Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
menka2 wrote:Miałam podobne myśli dlatego męża obudziłam dopiero po godzinie jak już byłam obrobiona ze czas do szpitala bo rodze 😂
Ooooo dobre! O ile zacznie się w nocy to zrobię tak samomenka2, Domi_tur lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
kayama wrote:Hehe jak to brzmi ciężarna siedzi z flaszka wódki
Jeśli wiesz który to ząb to pomaga olejek goździkowy, Amol ma wacik przylozony, można też rozgryźć 2 goździki i powstrzymać w buzi. Działają antyseptycznie i przeciwbólowo.
Wzięłam flaszkę, bo to była akurat taka rzecz, której nie zaszkodzi wyciągnięcie i trzymanie poza lodówką Mój mąż jak mnie zobaczył z flaszką przy twarzy to miał niezłą minę 😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 19:01
-
Ja dziś jeszcze żyje, byłam na rehabilitacji, co spotkanie to nowe odkrycia. Plecy dają radę to co rozluznila się utrzymuje. Zastanawiamy się teraz co powoduje takie napięcie i twardy jak kamień brzuch. I klujacy ból pod biustem. Okazało się ze tam mam też poprzykurczane mięśnie i tkanki, rozmasowala bolało oj Troszkę ustapilo ale jeszcze mnie kluje pośrodku. Rozluzniala mi też skórę ma zebrach, po bokach brzucha. Powiedziała że nigdy się nie spotkała z takimi przykurczami w nadbrzuszu, że raczek kobiety mają w podbrzuszu i odcinek ledzwiowy.
Te masaże chyba mnie tylko trzymają przy życiu, aż się boję co by było gdybym ich nie robiła... A jestem tak dziwnym przypadkiem ze powinni mnie gdzieś opisać chyba, w jakimś piśmie naukowym 8-/
Ciągle mam nadzieję że uda nam się to wszystko tak porozciągać, abym stanęła normalnie na nogi i w miarę się czuła. To i tak zaprocentuje po cc bo szybciej dojdę do siebie. Chyba potem i tak czekają mnie tygodnie rehabilitacji ale może poszukam coś na nfz jeśli to już będzie bez takich sensacji, straszna kasa idzie. -
Ja się melduje po drzemce 😁. Ale powiem Wam, ze albo coś wisi w powietrzu, albo mój mąż aż tak współodczuwa bo tez sobie nie może bez drzemki poradzić. No jesteśmy oboje tak padnięci popołudniami, ze masakra. Jedynie Julek ma niewyczerpane pokłady energii 😅.
Kayama, super ze jest choć lekka ulga![/url] -
Haha mój mąż też się na tyle empatyczny, że drzemie razem ze mną, a do tego przytula się do mojego rogala, przytył z 10 kg, miewa zgage, zachcianki i bóle pleców 😂 tylko z piwa nie potrafi zrezygnować 😉
Ja też jestem dziś senna, chyba się przemęczyłam wczoraj, bo miałam jakiegoś powera i nawet umylam okna, wypralam zasłony, umylam płytki w łazience i upiekłam lasagne. A dzisiaj tak mnie boli w pachwinie po tym kucaniu, że ledwo chodzę. Zabrałam siostrę na badanie krwi, przymiarki sukni ślubnej, obiad, wyprawiłam ją na panieński i...padam na twarz, dobrze że zrezygnowałam z tej imprezy.DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny, czy paznokcie u stop tez trzeba mieć „czyste” do porodu czy wystarcza dłonie? Muszę zdjąć hybrydę bo mam odrost i się zastanawiam czy jeszcze podiksa sobie strzelić 🤔
Mi się wydaje że nie mają znaczenia Ze chodzi tylko o rece mialam 2 razy znieczulenie ogólne do zabiegów i o to samo pytałam, pozwolili na pomalowane.DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Domi - u mnie dzien po mega dole i ryku chyba z 5 razy pod rząd rozkręciła sie akcja. Wiec moze u Ciebie to tez taki spadek formy psychicznej tuz przed dniem mobilizacji:) trzymam kciuki!
Ogolnie ja teraz w połogu jestem meeega płaczliwa. Rycze conajmniej z 3 razy dziennie i najgorsze jest ze sana nie wiem dlaczego - raz ze szczescia, raz z żalu po nieudanym vbacu, raz z tego ze to raczej ostatni raz juz jestem z noworodkiem przy piersi...
Ja tez odwołuje ze mam cudownie śpiące dziecko - do wczorajszego popoludnia normalnie odkładałam Krzysia po karmieniu do kołyski i 2-2,5 godz mial drzemke. Teraz nie wiem z czego nagle usypia przy piersi po karmieniu, ale jak wypuści brodawkę i chce go odłożyć to nagle płacz. Na spcerze tez najedzony, niby spi, a kręci sie co 10 minut i grymasi. Sama nie wiem czy smoczka wkładać ciagle, czy brac na rece, cycka nie chce dawac jedynie do zaśnięcia, co chwila, bo juz moj starszy zrobił sobie z moich piersi uspokajacza/zasypiania i potem nic innego nie działało do ponad roku...Ktoras miala podobnie z dzieciem swoim i moze cos poradzić?Bobby29 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny, czy paznokcie u stop tez trzeba mieć „czyste” do porodu czy wystarcza dłonie? Muszę zdjąć hybrydę bo mam odrost i się zastanawiam czy jeszcze pediksa sobie strzelić 🤔
Najwyżej bez hybrydy, tylko odzywką[/url] -
Agagusia wrote:Domi - u mnie dzien po mega dole i ryku chyba z 5 razy pod rząd rozkręciła sie akcja. Wiec moze u Ciebie to tez taki spadek formy psychicznej tuz przed dniem mobilizacji:) trzymam kciuki!
