Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Emzet92 wrote:No ja jestem team krótkie imiona. Dlatego u mnie w domu Ada i Sara. Podoba mi się Nina też. Dla chłopaka podoba mi się Szymon, Wojtek, a Stary forsuje Rysio. Rysio spoko, ale Ryszard... hmmm...
Emzet92 lubi tę wiadomość
-
Lannati_ wrote:Dla chłopca miała wybór duży, bo podoba mi się: Wojtuś, Szymon , Filip, Oskar, Oliwier, Kubuś 😊
Także pożyjemy zobaczymy, może coś mi tutaj na forum wpadnie 😊 Pola w sumie mi się nawet podoba...Lannati_, Evvee27 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, przymierzam się powoli do zakupu poduszki do spania. Czy macie może jakieś doświadczenia, polecenia, albo czego kompletnie nie brać pod uwagę ? Wybór jest ogromny, a ja nawet nie wiem jaki kształt wybrać….
-
Bettti03 wrote:Dziewczyny, przymierzam się powoli do zakupu poduszki do spania. Czy macie może jakieś doświadczenia, polecenia, albo czego kompletnie nie brać pod uwagę ? Wybór jest ogromny, a ja nawet nie wiem jaki kształt wybrać….👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Apropo wybierania imion ;p
https://m.demotywatory.pl/amp/5097747
Pamiętam za 1 razem rozmowy. Jednemu się imię podobało, drugiemu kojarzyło z jakąś nie do końca lubianą osobą 🙈 pamiętam, że mi się bardzo podobało imię Aleksander, ale mężowi kojarzyło się z grubym chłopcem z przedszkola, który wszystkich bił 🤣 i weź tu coś wybierz 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 14:27
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Hejka.
Ja ostatnio pisałam, że mdłości mi odpuściły to jednak nie... 😅🤢
Zauważyłam, że jak się wysypiam to ich nie ma. Na szczęście już nie będę się zrywać tak rano do pracy.
My imiona chyba mamy wybrane, ale zdecydujemy ostatecznie jak będzie wiadomo czy dziewczynka czy chłopczyk. 🙂31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 15:01
Bettti03, Lannati_, Pannaczarna, Asiasia1, Emzet92, Kitana, magda_o lubią tę wiadomość
-
Asiasia1 wrote:Polecam całym sercem, zwłaszcza przy większym brzuszku mega wygodna sprawa. Co do kształtu miałam klasycznego rogala i zdał egzamin kupowałam z allegro za jakieś 100-120 zł 1.5 r temu. Minus: słaba jakość wykonania poszewki na poduszkę, po paru praniach przy zamku zaczął się pruć pomimo tego, że kupiłam 2 poszewki w obu był ten sam problem, więc warto poczytać komentarze kupujących.
-
Bettti03 wrote:Dzięki za radę, na pewno się wczytam a od kiedy zaczęłaś jej używać ?
Nawet udało mi się znaleźć zdjęcie 😂
Hmmm jak wkleić zdjęcie do tekstu? 😅 Jestem zielona w rzeczach "technicznych" na forum 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 17:07
Pannaczarna, Bettti03, Lannati_ lubią tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Asiasia1 wrote:Hmmm jak wkleić zdjęcie do tekstu? 😅 Jestem zielona w rzeczach "technicznych" na forum 🙈
Asiasia1 lubi tę wiadomość
-
My o imionach jeszcze specjalnie nie myślimy, może jak już będzie znana płeć.
Na zaparcia u mnie najlepsze kiwi, nie wiem czy przy cukrzycy można no i dużo wody.
Nie spodziewałam się, że można mieć problemy z umówieniem się na prenatalne. U nas skierowanie lekarka daje do szpitala do Kliniki Badań Prenatalnych na NFZ. Tego samego dnia pobierają krew z samego rano, za 4 h robione USG przez specjalistę z tego zakresu, który specjalnie przyjeżdża do szpitala. Nie miałam zupełnie problemu ze znalezieniem terminu (1 telefon).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 17:56
Lolcia37 lubi tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:Którzy robią? Ja też nie wiedziałam, że mam skierowanie. Ciekawe jak z jakością takich badań w luxmedzie.
Byłam wczoraj u kobiety Anna Zapolska-Wurm. Niestety była bardzo nie miła. Wiedzę miała wszystko posprawdzała. Na bieżąco wyjaśniała i mówiła co widzi na ekranie. Badanie robiła mi przez brzuch. Dostałam mnóstwo zdjęć i kartkę na której wszystko było wypisane. Sprawdzała ilość kończyn, żołądek, bicie serduszka. Jest jeszcze dwóch jak próbowałam się zarejestrować Agnieszka pajtasz i Volha smal. Następnie prenatalne mam zrobić między 20-22tc ale już nie pójdę do tej kobiety. Nawet narzeczony stwierdził, że więcej do niej nie pójdziemy, a on raczej nie jest nastawiony anty na kogokolwiek.Małgosiagosia lubi tę wiadomość
-
Bettti03 wrote:Dziewczyny, przymierzam się powoli do zakupu poduszki do spania. Czy macie może jakieś doświadczenia, polecenia, albo czego kompletnie nie brać pod uwagę ? Wybór jest ogromny, a ja nawet nie wiem jaki kształt wybrać….
-
Asiasia1 wrote:Koniec 4 albo początek 5 msc jak db pamiętam. Wtedy zaczęłam mieć problemy z plecami. Jak któraś ma zwierzaka w domu to ostrzegam. Pies myślał, że to dla niego i ciągle mi się ładował na poduszkę 🤣
Nawet udało mi się znaleźć zdjęcie 😂
Hmmm jak wkleić zdjęcie do tekstu? 😅 Jestem zielona w rzeczach "technicznych" na forum 🙈 -
Ja już po prenatalnym. Na szczęście wszystko w porządku, ryzyka niskie. Termin taki sam jak z OM czyli 1 sierpnia niestety nie było widać płci. Co więcej lekarka musiała zrobić badanie dopochwowo po przez brzuch kiepsko było widać (ponoć nie można niczym smarować brzucha na tydzień przez USG). Powinnam się cieszyć i skakać pod sufit, a zamiast tego siedzę w sypialni pokłócona na amen z facetem i ryczeć mi się chce. Nie wiem czy przez hormony czy przez co. Eh
Lolcia37, Lannati_, magda_o, Betkaa, Małgosiagosia lubią tę wiadomość