X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    Miałam podobne myśli dlatego męża obudziłam dopiero po godzinie jak już byłam obrobiona ze czas do szpitala bo rodze 😂

Ooooo dobre! O ile zacznie się w nocy to zrobię tak samo :D

menka2, Domi_tur lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Hehe jak to brzmi ciężarna siedzi z flaszka wódki ;)
    Jeśli wiesz który to ząb to pomaga olejek goździkowy, Amol ma wacik przylozony, można też rozgryźć 2 goździki i powstrzymać w buzi. Działają antyseptycznie i przeciwbólowo.
    No właśnie tu jest problem, że nie wiadomo. Ból jest taki pulsujący od ósemki do jedynki w dolnym łuku. Ósemka wydaje się być już cała na wierzchu, ale w październiku miałam taki sam ból i wtedy na RTG było czysto.

Wzięłam flaszkę, bo to była akurat taka rzecz, której nie zaszkodzi wyciągnięcie i trzymanie poza lodówką ;) Mój mąż jak mnie zobaczył z flaszką przy twarzy to miał niezłą minę 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 19:01

• kayama Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jeszcze żyje, byłam na rehabilitacji, co spotkanie to nowe odkrycia. Plecy dają radę to co rozluznila się utrzymuje. Zastanawiamy się teraz co powoduje takie napięcie i twardy jak kamień brzuch. I klujacy ból pod biustem. Okazało się ze tam mam też poprzykurczane mięśnie i tkanki, rozmasowala bolało oj :( Troszkę ustapilo ale jeszcze mnie kluje pośrodku. Rozluzniala mi też skórę ma zebrach, po bokach brzucha. Powiedziała że nigdy się nie spotkała z takimi przykurczami w nadbrzuszu, że raczek kobiety mają w podbrzuszu i odcinek ledzwiowy.
    Te masaże chyba mnie tylko trzymają przy życiu, aż się boję co by było gdybym ich nie robiła... A jestem tak dziwnym przypadkiem ze powinni mnie gdzieś opisać chyba, w jakimś piśmie naukowym 8-/
    Ciągle mam nadzieję że uda nam się to wszystko tak porozciągać, abym stanęła normalnie na nogi i w miarę się czuła. To i tak zaprocentuje po cc bo szybciej dojdę do siebie. Chyba potem i tak czekają mnie tygodnie rehabilitacji ale może poszukam coś na nfz jeśli to już będzie bez takich sensacji, straszna kasa idzie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduje po drzemce 😁. Ale powiem Wam, ze albo coś wisi w powietrzu, albo mój mąż aż tak współodczuwa bo tez sobie nie może bez drzemki poradzić. No jesteśmy oboje tak padnięci popołudniami, ze masakra. Jedynie Julek ma niewyczerpane pokłady energii 😅.

Kayama, super ze jest choć lekka ulga!

aadd84dc14.png[/url]
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mój mąż też się na tyle empatyczny, że drzemie razem ze mną, a do tego przytula się do mojego rogala, przytył z 10 kg, miewa zgage, zachcianki i bóle pleców 😂 tylko z piwa nie potrafi zrezygnować 😉

Ja też jestem dziś senna, chyba się przemęczyłam wczoraj, bo miałam jakiegoś powera i nawet umylam okna, wypralam zasłony, umylam płytki w łazience i upiekłam lasagne. A dzisiaj tak mnie boli w pachwinie po tym kucaniu, że ledwo chodzę. Zabrałam siostrę na badanie krwi, przymiarki sukni ślubnej, obiad, wyprawiłam ją na panieński i...padam na twarz, dobrze że zrezygnowałam z tej imprezy.

