Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa też muszę kupić te liście z malin. Może męża wyśle do apteki. W Poznaniu koło nas jest apteka Gemini )
Sylvka ramki są piękne.😍
My dajemy 2 imię. Antoni też ma choć nie jest z niego zadowolony;p Antek ma po tacie A Leonard będzie miał po mnie ( oczywiście odmienionew rodzaju meskim)
Ech mały był w przedszkolu do 16 A teraz pojechali z mężem na basen. Pewnie zaśnie po drodze powrotnej więc dziś prawie to nie widziałam. Mąż później jedzie do teściów bo im zapali piwnicę A tam są też nasze rzeczy m.in książki;/ cały dzień sama..wariuje już od tego ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 17:39
Sylvka lubi tę wiadomość
-
Pierniczkowa współczuję! Nie do pomyślenia takie coś. Tej wody będzie brakowało tylko w waszym bloku/domu czy to dotyczy większego obszaru?
Chłopy to za grosz nie mają empatii!
Ja wróciłam ze spaceru z przesyłką. Oczywiście do piłki nie było pompki, ale mój się (na jego szczęście) sam wziął do nadmuchania jej. -
Pierniczkowa wrote:Jak to mój stwierdził " to sobie weźmiesz kubeczek i się będziesz schylała do garnka" w tym momencie chciałabym żeby to jemu przecięli flaka, ciekawa jestem jak on by się ładnie schylał wtedy i mył drugą ręką.
To mnie dzis tez szlak trafil, jak uslyszalam wypowiedz pewnego osobnika plci meskiej, na szczęście nie moj maz, bo z nim to i tak ciagle na pienku
Ow Pan, rowniez nie ginekolog, komentowal wybory kobiet nt sn i cc. Cholera o ile jeszcze dogadywanki miedzy babami potrafie zrozumiec to juz jak sie wtraca osoba plci meskiej w tego typu tematy to mam nadzieję, ze kiedyś obowiazkowym elementem na szkolach rodzenia będzie symulacja porodu dla faceta! -
plinka89 wrote:To mnie dzis tez szlak trafil, jak uslyszalam wypowiedz pewnego osobnika plci meskiej, na szczęście nie moj maz, bo z nim to i tak ciagle na pienku
Ow Pan, rowniez nie ginekolog, komentowal wybory kobiet nt sn i cc. Cholera o ile jeszcze dogadywanki miedzy babami potrafie zrozumiec to juz jak sie wtraca osoba plci meskiej w tego typu tematy to mam nadzieję, ze kiedyś obowiazkowym elementem na szkolach rodzenia będzie symulacja porodu dla faceta!
Odnośnie wody to na całym osiedlu, najgorzej że to czas urlopów, boje się że będzie jak w poprzednich latach, że z tygodnia się zrobi 3 bo pracownicy pobiora wolne. -
Kalija wrote:Mojej koleżanki mąż kazał jej rodzić 2x cc żeby się nie rozciągnęła i by seks na tym nie ucierpiał. Serio. A potem dowalał jej , że nie karmi piersią tylko truje jego dzieci mm. Palant 😡
-
Kalija wrote:Mojej koleżanki mąż kazał jej rodzić 2x cc żeby się nie rozciągnęła i by seks na tym nie ucierpiał. Serio. A potem dowalał jej , że nie karmi piersią tylko truje jego dzieci mm. Palant 😡
Masakra jakaś, nie wyobrażam sobie, żeby mój mi coś kazał. Chyba bym rozszarpala
Mi też mój ostatnio działa na nerwy i też mnie łatwo z równowagi wyprowadzić.
Dziś walnelam kota, bo mi usiadł na świeżo wyprasowanych firankach. Potem miałam straszne wyrzuty sumienia i czułam się jak potwór:/ -
plinka89 wrote:To mnie dzis tez szlak trafil, jak uslyszalam wypowiedz pewnego osobnika plci meskiej, na szczęście nie moj maz, bo z nim to i tak ciagle na pienku
Ow Pan, rowniez nie ginekolog, komentowal wybory kobiet nt sn i cc. Cholera o ile jeszcze dogadywanki miedzy babami potrafie zrozumiec to juz jak sie wtraca osoba plci meskiej w tego typu tematy to mam nadzieję, ze kiedyś obowiazkowym elementem na szkolach rodzenia będzie symulacja porodu dla faceta!
