Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nacha wrote:Kayama przesyłam wirtualne uściski
Dziewczyny ja jeszcze nie skończyłam 38tc a juz jakaś panika mnie ogarnia że nie wyrobie się do 40tc. Bardzo nie chce rodzić po terminie. I teraz ciągle zastanawiam się co to będzie po tym 40tygodniu?
Gin kazał mi przyjść dopiero w dniu planowanego porodu na kontrolę ale ide tydzień wcześniej bo 5tyg nie wytrzymam, także zapisałam się na 31.07 na wizyte i wtedy tez mam ktg (ale mam ogromną nadzieję że juz będę rozpakowana do tego czasu)
Jak to wygląda jak przekrocze swój termin?
Są różne możliwości, w zależności od stanu szyjki. Jak juz jest rozwarcie to na ogół tak badają aby "przypadkowo" 😉 przebić pęcherz. Gdy nie ma rozwarcia to często smarują wewnatrz maścią z prostaglandynymi, można też zastosować balonik (gdy rozwarcia brak lub za małe).
nick nieaktualny lubi tę wiadomość

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Kayama, myślałam o Tobie! Współczuje Ci Twojego stanu. Już bliżej ńiz dalej. choć pewnie te dwa i pol tygodnia zdaje się wiecznością!
Akcji z siostra tez współczuje. Ja ze swoją tez ostatnio nie gadam. Poprosiła mnie o napisanie jakiejś pracy bo sama nie miała czasu bo drinkowala w drodze na festiwal, odmówiłam bo nie czułam się dobrze wiec foch 👍🏻. Ostatnio myślałam kiedy się widziałyśmy i uświadomiłam sobie, ze była u nas ostatnio w kwietniu, a mieszka w Warszawie. Zapraszałam ja kilka razy, ale ma inne sprawy. Już nawet pomijam, ze nawet nie zapyta jak się czuje i czy nie potrzebuje nic.
Jak to mówią - umiesz liczyć, licz na siebie!
kayama lubi tę wiadomość
[/url] -
Applejoy wrote:Anhydra już w domciu?

W domu od wtorku😉.
Mały jest Aniołkiem. Uwielbia się tulić❤. Jestem zakochana😍
emi2016, Domi_tur, menka2, nick nieaktualny, Bobby29, werni, nick nieaktualny, Chimera, Ania95, kayama, Marcelina85, plinka89, Applejoy, Matyldaaa, nick nieaktualny, Mary Magdalena, zielonooka7, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, OlaWi, trzydziecha, Asiac93, redken, Vampire, Panna_Justyna, Reniiata lubią tę wiadomość

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Kayama współczuję, zarówno dolegliwości jak i zachowania siostry. Niestety różnie to bywa z relacjami rodzinnymi.. ale co do zachowania siostry to sorry ale nawet nie wyobrażam sobie takiego traktowania od kogoś obcego a co dopiero od bliskiej osoby..zero wyczucia.
Byłaś wywolywana, byłaś
odzwywaj się częściej i żal się ile wlezie, po to jesteśmy!
Właśnie, a nie ma opcji na wcześniejsze CC?
kayama, OlaWi lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt
Harmony OK. Dziewczynka 
2 mrożaki -
Kayama współczuje bardzo! W poprzedniej ciazy miałam chyba cos podobnego na 3 dni zanim dostałam skurczy, ból NIEDOOPISANIA! Dziecko mi sie chyba obniżyło na jakis nerw, nie mogłam chodzic, leżeć, stać ani siedzieć. Masakra.
W tej ciazy jakos w 28 tc podnosilam córeczkę i wszedł mi podobny meega ból, na szczęście byłam wtedy w PL u rodzicow i na drugi dzien udało mi sie dostać na cito do fizjo magika i mimo mega bólu w czasie zabiegu udało sie uwolnić od tego bólu. Podobno nie doszło jeszcze do zapalenia, bo jeśli jest ucisk to zaraz w obrębie robi sie zapalenie mięśni czasem wchodzące na pozostałe nerwy i im bardziej sie rozprzestrzeni tym gorzej sobie poradzić wiec szczęście ze tak szybko do niego trafiłam. A tez juz sie popłakałam dzien wczesniej jak nie mogłam do córki podejść i sobie wyobraziłam jak to bedzie.. No ale udało sie załagodzić. Trzymam kciuki by u Ciebie przeszło razem z rozwiązaniem, juz nie duzo zostało.
kayama lubi tę wiadomość
-
Kciuki za rodzące, żeby gładko poszło.
Dzisiaj w nocy odpuściłam laktator, przestałam już o tym myśleć, zamówiłam mm. I jak za dotknięciem magicznej różdżki poleciało mleko samo. Płacze że szczęścia. Nigdy mi przez myśl nie przeszło że małego może dać taka radość.
Do tego mała już po żółtaczce i wychodzimy do domku.
Bobby29, werni, Frida91, Chimera, kayama, natty85, Ania95, Niebieska Gwiazda, Marcelina85, emi2016, plinka89, Anhydra, Applejoy, nick nieaktualny, Matyldaaa, nick nieaktualny, Mary Magdalena, DrzewkoPomarańczowe, OlaWi, Smerfelinka, Limerikowo, Larissa90, redken, Vampire lubią tę wiadomość
-
emi2016 wrote:Kayama - myślałam o Tobie bardzo mi przykro, że tak cierpisz 🙁 siostra się nie popisała.. nawet nie wiem jak to skomentować... Skoro tak źle się czujesz - nie ma możliwość wcześniejszego CC ?
Nie, niunia jest jeszcze za mało dojrzała, powiedzieli mi na Solcu że na wcześniejsze rozwiązanie się nie zgodzą, chociaż ja nawet nie pytałam. 8 sierpnia ustalone z moim dr i.muszę dotrwać.
-
Pierniczkowa super! Odpuscilas, i głowa zwolniła blokadę
świetne wieści!
Pierniczkowa lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt
Harmony OK. Dziewczynka 
2 mrożaki -
Co do rodzeństwa u nas odwrotnie. Poprawiło się między mną a bratem. Jego żona będzie chrzestna i często mówi ze jak coś to będzie pomagać

