X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    Miałam podobne myśli dlatego męża obudziłam dopiero po godzinie jak już byłam obrobiona ze czas do szpitala bo rodze 😂

Ooooo dobre! O ile zacznie się w nocy to zrobię tak samo :D

menka2, Domi_tur lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Hehe jak to brzmi ciężarna siedzi z flaszka wódki ;)
    Jeśli wiesz który to ząb to pomaga olejek goździkowy, Amol ma wacik przylozony, można też rozgryźć 2 goździki i powstrzymać w buzi. Działają antyseptycznie i przeciwbólowo.
    No właśnie tu jest problem, że nie wiadomo. Ból jest taki pulsujący od ósemki do jedynki w dolnym łuku. Ósemka wydaje się być już cała na wierzchu, ale w październiku miałam taki sam ból i wtedy na RTG było czysto.

Wzięłam flaszkę, bo to była akurat taka rzecz, której nie zaszkodzi wyciągnięcie i trzymanie poza lodówką ;) Mój mąż jak mnie zobaczył z flaszką przy twarzy to miał niezłą minę 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 19:01

• kayama Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jeszcze żyje, byłam na rehabilitacji, co spotkanie to nowe odkrycia. Plecy dają radę to co rozluznila się utrzymuje. Zastanawiamy się teraz co powoduje takie napięcie i twardy jak kamień brzuch. I klujacy ból pod biustem. Okazało się ze tam mam też poprzykurczane mięśnie i tkanki, rozmasowala bolało oj :( Troszkę ustapilo ale jeszcze mnie kluje pośrodku. Rozluzniala mi też skórę ma zebrach, po bokach brzucha. Powiedziała że nigdy się nie spotkała z takimi przykurczami w nadbrzuszu, że raczek kobiety mają w podbrzuszu i odcinek ledzwiowy.
    Te masaże chyba mnie tylko trzymają przy życiu, aż się boję co by było gdybym ich nie robiła... A jestem tak dziwnym przypadkiem ze powinni mnie gdzieś opisać chyba, w jakimś piśmie naukowym 8-/
    Ciągle mam nadzieję że uda nam się to wszystko tak porozciągać, abym stanęła normalnie na nogi i w miarę się czuła. To i tak zaprocentuje po cc bo szybciej dojdę do siebie. Chyba potem i tak czekają mnie tygodnie rehabilitacji ale może poszukam coś na nfz jeśli to już będzie bez takich sensacji, straszna kasa idzie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduje po drzemce 😁. Ale powiem Wam, ze albo coś wisi w powietrzu, albo mój mąż aż tak współodczuwa bo tez sobie nie może bez drzemki poradzić. No jesteśmy oboje tak padnięci popołudniami, ze masakra. Jedynie Julek ma niewyczerpane pokłady energii 😅.

Kayama, super ze jest choć lekka ulga!

aadd84dc14.png[/url]
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mój mąż też się na tyle empatyczny, że drzemie razem ze mną, a do tego przytula się do mojego rogala, przytył z 10 kg, miewa zgage, zachcianki i bóle pleców 😂 tylko z piwa nie potrafi zrezygnować 😉

Ja też jestem dziś senna, chyba się przemęczyłam wczoraj, bo miałam jakiegoś powera i nawet umylam okna, wypralam zasłony, umylam płytki w łazience i upiekłam lasagne. A dzisiaj tak mnie boli w pachwinie po tym kucaniu, że ledwo chodzę. Zabrałam siostrę na badanie krwi, przymiarki sukni ślubnej, obiad, wyprawiłam ją na panieński i...padam na twarz, dobrze że zrezygnowałam z tej imprezy.

