Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A to klops z ta grupa krwi, ja mam jeden wynik sprzed kilku lat i akceptują przy przyjęciu do szpitala. A tuż przed cesarka mogą na szybko zrobić? Jonogram mam sprzed miesiąca i też jakiś stary czas krzepnięcia. Powtórzyła bym gdybym mogła w labie usiąść na trochę bo.czasami trzeba chwilę poczekać itp. Kurczę te moje dolegliwości po prostu uniemożliwiają normalne życie...
-
Na Ursynowie nie pada♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
OlaWi wrote:Gratulacje Mamuśki! Chyba faktycznie powoli będzie trzeba zmienić nazwę na lipcówki
Cieszę się z udanej laktacji, to mnie najbardziej przeraża ze spraw poporodowych.
O grupie krwi właśnie też słyszałam, że trzeba mieć 2 razy z dwóch niezależnych źródeł.
Kayama, ja dla odmiany nie rozmawiam z mamą, po tym jak skrytykowała wszystko co kupiliśmy dla dziecka, remont mieszkania, wszystko. Nie powiedziała jednego pozytywnego słowa. Zapytałam jej następnego dnia czy się wyspała i przeżyła, że wszystko mamy takie do dupy, to się rozłączyła i wychodzi na to, że to ona jest obrażona.
Ola to przykre. Nie wiem co z tymi ludźmi się dzieje, ciąża i początki z dzieckiem są chyba na tyle trudne ze można by sobie odpuścić i zapewnić przede wszystkim wsparcie. Mama i teściowie na szczęście raczej pomagają, nawet jak coś się nie podoba to bez zbędnych dyskusji. Mojej mamie się tylko imię dla małej nie podoba zle to kompletnie olewam. -
kayama wrote:Ola to przykre. Nie wiem co z tymi ludźmi się dzieje, ciąża i początki z dzieckiem są chyba na tyle trudne ze można by sobie odpuścić i zapewnić przede wszystkim wsparcie. Mama i teściowie na szczęście raczej pomagają, nawet jak coś się nie podoba to bez zbędnych dyskusji. Mojej mamie się tylko imię dla małej nie podoba zle to kompletnie olewam.
A myślisz, że imię się podoba ?! 🤣🤣🤣 -
plinka89 wrote:Ale w pierwszych dobach wlasnie zalecaja karmienie po 20 min z jednej i drugiej piersi m.in na pobudzenie laktacji.
U mnie w szpitalu byla zasada, zeby dopiero po takiej sesji karmienia podawac mm jakby co. U mnie tylko 1 raz w takiej sytuacji corka dopila.
Purelan to czasem ten nie czysta lanolina?
Harumi - gratulacje!
Laktatora rzadko używam bo często przystawiam Adasia.U mnie w szpitalu też zasada,że najpierw cyc a potem mm.Cyca Adam ciągnie długo,czasem koło godziny z obu.Ciągnie nawet gdy nic tam niema.Nieprzeszkadzam tylko czasem w nocy przysypiam a on działa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 17:02
plinka89 lubi tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:Kciuki za rodzące, żeby gładko poszło.
Dzisiaj w nocy odpuściłam laktator, przestałam już o tym myśleć, zamówiłam mm. I jak za dotknięciem magicznej różdżki poleciało mleko samo. Płacze że szczęścia. Nigdy mi przez myśl nie przeszło że małego może dać taka radość.
Do tego mała już po żółtaczce i wychodzimy do domku.
Ja też tak chce -
nick nieaktualnyHejo, nadrobilam Was z dzis.
Kayama, tez o Tobie ostatnio myslalam, super ze sie updatowalas! Bardzo mi przykro, ze masz takie dolegliwosci, mnie sie teraz na koncowce pojawily bole i kłucia w pachwinach i ogolnie miednicy i mam serdecznie dosc. Wiec jak Ty masz takie napiecia w calym brzuszku i to duzo silniej, to wspolczuje i sciskam 🙁
Co do tzw. potwierdzonej grupy krwi, tlumaczyl mi to ginekolog, ale powiedzial, ze nie musze tego robic. Ponoc wystarczy jeden oryginal laboratoryjny grupy krwi i przeciwcial, dlatego ja spakowalam tylko tyle.
Tez dzis slabo spalam, ocieplilo sie i juz mi jest w nocy zbyt duszno, za goraco.. mam nadzieje, ze to tymczasowe i nie wroca dlugotrwale upaly. W Poznaniu aktualnie 30 stopni🙄
Bobby, i co przyszedl Ci ten mail z Rossmanna?
