SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Moze to coś od żołądka skoro masz poty od tego. Ja tez od kilku dni mam takie przykre bóle zakładka i nie wiem o co chodzi. Czasami to jest wręcz taki mega bolesny skurcz 🥴

Raczej nie żołądek, mam wrażenie, że bolało mnie tak samo na etapie szybkiego wzrostu brzucha e ciąży. Jakby mi jelita zmieniały położenie. Kij wie.

Kalija, chyba pogoda tak działa, że wszyscy korzystają :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam nadrobic i widze, ze faktycznie mały ruch. Ale to bylo do przewidzenia jak utworzylyscie grupe na fb 😉
    Tak jak pisalam kiedys, ja na fb jestem bardzo malo aktywna, a to forum mi pasowalo ze wzgledu na mozliwosc anonimowego wygadania sie, poznania cudzych opinii, podzielenia fajnym zakupem lub podroza z okresu L4, gdy ZUS nie powinien o tym wiedziec😉

Wiec dla mnie raczej przychodzi pora sie pozegnac. Dzieki za te kilka miesiecy i ponad 1110 str. wymiany doswiadczen. Duzo zdrowka dla tych, ktore juz moga cieszyc sie maluszkami i wytrwalosci dla tych, ktore jeszcze czekaja 😊 Buziaki!

plinka89, Agagusia lubią tę wiadomość

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, daj spokój. Nikt stąd nie ucieka. Na fb też jakiegoś ruchu nie ma, tyle że laski więcej zdjęć wrzucają. Mniejsza aktywność to raczej efekt weekendu i coraz większej ilości rozpakowanych mam.
    Nie wyobrażam sobie, że nie napiszesz, jak ci wody odchodzą i pedzisz do szpitala 😉

wiki2, Kalija, Applejoy, Limerikowo, werni, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2, Agagusia, Marcelina85 lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi też mam ból jelit. Aż zastanawiam się czy jechać z chłopakami do rezerwatu czy zostać w domu. To taki kujacy bol.

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, nie żegnaj się, cały czas tu jesteśmy, ja się nigdzie nie wybieram :) Też mam wrażenie, że w weekend zawsze jest mniej wpisów. Ja na pewno tu będę dalej pisać

Kalija, Niebieska Gwiazda, Applejoy, Limerikowo, werni, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2, emi2016, Marcelina85 lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież tu jest większa aktywność niż na fb 🙄
    Grupa została utworzona tylko po to, żeby było łatwiej wrzucać zdjęcia Maluchów bez miliona niepotrzebnych gapiów :)
    Przecież zawsze w weekend jest słabszy odzew, a poza tym część ogarnia się z dzieciaczkami, część wietrzy mózgi i zbiera energię przed porodami... Taki nastał spokojniejszy czas :)

Applejoy, werni, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, trzydziecha lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będzie taka akcja jak w zeszła niedzielę, to jutro będzie większy ruch 😁😁

Ja miałam zamiar w ten weekend wprowadzić 5S, ale przez tego zęba nie mam energii na nic. Bardzo mi spadły morale ☹️☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 13:30

werni, RedGuues lubią tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na FB wcale nie ma takiego ruchu, tylko trochę zdjęć więcej :)

My zaraz jedziemy po fotelik i wózek!!!

Frida91, Applejoy, werni, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2 lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na dłuższym spacerze, zrobiłam z 6km i ledwo się doczłapałam z tą moją stopą a palce u rąk jak parówy standardowo :D Teraz mocze nogi w misce z zimna woda. Ciężko mi lazic ale zmuszam się żeby szybciej coś ruszyło w końcu :P

Ania95 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys - źle chyba napisałam, nie żegnaj się bo tutaj piszemy dużo więcej :) a foteczki wrzucamy na grupę tak jak dziewczyny napisały - ze względu na większa prywatność :)

werni lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    W akcie desperacji wypróbowałam ten amol, ale to też nic nie pomogło. Spałam w nocy 2h, teraz już nawet jak siedzę mnie boli, wcześniej było tylko przy leżeniu. Nie mam już żadnego pomysłu co robić.

dokladnie tylko dobry dentysta, zaklad z pantomogramem
    moze wydawac sie ze 8 a to moze byc promieniowanie bolu od innego zeba lub dziasla
    u mnie kiedys zrobilo sie zapalenie nietypowo pod implantem zeba
    w Candeo w Poz wypatrzyla mloda dentystka plamke na pantomogramie i mowi ze nalezy to spr bo cos jej ta plamka sie nie podoba
    nie mialam zadnych dolegliwosci bolowych, po 2mcach klucie lekkie właśnie w tamtym miejscu
    w hahsie w Szczecinie nie byli szczesliwi ale jak rozpruli calosc to zapalenie pod implantem bylo do leczenia

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda daje mi popalić. Najchętniej by się przykleiła do piersi na stałe i spała że mna. Liczę na to że gwiazda usnie i będę mogła zamknąć oczy choć na godzinę.