Podobno można podłączyć takie elektrody symulujące ból porodowy Widziałam program i facet wymiekl przy skurczach przepowiadających haha.plinka89, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:Teraz na FB był post a z 3 miesiące temu na ktorejs z grup, że jak Cię boli pępek w ciąży to znaczy że dziecko ciągnie pępowinę xD
🤔 Dobrze wiedzieć, a jak są zaparcia to dziecko supełek na jelicie zawiązało? 😋
menka2, Sylvka, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
powiem Wam ze jak dostalam torbiel 7cm na jajniku to bolalo gorzej niz bole porpdowe
ledwo ze schodow zeszlam bo brzuch i plecy mnie tak bolaly a do ginato w pol zgieta i do apteki
po czopku i z 20min ulga niesamowita a moj maz dzwil sie jak go z pracysciagnelam : no az tak Cie boli?
za to jak ma 37 ciut plus kaszel lub przeziebienie to on b cierpi
mowie zobacz male dzieci maja 38 i nie narzekaja -
Też słyszałam takie teorie że nasz pępek jest połączony pepowina z pepkiem dziecka hehe
Za to jedzenie truskawek podczas karmienia jest zabronione bo pestki mogą zatkac kanaliki 😂 Ciekawe jak cycki są połączone z zoladkiem... To chyba jak w tych reklamach co syrop na kaszel idzie prosto do płucWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 18:21
menka2, OlaWi lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Kalija wrote:Zawyżasz poziom 🤨😄
Taaaaaa, właśnie jestem po eleganckiej 2h drzemce. Więc wiesz, nie ma letko 😅♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyDziewczyny, slyszalyscie o kompresach Multi Mam na regeneracje cyckow przy kp? Duzo pozytywnych opinii czytalam, ale najtansze to nie jest i nie wiem czy zamawiac...
https://multi-mam.pl/pl/p/Multi-Mam-Kompresy/38?gclid=CjwKCAjw36DpBRAYEiwAmVVDMIEYXz2XFv7hXTrGj1ojCCNAGq104QBMYqH_efLxRRHApOCn0grwZRoCUscQAvD_BwE
Co ciekawe w mojej SzR jest taki kosz z probkami i sa m.in. te kompresy, wczoraj leżac na KTG kilka sobie porwalam😁 Hmm, mam jeszcze 3 zajecia, moze jak bede systematycznie podkradac, to uzbieram cala paczke 😛 Sa tez saszetki z mleczkiem do prania Lovela, witamina D, roznymi emolientami. No lepsze rzeczy niz w przereklamowanym Niebieskim Pudelku. Zawsze mi jakos glupio brac, ale w sumie czemu nie, przeciez SzR to za darmo dostaje dla pacjentek.Bobby29 lubi tę wiadomość
-
odnośnie śmiesznych anegdot to mój był świadkiem podczas mojego porodu jak jakiś "tatuś" świeżo upieczony co czekał na korytarzu całą akcję spytał lekarza, który mu właśnie gratulował zdrowego dzidziusia :" a seks to kiedy można uprawiać?" mój zdębiał jak to usłyszał i myślał, że to żarty ale ten gościu na serio ... lekarz go za to zgasił :" pan może choćby dzisiaj ... żona za 6 tygodni"
ogólnie na współczucie męża nie moge narzekać nigdy ale przy porodzie myśłałam, że go zabije bo ja się zwijam z bólu a byłam podłączona pod ktg i mi mój mówi:" eeeee no co ty, słąby ten skurcz - tylko 60" ... ale zobaczył mój wzrok i już do końca porodu nie porównywał skurczyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 18:50
kayama, Sylvka, Bobby29, OlaWi, Limerikowo, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:🤔 Dobrze wiedzieć, a jak są zaparcia to dziecko supełek na jelicie zawiązało? 😋
ale uwierzycie, że na naprawdę dłuuuugo myślałam już jako kobieta, że dziecko z matką jest połączone - pępkami przez pępowine to znaczy mój pępek to jest początek połączenia a pępek dziecka koniec a niby wykształcona kobieta jestembaileys, Frida91, Pierniczkowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamy majace juz starszaki, czy tego typu ciuch - kombinezon dresowy to warto miec? Czy dziecko jednak po etapie body plus spodenki wskakuje na jesien od razu w cos cieplejszego i to bez sensu zakup? Bo ogladam go od wczoraj i nie wiem, brac czy nie brac...
https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/kombinezony/kombinezon/600890 -
baileys wrote:Mamy majace juz starszaki, czy tego typu ciuch - kombinezon dresowy to warto miec? Czy dziecko jednak po etapie body plus spodenki wskakuje na jesien od razu w cos cieplejszego i to bez sensu zakup? Bo ogladam go od wczoraj i nie wiem, brac czy nie brac...
https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/kombinezony/kombinezon/600890
wszystko kto co lubi ale ja nie lubiłam nic takiego jednoczęściowego oprócz pajacy do spania - wyobraż sobie ile rzeczy musisz ściągnąć przy takim kombinezonie jak musisz pieluszke zmienić ... a tak to wystarczy tylko spodnie w dół lekko, odpiąć body i zmienić pieluchę ale ja z tych wygodnych i praktycznychbaileys lubi tę wiadomość
-
menka2 wrote:chyba to nie kwestia porodu tyle co przy KP jest mega sucho co daje uczucie ciasności - mimo naturalnego porodu to od razu po połogu było ciasno/niewygodnie ... i niestety trwało to do momentu zakończenia KP ;/
Ehh a ja bym chciała karmić jak najdłużej i tak po roku zacząć starania o drugie dziecko... może jakiś żel by pomógł"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*)