Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka7 wrote:Hej, nie wiem kiedy nadrobię.
Niebieska, gratulacje. Do tego momentu doczytałam.
U nas niewesoło. Wróciliśmy do szpitala. Mamy żółtaczkę i musimy się naświetlać. Ja już powoli psychicznie nie daje rady.
Po porodzie w 3 dobie też byliśmy naświetlaniu, ale poziom bilirubiny spadł i wypuścili nas do domu. W domu byliśmy 3 dni i wróciliśmy spowrotem.
ale wtedy na badanie poziomu bilirubiny trzeba jezdzic
w szpitalu jestescie bezpieczni
lezalam z babka co miala wczesniaka , byla z cukrzyca, slabo karmila i 10dni bo wlasnie zoltaczka
kolejne 2, 3 doby i zoltaczka powinna puscic przy ok przystawianiu do piersiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 15:21
-
nick nieaktualny
-
Na fb jest ruch związany z gratulacjami dla Sylvki, która się rozpakowała i jest trochę fotek. Póki co nie poruszamy tam żadnych tematów - forum rządzi! A mniejszy ruch to efekt weekendu. Ps pamiętajcie, ze żeby dołączyć do grupy to potrzebuje w wiadomosci prywatnej Wasz namiar z fb.
Malinka, trzymaj się! A jak Wam idzie karmienie?
menka2 lubi tę wiadomość
[/url] -
A w temacie masowania sutków - używacie do tego olejku czy hartujecie na sucho? Ja mam ostatnio mega wrażliwe. Masowanie sutków dobre jest podobno podczas porodu na podkręcenie akcji. Tylko się właśnie zastanawiam czy z olejkiem czy katować je na sucho 🥴[/url]
-
Mnie na FB nie ma, a tutaj też mniej się udzielam bo nie mam czasu przy Anielice ostatnio... Dzisiaj wizyta. Dostałam zgodę na poród bo waga nie powinna przekroczyć 4200, oby
DrzewkoPomarańczowe, AnaKwiat, Applejoy, Niebieska Gwiazda, menka2, E_linka2, Frida91, Misi@, werni, emi2016, Vampire, zielonooka7, Agagusia, Pierniczkowa, Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Hej, mnie znowu życie wciągnęło i nie mam nawet jak nadrobić.
Gratuluję rozpakowanym!
Melduję, że angielski zdany. We wrześniu będzie certyfikat. Babka mnie zachęcała, żebym we wrześniu zaczęła kolejną część, mogę nawet 2 razy w tygodniu przychodzić, ale nie wiem jak ten mój dzieć się będzie zachowywał. Ogólnie dobrze, że egzamin był w tamtym tygodniu, bo przez ostatnie dni miałam wrażenie, że mózg mi totalnie zgąbczał a to jeszcze 10 dni.Do tego upały powyżej 30 stopni, jednego dnia nawet 38. Nic tylko wypocić to dziecko i zmienić stan skupienia w pianę morską .
Do tego były jazdy do szpitala na ktg i pobrania krwi w kierunku cholestazy, bomiałam przekroczone próby wątrobowe i wciąż dokucza mi swędzenie dłoni i stóp (wieczorami najbardziej). O dziwo kolejne wyniki ok, także czekam spokojnie do terminu i nerwowo szukam opieki dla starszego na poród. Dobrze chociaż. że wiadomo, kiedy będzie. Położna też raz narobiła rabanu, że młody ułożony pośladkowo a jednak na usg okazało się, że spokojnie leży głową w dół tylko porządnie wypiął poślada .
Młody na ostatnim USG we wtorek ma szacowaną wagę około 3320g, nie spodziewam się wielkoluda, maks tyle co ważył starszy .
Popieram bardzo pomysł grupy na FB, zaraz napiszę wiadomość ze swoimi namiarami. Tam powinnam udzielać się częściej a i łatwiej fotkę wstawić.