Ogolnie ja teraz w połogu jestem meeega płaczliwa. Rycze conajmniej z 3 razy dziennie i najgorsze jest ze sana nie wiem dlaczego - raz ze szczescia, raz z żalu po nieudanym vbacu, raz z tego ze to raczej ostatni raz juz jestem z noworodkiem przy piersi...
Ja tez odwołuje ze mam cudownie śpiące dziecko - do wczorajszego popoludnia normalnie odkładałam Krzysia po karmieniu do kołyski i 2-2,5 godz mial drzemke. Teraz nie wiem z czego nagle usypia przy piersi po karmieniu, ale jak wypuści brodawkę i chce go odłożyć to nagle płacz. Na spcerze tez najedzony, niby spi, a kręci sie co 10 minut i grymasi. Sama nie wiem czy smoczka wkładać ciagle, czy brac na rece, cycka nie chce dawac jedynie do zaśnięcia, co chwila, bo juz moj starszy zrobił sobie z moich piersi uspokajacza/zasypiania i potem nic innego nie działało do ponad roku...Ktoras miala podobnie z dzieciem swoim i moze cos poradzić?
Agagusia 🥰 jesteś cudowną mamusią i zrobiłaś wszystko dla swojego syneczka by był zdrowy 🥰🥰. Wiec nie przejmuj się jak się urodził (jeśli się przejmujesz). A co do ostatniego razu - nie przejmuj się nie wiadomo co los przyniesie 😁
Zawsze możemy się podzielić losem Kim Kardashian i mieć surogatkę 😂😘😁😚Marcelina85 lubi tę wiadomość
[/url] -
Agagusia wrote:Domi - u mnie dzien po mega dole i ryku chyba z 5 razy pod rząd rozkręciła sie akcja. Wiec moze u Ciebie to tez taki spadek formy psychicznej tuz przed dniem mobilizacji:) trzymam kciuki!
U mnie to samo! Wieczorem trudna rozmowa z mezem... Wygrzebalam mu chyba wszystkie brudy, naplakalam sie, bo ogólnie koncowka byla dla mnie bardzo ciezka psychicznie. Zupełnie na odwrót niz w 1 ciazy! I.nad ranem obudzily mnie skurcze... Nawet mialan wyrzuty sumienia, ze sobie porod wywolalam emocjami!
U mnie w pologu tez huśtawka nastrojow, ale raczej mniejsza niz w koncowce ciazy! Wzrusza mnie bardzo milosc starszej siostry... -
Chimera, ja miałam takie akcje z zębami w pierwszym trymestrze. Pulsowała mi z bólu całą szczęka, a zeby całe i zdrowe. Ja to jeszcze łączyłam z tym, że na początku ciąży kazali mi brać progesteron. Przez niego miałam wiele "ciekawych" dolegliwości, które minęły zaraz po odstawieniu (No może po 3-4 dniach). Teraz, na końcu ciąży, kiedy progesteron też osiąga jakieś zawrotne wartości część dolegliwości wróciła. M.in.:
Przeskakuje mi żuchwa przy każdym kęsie (aż słychać)
Mam wrażliwa, podrażniona, sucha cerę i mnóstwo wykwitów
Wrócił refluks
Może to wszystko minie w połogu
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Chimera spróbuj może też z tymi goździkami, 1-2 goździki rozgryz z tej strony co cię boli. Pamiętam jak mi rosła ósemka to mi to pomagało równie dobrze co przeciwbólowe.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś
Drzewko wysłałam zaproszenie do przyjaciółek
Pierniczkowa, dziewczyny dobrze radzą, oboje z mężem musicie się oswoić z nową sytuacją, z nowym członkiem rodziny, Waszej nowej rodziny, porozmawiaj z mężem, że jego najbliższą rodziną jesteś Ty i malutka, trochę słabe to szeptanie z mamą za Twoimi plecami
Kayama, dużo sił życzę, znasz już termin, możesz odliczać dni
Emi, kciuki za Was, dobrze że udało się trochę dłużej przytrzymać młodzieńca w brzuszku
Domi rozśmieszyłaś mnie tą opowieścią lekarki o rodzeniu chłopców ale mam nadzieję że to nie reguła chociaż przyznaję że z córką w nocy odeszły mi wody a skurcze poczułam dopiero po podaniu oxy. Jak na razie skurczy brak, może uda się jak poprzednio
Zapytałam małża czy zaczynamy akcję "wykurzanie", zapytał co ma robić w poprzedniej ciąży nie dotrwałam do tego etapu
jeszcze coś chciałam napisać, ale wybaczcie, nie pamiętam coemi2016, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Chimera wrote:Już się chwytam czegokolwiek. Kayama ten Amol na waciku to zewnętrznie stosować czy wewnętrznie?
W paszczy w środku na zębie, na wacik kilka kropli i przylozyc. Tak wyczytałam. Tylko to podobno silny środek uważaj na dziasla i policzki. Amol też zawiera goździki i do tego różne zioła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 01:23
-
nick nieaktualny