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy paznokcie u stop tez trzeba mieć „czyste” do porodu czy wystarcza dłonie? Muszę zdjąć hybrydę bo mam odrost i się zastanawiam czy jeszcze pediksa sobie strzelić 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 20:17

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze stóp nie ściągam. Ręce wystarczą :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Dziewczyny, czy paznokcie u stop tez trzeba mieć „czyste” do porodu czy wystarcza dłonie? Muszę zdjąć hybrydę bo mam odrost i się zastanawiam czy jeszcze podiksa sobie strzelić 🤔

Mi się wydaje że nie mają znaczenia :) Ze chodzi tylko o rece mialam 2 razy znieczulenie ogólne do zabiegów i o to samo pytałam, pozwolili na pomalowane.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - u mnie dzien po mega dole i ryku chyba z 5 razy pod rząd rozkręciła sie akcja. Wiec moze u Ciebie to tez taki spadek formy psychicznej tuz przed dniem mobilizacji:) trzymam kciuki!
    Ogolnie ja teraz w połogu jestem meeega płaczliwa. Rycze conajmniej z 3 razy dziennie i najgorsze jest ze sana nie wiem dlaczego - raz ze szczescia, raz z żalu po nieudanym vbacu, raz z tego ze to raczej ostatni raz juz jestem z noworodkiem przy piersi...
    Ja tez odwołuje ze mam cudownie śpiące dziecko - do wczorajszego popoludnia normalnie odkładałam Krzysia po karmieniu do kołyski i 2-2,5 godz mial drzemke. Teraz nie wiem z czego nagle usypia przy piersi po karmieniu, ale jak wypuści brodawkę i chce go odłożyć to nagle płacz. Na spcerze tez najedzony, niby spi, a kręci sie co 10 minut i grymasi. Sama nie wiem czy smoczka wkładać ciagle, czy brac na rece, cycka nie chce dawac jedynie do zaśnięcia, co chwila, bo juz moj starszy zrobił sobie z moich piersi uspokajacza/zasypiania i potem nic innego nie działało do ponad roku...Ktoras miala podobnie z dzieciem swoim i moze cos poradzić?

Bobby29 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Dziewczyny, czy paznokcie u stop tez trzeba mieć „czyste” do porodu czy wystarcza dłonie? Muszę zdjąć hybrydę bo mam odrost i się zastanawiam czy jeszcze pediksa sobie strzelić 🤔

Najwyżej bez hybrydy, tylko odzywką :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Domi - u mnie dzien po mega dole i ryku chyba z 5 razy pod rząd rozkręciła sie akcja. Wiec moze u Ciebie to tez taki spadek formy psychicznej tuz przed dniem mobilizacji:) trzymam kciuki!
    Ogolnie ja teraz w połogu jestem meeega płaczliwa. Rycze conajmniej z 3 razy dziennie i najgorsze jest ze sana nie wiem dlaczego - raz ze szczescia, raz z żalu po nieudanym vbacu, raz z tego ze to raczej ostatni raz juz jestem z noworodkiem przy piersi...
    Ja tez odwołuje ze mam cudownie śpiące dziecko - do wczorajszego popoludnia normalnie odkładałam Krzysia po karmieniu do kołyski i 2-2,5 godz mial drzemke. Teraz nie wiem z czego nagle usypia przy piersi po karmieniu, ale jak wypuści brodawkę i chce go odłożyć to nagle płacz. Na spcerze tez najedzony, niby spi, a kręci sie co 10 minut i grymasi. Sama nie wiem czy smoczka wkładać ciagle, czy brac na rece, cycka nie chce dawac jedynie do zaśnięcia, co chwila, bo juz moj starszy zrobił sobie z moich piersi uspokajacza/zasypiania i potem nic innego nie działało do ponad roku...Ktoras miala podobnie z dzieciem swoim i moze cos poradzić?