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy paznokcie u stop tez trzeba mieć „czyste” do porodu czy wystarcza dłonie? Muszę zdjąć hybrydę bo mam odrost i się zastanawiam czy jeszcze pediksa sobie strzelić 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 20:17

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze stóp nie ściągam. Ręce wystarczą :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Dziewczyny, czy paznokcie u stop tez trzeba mieć „czyste” do porodu czy wystarcza dłonie? Muszę zdjąć hybrydę bo mam odrost i się zastanawiam czy jeszcze podiksa sobie strzelić 🤔

Mi się wydaje że nie mają znaczenia :) Ze chodzi tylko o rece mialam 2 razy znieczulenie ogólne do zabiegów i o to samo pytałam, pozwolili na pomalowane.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - u mnie dzien po mega dole i ryku chyba z 5 razy pod rząd rozkręciła sie akcja. Wiec moze u Ciebie to tez taki spadek formy psychicznej tuz przed dniem mobilizacji:) trzymam kciuki!
    Ogolnie ja teraz w połogu jestem meeega płaczliwa. Rycze conajmniej z 3 razy dziennie i najgorsze jest ze sana nie wiem dlaczego - raz ze szczescia, raz z żalu po nieudanym vbacu, raz z tego ze to raczej ostatni raz juz jestem z noworodkiem przy piersi...
    Ja tez odwołuje ze mam cudownie śpiące dziecko - do wczorajszego popoludnia normalnie odkładałam Krzysia po karmieniu do kołyski i 2-2,5 godz mial drzemke. Teraz nie wiem z czego nagle usypia przy piersi po karmieniu, ale jak wypuści brodawkę i chce go odłożyć to nagle płacz. Na spcerze tez najedzony, niby spi, a kręci sie co 10 minut i grymasi. Sama nie wiem czy smoczka wkładać ciagle, czy brac na rece, cycka nie chce dawac jedynie do zaśnięcia, co chwila, bo juz moj starszy zrobił sobie z moich piersi uspokajacza/zasypiania i potem nic innego nie działało do ponad roku...Ktoras miala podobnie z dzieciem swoim i moze cos poradzić?

Bobby29 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Dziewczyny, czy paznokcie u stop tez trzeba mieć „czyste” do porodu czy wystarcza dłonie? Muszę zdjąć hybrydę bo mam odrost i się zastanawiam czy jeszcze pediksa sobie strzelić 🤔

Najwyżej bez hybrydy, tylko odzywką :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Domi - u mnie dzien po mega dole i ryku chyba z 5 razy pod rząd rozkręciła sie akcja. Wiec moze u Ciebie to tez taki spadek formy psychicznej tuz przed dniem mobilizacji:) trzymam kciuki!
    Ogolnie ja teraz w połogu jestem meeega płaczliwa. Rycze conajmniej z 3 razy dziennie i najgorsze jest ze sana nie wiem dlaczego - raz ze szczescia, raz z żalu po nieudanym vbacu, raz z tego ze to raczej ostatni raz juz jestem z noworodkiem przy piersi...
    Ja tez odwołuje ze mam cudownie śpiące dziecko - do wczorajszego popoludnia normalnie odkładałam Krzysia po karmieniu do kołyski i 2-2,5 godz mial drzemke. Teraz nie wiem z czego nagle usypia przy piersi po karmieniu, ale jak wypuści brodawkę i chce go odłożyć to nagle płacz. Na spcerze tez najedzony, niby spi, a kręci sie co 10 minut i grymasi. Sama nie wiem czy smoczka wkładać ciagle, czy brac na rece, cycka nie chce dawac jedynie do zaśnięcia, co chwila, bo juz moj starszy zrobił sobie z moich piersi uspokajacza/zasypiania i potem nic innego nie działało do ponad roku...Ktoras miala podobnie z dzieciem swoim i moze cos poradzić?

