Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mary Magdalena wrote:Ja idę do mojego w środę i wypytam o żel (O proszku nie slyszalam), ciekawe, co on o tym mysli. Potem jadę do szpitala umawiać się na cc i też spytam, czy tam stosują.
Moja koleżanka go miała przy drugim cc i mówi, że szybciej doszła do siebie. Byc może to zasługa żelu.
No właśnie ja juz bylam sklonna zrezygnować, jednak to spory koszt, ktory wolalabym przeznaczyc na cos innego. Z drugiej strony na ostatniej wizycie w szpitalu dziewczyna mowila, ze jak ja ,,otworzyli" to bylo bardzo duzo tych zrostow i dlugo potem ja zszywali...
Moj gin ostatnio powiedział, ze jak ktos sobie moze pozwolic to warto, ale musze podpytac czy jak juz i tak wiecej dzieci nieplanuje to ma to sens... -
Mary Magdalena wrote:Dziewczyny, ale szalejecie. Normalnie czuć presję Serio się z tych sierpniowek lipcówki zrobią. Za chwilę się połowa rozpakuje
Menka trzymam kciuki:)
ja tam nie czuje zadnej presji
mam term8n na koniec sierp.pewnie bedzie pocz wrzesnia i ok
wychodze z zalozenenia ze co ciaza ok donoszona to mniej mozliwych klopotow z maluchem
zreszta nigdzie nie bedzie dziecku lepiej niz w brzuchu matki
kobiety to siebie same w dziwne zawody : a to na kg w ciazy a to kg po ciazy,a to szybsze porody i rozne metody ich wywolywania etc
czym innym jest przerwanie ciazy ze wzgledow zdrowotnych dziecka a czym innym chec posiadania juz go przy sobie
nie ma co sie wpedzac w nastroje bo byly skurcze no i kurcze znikly a to ci pechbaileys, Frida91, zielonooka7 lubią tę wiadomość
-
Co od rozka to zabieram ze sobą ale się zastanawiam nad rogalem. Niby pisze na stronie żeby brać ale raczej go nie będę brała.
-
Frida91 wrote:U mnie też głównie po prawej stronie Od początku ciąży tak sobie upodobała.
A u mnie po lewej, za to plecki wypina po prawej
Właśnie miałam się pytać czy wasze maluchy mają jakieś ulubione spoty na brzuchu, bo moja ma ewidentnie i zastanawiałam się czy to jest ok..werni lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:kobiety to siebie same w dziwne zawody : a to na kg w ciazy a to kg po ciazy,a to szybsze porody i rozne metody ich wywolywania etc
czym innym jest przerwanie ciazy ze wzgledow zdrowotnych dziecka a czym innym chec posiadania juz go przy sobie
nie ma co sie wpedzac w nastroje bo byly skurcze no i kurcze znikly a to ci pech
Zgadzam się z Tobą w tej kwestii - na jakieś grupie FB mi ostatnio podniósł ciśnienie post, jak laska w 36 tc w normalnej zdrowej ciąży prosiła o podanie metod na wywołanie porodu, bo ona ma już dosyć, jest jej ciężko, źle się śpi, zgaga, a poza tym koleżanki już mają maluchy i ona też by chciała.
A że to nadal 8 miesiąc, dziecko małe, nie wiadomo jak sobie poradzi poza brzuchem, to już dla niej bez znaczenia
Ja bym bardzo chętnie donosiła do terminu, nawet ze względów organizacyjnych, bo mam jeszcze sporo rzeczy do zrobienia przed porodem. Dlatego tak mnie załamała ostatnia wiadomość od lekarza, że przez dużą wagę dziecka może mnie czekać wcześniejsza CC. Nie kumam jak można marudzić z powodu braku skurczy czy innych symptomów, jak jest się jeszcze 2-3 tyg do terminu
Kalija, Frida91, werni lubią tę wiadomość
-
Marcelina85 wrote:To pocieszające, bo ja właśnie tak wpisałam w plan porodu, że chcę mieć dziecko przy sobie już od pierwszej nocy, ale koleżanka po 2 cc sprowadziła mnie na ziemię. Powiedziała, że nikt mi nie da Małej na pierwszą noc, że położne będą ją karmić w nocy mm i że ja sama nie dam rady, żebym lepiej się wyspała. Trochę mnie to przybilo, bo bardzo mi na tym zależy.
Moja Mama miała 3 cc i też twierdzi, że to jest nierealne, że muszę dojść do siebie przez pierwszą noc. Chyba jeszcze nie wiem, na co się porywam...ale jeśli cc będzie rano, to i tak pod wieczór już będę na nogach. Jedynie obawiam się, czy nie będę zbyt osłabiona, bo jednak tyle czasu na czczo....Marcelina85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyplinka89 wrote:Planowane i nieplanowane cesareczki - decydowalyscie sie w koncu na te proszki przeciwzrostowe przy cieciu? Ja sie caly czas waham...
Ja też usłyszałam od lekarza, że nie warto. Powiedział, że w przypadku innych operacji tak, ale nie cc bo tam nie ma aż tak dużego ryzyka zrostów. Ja odpuszczam - przeznaczę te pieniążki na fizjo po porodzie i mobilizację blizny.Marcelina85 lubi tę wiadomość
-
Baileys tez bym chciała w terminie rodzic bo jeszcze nie mam zrobionego posiewu i otatnich badań. No i żeby mały jeszcze przytył.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 17:32
-
O 14.01 przyszedł na świat Franio dostał 10punktow. Reszty dowiem sie po pionizacji. Po znieczuleniu szalalo m8 ciśnienie ale juz jest ok. Reszta później;)
werni, Kalija, Bobby29, wiki2, baileys, emi2016, E_linka2, zielonooka7, Ania95, Smerfelinka, OlaWi, Pierniczkowa, Mila1996, Mary Magdalena, Domi_tur, redken, Applejoy, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, AnaKwiat, Frida91, Chimera, Niebieska Gwiazda, plinka89, Asiac93, Sylvka, Marcelina85, Vampire, stayaway lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Natty gratulacje! 🥰🤩♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Odeszły mi wody, leżę w szpitalu pod ktg
Bobby29, emi2016, werni, Ania95, Smerfelinka, OlaWi, Pierniczkowa, Domi_tur, Applejoy, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Chimera, Niebieska Gwiazda, Asiac93, Sylvka, wiki2, Marcelina85, Agagusia, Vampire lubią tę wiadomość
-
Ale niedziela!!!!!
Larissa kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 17:59
werni lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki