X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam młodszego 37t4d, 3050 g i nie jest wcześniakiem. Ja
    Ja to bylam pewna ze co kilka dni teraz bedzie jakies maleństwo po drugiej stronie brzucha - a tylu taka cisza. Tylko wszystkie sie skurczami i bólami miesiączkowym ekscytujemy...
    Co do spotkania to chcialam ten plik edytować, ściągnęłam apke i nic, dalej mnie pyta czy ściągnąć aplikacje:( sprobuje jeszcze na kompie stacjonarnym.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Wiecie co dla mnie to jest jakieś dziwne te liczenie od którego tyg jest ciaza odnoszona. Wszystkie piszecie ze po skończonym 37tc. Mi lekarz tez tak powiedział za to położna ze po 38tc. Moja siostrzenica leży z laska właśnie w szpitalu w Slubicach po porodzie i ta dziewczyna urodziła 37t4d i ma wpisane ze wcześniak. 🤷‍♀️

To zależy od tego jak dokładnie idzie ocenić datę owulacji. Przy nieregularnych cyklach to trochę loteria i 'wiek ciążowy' mocno opiera się na wynikach usg prenatalnego (crl), który też niekiedy może się wahać w tył/przód względem prawdziwej daty. U mnie np na tym etapie Młody był 1.5-2 tyg do przodu zawsze...czyli wychodziło by że jestem już w 40 tc obecnie no i kierując się ta data zakladaby 37 tc oznaczałoby u Młodego dopiero 35.... Dlatego też zdarza się, że pomimo "zakladanego 37tygodnia" dzieciaki nadal wykazują cechy wczesniacze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 09:58

Nacha lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek się dowiem czy czeka mnie rozpakowanko w tym tygodniu :D trzymajcie kciuki żeby się zgodzili.

Frida91, OlaWi, Applejoy, Bobby29, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, werni, Smerfelinka lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to chcialam Wam sie wczoraj pochwalić ze w 4 dni sobie z bolącym hemoroidem poradziłam - lód, kapsułki Cyclo3fort i masc z kasztanowcem - wczoraj od rano bylo juz super. I wieczorem dla ‚podtrzymania efektu’ przyłożyłam ten lód jeszcze raz. I zaczela sid masakra - bol idcrazu, dzis jest jeszcze gorzej, ten guzek jest caly nabrzmiały i boli jak cholera😭Juz nawet zaczelam chirurga szukac na dzis, ale nie jestem pewna ze ruszanie tego byc moze tuz porodem jest dobrym pomysłem... O dziwo przy załatwianiu sie nie boli, tylko na zewnatrz. Ktos , cos? Dzus jeszcze sprobuje nasiadówek z rumianku i kory dębu, ale na spektakularny efekt nie licze. Z tego co czytałam to chyba dopadł mnie tam zakrzep splotu żylnego okoloodbytniczego - no i co z tego ze znam nazwę, jak leczenie podobno albo chirurgiczne, albo powinno samo minąć za 7-10 dni😭

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra - ja tylko w parzyste mogę rodzić, także co najwyżej jutro 😂
    My niedługo jedziemy do szpitala, umówiliśmy się z żoną tego znajomego bo ma dzisiaj akurat dyżur, obejrzymy wreszcie szpital bo nawet nie wiem gdzie jest izba przyjęć 😂

Anhydra, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dlaczego żadna nie rodzi 😜
    Ja chce jeszcze z półtora tyg poczekać i juz bardzo bym chciała sie rozpakować 😎

OlaWi lubi tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    A w ogole to chcialam Wam sie wczoraj pochwalić ze w 4 dni sobie z bolącym hemoroidem poradziłam - lód, kapsułki Cyclo3fort i masc z kasztanowcem - wczoraj od rano bylo juz super. I wieczorem dla ‚podtrzymania efektu’ przyłożyłam ten lód jeszcze raz. I zaczela sid masakra - bol idcrazu, dzis jest jeszcze gorzej, ten guzek jest caly nabrzmiały i boli jak cholera😭Juz nawet zaczelam chirurga szukac na dzis, ale nie jestem pewna ze ruszanie tego byc moze tuz porodem jest dobrym pomysłem... O dziwo przy załatwianiu sie nie boli, tylko na zewnatrz. Ktos , cos? Dzus jeszcze sprobuje nasiadówek z rumianku i kory dębu, ale na spektakularny efekt nie licze. Z tego co czytałam to chyba dopadł mnie tam zakrzep splotu żylnego okoloodbytniczego - no i co z tego ze znam nazwę, jak leczenie podobno albo chirurgiczne, albo powinno samo minąć za 7-10 dni😭
    Ja używam maści posterisan. Tylko to mi pomaga. Są też czopki ale one dopiero jak zaleczysz.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teoretycznie za tydzień mam donoszoną ciążę, w środę 24 lipca idę na wizytę, a mąż prosto od lekarza idzie na stadion na koncert i mówi, że jak wróci z koncertu to mogę się rozpakowywać 😂😂 Także u mnie akcja "wypędzanie" rozpoczyna się 25lipca, nie wcześniej!

Bobby29, emi2016 lubią tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Od wczoraj mam jakieś 7 stron do nadrobienia 😮 A czasu brak 🙈 Wieczorem będę pewnie doczytywać, bo jestem ciekawa, co naskrobałyście.

Jedziemy właśnie dokupić farbę, bo okazuje się, że coś nam liczenie nie poszło... Trzeba też jeszcze kilka rzeczy kupić, a póżniej mąż się bierze za kończenie remontu, a ja za pakowanie torby do szpitala. W końcu!

