X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, dajesz mi do myślenia tą lewatywą, może jednak nie będę robić sama w domu... :D Super, że taki dość spory bobasiu wyskoczył bez nacięcia, pęknięcia czy innych szkód.
    Gratuluję, zazdroszczę i życzę morza mleczka :)

menka2, Misi@ lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Domi, czym innym jest czekać rozwiązania bez żadnych zwodów ze str organizmu a czym innym znosić kilka godzin skurczów i się zastanawiać czy już jechać do szpitala czy to jeszcze nie to. Plus w moim przypadku czy dzwonić po nianie w środku nocy czy nie...
    Czasem trzeba się wychylić nieco poza swoją perspektywę.

Ja tak jak pisałam nie mam parcia by urodzić czym prędzej, ale chciałabym żeby się zaczęło raz a porządnie.

I tez narzekam na swój stan, ze mi ciężko, ze mam zadyszkę, ze nie mogę podbiec, szybciej z lozka się poderwać, zazdroszczę mężowi, ze może iść pobiegać, na rower itp. Wiem, ze to bzdury i np historia Kayama mi to mocno uświadamia, ale cóż poradzę?

Domi_tur, werni, kayama, trzydziecha, Mary Magdalena lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 21 lipca 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, zamawiam poród taki jak u Ciebie 😍.

menka2 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys no i spoko, nie masz czasu trząść a inni mają, mają czas i możliwość więc to robią :)

Ja słysząc od lekarza, że moje dziecko w 38 tygodniu jest w pełni rozwinięte i gotowe do wyjścia siedzę sobie i codziennie marudzę, że może w takim razie wyjść, skoro masy i tak już znacznie nie zwiększy.

Dlatego też zachęcam do nie oceniania innych, każda z nas ma swoje powody by rodzić szybciej, później, idealnie o czasie... Ktoś się zmaga ze strasznymi bólami i problemami, a inna z nas chce żeby mąż poszedł w spokoju na koncert 😁 ktoś inny robi remont a niektóre z nas po prostu marzą o tym, żeby odzyskać siebie bez brzucha :) Nie mnie to oceniać i stąd mój apel, takie komentarze mogą po prostu sprawić komuś przykrość, a nie jesteśmy tu po to żeby się gnębić a wspierać :)..

Drzewko jak Twoja sytuacja na froncie? 😋

menka2, trzydziecha, Mary Magdalena, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja nie mogę się doczekać tej lekkości w poruszaniu :P Zrobiłam sobie dziś dłuższą kąpiel w wannie i jakim wyzwaniem było później się z niej wygramolić :D Oj ciężko zrobić to z gracją...

Ja mam w domu tylko wannę (nie mamy prysznica) i to jeszcze o kształcie jakby ósemki, z przewężeniem na środku. Pojęcie gracji jest mi obce co najmniej od 6 m-ca, walczę o przetrwanie przy wchodzeniu i wychodzeniu za każdym razem :D Tak samo jak przy wsiadaniu i wysiadaniu z auta, brrr ;)

Wysłany: 21 lipca 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Drzewko jak Twoja sytuacja na froncie? 😋

U mnie jakby nic nie zaszło 😁. Poza tym, ze jestem turbo nie wyspana po wczorajszej nocy to czuje się tak jakbym miała urodzić dopiero za dwa tygodnie 😉

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja mam w domu tylko wannę (nie mamy prysznica) i to jeszcze o kształcie jakby ósemki, z przewężeniem na środku. Pojęcie gracji jest mi obce co najmniej od 6 m-ca, walczę o przetrwanie przy wchodzeniu i wychodzeniu za każdym razem :D Tak samo jak przy wsiadaniu i wysiadaniu z auta, brrr ;)
    To podziwiam, ja zwykle biorę prysznic w wannie na stojąco. Z autem mam to samo! Muszę się porządnie rozkraczyc żeby wysiąść :D I po przy jękach i stękach hehe ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, a wybraliście w końcu szpital na plan B?
    U mnie po ostatniej wizycie wszystko się komplikuje, bo gin powiedział, że jeśli będzie trzeba CC przez wagę dziecka, to mam iść na Lutycką, bo tam jest ponoć jakiś poznański mistrz cesarek... a tak nie chciałam tego szpitala

• Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia jest już z nami. Urodziła się przez cc o 19:52 waży 2340g, 52cm długa. Wiecej napiszę jutro.

baileys, Bobby29, Ania95, werni, menka2, AnaKwiat, Smerfelinka, E_linka2, Sylvka, MDW, Niebieska Gwiazda, Marcelina85, Bee_girl, plinka89, redken, wiki2, natty85, DrzewkoPomarańczowe, trzydziecha, zielonooka7, Mary Magdalena, Chimera, Vampire, Agagusia, Kalija, Mila1996, Pierniczkowa, Reniiata lubią tę wiadomość

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa gratulacje!!! :*

Larissa90 lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają chmurkowy temat przewodni w kącikach i pokoikach, na hm jest fajne lusterko chmurka w promo:

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0535738001.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 23:48

werni lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio widziałam chmurkę podusie w pepco i się zastanawialam czy kupić.

