Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcelina85 wrote:Ehh a ja bym chciała karmić jak najdłużej i tak po roku zacząć starania o drugie dziecko... może jakiś żel by pomógł
nie ma reguły kiedy wróci owulacja - podobno znaczenie ma częstotliwość karmienia i tutaj faktycznie patrząc po znajomych to te, które np. szybko przestały karmić w nocy bo dziecko przesypiało ładnie to szybko wróciła im owu - ja przez 1,5 roku karmiłam co minimum 3 godziny - dopiero jak nam odpadło jedno dzienne karmienie to owu wróciła
ale cudownie nie mieć tak długo okresu no ale teraz też chce szybko zacząć starać się o kolejnego bobasa no ale zobaczymy co mój organizm na toMarcelina85 lubi tę wiadomość
-
Marcelina85 wrote:Ehh a ja bym chciała karmić jak najdłużej i tak po roku zacząć starania o drugie dziecko... może jakiś żel by pomógł
Ja karmilam półtora roku. Problem z libido mialam jakies niecałe pół roku. Przeszło, jak dostalam okres. Problem z ciasnoscia miałam do momentu rozruszania interesu Potem było ok. Pamiętam, że do tych pierwszych paru razy, to każda wizyta u gina była koszmarem. O drugie zaczelismy się starać równo po roku i za 2 razem sie udalo. Koleżanka karmiła 8 miesięcy i dopoki nie przestala, nie dostała okresu. Z kolei inna dostsla okres niecale 2 miesiace po porodzie, a karmi juz prawie dwa lata. Takze nie ma reguły.
Menka, ciężko stwierdzić. Mój rzeczywiście przez pierwsze pół roku ładnie spał, a potem pobudki co dwie godziny, ale córka tej koleżanki, która tak szybko okres dostała, od początku często się budziła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 19:25
Marcelina85 lubi tę wiadomość
-
kayama wrote:Podobno można podłączyć takie elektrody symulujące ból porodowy Widziałam program i facet wymiekl przy skurczach przepowiadających haha.
Cjyna mowisz o Przemku Kossakowskim... to on doszedł chyba do 6-7cm rozwarcia
Fajny program. Polecam obejrzeć
Tu zapowiedz:
http://ttv.pl/aktualnosci,926,n/kossakowski-rodzil,141108.htmlkayama, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Kalija wrote:Mojej koleżanki mąż kazał jej rodzić 2x cc żeby się nie rozciągnęła i by seks na tym nie ucierpiał. Serio. A potem dowalał jej , że nie karmi piersią tylko truje jego dzieci mm. Palant 😡
Co za burak 😨.
Powiedzialabym mu, że generalnie nie ma czegoś takego jak 'za szeroka pochwa' jest tylko 'za mały penis'. 😎Bobby29, OlaWi, Limerikowo, Sylvka, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Cześć Dziewczyny!
Ja mam dzisiaj w końcu DOBRY DZIEŃ. Pierwszy od tygodnia, o którym wolałabym już zapomnieć :p
Pewnie niektóre z Was zejdą na zawał, ale byłam dzisiaj już drugi raz w Ikei w tym tygodniu haha ale ja to zupełnie lubię. Odwiedziłam też znajomych w byłym miejscu pracy i było bardzo śmiesznie bo część osób pytała np "czy już znam płeć?"...na co odpowiadałam, że tak bo zaczynam prawie już 9-ty miesiąc! To miłe jak ludzie się dziwią, że tak można wyglądać w ciąży. A i też dobrze się czuję. Przyjaciółka nie może uwieżyć uwiezyć, że ciągle wybieram się na treningi i tylko pyta do kiedy tak planuję? A w sumie planuję do oporu - do porodu :p
Na dodatkek przyszła dzisiaj paczka od Hagi Baby i jestem zakochana. Chyba Leon się podzieli z mamą...przynajmniej tym mydełkiem ryżowym :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 20:36
Bobby29, OlaWi, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
wiki2 wrote:Cjyna mowisz o Przemku Kossakowskim... to on doszedł chyba do 6-7cm rozwarcia
Fajny program. Polecam obejrzeć
Tu zapowiedz:
http://ttv.pl/aktualnosci,926,n/kossakowski-rodzil,141108.html
Wiesz że już nie pamiętam Wydawało mi się że to nie było w polskim programie. Ale Kossakowskiego lubię Czasami coś oglądam.OlaWi lubi tę wiadomość
-
Kalija wrote:Mojej koleżanki mąż kazał jej rodzić 2x cc żeby się nie rozciągnęła i by seks na tym nie ucierpiał. Serio. A potem dowalał jej , że nie karmi piersią tylko truje jego dzieci mm. Palant 😡2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
baileys wrote:Dziewczyny, slyszalyscie o kompresach Multi Mam na regeneracje cyckow przy kp? Duzo pozytywnych opinii czytalam, ale najtansze to nie jest i nie wiem czy zamawiac...
https://multi-mam.pl/pl/p/Multi-Mam-Kompresy/38?gclid=CjwKCAjw36DpBRAYEiwAmVVDMIEYXz2XFv7hXTrGj1ojCCNAGq104QBMYqH_efLxRRHApOCn0grwZRoCUscQAvD_BwE
Co ciekawe w mojej SzR jest taki kosz z probkami i sa m.in. te kompresy, wczoraj leżac na KTG kilka sobie porwalam😁 Hmm, mam jeszcze 3 zajecia, moze jak bede systematycznie podkradac, to uzbieram cala paczke 😛 Sa tez saszetki z mleczkiem do prania Lovela, witamina D, roznymi emolientami. No lepsze rzeczy niz w przereklamowanym Niebieskim Pudelku. Zawsze mi jakos glupio brac, ale w sumie czemu nie, przeciez SzR to za darmo dostaje dla pacjentek.