Przez ten tydzień ładnie wyrobiłam się z praniem i prasowaniem wszystkiego :) Już nawet fotelik uprany i inne pierdółki, więc jestem dumna.

Agagusia dzięki za patent z prasowaniem na siedząco! Sama bym chyba na to nie wpadła, a tylko dzięki temu dałam radę :D

U mnie akcja może się zaczynać po czwartku, bo chciałabym jeszcze pójść na ostatnią wizytę do gina. Ale w sumie jeśli zacznie się wcześniej, to nie będę narzekać. Tylko niech Malutki zaczeka ze 3 dni, aby wszystko było gotowe 😅 Mieliśmy być naszykowani już ze 2 tygodnie temu, więc dobrze, że dał nam ten czas, bo inaczej byłoby mało zabawnie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 10:24

Agagusia, emi2016 lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) u mnie dzisiaj też ciąża donoszona!!! <3 <3 <3
    Nie mogę uwierzyć, że jestem tak blisko 😍

Pierniczkowa, Applejoy, Bobby29, Anhydra, zielonooka7, kayama, OlaWi, Smerfelinka, Marcelina85, Limerikowo, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, werni lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny planujecie ochrzcic swoje dzieci? Jeśli tak to kiedy? Ja chciałam jka będzie w miarę ciepło ale to trzeba by było albo max.do października albo już dopiero na wiosnę. A jeszcze mamy mega dylemat co do chrzestnych bo nie bardzo mamy kogo poprosić :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dziewczyny planujecie ochrzcic swoje dzieci? Jeśli tak to kiedy? Ja chciałam jka będzie w miarę ciepło ale to trzeba by było albo max.do października albo już dopiero na wiosnę. A jeszcze mamy mega dylemat co do chrzestnych bo nie bardzo mamy kogo poprosić :P
    Na się staram do końca wyperswadować chrzciny mojemu. Ale chyba mi się nie uda. Więc jak on pozałatwia co tak trzeba to ochrzcimy Małą. Wolałabym we wrześniu żeby jak najszybciej mieć to z głowy. Ale znając mojego chłopa to wyrobi się na wrzesień ale 2020 xD

Frida91, Bobby29 lubią tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

My chcemy ochrzcić we wrześniu :) chrzestnych mamy od dawna wybranych, ale jeszcze nie pytaliśmy.

Frida91 lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to szybko jak we wrześniu :) A chcecie robić w domu czy w lokalu?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 19:51

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Dziewczyny Wy wiecie wszystko - gdzie można kupić fajny strój do pływania nie za miliony monet? :)

W decathlonie, na allegro, a jeśli możesz poczekać z przesyłką to polecam Ali bo jakość chińskich strojów jest super, w końcu to jakby nie było poliester :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    O to szybko jak we wrześniu :) A chcecie robić w domu czy w lokalu?

W lokalu, bo nie mam zamiaru gotować a potem sprzątać :P u nas strasznie dużo osób wychodzi do zaproszenia, bo ponad 20 :/

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Ja urodziłam młodszego 37t4d, 3050 g i nie jest wcześniakiem. Ja
    Ja to bylam pewna ze co kilka dni teraz bedzie jakies maleństwo po drugiej stronie brzucha - a tylu taka cisza. Tylko wszystkie sie skurczami i bólami miesiączkowym ekscytujemy...
    Co do spotkania to chcialam ten plik edytować, ściągnęłam apke i nic, dalej mnie pyta czy ściągnąć aplikacje:( sprobuje jeszcze na kompie stacjonarnym.

Nie próbowałam chyba na mobilnym więc nie podpowiem, ale na stacjonarnym działa bo mój testował no o chyba drzewko już się wpisała :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero się obudziłam,w nocy spać nie mogłam po zrobionym przemeblowaniu.Łóżko przesunięte metr i już prolblem,pozatym miałam duszności.
    Syna rodziłam 36+1i neonatolodzy mówili,że od 38 byłby donoszony.Tym razem jeśli się uda chce donosić do końca 38 by nikt nie miał wątpliwości.Im dłużej w brzusiu tym lepiej.
    Chrzciny to wczesna jesień(wrzesień)lub wiosna.Na wrzesień to berbeć trochę za mały.I mamy mega problem z chrzestnymi.Już przy pierwszym był problem,a teraz to jakaś masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tylko ślub cywilny, więc nikt nam raczej dziecka nie ochrzci w tym kraju 😜 Mama nas namawia, zebysmy zrobili impreze łączona - slub koscielny razem z chrztem, ponoc wiele osob teraz tak robi. Nie mówię nie, pomysl mi sie podoba, ale żeby zorganizowac fajna imprezę tego typu, to musimy odłożyć sporo kasy - bo ja bym chciała juz z tancami, piekna długa suknia itd. (cywilny mielismy skromny na ok. 30 osób). Więc pewnie najwczesniej za rok.

W ogole a propos mojej mamy, wczoraj o 22:30 do mnie zadzwonila, ze by wpadla do Poznania na weekend na shopping wyprzedażowy. Spoko, sama ją zapraszalam, ale jakis miesiac temu, a nie na sama koncowke ciazy 😀 Jestem zwierzeciem galeriowym, ale nie na tym etapie. Siade sobie najwyzej w jakims Starbuniu, a ona niech szaleje hehe. Tylko jak znam życie to i tak beda telefony z przymierzalni "a mozesz spojrzec tylko chwilke jak wygladam" i bede musiala isc😂

Z drugiej strony się ciesze, bo moj znow dzis wychodzi wieczorem na miasto na pępkowe kolegi (choc w rzeczywistości na pewno łapac obce baby za cycki, wiem, on z pewnoscia kłamie!😛😛😛), to bede miala towarzystwo.

Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość

‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