Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w teoretycznie ostatnim tygodniu ciąży 💗💗💗 i mam nadzieję, że w tym tygodniu się rozpakuję 😄
emi2016, trzydziecha, Mary Magdalena, Chimera, Applejoy, Bobby29, kayama, Misi@, Domi_tur, wiki2, Frida91, Vampire, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, werni, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
MDW wrote:Chimera, ja miałam takie akcje z zębami w pierwszym trymestrze. Pulsowała mi z bólu całą szczęka, a zeby całe i zdrowe. Ja to jeszcze łączyłam z tym, że na początku ciąży kazali mi brać progesteron. Przez niego miałam wiele "ciekawych" dolegliwości, które minęły zaraz po odstawieniu (No może po 3-4 dniach). Teraz, na końcu ciąży, kiedy progesteron też osiąga jakieś zawrotne wartości część dolegliwości wróciła. M.in.:
Przeskakuje mi żuchwa przy każdym kęsie (aż słychać)
Mam wrażliwa, podrażniona, sucha cerę i mnóstwo wykwitów
Wrócił refluks
Może to wszystko minie w połogu
Mi też przeskakuje żuchwa! I zaczęło się właśnie gdzieś w połowie ciąży. Fizjoterapeutka mówiła że to może być przez ciężar. Mam nadzieję że zniknie po porodzieMDW lubi tę wiadomość
-
Chimera, wspolczuje. Mi się w pierwszej ciąży ciągle uszy zatykaly. Strasznie denerwujące to było. Mialam wrażenie że jestem pod wodą. Najpierw pomagała ciepła woda, potem już nic. Na szczęście od razu po urodzeniu przeszło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 08:45
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia95 ..Mój mąż do mnie dzisiaj..dobrze by było gdyby teraz się urodził dziś albo jutro...musimy zacząć działać.
A ja jednak chyba jako jedyna z Was chce urodzić w terminie albo nawet kilka dni po Bo jak mąż ma mieć urlop od połowy sierpnia A Antek od czwartku w domku to jednak wolę dłużej z tym poczekać może uda mu się wziąć trochę wcześniej wolne ;p
Aniu mamy podobny TP. Ciekawe, która z nas urodzi pierwszaAnia95 lubi tę wiadomość
-
Chimera wrote:W akcie desperacji wypróbowałam ten amol, ale to też nic nie pomogło. Spałam w nocy 2h, teraz już nawet jak siedzę mnie boli, wcześniej było tylko przy leżeniu. Nie mam już żadnego pomysłu co robić.
Chimera a to od wyrzynajacej się ósemki? Ona jest do usunięcia ? Ja bym poszła jeszcze raz do dentysty. W ciąży się leczy zęby, nawet ze znieczuleniem tylko specjalnym bez adrenaliny. Bo samo to Ci nie przejdzie.Limerikowo, menka2 lubią tę wiadomość
-
Ania, tylko mnie nie wyprzedź😂
Jeju Dziewczyny nie wiem o co chodzi, od 3 dni w nocy boli mnie brzuch, ale to nie są takie typowe skurcze. Nie wiem co mnie tak właściwie boli, czy to jelita, czy w brzuchu coś się dzieje, ale aż się budzę spocona i nie śpię przez dobre kilka godzin
Dzisiaj jestem jak dętka, coś tam ćmi ale tak jest codziennie. Mąż mnie dobija tekstami "eee jeszcze przynajmniej tydzień do pracy pochodzę" 🙄 -
nick nieaktualnyChimera mi ortodonta mówiła, że w ciąży wszystkie kości się rozluźniaja i rozchodzą. Dosłownie w całym ciele. Zeby też wędrują więc szczęka może boleć. Mi rozjechały się jedynki i znów mam szczerbe. Która w sumie lubię, choć ona chce ja skorygować oczywiście chce po ciąży A najlepiej jak bym już nie karmiła. Wracając do Twojej szczęki. Może stąd ten ból.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 09:37
-
2 pytania ktoras polecają olejek do ciala dla siebie i malucha, chyba Baileyes, czy to ten: mial byc w Rossmanie:
I Domi i reszta alliexpressowa, ktora nianie zamawialiscie? Musze cos dokupic. Zastnawiam sie nad taka z video... polećcie cos.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Misi@ wrote:Chimera mi ortodonta mówiła, że w ciąży wszystkie kości się rozluźniaja i rozchodzą. Dosłownie w całym ciele. Zeby też wędrują więc szczęka może boleć. Mi rozjechały się jedynki i znów mam szczerbe. Która w sumie lubię, choć ona chce ja skorygować oczywiście chce po ciąży A najlepiej jak bym już nie karmiła. Wracając do Twojej szczęki. Może stąd ten ból.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 10:04
-
Ja dziś rano się wytańczyłam za cała ciąże 😁. A teraz leżę jak dętka 😅.
