Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w marcu kończę 30stkę! Marzyłam o dwójce dzieciaczków do 30stki i jak Bóg da to się spełni w sumie już się spełnia, bo kruszynka w brzuszku.
Marzę również o córeczce...Łucji! Właściwie to kiedyś marzyla mi się 4-5 dzieci. Córki i synowie. Dla corek chcialam Teresa, Łucja i Anastazja! A dla chłopca Jan. Jasia juz mam, chcialabym wiec choć jedną córkę i będzie to Łucja. Jak już wiedzialam, ze jestem w ciazy to uslyszalam, ze 13-ego grudnia imieniny ma Łucja i tak mnie to utwierdzilo, ze chce tak dać na imię dziecku. Iga tez mi sie podoba, ale to juz za duzy wybor. Prawdopodobnie skonczymy na dwójce. Ciekawe czy ta Łucja juz upragniona we mnie jestemi2016, Sylvka lubią tę wiadomość
-
A ja 39 wiosen only
W nast roku w maju party na szalona 40 tke po ktorej podobno zaczyna sie zycie
1sza corke urodzilam na 35rz
Wczesniej praca by miec swoje mieszkanie i zwiedzanie swiata
Teraz nie zaluje pieluch i dzieci ogladaja nasze albumy
Za mc lecimy na Fuertaventure a jak podrosna to po roczku mozna Polske zwiedzac zaczynajac od agroturystyki,morza etcAlfa_Centauri lubi tę wiadomość
-
Malinowa - to identyczne typy mamy:)
A propos trójki - jak mualam jedno w wieku Twojego to tez mowilam ze dwojka bedzie idealna, bo juz przy pierwszym panował lekki chaos. Jedynaka nigdy miec nie chcialam, uwazam ze strasznie biedne sa takie dzieci, wiele tracą nie mogąc zbudować jedynej w swoim rodzaju relacji z rodzeństwem.
Jak drugie sie pojawiło to chaos sie powiększył ale po tych następnych 2,5 roku uspokoiło sie wszystko w miare jak chlopcy rośli, zaczęło byc idealnie. Na wakacjach jak najbardziej leżę na leżaku, czytam ksiazki:) chlopcy duzo bawia sie razem, wiadomo ze troche z tata, troche ze mna, ale spokojnie mozna juz troche czasu dla siebie wygospodarować. Jak male kończyło 3 lata to pomyśleliśmy ze fajnie byloby kiedys w przyszłości miec trójkę, wiec nie ma na co czekac. Zdałam sobie sprawe ze moj sześciolatek zostanie jeszcze z nami tylko dwa razy dluzej niz Go mamy, a potem wyjedzie pewnie gdzies na studia i zrobi sie pusto. Wiem ze te 2 pierwsze lata sa dosyc ciężkie, ale potem na prawde z kazdym miesiącem jest co raz łatwiej, a jak teraz patrzę na moich chlopcow w zabawie to generalnie mysle soboe 'chwilo trwaj'! A ze mamy ledwie po 30 (no dobra, 32), to damy rade ogarnac te pierwsze lata, a potem przez całe życie bedziemy sie mogli cieszyć duza rodzina:) wiadomo ze kazde dziecko jest inne i cos nowego wnosi do rodziny:) Mam nadzieje ze mimo sporej różnicy wieku wszyscy z rodzeństwa złapią jeszcze wspolny kontakt i beda ze soba blisko.
Nie zdecydowalabym sie na 3 z malutka roznica wieku, po 1,5-2 lata, bo to faktycznie harówka.
A propos podróży to duzo jezdzilismy jak byłyśmy sami z mezem, ale wraz z dziecmi niewiele sie to zmieniło:) Latamy i jezdzimy co roku sporo, wiadomo ze wymaga to złożonej logistyki, ale nadal daje wiele radości - wlasnie planuje jakis wypad dla nas z mezem w kwietniu i wakacje wspolne rodzinne w drugiej połowie maja:)plinka89 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Julia93 wrote:mogę wiedzieć z jakiego powodu masz ciążę wysokiego ryzyka?