Ja mam kupione te kompresy, póki co jedno opakowanie. Poleciła mi koleżanka, mówiła że warto bo ponoć bardzo pomagają.
-
Domi_tur wrote:Aga, ja przez nadmiar wydzieliny spałam ostatnio w majtkach z wkładką bo raz zaliczyłam rano stres czy to nie ciekną wody po nogach 😂
Frida-ciasno? Nie znam tego uczucia, zazdroszczę 😂 ja jestem jakaś rozciagnięta i rozpulchniona. Też wczoraj mieliśmy przytulanko i niestety odczucia się mocno osłabiły.
Mam nadzieję, że potem wróci to wszystko do normy 😱
Mi to czasami po nogach cieknie z rana ta wydzielina jak wstaje do łazienki. Dziś tez.plinka89 lubi tę wiadomość
-
Bobby29 wrote:Ja co prawda nie masowalam krocza więc nie mam porównania, ale moje odczucia są takie same. Wydaje mi się że jestem tam jeszcze ciaśniejsza i zastanawialam się jak to dziecko stamtąd wyjdzie
Ja to samo mam dziwne uczucie ze jest ciasniejsza i jest napulchniona. Dziś zrobiłam fotę to mam wrażenie ze brzuch urósł. Znajome tez mówią ze jest wielki. -
werni wrote:Mi to czasami po nogach cieknie z rana ta wydzielina jak wstaje do łazienki. Dziś tez.
Polubilam, zamiast zacytowac
Ja właśnie sie ostatnio zastanawiam czy tyle tej wydzieliny czy mam jakies nietrzymanie moczu... Generalnie wkladki kilka razy na dzien musze zmieniac. W nocy niby mniej tej wydzieliny, ale kilka razy wstaje do toalety... -
Bobby29 wrote:Oni wysłali szybko, to w tej centrali już trzeci dzień lezy byłam właśnie na poczcie zapytać czy da się jakoś interweniowac etc, ale niestety nic nie można z tym zrobić. Smuteczek.
Byłam też w aptece po letrox i kupowalam od razu lactulose, sztuk dwie. A pani aptekarska do mnie z poważną miną, czy nie za ciężko mi będzie z tymi syropami!? Ale śmiechłam, od razu mi się humor poprawił to się nazywa dbanie o ciężarne 😅 dobrze ze mnie nie widziała wychodzącej potem że sklepu z zakupami bo by na zawał jeszcze zeszła 😅
Tez ten syrop pije i niestety wogole nie pomaga. Ta laktuloza. -
werni wrote:Tez ten syrop pije i niestety wogole nie pomaga. Ta laktuloza.
U mnie pomaga spróbuj sposoby z tą łuska babki jakiejstam - chyba Baileys wrzucała i poleca♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Tez właśnie śpię bez majtek i rano chlust. W dzień tez kilka razy zmieniam wkładki.
Dziś byłam w rosmanie kupilam w małych buteleczkach żel szampon odżywke itd. Jeszczę do paczkomatu po dwie paczki. Zamówiłam rogala i rożek w niskiej cenie na alegroo i jak narazie jestem zadowolona. Stanik do karmiania tez i jest miły w dotyku. Po porodzie tez kupie więcej u tego sprzedawcy. -
Bobby29 wrote:U mnie pomaga spróbuj sposoby z tą łuska babki jakiejstam - chyba Baileys wrzucała i poleca
Mi to chyba jabłka pomagają bo ostatnio kupiłam i pomogło. -
Chimera wrote:A u mnie od początku było sporo wydzieliny, ale tylko w dzień, w nocy za to sucho. Za to od jakiegoś tygodnia nawet w dzień bardzo mi się zmniejszyła ilość wydzieliny.
Ja mam najwięcej rano potem co raz mniej w dzień. -
kayama wrote:Podobno można podłączyć takie elektrody symulujące ból porodowy Widziałam program i facet wymiekl przy skurczach przepowiadających haha.
Ten filmik kiedyś dałam na fb 😂 -
kayama wrote:Wiesz że już nie pamiętam Wydawało mi się że to nie było w polskim programie. Ale Kossakowskiego lubię Czasami coś oglądam.
Ogólnie to powinni każdemu facetowi podłączyć np na szkole rodzenia.
Tak na próbękayama, werni, Limerikowo lubią tę wiadomość