X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w teoretycznie ostatnim tygodniu ciąży 💗💗💗 i mam nadzieję, że w tym tygodniu się rozpakuję 😄

emi2016, trzydziecha, Mary Magdalena, Chimera, Applejoy, Bobby29, kayama, Misi@, Domi_tur, wiki2, Frida91, Vampire, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, werni, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Chimera, ja miałam takie akcje z zębami w pierwszym trymestrze. Pulsowała mi z bólu całą szczęka, a zeby całe i zdrowe. Ja to jeszcze łączyłam z tym, że na początku ciąży kazali mi brać progesteron. Przez niego miałam wiele "ciekawych" dolegliwości, które minęły zaraz po odstawieniu (No może po 3-4 dniach). Teraz, na końcu ciąży, kiedy progesteron też osiąga jakieś zawrotne wartości część dolegliwości wróciła. M.in.:
    Przeskakuje mi żuchwa przy każdym kęsie (aż słychać)
    Mam wrażliwa, podrażniona, sucha cerę i mnóstwo wykwitów
    Wrócił refluks

Może to wszystko minie w połogu ;)

Mi też przeskakuje żuchwa! I zaczęło się właśnie gdzieś w połowie ciąży. Fizjoterapeutka mówiła że to może być przez ciężar. Mam nadzieję że zniknie po porodzie :)

MDW lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, wspolczuje. Mi się w pierwszej ciąży ciągle uszy zatykaly. Strasznie denerwujące to było. Mialam wrażenie że jestem pod wodą. Najpierw pomagała ciepła woda, potem już nic. Na szczęście od razu po urodzeniu przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 08:45

tb73vut14i57zd3c.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W akcie desperacji wypróbowałam ten amol, ale to też nic nie pomogło. Spałam w nocy 2h, teraz już nawet jak siedzę mnie boli, wcześniej było tylko przy leżeniu. Nie mam już żadnego pomysłu co robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka zrobiłam sobie prezent i zamówiłam sukienkę. Mam nadzieję, że do chrzcin będzie mi dobra ;)

Bobby29, menka2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 ..Mój mąż do mnie dzisiaj..dobrze by było gdyby teraz się urodził dziś albo jutro...musimy zacząć działać.
    A ja jednak chyba jako jedyna z Was chce urodzić w terminie albo nawet kilka dni po ;) Bo jak mąż ma mieć urlop od połowy sierpnia A Antek od czwartku w domku to jednak wolę dłużej z tym poczekać;) może uda mu się wziąć trochę wcześniej wolne ;p

Aniu mamy podobny TP. Ciekawe, która z nas urodzi pierwsza ;)

Ania95 lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    W akcie desperacji wypróbowałam ten amol, ale to też nic nie pomogło. Spałam w nocy 2h, teraz już nawet jak siedzę mnie boli, wcześniej było tylko przy leżeniu. Nie mam już żadnego pomysłu co robić.

Chimera a to od wyrzynajacej się ósemki? Ona jest do usunięcia ? Ja bym poszła jeszcze raz do dentysty. W ciąży się leczy zęby, nawet ze znieczuleniem tylko specjalnym bez adrenaliny. Bo samo to Ci nie przejdzie.

Limerikowo, menka2 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, tylko mnie nie wyprzedź😂

Jeju Dziewczyny nie wiem o co chodzi, od 3 dni w nocy boli mnie brzuch, ale to nie są takie typowe skurcze. Nie wiem co mnie tak właściwie boli, czy to jelita, czy w brzuchu coś się dzieje, ale aż się budzę spocona i nie śpię przez dobre kilka godzin :/
    Dzisiaj jestem jak dętka, coś tam ćmi ale tak jest codziennie. Mąż mnie dobija tekstami "eee jeszcze przynajmniej tydzień do pracy pochodzę" 🙄

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera mi ortodonta mówiła, że w ciąży wszystkie kości się rozluźniaja i rozchodzą. Dosłownie w całym ciele. Zeby też wędrują więc szczęka może boleć. Mi rozjechały się jedynki i znów mam szczerbe. Która w sumie lubię, choć ona chce ja skorygować;) oczywiście chce po ciąży A najlepiej jak bym już nie karmiła. Wracając do Twojej szczęki. Może stąd ten ból.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 09:37

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 pytania ktoras polecają olejek do ciala dla siebie i malucha, chyba Baileyes, czy to ten: mial byc w Rossmanie:
    f5tmy1j0sw3n_t.jpg

I Domi i reszta alliexpressowa, ktora nianie zamawialiscie? Musze cos dokupic. Zastnawiam sie nad taka z video... polećcie cos.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://s.click.aliexpress.com/e/1qC6gqy ja tak właściwie zamówiłam w zeszłym tygodniu dopiero, ale ten model bo jest sprawdzony przez moje znajome