Łóżeczka jeszcze nie ustawiliśmy, bo małżonek się obudził,że nie ma odpowiedniego klucza do śrub. Wrr... Oby zdążył przed porodem (ostatnio jakoś tydzień po).
Od wczoraj czuję jakiś przedporodowy pms. Jeszcze nie ma ofiar na szczęscie.
Pozdrawiam was serdecznie!Misi@, DrzewkoPomarańczowe, werni, Vampire, Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No faktycznie wstawianie zdjęć tutaj wymaga trochę zachodu, choć dla mnie to w sumie żaden problem.
Wczoraj przyszły reklamowane po raz 3 części mebli Bellamy no i będzie 4 reklamacja. Nie wiem czy śmiać się czy płakać 🙈 obstawiam, że trafiłam na ich czarną listę i pewnie już mi więcej nic nie sprzedadzą 😂
Póki co mąż złożył to co jest. Jedno jest pewne , urody tym meblom odmówić nie można 😍 dziś będę kończyć naklejać naklejki i powieszę uszyte wczoraj zasłonki. Będzie pięknie 😎😊
Ps.wiecie czemu zapodaj obraca mi zdjęcie?Chimera, Domi_tur, joan85, E_linka2, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Kalija wrote:No faktycznie wstawianie zdjęć tutaj wymaga trochę zachodu, choć dla mnie to w sumie żaden problem.
Wczoraj przyszły reklamowane po raz 3 części mebli Bellamy no i będzie 4 reklamacja. Nie wiem czy śmiać się czy płakać 🙈 obstawiam, że trafiłam na ich czarną listę i pewnie już mi więcej nic nie sprzedadzą 😂
Póki co mąż złożył to co jest. Jedno jest pewne , urody tym meblom odmówić nie można 😍 dziś będę kończyć naklejać naklejki i powieszę uszyte wczoraj zasłonki. Będzie pięknie 😎😊
Ps.wiecie czemu zapodaj obraca mi zdjęcie?
No faktycznie ładne te mebelki 😍. Szkoda tylko, ze się bujasz z tymi reklamacjami bo to jednak pozostawia niesmak.
Mi fotosik tez obraca zdjęcia i ja zawsze przed dodaniem obracam je w prawo, on potem po swojemu i wychodzi tak jak trzeba 😅Kalija, Misi@ lubią tę wiadomość
[/url] -
O super Drzewko ze się udało.
Ja po drzemce. Lepiej się czuje po nie przespanej nocy
Kalija piękne meble 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 18:00
DrzewkoPomarańczowe, Kalija lubią tę wiadomość
-
Kalija wrote:Drzewko masz w domu styl loftowy? Miałam kiedyś podobne oświetlenie w wc to teściowa twierdziła, że oświetlenie jak w oborze🙈😂 dziur nie widać 👍
Ciężko stwierdzić czy my mamy w domu jakiś styl 😁. Na pewno bardzo minimalistyczny, a te warsztatowe lampy to uważam, za jeden z naszych genialniejszych pomysłów 👍🏻. Na dole w salonie mamy podobne, ale czarne. Nam bardzo pasują i raczej wszystkim w około się to podoba.Kalija, Mary Magdalena, Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość
[/url] -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Ciężko stwierdzić czy my mamy w domu jakiś styl 😁. Na pewno bardzo minimalistyczny, a te warsztatowe lampy to uważam, za jeden z naszych genialniejszych pomysłów 👍🏻. Na dole w salonie mamy podobne, ale czarne. Nam bardzo pasują i raczej wszystkim w około się to podoba.
Uwielbiam tematy wnętrzarskie i chętnie zobaczyłabym Twój salon , ale nie chce tu spamować. Pochwalę się tylko , że mój mąż właśnie prasuje pieluszki i mykam konczyć pokój dziecięcy 🥰
DrzewkoPomarańczowe, Misi@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny