X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Hej, nie wiem kiedy nadrobię.
    Niebieska, gratulacje. Do tego momentu doczytałam.

U nas niewesoło. Wróciliśmy do szpitala. Mamy żółtaczkę i musimy się naświetlać. Ja już powoli psychicznie nie daje rady.

Po porodzie w 3 dobie też byliśmy naświetlaniu, ale poziom bilirubiny spadł i wypuścili nas do domu. W domu byliśmy 3 dni i wróciliśmy spowrotem.
    sa szpitale , ktore wypozyczaja lampy
    ale wtedy na badanie poziomu bilirubiny trzeba jezdzic
    w szpitalu jestescie bezpieczni

lezalam z babka co miala wczesniaka , byla z cukrzyca, slabo karmila i 10dni bo wlasnie zoltaczka
    kolejne 2, 3 doby i zoltaczka powinna puscic przy ok przystawianiu do piersi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 15:21

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka trzymam się. Też bym się załamał gdybym musiała wrócić do szpitala, ale czego się nie robi dla dzidziusia.👊❤

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb jest ruch związany z gratulacjami dla Sylvki, która się rozpakowała i jest trochę fotek. Póki co nie poruszamy tam żadnych tematów - forum rządzi! A mniejszy ruch to efekt weekendu. Ps pamiętajcie, ze żeby dołączyć do grupy to potrzebuje w wiadomosci prywatnej Wasz namiar z fb.

Malinka, trzymaj się! A jak Wam idzie karmienie?

menka2 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 27 lipca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie masowania sutków - używacie do tego olejku czy hartujecie na sucho? Ja mam ostatnio mega wrażliwe. Masowanie sutków dobre jest podobno podczas porodu na podkręcenie akcji. Tylko się właśnie zastanawiam czy z olejkiem czy katować je na sucho 🥴

aadd84dc14.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, ja je katowałam na sucho, ale zaraz robiło się mokro, bo siara leciała 😁

DrzewkoPomarańczowe, Agagusia lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na FB nie ma, a tutaj też mniej się udzielam bo nie mam czasu przy Anielice ostatnio... Dzisiaj wizyta. Dostałam zgodę na poród bo waga nie powinna przekroczyć 4200, oby ;)

DrzewkoPomarańczowe, AnaKwiat, Applejoy, Niebieska Gwiazda, menka2, E_linka2, Frida91, Misi@, werni, emi2016, Vampire, zielonooka7, Agagusia, Pierniczkowa, Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mnie znowu życie wciągnęło i nie mam nawet jak nadrobić.
    Gratuluję rozpakowanym!

Melduję, że angielski zdany. We wrześniu będzie certyfikat. Babka mnie zachęcała, żebym we wrześniu zaczęła kolejną część, mogę nawet 2 razy w tygodniu przychodzić, ale nie wiem jak ten mój dzieć się będzie zachowywał. Ogólnie dobrze, że egzamin był w tamtym tygodniu, bo przez ostatnie dni miałam wrażenie, że mózg mi totalnie zgąbczał a to jeszcze 10 dni.Do tego upały powyżej 30 stopni, jednego dnia nawet 38. Nic tylko wypocić to dziecko i zmienić stan skupienia w pianę morską :P.

Do tego były jazdy do szpitala na ktg i pobrania krwi w kierunku cholestazy, bomiałam przekroczone próby wątrobowe i wciąż dokucza mi swędzenie dłoni i stóp (wieczorami najbardziej). O dziwo kolejne wyniki ok, także czekam spokojnie do terminu i nerwowo szukam opieki dla starszego na poród. Dobrze chociaż. że wiadomo, kiedy będzie. Położna też raz narobiła rabanu, że młody ułożony pośladkowo a jednak na usg okazało się, że spokojnie leży głową w dół tylko porządnie wypiął poślada :P.

Młody na ostatnim USG we wtorek ma szacowaną wagę około 3320g, nie spodziewam się wielkoluda, maks tyle co ważył starszy :).

Popieram bardzo pomysł grupy na FB, zaraz napiszę wiadomość ze swoimi namiarami. Tam powinnam udzielać się częściej a i łatwiej fotkę wstawić.
    Łóżeczka jeszcze nie ustawiliśmy, bo małżonek się obudził,że nie ma odpowiedniego klucza do śrub. Wrr... Oby zdążył przed porodem (ostatnio jakoś tydzień po).

Od wczoraj czuję jakiś przedporodowy pms. Jeszcze nie ma ofiar na szczęscie.
    Pozdrawiam was serdecznie!

Misi@, DrzewkoPomarańczowe, werni, Vampire, Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość

06837800ba.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy piszecie o kilkukilometrowych spacerach, a ja po zakupach w Lidlu i zrobieniu obiadu padłam i chyba nie wstanę na razie.

joan85, Bee_girl lubią tę wiadomość

• joan85 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, zawsze możesz założyć fikcyjne konto,inna sprawa, że w grupie tajnej nikt nie zobaczy Twoich postów :). Mam doświadczenie z grupy starszaka. Jest prywatność i wszystkie jej przestrzegamy, nie wynosimy nic poza grupę.