Cukrzyca typu 1, niedoczynność tarczycy,nadciśnienie w końcówce pierwszej ciazy - 33 tydzien - przez co porod zaczął sie wczesniej i cc 11 miesięcy przed zajściem w ciążę- nie planowalismy podobno mialam nie muec wiecej dzieci. O Łucję staralismy sie 21 cykli z leczeniem a wczesniej sie nie zabezpieczalismy ok 2 lat. Mam PCOs, lekarz mowi ze to dzieki temu ze schudlam 16 kg po porodzie,trzymalam diete i ćwiczylam ale to i tak Cud
I teraz doszło to plamienieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 23:32
-
emi2016 wrote:Cukrzyca typu 1, niedoczynność tarczycy,nadciśnienie w końcówce pierwszej ciazy - 33 tydzien - przez co porod zaczął sie wczesniej i cc 11 miesięcy przed zajściem w ciążę- nie planowalismy podobno mialam nie muec wiecej dzieci. O Łucję staralismy sie 21 cykli z leczeniem a wczesniej sie nie zabezpieczalismy ok 2 lat. Mam PCOs, lekarz mowi ze to dzieki temu ze schudlam 16 kg po porodzie,trzymalam diete i ćwiczylam ale to i tak Cud
I teraz doszło to plamienie
O kurcze, to rzeczywiście zlepek wszystkiego co tylko w ciąży można mieć jak to jest że takie rzeczy spotykają kobiety które marzą o macierzyństwie, a jakieś patologie wystawią dupe za krzakiem i dzieci bez problemu rodzą... jeszcze palą, chleją całe ciąże często. Ja też odnoszę wrażenie że czego bym nie zbadała, wychodzi źle, ale Twój organizm przesadził
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Co do wieku: w listopadzie skończyłam 33 lata, więc również rocznik 85.
Imiona? Dla dziewczynki podobają mi się Izabela i Natalia, dla chłopca Leon (tak trochę chcę mieć pamiątkę po nazwisku rodowym .
A co do imion i ew. grzeczności, to nie wiem, czy mam coś do powiedzenia. Mój starszak ma na imię Tomek - mały uparciuch ale ogólnie dziecko o złotym sercu . Spać jako niemowlak nie chciał w dzień ale za to w nocy miałam tylko jedną pobudkę na karmienie gdzieś tak około 3 miesiąca. No i ogólnie grzeczne, mądre, lubiane w szkole dziecko .Malinowa Panienka, Myszowelove, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Obżarłam się jak prosiak- galaretę zapiłam kawą, zagryzłam ciastem i dobiłam śledziem pierwszy raz nie pominelam żadnego dania haha
Na weselu same Tymki, Franki i Leony, a z dziewczynek Julki, Zosie i Hanie naprawdę, 23 dzieci (wesele na 230 osób) i 6 imion w kółkoOlaWi, plinka89, Sung lubią tę wiadomość
-
Na koniec moich postów dzisiejszej nocy, bo nadrabiam zaległości i posty wrzucam jak pijana, chciałam dodać, że najważniejsze w wyborze imion dla dziecka jest dobra kompozycja z nazwiskiem... W mojej szkole chodziła legenda o dziewczynie, która nazywała się Dolores Miednica... Trzeba mieć wyobraźnię :p :p
Anhydra, Myszowelove, Nacha, plinka89 lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Na koniec moich postów dzisiejszej nocy, bo nadrabiam zaległości i posty wrzucam jak pijana, chciałam dodać, że najważniejsze w wyborze imion dla dziecka jest dobra kompozycja z nazwiskiem... W mojej szkole chodziła legenda o dziewczynie, która nazywała się Dolores Miednica... Trzeba mieć wyobraźnię :p :p
koleżanki mama chodziła do klasy z Gudrun Kowalską także jakby masz rację
Domi_tur, Anhydra lubią tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Malinowa Panienka wrote:koleżanki mama chodziła do klasy z Gudrun Kowalską także jakby masz rację
Malinowa Panienka lubi tę wiadomość
-
Anhydra wrote:I nie żebym się specjalnie podlizywała, ale Dominik też zawsze był moim faworytem
Mi się kojarzy z młodszym bratem mojej koleżanki z podwórka. Jako dzieciak był niczym chłopiec z filmu Omen...
Jako dorosły jest mega spoko, a do tego wyrósł na niezle ciachoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 03:34
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
OlaWi wrote:Przyznać się kto nie może spać..
Chyba jednak wszystkie słodko chrapią
Ale fakt faktem jak sie teraz obudzę nad ranem to koniec...
Wcześniej obruciłabym się na drugi bok i dawaj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 08:39
OlaWi lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]