SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Kayama przesyłam wirtualne uściski

Dziewczyny ja jeszcze nie skończyłam 38tc a juz jakaś panika mnie ogarnia że nie wyrobie się do 40tc. Bardzo nie chce rodzić po terminie. I teraz ciągle zastanawiam się co to będzie po tym 40tygodniu?
    Gin kazał mi przyjść dopiero w dniu planowanego porodu na kontrolę ale ide tydzień wcześniej bo 5tyg nie wytrzymam, także zapisałam się na 31.07 na wizyte i wtedy tez mam ktg (ale mam ogromną nadzieję że juz będę rozpakowana do tego czasu)
    Jak to wygląda jak przekrocze swój termin?

Są różne możliwości, w zależności od stanu szyjki. Jak juz jest rozwarcie to na ogół tak badają aby "przypadkowo" 😉 przebić pęcherz. Gdy nie ma rozwarcia to często smarują wewnatrz maścią z prostaglandynymi, można też zastosować balonik (gdy rozwarcia brak lub za małe).

Nacha lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra już w domciu? :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, myślałam o Tobie! Współczuje Ci Twojego stanu. Już bliżej ńiz dalej. choć pewnie te dwa i pol tygodnia zdaje się wiecznością!

Akcji z siostra tez współczuje. Ja ze swoją tez ostatnio nie gadam. Poprosiła mnie o napisanie jakiejś pracy bo sama nie miała czasu bo drinkowala w drodze na festiwal, odmówiłam bo nie czułam się dobrze wiec foch 👍🏻. Ostatnio myślałam kiedy się widziałyśmy i uświadomiłam sobie, ze była u nas ostatnio w kwietniu, a mieszka w Warszawie. Zapraszałam ja kilka razy, ale ma inne sprawy. Już nawet pomijam, ze nawet nie zapyta jak się czuje i czy nie potrzebuje nic.
    Jak to mówią - umiesz liczyć, licz na siebie!

kayama lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Anhydra już w domciu? :)

W domu od wtorku😉.
    Mały jest Aniołkiem. Uwielbia się tulić❤. Jestem zakochana😍

emi2016, Domi_tur, menka2, E_linka2, Bobby29, werni, Nacha, Chimera, Ania95, kayama, Marcelina85, plinka89, Applejoy, Matyldaaa, Misi@, Mary Magdalena, zielonooka7, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, OlaWi, trzydziecha, Asiac93, redken, Vampire, Panna_Justyna, Reniiata lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama współczuję, zarówno dolegliwości jak i zachowania siostry. Niestety różnie to bywa z relacjami rodzinnymi.. ale co do zachowania siostry to sorry ale nawet nie wyobrażam sobie takiego traktowania od kogoś obcego a co dopiero od bliskiej osoby..zero wyczucia.
    Byłaś wywolywana, byłaś :) odzwywaj się częściej i żal się ile wlezie, po to jesteśmy!
    Właśnie, a nie ma opcji na wcześniejsze CC?

kayama, OlaWi lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bee_girl Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama współczuje bardzo! W poprzedniej ciazy miałam chyba cos podobnego na 3 dni zanim dostałam skurczy, ból NIEDOOPISANIA! Dziecko mi sie chyba obniżyło na jakis nerw, nie mogłam chodzic, leżeć, stać ani siedzieć. Masakra.
    W tej ciazy jakos w 28 tc podnosilam córeczkę i wszedł mi podobny meega ból, na szczęście byłam wtedy w PL u rodzicow i na drugi dzien udało mi sie dostać na cito do fizjo magika i mimo mega bólu w czasie zabiegu udało sie uwolnić od tego bólu. Podobno nie doszło jeszcze do zapalenia, bo jeśli jest ucisk to zaraz w obrębie robi sie zapalenie mięśni czasem wchodzące na pozostałe nerwy i im bardziej sie rozprzestrzeni tym gorzej sobie poradzić wiec szczęście ze tak szybko do niego trafiłam. A tez juz sie popłakałam dzien wczesniej jak nie mogłam do córki podejść i sobie wyobraziłam jak to bedzie.. No ale udało sie załagodzić. Trzymam kciuki by u Ciebie przeszło razem z rozwiązaniem, juz nie duzo zostało.

kayama lubi tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za rodzące, żeby gładko poszło.

Dzisiaj w nocy odpuściłam laktator, przestałam już o tym myśleć, zamówiłam mm. I jak za dotknięciem magicznej różdżki poleciało mleko samo. Płacze że szczęścia. Nigdy mi przez myśl nie przeszło że małego może dać taka radość.
    Do tego mała już po żółtaczce i wychodzimy do domku.

Bobby29, werni, Frida91, Chimera, kayama, natty85, Ania95, Niebieska Gwiazda, Marcelina85, emi2016, plinka89, Anhydra, Applejoy, E_linka2, Matyldaaa, Misi@, Mary Magdalena, DrzewkoPomarańczowe, OlaWi, Smerfelinka, Limerikowo, Larissa90, redken, Vampire lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Kayama - myślałam o Tobie bardzo mi przykro, że tak cierpisz 🙁 siostra się nie popisała.. nawet nie wiem jak to skomentować... Skoro tak źle się czujesz - nie ma możliwość wcześniejszego CC ?