06837800ba.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie wstawianie zdjęć tutaj wymaga trochę zachodu, choć dla mnie to w sumie żaden problem.

Wczoraj przyszły reklamowane po raz 3 części mebli Bellamy no i będzie 4 reklamacja. Nie wiem czy śmiać się czy płakać 🙈 obstawiam, że trafiłam na ich czarną listę i pewnie już mi więcej nic nie sprzedadzą 😂

Póki co mąż złożył to co jest. Jedno jest pewne , urody tym meblom odmówić nie można 😍 dziś będę kończyć naklejać naklejki i powieszę uszyte wczoraj zasłonki. Będzie pięknie 😎😊

89de7dd3c559.jpg

Ps.wiecie czemu zapodaj obraca mi zdjęcie?

Chimera, Domi_tur, joan85, E_linka2, Marcelina85 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png

Wysłany: 27 lipca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ścianę bez dziur 😁. Jeszcze schnie, ale chyba żadnych plam nie będzie 👍🏻

d9e475aacc2827ddmed.jpg

werni, emi2016, Domi_tur, Mary Magdalena, Matyldaaa, Misi@, kayama, Agagusia, E_linka2, Bobby29, Applejoy, wiki2, Marcelina85, trzydziecha lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 27 lipca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    No faktycznie wstawianie zdjęć tutaj wymaga trochę zachodu, choć dla mnie to w sumie żaden problem.

Wczoraj przyszły reklamowane po raz 3 części mebli Bellamy no i będzie 4 reklamacja. Nie wiem czy śmiać się czy płakać 🙈 obstawiam, że trafiłam na ich czarną listę i pewnie już mi więcej nic nie sprzedadzą 😂

Póki co mąż złożył to co jest. Jedno jest pewne , urody tym meblom odmówić nie można 😍 dziś będę kończyć naklejać naklejki i powieszę uszyte wczoraj zasłonki. Będzie pięknie 😎😊

89de7dd3c559.jpg

Ps.wiecie czemu zapodaj obraca mi zdjęcie?

No faktycznie ładne te mebelki 😍. Szkoda tylko, ze się bujasz z tymi reklamacjami bo to jednak pozostawia niesmak.
    Mi fotosik tez obraca zdjęcia i ja zawsze przed dodaniem obracam je w prawo, on potem po swojemu i wychodzi tak jak trzeba 😅

Kalija, Misi@ lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko masz w domu styl loftowy? Miałam kiedyś podobne oświetlenie w wc to teściowa twierdziła, że oświetlenie jak w oborze🙈😂 dziur nie widać 👍

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super Drzewko ze się udało. :)

Ja po drzemce. Lepiej się czuje po nie przespanej nocy :)

Kalija piękne meble 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 18:00

DrzewkoPomarańczowe, Kalija lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Drzewko masz w domu styl loftowy? Miałam kiedyś podobne oświetlenie w wc to teściowa twierdziła, że oświetlenie jak w oborze🙈😂 dziur nie widać 👍

Ciężko stwierdzić czy my mamy w domu jakiś styl 😁. Na pewno bardzo minimalistyczny, a te warsztatowe lampy to uważam, za jeden z naszych genialniejszych pomysłów 👍🏻. Na dole w salonie mamy podobne, ale czarne. Nam bardzo pasują i raczej wszystkim w około się to podoba.

Kalija, Mary Magdalena, Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ciężko stwierdzić czy my mamy w domu jakiś styl 😁. Na pewno bardzo minimalistyczny, a te warsztatowe lampy to uważam, za jeden z naszych genialniejszych pomysłów 👍🏻. Na dole w salonie mamy podobne, ale czarne. Nam bardzo pasują i raczej wszystkim w około się to podoba.

Uwielbiam tematy wnętrzarskie i chętnie zobaczyłabym Twój salon , ale nie chce tu spamować. Pochwalę się tylko , że mój mąż właśnie prasuje pieluszki i mykam konczyć pokój dziecięcy 🥰

DrzewkoPomarańczowe, Misi@ lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija piękne są te meble 😍 Czekam z niecierpliwością na zdjęcia całokształtu, bo mam przeczucie, że będzie super ☺️

Kalija lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra odpisałam 😁

Drzewko uwielbiam Cię "ciężko stwierdzić czy my mamy w domu jakiś styl" 😂❤️

DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały dzisiaj jakiś wyjątkowo aktywny. Powinnam się czymś takim martwić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od wczoraj brzuch sie tak napina że mam wrażenie że zaraz wybuchnie. Mały też mniej sie wierci ale ruchy są wiec nie panikuje. Tylko poza tym to nic więcej sie nie dzieje 😜

‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