Poerniczkowa super wiadomość
musiało widocznie mleczko poczekać :)albo się przestraszylo tym mm hehe
DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
No ja wcześniej myślałam aby siostra była chrzestna, jak jestem chrzestna jej młodszego. Ale po takich akcjach to nigdy w życiu. Może siostra mojego faceta, albo któraś koleżanka, zobaczymy
Albo pomyślimy o dalszej rodzinie.
werni lubi tę wiadomość

-
Dziewczyny pomogło! Mam maila z Rossmana, pieluszki czekają!
wiki2, emi2016, Applejoy, werni, nick nieaktualny, Bobby29, OlaWi, Smerfelinka lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Kayama dobrze, że napisałaś. Zastanawiałam się jak tam z twoim brzuchem, okropna jest taka bezradność, jakby człowiek chociaż wiedział co to jest 😒😒
U mnie wróciły drętwienia i bóle w okolicy żeber, ale na szczęście zwykle pomaga zmiana pozycji.
Harumi, Aga, Smerfelinka trzymam kciuki za Was!!
kayama, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Aga trzymam kciuki!!!
Ja już po. Po 5 byłam na izbie z 3 cm rozwarciem.
O 10.07 wyskoczył Olek z wagą 3570g. Niestety zabrali mi go na neonatologie 😭😭😭😭 bo będą obserwować serduszko.
Co mogę doradzić, piłka!!! Super sprawa naprawdę łagodzi skurcze i rozkręca akcję. Polecam. No i sutki! To sprawiło że tak szybko urodziłam 😊
Dziewczyny która zawita na Polną w weekend??? To się spotkamy 🙂
Przepraszam że na resztę narazie nie odpiszę ale muszę się zdrzemnąć.
Dziękuję za kciuki.
kayama, Ania95, Chimera, wiki2, Bee_girl, Niebieska Gwiazda, Marcelina85, Pierniczkowa, emi2016, plinka89, Anhydra, nick nieaktualny, Applejoy, werni, Domi_tur, Matyldaaa, nick nieaktualny, Mary Magdalena, DrzewkoPomarańczowe, Sylvka, Bobby29, Frida91, OlaWi, Smerfelinka, trzydziecha, AnaKwiat, natty85, Larissa90, redken, Limerikowo, Vampire, Reniiata lubią tę wiadomość
-
Kayama ♥️ Kiedy czytam Twoje doświadczenia to naprawdę dochodzę do wniosku, że tym bardziej nie mam prawa narzekać i ciąża mnie oszczędziła...
Trzymaj się dzielnie! Jeszcze trochę ✊✊
Mamusiom bardzo zazdroszczę że możecie już tulić skarby ☺️
Garmin Aga Smerfelinka mocne kciuki. Dacie radę! Kto jak nie Wy ?!😉
Emi relaksuje się ile wlezie i zbieraj siły 😊
emi2016, Smerfelinka lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Harumi super gratulacje
)
Dzięki dziewczyny za wsparcie! Dużo daje, naprawdę.
Czyli nie tylko ja mam dziwna siostrę. Co ciekawe reszta rodziny jest spoko, w kogo moja sis się wrodziła z tym wrednym charakterem nie wiem.
W szpitalu dostałam zastrzyk z papaweryny, kroplowke z paracetamolu, zobaczymy co dalej choć specjalnie na efekty nie liczę.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość

-
Niebieska Gwiazda wrote:Nie najada się bo siedzi na cycu 30 minut.Siłę ssania ma dużą.Poczym wypluwa cyca i wrzeszczy.Następnie łapczywie pije mieszankę.A potem walka by nie ulał.
Ale w pierwszych dobach wlasnie zalecaja karmienie po 20 min z jednej i drugiej piersi m.in na pobudzenie laktacji.
U mnie w szpitalu byla zasada, zeby dopiero po takiej sesji karmienia podawac mm jakby co. U mnie tylko 1 raz w takiej sytuacji corka dopila.
Purelan to czasem ten nie czysta lanolina?
Harumi - gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 12:54

[/url]