Nie, niunia jest jeszcze za mało dojrzała, powiedzieli mi na Solcu że na wcześniejsze rozwiązanie się nie zgodzą, chociaż ja nawet nie pytałam. 8 sierpnia ustalone z moim dr i.muszę dotrwać.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa super! Odpuscilas, i głowa zwolniła blokadę :) świetne wieści!

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rodzeństwa u nas odwrotnie. Poprawiło się między mną a bratem. Jego żona będzie chrzestna i często mówi ze jak coś to będzie pomagać :)

Poerniczkowa super wiadomość :) musiało widocznie mleczko poczekać :)albo się przestraszylo tym mm hehe

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wcześniej myślałam aby siostra była chrzestna, jak jestem chrzestna jej młodszego. Ale po takich akcjach to nigdy w życiu. Może siostra mojego faceta, albo któraś koleżanka, zobaczymy :) Albo pomyślimy o dalszej rodzinie.

werni lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomogło! Mam maila z Rossmana, pieluszki czekają!

wiki2, emi2016, Applejoy, werni, Misi@, Bobby29, OlaWi, Smerfelinka lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Chimera Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama dobrze, że napisałaś. Zastanawiałam się jak tam z twoim brzuchem, okropna jest taka bezradność, jakby człowiek chociaż wiedział co to jest 😒😒
    U mnie wróciły drętwienia i bóle w okolicy żeber, ale na szczęście zwykle pomaga zmiana pozycji.

Harumi, Aga, Smerfelinka trzymam kciuki za Was!!

kayama, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• Harumi Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Aga trzymam kciuki!!!

Ja już po. Po 5 byłam na izbie z 3 cm rozwarciem.
    O 10.07 wyskoczył Olek z wagą 3570g. Niestety zabrali mi go na neonatologie 😭😭😭😭 bo będą obserwować serduszko.

Co mogę doradzić, piłka!!! Super sprawa naprawdę łagodzi skurcze i rozkręca akcję. Polecam. No i sutki! To sprawiło że tak szybko urodziłam 😊

Dziewczyny która zawita na Polną w weekend??? To się spotkamy 🙂

Przepraszam że na resztę narazie nie odpiszę ale muszę się zdrzemnąć.

Dziękuję za kciuki.

kayama, Ania95, Chimera, wiki2, Bee_girl, Niebieska Gwiazda, Marcelina85, Pierniczkowa, emi2016, plinka89, Anhydra, E_linka2, Applejoy, werni, Domi_tur, Matyldaaa, Misi@, Mary Magdalena, DrzewkoPomarańczowe, Sylvka, Bobby29, Frida91, OlaWi, Smerfelinka, trzydziecha, AnaKwiat, natty85, Larissa90, redken, Limerikowo, Vampire, Reniiata lubią tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama ♥️ Kiedy czytam Twoje doświadczenia to naprawdę dochodzę do wniosku, że tym bardziej nie mam prawa narzekać i ciąża mnie oszczędziła...
    Trzymaj się dzielnie! Jeszcze trochę ✊✊

Mamusiom bardzo zazdroszczę że możecie już tulić skarby ☺️

Garmin Aga Smerfelinka mocne kciuki. Dacie radę! Kto jak nie Wy ?!😉

Emi relaksuje się ile wlezie i zbieraj siły 😊

emi2016, Smerfelinka lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harumi, gratulacje 💕 napisz jeszcze ile ma cm i który to tydzień i dzień ciąży, żebym mogła zapisać 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 12:25

• kayama Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harumi super gratulacje :))
    Dzięki dziewczyny za wsparcie! Dużo daje, naprawdę.
    Czyli nie tylko ja mam dziwna siostrę. Co ciekawe reszta rodziny jest spoko, w kogo moja sis się wrodziła z tym wrednym charakterem nie wiem.
    W szpitalu dostałam zastrzyk z papaweryny, kroplowke z paracetamolu, zobaczymy co dalej choć specjalnie na efekty nie liczę.

Misi@ lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harumi, gratuluję! 🎉🍾🎈😍

Pierniczkowa, super! Czyli naprawdę wszystko tkwi w głowie 😊

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Nie najada się bo siedzi na cycu 30 minut.Siłę ssania ma dużą.Poczym wypluwa cyca i wrzeszczy.Następnie łapczywie pije mieszankę.A potem walka by nie ulał.

Ale w pierwszych dobach wlasnie zalecaja karmienie po 20 min z jednej i drugiej piersi m.in na pobudzenie laktacji.
    U mnie w szpitalu byla zasada, zeby dopiero po takiej sesji karmienia podawac mm jakby co. U mnie tylko 1 raz w takiej sytuacji corka dopila.

Purelan to czasem ten nie czysta lanolina?

Harumi - gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 12:54

3jgx3e3kie55f15r.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harumi-gratuluję :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 1061 1062 1063 1064 1065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