Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam za sobą koszmarną noc. Nasz kot miał wypadek i rozciął sobie łapkę. Cały dom we krwi. Mąż pojechał z nim na pogotowie weterynaryjne o 1.00, ja to wszystko musiałam posprzątać i zabezpieczyć co cenniejsze materiały przed odbarwieniem. Kot wrócił z opatrunkiem, który zrzucił w momencie wyjścia z transportera. I wszystko od nowa we krwi. Dzisiaj kuleje ale nie boczy.
Ja jestem po konsultacji anestezjologicznej...muszę powtórzyć morfolofie i czy krzepnięcia bo moja być nieaktualne do TP z karty ciąży i...grupę krwi ponowić. Bo mogła mi się zmienić. Oszaleję chyba 😱2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Harumi gratuluję
MDW współczuję kiedyś mój kot miał wypadek. Samochód go potrącił i musieliśmy mu amputowac łapkę. Był kotem wychodzacym. Teraz mam dwa koty które nie są.
Ciekawe co u NiezapominajkiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 13:18
-
Grupa krwi może się zmienić? Pierwsze słyszę ...
Harumi, gratulacje ❤
Marcelina dzięki za filmik o karmieniu, mega przydatny!🤩 Nasz jeszcze jakieś filmiki w swoim zbiorze warte obejrzenia ?
Kayama współczuję dolegliwości i wrednej siostry! Zawsze chciałam 2 dzieci by były dla siebie wsparciem, ale coraz częściej obserwuję, że różnie z tym bywa
życzę Ci ulgi w bólu i trochę lepszego samopoczucia na tej ostatniej prostej. Gdybyś była bliżej to , podobnie jak Domi, chętnie bym Ci pomogła 😘
Marcelina85, kayama lubią tę wiadomość
-
MDW wrote:Ja jestem po konsultacji anestezjologicznej...muszę powtórzyć morfolofie i czy krzepnięcia bo moja być nieaktualne do TP z karty ciąży i...grupę krwi ponowić. Bo mogła mi się zmienić. Oszaleję chyba 😱
Że co??? Ja mam grupę krwi sprzed 8 czy 10lat 🙈🙈 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ta anestezjolog powiedziała że ponoć od dwóch lat weszly przepisy że grupa krwi jest stwierdzana na podstawie dwóch badań, a jaki że moja grupa była stwierdzona na podstawie jednego pobrania (z września 2017) to ona wpisuje w kartę konsultacji "brak grupy krwi". Ogólnie bardzo zniechęcająco mówiła o samym znieczuleniu, dając do zrozumienia ze to będzie problematyczne i lepiej jakbym sobie ulżyła np prysznicem bo znieczulenie wg niej niewiele daje Pierwszy raz dzisiaj poczułam, że bardzo nie chce rodzić. I już nie czekam na jakieś symptomy porodu. W ogóle mi się nie spieszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 13:56
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Serio, taki cyrk: "Badanie polega na dwukrotnym oznaczeniu grupy krwi pacjenta z dwóch niezależnie pobranych próbek krwi, tj. pobranych w dwa różne dni. Dwie próbki krwi mogą być otrzymane tego samego dnia pod warunkiem, że każdego z dwóch pobrań dokonano w innym pomieszczeniu, przez inne zespoły pobierające i dokumentujące pobrane próbki.
Trwała dokumentacja wyniku badania grup krwi polega na wydawaniu kart identyfikacyjnych grup krwi KGK."Limerikowo lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Kalija wrote:Marcelina dzięki za filmik o karmieniu, mega przydatny!🤩 Nasz jeszcze jakieś filmiki w swoim zbiorze warte obejrzenia ?
Bardzo mnie zaintrygował ten filmik - jak uspokoić płaczące niemowlę:
https://youtu.be/j2C8MkY7Co8
Ciekawe, czy to działa 😊
Kalija lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Sylvka wrote:Dziewczyny pomogło! Mam maila z Rossmana, pieluszki czekają!
A ja wczoraj też założyłam drugie konto i nadal nic nie mam♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Gratulacje Mamuśki! Chyba faktycznie powoli będzie trzeba zmienić nazwę na lipcówki
Cieszę się z udanej laktacji, to mnie najbardziej przeraża ze spraw poporodowych.
O grupie krwi właśnie też słyszałam, że trzeba mieć 2 razy z dwóch niezależnych źródeł.
Kayama, ja dla odmiany nie rozmawiam z mamą, po tym jak skrytykowała wszystko co kupiliśmy dla dziecka, remont mieszkania, wszystko. Nie powiedziała jednego pozytywnego słowa. Zapytałam jej następnego dnia czy się wyspała i przeżyła, że wszystko mamy takie do dupy, to się rozłączyła i wychodzi na to, że to ona jest obrażona. -
OlaWi moja matka też jest moim największym krytykiem i podważa wiele naszych decyzji czy wyborów (imię dziecka, cześć wyprawki, urządzanie mieszkania). Mamy starego psa, który jest na specjalnej karmie bo inaczej ma rozstroj żołądka i biegunkę . Prosiłam matkę wielokrotnie by nie dawała psu żadnych smaków i saszetek typu pedigree, ale ona oczywiście robi po swojemu i nie reaguje na moje prośby. Wczoraj zapytałam czy robi mi to na złość. I też ją mam z głowy- obraziła się na całego!
Czuje , ze będzie podważała mój autorytet jako matki a tego nie zdzierżę!
Jakiś czas temu Dorota Zawadzka wrzuciła fajny filmik na yt "jak porozumieć się z mamą/teściową" napewno będę wdrażać jej rady w życie 😎OlaWi lubi tę wiadomość
-
Harumi gratulacje!
Grupa krwi musi być zrobiona dwukrotnie żeby wykluczyć błędy laboratoryjne - że ktoś pomylił próbki albo pomylił się w grupie inny sposób. Błędy laboratoryjne się zdarzają, ale błąd przy morfologii itp nie niesie za sobą zbyt wielu konsekwencji w przeciwieństwie do konsekwencji gdyby np przetoczono krew o nieprawidłowej grupie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 15:28
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki