X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie też się co chwila napina brzuch. Nie wiem czy to coś zwiastuje czy to od tych jego akrobacji.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Mój mały dzisiaj jakiś wyjątkowo aktywny. Powinnam się czymś takim martwić?

Ja osobiście się tym nie martwię a takie dni zdarzają się od czasu do czasu, ale w SzR położna mówiła, że każda aktywność inna niż zwykle - mniejsza lub większa jest powodem do niepokoju i warto to sprawdzić. Moja lekarka z kolei uważa, że warto słuchać intuicji w tym zakresie.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie bym się nie martwiła, ale zbiegło się to z tymi nieszczęsnymi zębami i już sama nie wiem.

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój całą noc fikał i dzisiaj nawet podczas spaceru. Myślę, że może ma rozkminę co on robi tyle czasu w takiej małej norze i szuka wyjścia ewakuacyjnego po omacku :)
    Jak z nerwów miałam podniesione ciśnienie to się tak bardzo nieswojo ruszał i na ktg wyszły małe anomalie, ale to były specyficzne ruchy, czułam że to na tle nerwowym.

Gdybym z racji nie kończącej się ciąży miała powiedzieć co oznaczają twardnienia, to powiedziałabym że NIC. Ale niektórzy mają farta i po twardnieniu mają skurcze, potem odchodzą wody i rodzą. A inni turlają się z twardnieniem dalej 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zabrał młodego na rower i młody zasnął 😱. Położyliśmy go bez mucia do lozka i mamy nadzieje ze to już na noc 🙏🏻. Jak się obudzi o 20 to mamy fakap miesiąca 😅

Edit: obudził się po godzinnej drzemce w mega wisielczym nastroju ☠️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 19:33

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Mój mały dzisiaj jakiś wyjątkowo aktywny. Powinnam się czymś takim martwić?

U Ciebie aktywny a u mnie odwrotnie prawie wcale go nie czuje. Pewnie odpoczywa po wczorajszych charcach w dzien u w nocy. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • redken Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czujecie ten ból jelit? Ja mam od 3 dni silny, kłujący ból po lewej stronie brzucha. Czasami tak mocny, że nie mogę się normalnie ruszać. Boli mnie też ta lewa strona przy dotyku. Mam wrażenie że to od jelit, że mały mi jakoś na nie naciska ale pewna nie jestem.

preg.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka trzymaj sie dzielnie. I pamietaj zeby duzo karmic, ponoc na żółtaczkę oprocz naświetlań najlepsze.
    Drzewko - tylko rodzic rozumie jaki to bol drzemka dziecka o 18🤣
    U mnie dzis znow kiepskim astronauci - ciagle nie moge sie pogodzić z tym jak ten nasz porod sie zakonczyl😭Dzis mija równy tydzien i znow wracają wspomnienia... na szczescie maly dzis glownie spi, z przerwami na ssanie😁

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez zawsze zdjecia obracało. Pomogło leciutenkie nawet nawet zmniejszenie ich na wysokosc, po takiej edycji juz nie obraca. Spróbujcie.

Bobby29, Kalija lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na IP. na zęba lekarz przepisał antybiotyk. Mam mieszane uczucia, ale chyba lepsze to niż ten ból.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 05:35

DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Bobby29, Limerikowo, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka my też jeszcze żółte, ale położna mówi że coraz mniej z wizyty na wizytę. Mapa nam rośnie , 56 jest już na styk a tydzień temu musiałam podwijać rękawki. W szpitalu była w 50. W piątek pierwsza wizyta u pediatry to się dowiem ile przybrała.

DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Bobby29, Limerikowo, werni, E_linka2, Kalija, Agagusia lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, rzeczywiście piękne mebelki! Super, że jesteście tacy wytrwali w reklamacjach, ja bym pewnie machnęła ręką i miała coś nie tak albo bym zwróciła towar.

Też już bym chciała ustawić wszystko w mieszkaniu ale niestety ekipa będzie u nas jeszcze przez tydzień a potem trzeba będzie wszystko posprzątać i dopiero wtedy ustawić mebelki i inne drobiazgi. Mam nadzieję, że mały nie będzie się spieszył i poczeka do terminu.

Krzyś jest z nami od 15.08.2019

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Byłam na IP. Z Robusiem wszystko ok, a mnie na zęba lekarz przepisał antybiotyk. Mam mieszane uczucia, ale chyba lepsze to niż ten ból.

Dobrze, ze pojechałaś, przynajmniej się nie stresujesz niepotrzebnie. Mam nadzieje, ze antybiotyk pomoże ✊🏻

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Malinka trzymaj sie dzielnie. I pamietaj zeby duzo karmic, ponoc na żółtaczkę oprocz naświetlań najlepsze.
    Drzewko - tylko rodzic rozumie jaki to bol drzemka dziecka o 18🤣
    U mnie dzis znow kiepskim astronauci - ciagle nie moge sie pogodzić z tym jak ten nasz porod sie zakonczyl😭Dzis mija równy tydzien i znow wracają wspomnienia... na szczescie maly dzis glownie spi, z przerwami na ssanie😁

Aga, i tak szacun ze mimo dwóch cc probowałaś! A nie udało się nie dlatego, ze nie dałaś rady, ale przydarzyła się Wam komplikacja i nie było innego wyjścia.

Agagusia lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy właśnie z 3 km spaceru. Ja jie wiem jak Wy dajecie zrobić 7 km 😱

aadd84dc14.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez huśtawki nastrojow...

Jeszcze mama mnie zdenerwowala, bo stwierdzila czy sie nie zapomnialam, ze w poniedziałek mialam operacje, a ja fikam... A tylko wyszlam na maly spacer z mezem i coreczkami. Nastraszyla mnie, ze mi sie szwy rozejda :/ a ja sie dobrze czuje i gorzej mi siedziec non stop w domu!

Dzis u nas mala poki co tez spokojna, ale zobaczymy co noc pokaze...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Jak czujecie ten ból jelit? Ja mam od 3 dni silny, kłujący ból po lewej stronie brzucha. Czasami tak mocny, że nie mogę się normalnie ruszać. Boli mnie też ta lewa strona przy dotyku. Mam wrażenie że to od jelit, że mały mi jakoś na nie naciska ale pewna nie jestem.
    Właśnie w ten sposób.
    U mnie mija jak uda mi się załatwić więc jestem przekonana, że to jelita.
    Czasem z bólu robi mi się gorąco i jestem aż całą mokrą. Muszę wziąć prysznic.

• joan85 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera nie bój się antybiotyku. Ja tydzień temu zgłosiłam ból nerek przy okazji pobierania krwi, to od razu dali mi pojemnik na mocz i wyszła infekcja. W tę środę skończyłam.

06837800ba.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Aga, i tak szacun ze mimo dwóch cc probowałaś! A nie udało się nie dlatego, ze nie dałaś rady, ale przydarzyła się Wam komplikacja i nie było innego wyjścia.

Dokładnie,wg mnie brawa za odwagę i nie masz co sobie wyrzucać!

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    U mnie tez huśtawki nastrojow...

Jeszcze mama mnie zdenerwowala, bo stwierdzila czy sie nie zapomnialam, ze w poniedziałek mialam operacje, a ja fikam... A tylko wyszlam na maly spacer z mezem i coreczkami. Nastraszyla mnie, ze mi sie szwy rozejda :/ a ja sie dobrze czuje i gorzej mi siedziec non stop w domu!

Dzis u nas mala poki co tez spokojna, ale zobaczymy co noc pokaze...

Plinka mama sie martwi ale ty sama najlepiej czujesz czy jest ok! A na fitnesy niebposzlas tylko na spacer. Podobno imnszybciej się rozchodzi tym szybciej się dojdzie do siebie.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