Agagusia 🥰 jesteś cudowną mamusią i zrobiłaś wszystko dla swojego syneczka by był zdrowy 🥰🥰. Wiec nie przejmuj się jak się urodził (jeśli się przejmujesz). A co do ostatniego razu - nie przejmuj się nie wiadomo co los przyniesie 😁
    Zawsze możemy się podzielić losem Kim Kardashian i mieć surogatkę 😂😘😁😚

Marcelina85 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

U mnie to samo! Wieczorem trudna rozmowa z mezem... Wygrzebalam mu chyba wszystkie brudy, naplakalam sie, bo ogólnie koncowka byla dla mnie bardzo ciezka psychicznie. Zupełnie na odwrót niz w 1 ciazy! I.nad ranem obudzily mnie skurcze... Nawet mialan wyrzuty sumienia, ze sobie porod wywolalam emocjami!

U mnie w pologu tez huśtawka nastrojow, ale raczej mniejsza niz w koncowce ciazy! Wzrusza mnie bardzo milosc starszej siostry...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się chwytam czegokolwiek. Kayama ten Amol na waciku to zewnętrznie stosować czy wewnętrznie?

• MDW Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, ja miałam takie akcje z zębami w pierwszym trymestrze. Pulsowała mi z bólu całą szczęka, a zeby całe i zdrowe. Ja to jeszcze łączyłam z tym, że na początku ciąży kazali mi brać progesteron. Przez niego miałam wiele "ciekawych" dolegliwości, które minęły zaraz po odstawieniu (No może po 3-4 dniach). Teraz, na końcu ciąży, kiedy progesteron też osiąga jakieś zawrotne wartości część dolegliwości wróciła. M.in.:
    Przeskakuje mi żuchwa przy każdym kęsie (aż słychać)
    Mam wrażliwa, podrażniona, sucha cerę i mnóstwo wykwitów
    Wrócił refluks

Może to wszystko minie w połogu ;)

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że to minie w połogu. Wystarczy mi że dziecko nie będzie mi dawało spać, nie potrzeba mi jeszcze nieokreślonego bólu w szczęce 😬😬

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera spróbuj może też z tymi goździkami, 1-2 goździki rozgryz z tej strony co cię boli. Pamiętam jak mi rosła ósemka to mi to pomagało równie dobrze co przeciwbólowe.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździki próbowałam wcześniej i nic mi to nie pomogło ☹️ Chce mi się spać, ale jak się położę to automatycznie pół szczęki mi pulsuje z bólu, masakra 😫😫 Próbuje się jakoś na kanapie usadowić, pozostawiać poduszkami i może coś się uda.

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś :)

Drzewko wysłałam zaproszenie do przyjaciółek :)

Pierniczkowa, dziewczyny dobrze radzą, oboje z mężem musicie się oswoić z nową sytuacją, z nowym członkiem rodziny, Waszej nowej rodziny, porozmawiaj z mężem, że jego najbliższą rodziną jesteś Ty i malutka, trochę słabe to szeptanie z mamą za Twoimi plecami

Kayama, dużo sił życzę, znasz już termin, możesz odliczać dni :)

Emi, kciuki za Was, dobrze że udało się trochę dłużej przytrzymać młodzieńca w brzuszku

Domi rozśmieszyłaś mnie tą opowieścią lekarki o rodzeniu chłopców ale mam nadzieję że to nie reguła :D chociaż przyznaję że z córką w nocy odeszły mi wody a skurcze poczułam dopiero po podaniu oxy. Jak na razie skurczy brak, może uda się jak poprzednio :D
    Zapytałam małża czy zaczynamy akcję "wykurzanie", zapytał co ma robić :D w poprzedniej ciąży nie dotrwałam do tego etapu

jeszcze coś chciałam napisać, ale wybaczcie, nie pamiętam co

emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • kayama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Już się chwytam czegokolwiek. Kayama ten Amol na waciku to zewnętrznie stosować czy wewnętrznie?

W paszczy w środku na zębie, na wacik kilka kropli i przylozyc. Tak wyczytałam. Tylko to podobno silny środek uważaj na dziasla i policzki. Amol też zawiera goździki i do tego różne zioła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 01:23

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaya ale amol zawiera też alkohol. Ja bym wewnętrznie nie stosowala.

‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