Bobby29, Applejoy, Marcelina85 lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida zaszalas :) ja zrobiłam 4 i miałam wrażenie, że coś mi wypadnie za chwilę, albo biodro albo Mały między nogami 😂

Chimera, odpuść to 5s, naprawdę, szkoda zachodu, jeśli u kogoś działa to czysty przypadek :p
    W szpitalu położna się śmiała, że baby biegają jak głupie po schodach a potem nie mają siły rodzić :) to znaczy, seksik zawsze spoko, sutki zahartowane dobrze mieć ale nie katuj się wszystkim :)

werni, Frida91 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skaczę na piłce codziennie, wczoraj przeszłam 10 km, ale jak widać efektu brak 😉 a sutki mnie strasznie bolą od wczoraj :( mam nadzieję, że jak mały się urodzi to będzie lepiej, bo nie wyobrażam sobie karmienia jak teraz ich dotknąć nie mogę :/

• werni Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie na fb wklejamy tylko zdjęcia:)

Dziś mało co spałam przez nocne wizyty w wc a to mały szalał mi w brzuchu a najbardziej przez byłą wspollokatorke która takie bzdury gada ze mam ochotę ją ukatrupic.
    Idę na drzemkę bo mi się oczu kleja.
    Wcześniej wyparzylam laktator butelki smoczek. Spakowalam się w dwie walizki male. Masakra ile tego jest. Mój dowiezie później ubranka na wyjście i laktator jeśli będzie potrzebny no i rogal.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem kiedy nadrobię.
    Niebieska, gratulacje. Do tego momentu doczytałam.

U nas niewesoło. Wróciliśmy do szpitala. Mamy żółtaczkę i musimy się naświetlać. Ja już powoli psychicznie nie daje rady.

Po porodzie w 3 dobie też byliśmy naświetlaniu, ale poziom bilirubiny spadł i wypuścili nas do domu. W domu byliśmy 3 dni i wróciliśmy spowrotem.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja skaczę na piłce codziennie, wczoraj przeszłam 10 km, ale jak widać efektu brak 😉 a sutki mnie strasznie bolą od wczoraj :( mam nadzieję, że jak mały się urodzi to będzie lepiej, bo nie wyobrażam sobie karmienia jak teraz ich dotknąć nie mogę :/
    Mam to samo... Nawet ich nie męczę z tego powodu bo są mega wrażliwe aż ledwo moge dotknąć. Jak mały kleszcz się przyssie to chyba padne...

Ania95 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domu napisałam Ci wiadomość 😉

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Frida zaszalas :) ja zrobiłam 4 i miałam wrażenie, że coś mi wypadnie za chwilę, albo biodro albo Mały między nogami 😂

Chimera, odpuść to 5s, naprawdę, szkoda zachodu, jeśli u kogoś działa to czysty przypadek :p
    W szpitalu położna się śmiała, że baby biegają jak głupie po schodach a potem nie mają siły rodzić :) to znaczy, seksik zawsze spoko, sutki zahartowane dobrze mieć ale nie katuj się wszystkim :)
    Bez obaw, jedyne S na jakie mam ochotę to spanie, a i to mi nie wychodzi. Położyłam się i nie minęło 5minut a szczęka znów boli 😭😭

• menka2 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Weszlam nadrobic i widze, ze faktycznie mały ruch. Ale to bylo do przewidzenia jak utworzylyscie grupe na fb 😉
    Tak jak pisalam kiedys, ja na fb jestem bardzo malo aktywna, a to forum mi pasowalo ze wzgledu na mozliwosc anonimowego wygadania sie, poznania cudzych opinii, podzielenia fajnym zakupem lub podroza z okresu L4, gdy ZUS nie powinien o tym wiedziec😉

Wiec dla mnie raczej przychodzi pora sie pozegnac. Dzieki za te kilka miesiecy i ponad 1110 str. wymiany doswiadczen. Duzo zdrowka dla tych, ktore juz moga cieszyc sie maluszkami i wytrwalosci dla tych, ktore jeszcze czekaja 😊 Buziaki!

ale na fb wcale nie ma ruchu - jedynie dziewczyny wrzucają zdjęcia jak urodzą ale robią też tutaj tylko tam łątwiej - zostawaj! przynajmniej póki wszystkie się nie rozpakują. Ja nieukrywam jestem mniej aktywna ale tylko z braku czasu przy dwójce w domu z którymi jestem w sumie prawie całe dnie sama :D

4c3tvfxm6n339zea.png
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