Agagusia 🥰 jesteś cudowną mamusią i zrobiłaś wszystko dla swojego syneczka by był zdrowy 🥰🥰. Wiec nie przejmuj się jak się urodził (jeśli się przejmujesz). A co do ostatniego razu - nie przejmuj się nie wiadomo co los przyniesie 😁
    Zawsze możemy się podzielić losem Kim Kardashian i mieć surogatkę 😂😘😁😚

Marcelina85 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

U mnie to samo! Wieczorem trudna rozmowa z mezem... Wygrzebalam mu chyba wszystkie brudy, naplakalam sie, bo ogólnie koncowka byla dla mnie bardzo ciezka psychicznie. Zupełnie na odwrót niz w 1 ciazy! I.nad ranem obudzily mnie skurcze... Nawet mialan wyrzuty sumienia, ze sobie porod wywolalam emocjami!

U mnie w pologu tez huśtawka nastrojow, ale raczej mniejsza niz w koncowce ciazy! Wzrusza mnie bardzo milosc starszej siostry...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się chwytam czegokolwiek. Kayama ten Amol na waciku to zewnętrznie stosować czy wewnętrznie?

• MDW Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, ja miałam takie akcje z zębami w pierwszym trymestrze. Pulsowała mi z bólu całą szczęka, a zeby całe i zdrowe. Ja to jeszcze łączyłam z tym, że na początku ciąży kazali mi brać progesteron. Przez niego miałam wiele "ciekawych" dolegliwości, które minęły zaraz po odstawieniu (No może po 3-4 dniach). Teraz, na końcu ciąży, kiedy progesteron też osiąga jakieś zawrotne wartości część dolegliwości wróciła. M.in.:
    Przeskakuje mi żuchwa przy każdym kęsie (aż słychać)
    Mam wrażliwa, podrażniona, sucha cerę i mnóstwo wykwitów
    Wrócił refluks

Może to wszystko minie w połogu ;)

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że to minie w połogu. Wystarczy mi że dziecko nie będzie mi dawało spać, nie potrzeba mi jeszcze nieokreślonego bólu w szczęce 😬😬

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera spróbuj może też z tymi goździkami, 1-2 goździki rozgryz z tej strony co cię boli. Pamiętam jak mi rosła ósemka to mi to pomagało równie dobrze co przeciwbólowe.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździki próbowałam wcześniej i nic mi to nie pomogło ☹️ Chce mi się spać, ale jak się położę to automatycznie pół szczęki mi pulsuje z bólu, masakra 😫😫 Próbuje się jakoś na kanapie usadowić, pozostawiać poduszkami i może coś się uda.

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś :)

Drzewko wysłałam zaproszenie do przyjaciółek :)

Pierniczkowa, dziewczyny dobrze radzą, oboje z mężem musicie się oswoić z nową sytuacją, z nowym członkiem rodziny, Waszej nowej rodziny, porozmawiaj z mężem, że jego najbliższą rodziną jesteś Ty i malutka, trochę słabe to szeptanie z mamą za Twoimi plecami

Kayama, dużo sił życzę, znasz już termin, możesz odliczać dni :)

Emi, kciuki za Was, dobrze że udało się trochę dłużej przytrzymać młodzieńca w brzuszku

Domi rozśmieszyłaś mnie tą opowieścią lekarki o rodzeniu chłopców ale mam nadzieję że to nie reguła :D chociaż przyznaję że z córką w nocy odeszły mi wody a skurcze poczułam dopiero po podaniu oxy. Jak na razie skurczy brak, może uda się jak poprzednio :D
    Zapytałam małża czy zaczynamy akcję "wykurzanie", zapytał co ma robić :D w poprzedniej ciąży nie dotrwałam do tego etapu

jeszcze coś chciałam napisać, ale wybaczcie, nie pamiętam co

emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • kayama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Już się chwytam czegokolwiek. Kayama ten Amol na waciku to zewnętrznie stosować czy wewnętrznie?

W paszczy w środku na zębie, na wacik kilka kropli i przylozyc. Tak wyczytałam. Tylko to podobno silny środek uważaj na dziasla i policzki. Amol też zawiera goździki i do tego różne zioła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 01:23

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaya ale amol zawiera też alkohol. Ja bym wewnętrznie nie stosowala.

‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