Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nacha wrote:Kayama przesyłam wirtualne uściski
Dziewczyny ja jeszcze nie skończyłam 38tc a juz jakaś panika mnie ogarnia że nie wyrobie się do 40tc. Bardzo nie chce rodzić po terminie. I teraz ciągle zastanawiam się co to będzie po tym 40tygodniu?
Gin kazał mi przyjść dopiero w dniu planowanego porodu na kontrolę ale ide tydzień wcześniej bo 5tyg nie wytrzymam, także zapisałam się na 31.07 na wizyte i wtedy tez mam ktg (ale mam ogromną nadzieję że juz będę rozpakowana do tego czasu)
Jak to wygląda jak przekrocze swój termin?
Są różne możliwości, w zależności od stanu szyjki. Jak juz jest rozwarcie to na ogół tak badają aby "przypadkowo" 😉 przebić pęcherz. Gdy nie ma rozwarcia to często smarują wewnatrz maścią z prostaglandynymi, można też zastosować balonik (gdy rozwarcia brak lub za małe).Nacha lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Kayama, myślałam o Tobie! Współczuje Ci Twojego stanu. Już bliżej ńiz dalej. choć pewnie te dwa i pol tygodnia zdaje się wiecznością!
Akcji z siostra tez współczuje. Ja ze swoją tez ostatnio nie gadam. Poprosiła mnie o napisanie jakiejś pracy bo sama nie miała czasu bo drinkowala w drodze na festiwal, odmówiłam bo nie czułam się dobrze wiec foch 👍🏻. Ostatnio myślałam kiedy się widziałyśmy i uświadomiłam sobie, ze była u nas ostatnio w kwietniu, a mieszka w Warszawie. Zapraszałam ja kilka razy, ale ma inne sprawy. Już nawet pomijam, ze nawet nie zapyta jak się czuje i czy nie potrzebuje nic.
Jak to mówią - umiesz liczyć, licz na siebie!kayama lubi tę wiadomość
[/url] -
Applejoy wrote:Anhydra już w domciu?
W domu od wtorku😉.
Mały jest Aniołkiem. Uwielbia się tulić❤. Jestem zakochana😍emi2016, Domi_tur, menka2, E_linka2, Bobby29, werni, Nacha, Chimera, Ania95, kayama, Marcelina85, plinka89, Applejoy, Matyldaaa, Misi@, Mary Magdalena, zielonooka7, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, OlaWi, trzydziecha, Asiac93, redken, Vampire, Panna_Justyna, Reniiata lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Kayama współczuję, zarówno dolegliwości jak i zachowania siostry. Niestety różnie to bywa z relacjami rodzinnymi.. ale co do zachowania siostry to sorry ale nawet nie wyobrażam sobie takiego traktowania od kogoś obcego a co dopiero od bliskiej osoby..zero wyczucia.
Byłaś wywolywana, byłaś odzwywaj się częściej i żal się ile wlezie, po to jesteśmy!
Właśnie, a nie ma opcji na wcześniejsze CC?kayama, OlaWi lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Kayama współczuje bardzo! W poprzedniej ciazy miałam chyba cos podobnego na 3 dni zanim dostałam skurczy, ból NIEDOOPISANIA! Dziecko mi sie chyba obniżyło na jakis nerw, nie mogłam chodzic, leżeć, stać ani siedzieć. Masakra.
W tej ciazy jakos w 28 tc podnosilam córeczkę i wszedł mi podobny meega ból, na szczęście byłam wtedy w PL u rodzicow i na drugi dzien udało mi sie dostać na cito do fizjo magika i mimo mega bólu w czasie zabiegu udało sie uwolnić od tego bólu. Podobno nie doszło jeszcze do zapalenia, bo jeśli jest ucisk to zaraz w obrębie robi sie zapalenie mięśni czasem wchodzące na pozostałe nerwy i im bardziej sie rozprzestrzeni tym gorzej sobie poradzić wiec szczęście ze tak szybko do niego trafiłam. A tez juz sie popłakałam dzien wczesniej jak nie mogłam do córki podejść i sobie wyobraziłam jak to bedzie.. No ale udało sie załagodzić. Trzymam kciuki by u Ciebie przeszło razem z rozwiązaniem, juz nie duzo zostało.kayama lubi tę wiadomość
-
Kciuki za rodzące, żeby gładko poszło.
Dzisiaj w nocy odpuściłam laktator, przestałam już o tym myśleć, zamówiłam mm. I jak za dotknięciem magicznej różdżki poleciało mleko samo. Płacze że szczęścia. Nigdy mi przez myśl nie przeszło że małego może dać taka radość.
