (nie zawsze pozytywnie) i mam wrażenie, że dla niektórych pewne rzeczy są tak oczywiste, że dziwnie się patrzą jak pytam. Dzisiaj np byłam oddać materiał do badania (bo mam podejrzenie helicobater pylori) i poszłam do recepcji, Pani mnie skierowała do gabinetu, a tam masa ludzi. Myślę sobie, że to tylko oddanie materiału więc może jakoś mają to podzielone, a tu okazało się że musiałam czekać aż innym pobiorą krew, w międzyczasie jakiś facet wepchnął się w kolejkę i tak sobie pomyślałam, że kurde. Powinnam powiedzieć, że jestem w ciąży i pieprzyć to czekanie, no ale jakoś się bałam i tak siedziałam jak ten debil chyba z 25 min, żeby później w 30 sek oddać tą próbkę. Masakra…. A to jeszcze stres, że siedzisz koło kogoś chorego, kto cię zaraz zarazi. Eh… nie wiem czy też czujesz się taka zagubiona, ale ja jestem koszmarnie.
Mam to samo też nie do końca wiem co i jak. Mój prowadzący wie że to pierwsza ciąża i stara się wszystko wyjaśniać. Nawet nie do końca wiedziałam że skierowanie na prenatalne dostałam 😂
Niestety w luxmed jest problem z tymi badaniami bo we Wrocławiu tylko 3 ginekologów je robi co jest śmieszne, a trafić na odpowiedni termin żeby się zmieścić w przedziale to też cud
-
Kinia197 wrote:Mam to samo też nie do końca wiem co i jak. Mój prowadzący wie że to pierwsza ciąża i stara się wszystko wyjaśniać. Nawet nie do końca wiedziałam że skierowanie na prenatalne dostałam 😂
Niestety w luxmed jest problem z tymi badaniami bo we Wrocławiu tylko 3 ginekologów je robi co jest śmieszne, a trafić na odpowiedni termin żeby się zmieścić w przedziale to też cud -
Małgosiagosia wrote:Dziewczyny z chorobami tarczycy - jak często kontrolujecie swoje tsh? Czy badania raz na miesiąc będzie ok czy to za dużo?
I drugie pytanko - w którym tc dzieci zaczynają od nas pobierać pokarm? Ostatnio niezbyt zdrowo się odżywiam, jem też dość mało i piję sporo słodkich soków. Chyba pora z tym przystopować.Małgosiagosia, Cerva lubią tę wiadomość
-
Beznadziejnie Cie ta położna potraktowała. Ona powinna wiedzieć , że w ciąży prenatalne to najważniejsze badania, a umawia na zwykłe usg. Przecież do zwykłego usg to lekarz nie musi mieć zbytnich kwalifikacji, a na prenatalne musi mieć certyfikat FMF.04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Evvee27 wrote:No to : Adrianna , Anastazja , Mia , Nel , Naomi , Klara , Gabrysia, Wiktoria, nie pamiętam ale coś więcej miałam 😄
-
Małgosiagosia wrote:Dziewczyny z chorobami tarczycy - jak często kontrolujecie swoje tsh? Czy badania raz na miesiąc będzie ok czy to za dużo?
I drugie pytanko - w którym tc dzieci zaczynają od nas pobierać pokarm? Ostatnio niezbyt zdrowo się odżywiam, jem też dość mało i piję sporo słodkich soków. Chyba pora z tym przystopować.
To jest chyba tak, że w 5 tyg kształtuje się łożysko i już wtedy pokarm zaczyna przepływać.04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
I drugie pytanko - w którym tc dzieci zaczynają od nas pobierać pokarm? Ostatnio niezbyt zdrowo się odżywiam, jem też dość mało i piję sporo słodkich soków. Chyba pora z tym przystopować.
Jakoś w 12 tc zaczyna wytwarzać się łożysko , w pełni rozwinięte jest jakoś między 18-20 tc , także spokojnie kochaniutka 😘Małgosiagosia, magda_o lubią tę wiadomość