Mąż od rana tez aktywnie - przytarł szpachle na ścianie, zostało pomalować. Wziął się tez za skręcanie przewijaka 👍🏻.
Dziś jak posprzątam po tych malowankach to chyba już ubiorę łóżeczko, kokon itp.Bobby29, Misi@, Marcelina85 lubią tę wiadomość
[/url] -
Domi_tur wrote:Ania, tylko mnie nie wyprzedź😂
Jeju Dziewczyny nie wiem o co chodzi, od 3 dni w nocy boli mnie brzuch, ale to nie są takie typowe skurcze. Nie wiem co mnie tak właściwie boli, czy to jelita, czy w brzuchu coś się dzieje, ale aż się budzę spocona i nie śpię przez dobre kilka godzin
Dzisiaj jestem jak dętka, coś tam ćmi ale tak jest codziennie. Mąż mnie dobija tekstami "eee jeszcze przynajmniej tydzień do pracy pochodzę" 🙄
Moze to coś od żołądka skoro masz poty od tego. Ja tez od kilku dni mam takie przykre bóle zakładka i nie wiem o co chodzi. Czasami to jest wręcz taki mega bolesny skurcz 🥴[/url] -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Ja dziś rano się wytańczyłam za cała ciąże 😁. A teraz leżę jak dętka 😅.
Mąż od rana tez aktywnie - przytarł szpachle na ścianie, zostało pomalować. Wziął się tez za skręcanie przewijaka 👍🏻.
Dziś jak posprzątam po tych malowankach to chyba już ubiorę łóżeczko, kokon itp.
Radzę nie malować w upał, lepiej wcześnie rano lub późnym wieczorem bo może być różnica w odcieniu (plamy) pisze niestety z własnego doświadczenia choć Twój małż może mądrzejszy 😆
Mnie też boli brzuch , dziś w nocy i przedwczoraj , taki ból raczej nie ciążowy, ale też mnie martwi 🙁
Na tym waszym fb duży ruch? No tu widzę dość spokojnie... -
Mnie też brzuch boli:( W nocy było spoko, zaczęło się rano. To taki ból jakby skóry, mięśni od rozciągniętego brzucha. A może być ze boli mnie po wczorajszym masażu, poprzednio też tak miałam, przeszło następnego dnia. Ale nieprzyjemnie jest, ciężko głębiej odetchnąć.
-
Kalija wrote:Radzę nie malować w upał, lepiej wcześnie rano lub późnym wieczorem bo może być różnica w odcieniu (plamy) pisze niestety z własnego doświadczenia choć Twój małż może mądrzejszy 😆
Mnie też boli brzuch , dziś w nocy i przedwczoraj , taki ból raczej nie ciążowy, ale też mnie martwi 🙁
Na tym waszym fb duży ruch? No tu widzę dość spokojnie...
Sylvka urodziła 😊 -
Kalija wrote:Radzę nie malować w upał, lepiej wcześnie rano lub późnym wieczorem bo może być różnica w odcieniu (plamy) pisze niestety z własnego doświadczenia choć Twój małż może mądrzejszy 😆
Na tym waszym fb duży ruch? No tu widzę dość spokojnie...
Spokojnie, od zamiaru do wykonania to się mojemu mężowi schodzi 😁. Myśle, ze spokojnie wieczór go zastanie...Bobby29 lubi tę wiadomość
[/url]