Do tego mała już po żółtaczce i wychodzimy do domku.Bobby29, werni, Frida91, Chimera, kayama, natty85, Ania95, Niebieska Gwiazda, Marcelina85, emi2016, plinka89, Anhydra, Applejoy, E_linka2, Matyldaaa, Misi@, Mary Magdalena, DrzewkoPomarańczowe, OlaWi, Smerfelinka, Limerikowo, Larissa90, redken, Vampire lubią tę wiadomość
-
emi2016 wrote:Kayama - myślałam o Tobie bardzo mi przykro, że tak cierpisz 🙁 siostra się nie popisała.. nawet nie wiem jak to skomentować... Skoro tak źle się czujesz - nie ma możliwość wcześniejszego CC ?
Nie, niunia jest jeszcze za mało dojrzała, powiedzieli mi na Solcu że na wcześniejsze rozwiązanie się nie zgodzą, chociaż ja nawet nie pytałam. 8 sierpnia ustalone z moim dr i.muszę dotrwać. -
Pierniczkowa super! Odpuscilas, i głowa zwolniła blokadę świetne wieści!
Pierniczkowa lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Co do rodzeństwa u nas odwrotnie. Poprawiło się między mną a bratem. Jego żona będzie chrzestna i często mówi ze jak coś to będzie pomagać
Poerniczkowa super wiadomość musiało widocznie mleczko poczekać :)albo się przestraszylo tym mm heheDrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
No ja wcześniej myślałam aby siostra była chrzestna, jak jestem chrzestna jej młodszego. Ale po takich akcjach to nigdy w życiu. Może siostra mojego faceta, albo któraś koleżanka, zobaczymy Albo pomyślimy o dalszej rodzinie.
werni lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pomogło! Mam maila z Rossmana, pieluszki czekają!
wiki2, emi2016, Applejoy, werni, Misi@, Bobby29, OlaWi, Smerfelinka lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Kayama dobrze, że napisałaś. Zastanawiałam się jak tam z twoim brzuchem, okropna jest taka bezradność, jakby człowiek chociaż wiedział co to jest 😒😒
U mnie wróciły drętwienia i bóle w okolicy żeber, ale na szczęście zwykle pomaga zmiana pozycji.
Harumi, Aga, Smerfelinka trzymam kciuki za Was!!kayama, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Aga trzymam kciuki!!!
Ja już po. Po 5 byłam na izbie z 3 cm rozwarciem.
O 10.07 wyskoczył Olek z wagą 3570g. Niestety zabrali mi go na neonatologie 😭😭😭😭 bo będą obserwować serduszko.
Co mogę doradzić, piłka!!! Super sprawa naprawdę łagodzi skurcze i rozkręca akcję. Polecam. No i sutki! To sprawiło że tak szybko urodziłam 😊
Dziewczyny która zawita na Polną w weekend??? To się spotkamy 🙂
Przepraszam że na resztę narazie nie odpiszę ale muszę się zdrzemnąć.
Dziękuję za kciuki.kayama, Ania95, Chimera, wiki2, Bee_girl, Niebieska Gwiazda, Marcelina85, Pierniczkowa, emi2016, plinka89, Anhydra, E_linka2, Applejoy, werni, Domi_tur, Matyldaaa, Misi@, Mary Magdalena, DrzewkoPomarańczowe, Sylvka, Bobby29, Frida91, OlaWi, Smerfelinka, trzydziecha, AnaKwiat, natty85, Larissa90, redken, Limerikowo, Vampire, Reniiata lubią tę wiadomość
-
Kayama ♥️ Kiedy czytam Twoje doświadczenia to naprawdę dochodzę do wniosku, że tym bardziej nie mam prawa narzekać i ciąża mnie oszczędziła...
Trzymaj się dzielnie! Jeszcze trochę ✊✊
Mamusiom bardzo zazdroszczę że możecie już tulić skarby ☺️
Garmin Aga Smerfelinka mocne kciuki. Dacie radę! Kto jak nie Wy ?!😉
Emi relaksuje się ile wlezie i zbieraj siły 😊emi2016, Smerfelinka lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Harumi super gratulacje )
Dzięki dziewczyny za wsparcie! Dużo daje, naprawdę.
Czyli nie tylko ja mam dziwna siostrę. Co ciekawe reszta rodziny jest spoko, w kogo moja sis się wrodziła z tym wrednym charakterem nie wiem.
W szpitalu dostałam zastrzyk z papaweryny, kroplowke z paracetamolu, zobaczymy co dalej choć specjalnie na efekty nie liczę.Misi@ lubi tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:Nie najada się bo siedzi na cycu 30 minut.Siłę ssania ma dużą.Poczym wypluwa cyca i wrzeszczy.Następnie łapczywie pije mieszankę.A potem walka by nie ulał.
Ale w pierwszych dobach wlasnie zalecaja karmienie po 20 min z jednej i drugiej piersi m.in na pobudzenie laktacji.
U mnie w szpitalu byla zasada, zeby dopiero po takiej sesji karmienia podawac mm jakby co. U mnie tylko 1 raz w takiej sytuacji corka dopila.
Purelan to czasem ten nie czysta lanolina?
Harumi - gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 12:54