Larissa gratuluję :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak patrzę na 1 stronę to z 8 sierpnia prawie wszystkie już urodziły :)

Sylvka lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Jak tak patrzę na 1 stronę to z 8 sierpnia prawie wszystkie już urodziły :)

Szok jak już jedna rozwiązała worek to poooleciało 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 00:36

werni lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://gloswielkopolski.pl/szpital-wojewodzki-poznan-kolo-porodowe-pozwala-na-lzejszy-porod-zdjecia/ga/13710985/zd/32540177

Nie mogę spać, więc przeglądam sobie wyposażenie porodowki na Lutyckiej.
    Czy slyszalyscie o kole do porodu. Dla mnie kosmos ;)
    A to ich fb
    https://m.facebook.com/EeaNorwayGrantsLutycka/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 01:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    https://gloswielkopolski.pl/szpital-wojewodzki-poznan-kolo-porodowe-pozwala-na-lzejszy-porod-zdjecia/ga/13710985/zd/32540177

Nie mogę spać, więc przeglądam sobie wyposażenie porpdiwki na Lutyckiej.
    Czy slyszalyscie o kole do porodu. Kosmos ;)

Kurde, nie wiem czy mnie bardziej zachęciłaś czy przestraszyłaś - to wygląda jak jakieś średniowieczne narzędzie tortur :D Swoją drogą, czy na tych fotkach jest widoczny ten nowy ordynator, który urzęduje od grudnia 2018? Podobno to on jest taki innowacyjny i chce poprawić ten szpital

Misi@ lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    To pocieszające, bo ja właśnie tak wpisałam w plan porodu, że chcę mieć dziecko przy sobie już od pierwszej nocy, ale koleżanka po 2 cc sprowadziła mnie na ziemię. Powiedziała, że nikt mi nie da Małej na pierwszą noc, że położne będą ją karmić w nocy mm i że ja sama nie dam rady, żebym lepiej się wyspała. Trochę mnie to przybilo, bo bardzo mi na tym zależy.
    Moja Mama miała 3 cc i też twierdzi, że to jest nierealne, że muszę dojść do siebie przez pierwszą noc. Chyba jeszcze nie wiem, na co się porywam...ale jeśli cc będzie rano, to i tak pod wieczór już będę na nogach. Jedynie obawiam się, czy nie będę zbyt osłabiona, bo jednak tyle czasu na czczo....

Jak rodziłam pierwsze dziecko przez cc w Rydygierze to niestety zabrali je do inkubatora bo taka była potrzeba.
    Jak rodziłam w czwartek również przez cc to najpierw dzidziulek leżał na mnie a potem zabrali go do sali pooperacyjnej do taty a mnie cerowali.Tata kangurował ponad pół godziny.Sala pooperacyjna to 3 pacjentki,położna prawie zawsze na sali i zajmuje się pacjentkami i maluchami na początku.Tatuś może przychodzić w odwiedziny i siedzieć długo.Reszta rodziny już gorzej ale na dwa,trzy zdania wejść też się zdarzyło.

Marcelina85 lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Ja rodziłam na Goduli w Rudzie śląskiej. Mała była ze mną od razu cały czas po przywiezieniu na sale aż do wypisu. Nie byłam pionizowana, położne co chwilę przychodziły, pomagały mi ją przystawić, przewijały obok mnie na łóżku w nocy. Rano na drugi dzień pionizacja i wtedy już radziłam sobie sama. Na początku mnie to przerażało, ale potem nie umiałam sobie wyobrazić że oddaje ja na noc.
    Z cyckami już trochę lepiej, bolą jak diable ale paracetamol działa i już gorączka nie rośnie, i nie ma zastojów. Ale.masaz żeby udrożnić kanaliki to masakra, CC przy tym to przyjemność.

Jak się wykonuje taki masaż.Na czym polega.Sama robisz czy ktoś robi.Też chce,napisz coś więcej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Kurde, nie wiem czy mnie bardziej zachęciłaś czy przestraszyłaś - to wygląda jak jakieś średniowieczne narzędzie tortur :D Swoją drogą, czy na tych fotkach jest widoczny ten nowy ordynator, który urzęduje od grudnia 2018? Podobno to on jest taki innowacyjny i chce poprawić ten szpital

Mi wydaje sie to fajnym rozwiazaniem. Piłka i pozycja stojącą, w której mąż mnie przytul bardzo mi wówczas pomogla.wiec może to koło też się przyda ;)

Na zdjeciu jest mój lekarz on jest z-ca ordynatora Andrzej Wloszynski. Nowy jest o wiele młodszy. I jest bardzo konkretny. Takie odniosłam wrażenie w maju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 01:31

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzily mnie skurcze, krotkie ale czeste. Mam tez pasma krwi w sluzie, wiec widac, ze szyjka sie skraca... Na razie czekam, ale maz jedzie po mame by w razie czego byla juz przy dziecku.
    Ciekawe czy przejda, o 12:30 mialam miec wizyte u gina. Nie wiem czy spotkamy sie w gabinecie czy juz nie :P

OlaWi, kayama, menka2, Smerfelinka, wiki2, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, zielonooka7, emi2016, Misi@, Vampire, Domi_tur, Marcelina85, Ania95 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