Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Bobby29 wrote:U mnie pomaga spróbuj sposoby z tą łuska babki jakiejstam - chyba Baileys wrzucała i poleca
U mnie pomaga aż za bardzo bo po najmniejszej dawce po 2 godzinach biegunka, ma szczęście krótka. Także ja biorę raz na kilka dni jak mnie już totalnie zatka. A ta łuske babki też spróbuje. Może ,lagodniejszaAnhydra lubi tę wiadomość
-
Marcelina85 wrote:Ehh a ja bym chciała karmić jak najdłużej i tak po roku zacząć starania o drugie dziecko... może jakiś żel by pomógł
Te same mam myśli. Bym chciała mieć jeszcze jedno dziecko. Nie jestem już mloda. 32l. -
To ja mam niestety postanowienie nigdy wiecej dzieci! Jak dożyję do końca tej ciąży to już będzie wyczyn. Więcej takich dolegliwości nie zdzieze. A wcześniej myślałam że może dwójkę zdążę.. Musiałby ktoś za mnie w ciąży chodzić.
RedGuues lubi tę wiadomość
-
wiki2 wrote:Może nie on jeden eksperymentowal
Ogólnie to powinni każdemu facetowi podłączyć np na szkole rodzenia.
Tak na próbę
Hehe ostatnio mojemu to powiedziałam żeby każdy facet poczul jak to jest mieć skurcze czy rodzić.wiki2 lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Mamy majace juz starszaki, czy tego typu ciuch - kombinezon dresowy to warto miec? Czy dziecko jednak po etapie body plus spodenki wskakuje na jesien od razu w cos cieplejszego i to bez sensu zakup? Bo ogladam go od wczoraj i nie wiem, brac czy nie brac...
https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/kombinezony/kombinezon/600890
ja mam ten:
https://www.51015kids.eu/pajac-niemowlecy-5r3505
i jeszcze jeden jasny rozm 62 i 68, a dla dziewczynki jest taki:
https://www.51015kids.eu/pajac-niemowlecy-dzianinowy-5r3502 -
werni wrote:Dziewczyny kupujecie mm na wszelki wypadek?
Jak tak to jaki produkt bo się nad tym zastanawiam.
Powiem tak, moja położna i koleżanki mówią tak jak chyba na forum padło, jak będziesz miała to wykorzystasz. Jak nie będziesz miała to będzie większa mobilizacja do kp. A w końcu w ostateczności są apteki całodobowe.. I tym sposobem planuję nie mieć. Ale, kto jak woli.menka2 lubi tę wiadomość
-
kayama wrote:To ja mam niestety postanowienie nigdy wiecej dzieci! Jak dożyję do końca tej ciąży to już będzie wyczyn. Więcej takich dolegliwości nie zdzieze. A wcześniej myślałam że może dwójkę zdążę.. Musiałby ktoś za mnie w ciąży chodzić.
Ja mam niestey podobne myśli. Mamy jeszcze dwa bardzo słabe mrozaki, zamrożone są razem, bo naprawdę były liche. Wcześniej myślałam że podejdziemy do kolejnej procedury - bo jakoś nie liczę za mocno na te mrozaki, ale teraz widzę że ciąża to nie na moje nerwy, że już nie wspomnę że kolejna procedura też nie jest czymś do czego pałam entuzjazmem. Więc wrócimy po te dwa mrozaki, jeżeli się rozmroza to je weźmiemy i zobaczymy czy coś z tego wyjdzie, ale do kolejnej procedury raczej już nie podejdziemy. Niby mam jeszcze czas, teraz mam 33l, ale pewnie do kolejnej procedury byśmy podchodzili jak miałabym te 35-36l, więc też już trochę obciążenie - nawet jeśli nie rzeczywiste, to w mojej głowie.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:Ja mam niestey podobne myśli. Mamy jeszcze dwa bardzo słabe mrozaki, zamrożone są razem, bo naprawdę były liche. Wcześniej myślałam że podejdziemy do kolejnej procedury - bo jakoś nie liczę za mocno na te mrozaki, ale teraz widzę że ciąża to nie na moje nerwy, że już nie wspomnę że kolejna procedura też nie jest czymś do czego pałam entuzjazmem. Więc wrócimy po te dwa mrozaki, jeżeli się rozmroza to je weźmiemy i zobaczymy czy coś z tego wyjdzie, ale do kolejnej procedury raczej już nie podejdziemy. Niby mam jeszcze czas, teraz mam 33l, ale pewnie do kolejnej procedury byśmy podchodzili jak miałabym te 35-36l, więc też już trochę obciążenie - nawet jeśli nie rzeczywiste, to w mojej głowie.
My mamy 2 mrozaki gorszej klasy. Ale musiała bym się decydować po ok roku, może półtora. Może do drugiej ciąży lepiej bym się przygotowała, wcześniej dobrze przebadala i podleczyla. Od początku włączyła rehabilitację, może nie było by takich opłakanych skutków. Ale tego nie wiem, a jak będzie bardzo źle to.się przecież z ciąży nie wpisze... Także chyba za duże ryzyko. -
OlaWi wrote:Powiem tak, moja położna i koleżanki mówią tak jak chyba na forum padło, jak będziesz miała to wykorzystasz. Jak nie będziesz miała to będzie większa mobilizacja do kp. A w końcu w ostateczności są apteki całodobowe.. I tym sposobem planuję nie mieć. Ale, kto jak woli.