A co do olejku to Baileys polecała ten:)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Chimera mi ortodonta mówiła, że w ciąży wszystkie kości się rozluźniaja i rozchodzą. Dosłownie w całym ciele. Zeby też wędrują więc szczęka może boleć. Mi rozjechały się jedynki i znów mam szczerbe. Która w sumie lubię, choć ona chce ja skorygować;) oczywiście chce po ciąży A najlepiej jak bym już nie karmiła. Wracając do Twojej szczęki. Może stąd ten ból.
    Ja mam dosyć ciasny zgryz, też nosiłam aparat. Miałam dokładnie rok temu usuniętą piątkę na dole, a w październiku zaczela mnie boleć szczęka, taki sam ból jak teraz-promieniujacy od ósemki w kierunku jedynek. Poszłam wtedy do dentysty, miałam RTG i nic tam nie było. Miałam zaraz potem robione badania pod kątem zapalenia ślinianek, USG żwacza, ale nic te badania nie wykazały. Dentysta uznał więc, że to będzie kwestia tej osemki. Ból w międzyczasie ustal, akurat jak przyszedł okres, a był to ostatni okres jaki miałam przed ciążą. Od tamtego czasu nie miałam żadnych znaków ze strony tego zęba, aż do tego tygodnia. Ósemka teoretycznie mogła "poczuć luz" z powodu braku piątki i "ruszyć" 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 10:04

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, współczuje Ci tego bólu :(. A Apap coś pomaga?

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 27 lipca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano się wytańczyłam za cała ciąże 😁. A teraz leżę jak dętka 😅.
    Mąż od rana tez aktywnie - przytarł szpachle na ścianie, zostało pomalować. Wziął się tez za skręcanie przewijaka 👍🏻.
    Dziś jak posprzątam po tych malowankach to chyba już ubiorę łóżeczko, kokon itp.

Bobby29, Misi@, Marcelina85 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 27 lipca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ania, tylko mnie nie wyprzedź😂

Jeju Dziewczyny nie wiem o co chodzi, od 3 dni w nocy boli mnie brzuch, ale to nie są takie typowe skurcze. Nie wiem co mnie tak właściwie boli, czy to jelita, czy w brzuchu coś się dzieje, ale aż się budzę spocona i nie śpię przez dobre kilka godzin :/
    Dzisiaj jestem jak dętka, coś tam ćmi ale tak jest codziennie. Mąż mnie dobija tekstami "eee jeszcze przynajmniej tydzień do pracy pochodzę" 🙄

Moze to coś od żołądka skoro masz poty od tego. Ja tez od kilku dni mam takie przykre bóle zakładka i nie wiem o co chodzi. Czasami to jest wręcz taki mega bolesny skurcz 🥴

aadd84dc14.png[/url]
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ja dziś rano się wytańczyłam za cała ciąże 😁. A teraz leżę jak dętka 😅.
    Mąż od rana tez aktywnie - przytarł szpachle na ścianie, zostało pomalować. Wziął się tez za skręcanie przewijaka 👍🏻.
    Dziś jak posprzątam po tych malowankach to chyba już ubiorę łóżeczko, kokon itp.

Radzę nie malować w upał, lepiej wcześnie rano lub późnym wieczorem bo może być różnica w odcieniu (plamy) pisze niestety z własnego doświadczenia choć Twój małż może mądrzejszy 😆

Mnie też boli brzuch , dziś w nocy i przedwczoraj , taki ból raczej nie ciążowy, ale też mnie martwi 🙁

Na tym waszym fb duży ruch? No tu widzę dość spokojnie...

dqprgu1royghdo7j.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

Duży, ile cudowności tam dzisiaj wrzucone 🥰
    Kalija i Baileys wbijajcie - tylko Was brakuje! :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też brzuch boli:( W nocy było spoko, zaczęło się rano. To taki ból jakby skóry, mięśni od rozciągniętego brzucha. A może być ze boli mnie po wczorajszym masażu, poprzednio też tak miałam, przeszło następnego dnia. Ale nieprzyjemnie jest, ciężko głębiej odetchnąć.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Radzę nie malować w upał, lepiej wcześnie rano lub późnym wieczorem bo może być różnica w odcieniu (plamy) pisze niestety z własnego doświadczenia choć Twój małż może mądrzejszy 😆

Mnie też boli brzuch , dziś w nocy i przedwczoraj , taki ból raczej nie ciążowy, ale też mnie martwi 🙁

Sylvka urodziła 😊

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

Spokojnie, od zamiaru do wykonania to się mojemu mężowi schodzi 😁. Myśle, ze spokojnie wieczór go zastanie...

Bobby29 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