Aga, a Ty sie rozpakowujesz w koncu???
Harumi, gratuluje Maluszka!❤ Pochwal sie foteczka jesli mozesz i chcesz 😊
Niebieska, a Tobie w koncu podali jakas przyczyne wielowodzia czy po prostu powiedzieli, ze taka uroda?
Pierniczkowa, gratuluje mleczka😊 Dajesz mi nadzieje, ze tez dam jakos rade karmic, mimo ze wciaz nie mam ani kropli siary i czeka mnie raczej CC
Ja bylam u fryzjera dzisiaj i oprocz farby zrobilam sobie loki na jutrzejsza sesje brzuszkowa. Mam nadzieje, ze przetrwaja noc, bo wyszly fajnie i poprawily mi troche humor
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 07:05
emi2016, Chimera, Misi@, kayama, Bobby29, Smerfelinka, werni, Mary Magdalena, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Ja.sie.zatejestrowalam na meza telefonie i juz mam miala ze pieluchy czekajaStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualny
-
A ja dziś ugotowałam leczo - po inspiracji od którejś z was, już nie pamiętam której właśnie wpoerniczylan dwie miseczki i miałam ochotę na lody na deser ale muszę poczekać aż mi trochę leczo się wchłonie 😅 ostatnio mam fazę na lody haagen dazs peanut butter crunch.. niemal orgazmiczne doznania mam jak je jem, a za smakiem masła orzechowego jakoś nigdy specjalnie nie przepadałam
Wczoraj zaczęłam sprzątać w szafkach w kuchni i liczyłam że dziś skończę ale cholernie mi się nie chce. Ciekawe czy się zmobilizuje czy odpuszcze♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Baileys no sorry, będę od teraz piekła po tajniacku
Ciekawe czy u Agi tym razem się uda 😏😏
Domi kurcze my tu wszystkie liczyłyśmy na Ciebie, a Ty się coś ociagasz z porodem...no ja nie wiem żeby nas tak zawodzić!
Mój małżowinek przywiózł wczoraj od mojej siostry przewijak (póki co jeszcze nie założyłam pokrowca) i zamontował dziś półkę i lampkęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 20:05
Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, kayama, baileys, OlaWi, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość
-
Bobby nie usuwałam całego konta w Rossmanie, tylko weszłam w aplikacji na: Moje konto-Rossne-rezygnacja z uczestnictwa w programie rossnę (na samym dole). I założyłam samo rossnę od nowa, bo ogólnie na aplikacji już mam trochę punktów to szkoda było mi usuwać całą aplikację. No i dzisiaj z rana mail już czekał.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Baileys pochwal się jutro po sesji
Dziewczyny współczuję Wam takich akcji rodzinnych. Moi rodzice codziennie dzwonią i pytają czy to już czy nie, a co mnie boli, a co mnie nie boli, smieszy mnie to strasznie moja Sis jest strasznie przejęta, ostatnio powiedziała że się stresuje bo chciałaby być wzorową ciocią 😂 pod tym kątem są niezastąpieni i wiem, że będę mogła później liczyć na nich w każdej chwili. My mieszkamy pod miastem, moi rodzice mają do nas jakieś 15km ale wiem, że częściej mi pomogą niż teściowie 2km stąd
Chimera, nie rozumiem tego zniecierpliwienia, mój Syn jest punktualny po mamusi 😂 ja chyba na początku rzuciłam urok na poród bo ciągle mówiłam, że musi się urodzić lew i może wyjść max 5dni przed terminem, no to czeka Szymek żeby być naszym małym Simbą 🦁🦁🦁Chimera, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Kurcze jak się po mamusi punktualność dziedziczy, to ja zawsze wszędzie przed czasem jestem...i urodziłam się też 2 tygodnie przed terminem...chyba jednak mój mąż na tego Ramsztajna nie pójdzie 😜😜
Moja mama też taka jest, że jak nie zadzwonię do niej codziennie, to już myśli, że rodze i się nakręca 😁 Obchodzi się ze mną jak z jajkiem i mnie to wkurza, bo to jest aż do przesady w drugą stronę 🙄🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 18:02
-
Jutro mam cesarke 3majcie kciuki i wspomnijcie w modlitwie
Misi@, Smerfelinka, werni, Niebieska Gwiazda, Mary Magdalena, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, kayama, baileys, Sylvka, Asiac93, emi2016, OlaWi, Applejoy, Ania95, Marcelina85, Vampire, Pierniczkowa lubią tę wiadomość