Miałam wogole nie kupować bo chce właśnie karmić piersią i będę do tego dążyć. Ale dziś mnie naszły myśli i tak się zastanawiam. Ale w sumie racja mamy blisko apteki to jakby co można kupić. -
baileys wrote:Dziewczyny, slyszalyscie o kompresach Multi Mam na regeneracje cyckow przy kp? Duzo pozytywnych opinii czytalam, ale najtansze to nie jest i nie wiem czy zamawiac...
https://multi-mam.pl/pl/p/Multi-Mam-Kompresy/38?gclid=CjwKCAjw36DpBRAYEiwAmVVDMIEYXz2XFv7hXTrGj1ojCCNAGq104QBMYqH_efLxRRHApOCn0grwZRoCUscQAvD_BwE
Ja korzystałam i bardzo polecam. Jedyna rzecz jaka uratowała moje poharatane sutki w krótkim czasie. Fakt tanie nie są, ale myślę, że warto. Teraz też już zakupiłam. W opakowaniu jest 12 szt , ale jeden kompres można też podzielić na dwa.
Co do kp a okresu a ciąży. Ja mimo pełnego kp okres dostałam zaraz po skończonym połogu czyli jakieś 6 tygodni od porodu a w ciążę zaszłam w 5 msc od porodu. Wcześniej nie było prób, bo może i wcześniej bym zaszła 😅Marcelina85, baileys lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wisieninka_89 wrote:Dziewczyny ktoras z was kupowała pieluszki wielorazowe. Może pochwalić się ile otulaczy/kieszonek i jakich kupiła? Rozmiar os czy nb tez?
Ja kupiłam na razie 2 kieszonki w rozm. 1 (<9kg), w zestawie z dwoma wkładami, zobaczymy jak się sprawdzą i czy będę miała cierpliwość. Kupowałam tutaj:
https://www.amazon.de/dp/B07CQY4BV2/ref=twister_B07MJV4P5X?_encoding=UTF8&psc=1
Tak wyglądają:
Do tego mam 20 sztuk białej tetry, 15 wkładów na noc dla zwiększenia chłonności, 2 paczki bibułek.MDW lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Dziewczyny, które mają ten problem, jakie macie sposoby na bolesne ruchy dziecka? Okropnie sie z tym mecze i szukam dobrego rozwiązania. Mnie boli jak niunia się wypina, pupke ma pod moimi zebrami i bardzo mi to nadciąga tam wszystko. I mocno kłuje. Kłuje też jak kopie lub rusza coś rączkami, tylko to jest chwilowe. Czasami to aż krzykne i się poplacze z bólu Mi rehabilitantka powiedziała że przez długotrwały częsty ból mam niestety podrażniony i nadreaktywny teraz system nerwowy i odczuwam wszystko boleśniej niż powinnam.
Ja mam takie metody jak zmiana pozycji, ruszanie biodrami, pozycja kolankowo lokciowa i bujanie sie wtedy dziecko jest jak w hamaku i czasami zasypia i jest spokój Jak się wypina to głaszcze lub lekko uciskam tam brzuch i czasami mała się cofa. Muszę to wszystko przecierpiec kilka razy dzoennie
Może ktoś ma inne sposoby? -
nick nieaktualnyZ uwagi na te paskudna pogode zaczelam ogladac cieplejsze ciuszki, ktore mozna by zalozyc na bodziaka, i na stronie HM trafilam na fajne niedrogie bluzy - moze ktorejs z Was sie przyda
https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0760783002.html
Edit. jeszcze ten polarowy kombinezon wyglada spoko
https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0694300001.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 22:45
Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
dziewczyny z warszawy i okolic, chętne na spotkanie - przypominam o forumlarzu, zeby można było wybrać termin, który wszystkim odpowiada
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1B8Y1ffy_D6lp2XXvfWNnA5I8nvl3ZNSXpAXDTfpbBwo/edit?usp=sharing
werni lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Właśnie sie zastanawiałam o co chodzi z tym formularzem tez mieszkam w Wawie i chętnie się spotkam dopóki mam jeszcze siły
Widze ze tez nr wpisujecie hm wole na priv podać
Mi też weekend odpada ale w tygodniu mogę się spotkać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 22:53
-
Jestem daleko w tyle za większością z Was jeśli chodzi o wiek ciąży, ale dzięki temu np. wiem by nie panikować jak się czuje ból okresowy albo ciągnięcie brzucha😏😄 A właśnie ich doświadczyłam pierwszy raz. Chyba też spakuje torbę do szpitala bo to już nie są żarty. Co prawda nie pcham się do kolejki ale kto wie czy nie wygram w konkursie na następny poród 🤭 oby jednak nie🙄
MDW wrote:Cóż za niekonsekwentny samiec! A o piersiach nie pomyślał, że to dla niego też robi?! Żeby się nie zdeformowały
Pewnie chodziło o kasę. MM jest drogie a to nie dość , że palant to do tego sknera 😬Marcelina85 lubi tę wiadomość