X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Moze to coś od żołądka skoro masz poty od tego. Ja tez od kilku dni mam takie przykre bóle zakładka i nie wiem o co chodzi. Czasami to jest wręcz taki mega bolesny skurcz 🥴

Raczej nie żołądek, mam wrażenie, że bolało mnie tak samo na etapie szybkiego wzrostu brzucha e ciąży. Jakby mi jelita zmieniały położenie. Kij wie.

Kalija, chyba pogoda tak działa, że wszyscy korzystają :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam nadrobic i widze, ze faktycznie mały ruch. Ale to bylo do przewidzenia jak utworzylyscie grupe na fb 😉
    Tak jak pisalam kiedys, ja na fb jestem bardzo malo aktywna, a to forum mi pasowalo ze wzgledu na mozliwosc anonimowego wygadania sie, poznania cudzych opinii, podzielenia fajnym zakupem lub podroza z okresu L4, gdy ZUS nie powinien o tym wiedziec😉

Wiec dla mnie raczej przychodzi pora sie pozegnac. Dzieki za te kilka miesiecy i ponad 1110 str. wymiany doswiadczen. Duzo zdrowka dla tych, ktore juz moga cieszyc sie maluszkami i wytrwalosci dla tych, ktore jeszcze czekaja 😊 Buziaki!

plinka89, Agagusia lubią tę wiadomość

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, daj spokój. Nikt stąd nie ucieka. Na fb też jakiegoś ruchu nie ma, tyle że laski więcej zdjęć wrzucają. Mniejsza aktywność to raczej efekt weekendu i coraz większej ilości rozpakowanych mam.
    Nie wyobrażam sobie, że nie napiszesz, jak ci wody odchodzą i pedzisz do szpitala 😉

wiki2, Kalija, Applejoy, Limerikowo, werni, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2, Agagusia, Marcelina85 lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi też mam ból jelit. Aż zastanawiam się czy jechać z chłopakami do rezerwatu czy zostać w domu. To taki kujacy bol.

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, nie żegnaj się, cały czas tu jesteśmy, ja się nigdzie nie wybieram :) Też mam wrażenie, że w weekend zawsze jest mniej wpisów. Ja na pewno tu będę dalej pisać

Kalija, Niebieska Gwiazda, Applejoy, Limerikowo, werni, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2, emi2016, Marcelina85 lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież tu jest większa aktywność niż na fb 🙄
    Grupa została utworzona tylko po to, żeby było łatwiej wrzucać zdjęcia Maluchów bez miliona niepotrzebnych gapiów :)
    Przecież zawsze w weekend jest słabszy odzew, a poza tym część ogarnia się z dzieciaczkami, część wietrzy mózgi i zbiera energię przed porodami... Taki nastał spokojniejszy czas :)

Applejoy, werni, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, trzydziecha lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będzie taka akcja jak w zeszła niedzielę, to jutro będzie większy ruch 😁😁

Ja miałam zamiar w ten weekend wprowadzić 5S, ale przez tego zęba nie mam energii na nic. Bardzo mi spadły morale ☹️☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 13:30

werni, RedGuues lubią tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na FB wcale nie ma takiego ruchu, tylko trochę zdjęć więcej :)

My zaraz jedziemy po fotelik i wózek!!!

Frida91, Applejoy, werni, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2 lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na dłuższym spacerze, zrobiłam z 6km i ledwo się doczłapałam z tą moją stopą a palce u rąk jak parówy standardowo :D Teraz mocze nogi w misce z zimna woda. Ciężko mi lazic ale zmuszam się żeby szybciej coś ruszyło w końcu :P

Ania95 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys - źle chyba napisałam, nie żegnaj się bo tutaj piszemy dużo więcej :) a foteczki wrzucamy na grupę tak jak dziewczyny napisały - ze względu na większa prywatność :)

werni lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    W akcie desperacji wypróbowałam ten amol, ale to też nic nie pomogło. Spałam w nocy 2h, teraz już nawet jak siedzę mnie boli, wcześniej było tylko przy leżeniu. Nie mam już żadnego pomysłu co robić.

dokladnie tylko dobry dentysta, zaklad z pantomogramem
    moze wydawac sie ze 8 a to moze byc promieniowanie bolu od innego zeba lub dziasla
    u mnie kiedys zrobilo sie zapalenie nietypowo pod implantem zeba
    w Candeo w Poz wypatrzyla mloda dentystka plamke na pantomogramie i mowi ze nalezy to spr bo cos jej ta plamka sie nie podoba
    nie mialam zadnych dolegliwosci bolowych, po 2mcach klucie lekkie właśnie w tamtym miejscu
    w hahsie w Szczecinie nie byli szczesliwi ale jak rozpruli calosc to zapalenie pod implantem bylo do leczenia

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda daje mi popalić. Najchętniej by się przykleiła do piersi na stałe i spała że mna. Liczę na to że gwiazda usnie i będę mogła zamknąć oczy choć na godzinę.

Bobby29, Applejoy, Marcelina85 lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida zaszalas :) ja zrobiłam 4 i miałam wrażenie, że coś mi wypadnie za chwilę, albo biodro albo Mały między nogami 😂

Chimera, odpuść to 5s, naprawdę, szkoda zachodu, jeśli u kogoś działa to czysty przypadek :p
    W szpitalu położna się śmiała, że baby biegają jak głupie po schodach a potem nie mają siły rodzić :) to znaczy, seksik zawsze spoko, sutki zahartowane dobrze mieć ale nie katuj się wszystkim :)

werni, Frida91 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skaczę na piłce codziennie, wczoraj przeszłam 10 km, ale jak widać efektu brak 😉 a sutki mnie strasznie bolą od wczoraj :( mam nadzieję, że jak mały się urodzi to będzie lepiej, bo nie wyobrażam sobie karmienia jak teraz ich dotknąć nie mogę :/

• werni Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie na fb wklejamy tylko zdjęcia:)

Dziś mało co spałam przez nocne wizyty w wc a to mały szalał mi w brzuchu a najbardziej przez byłą wspollokatorke która takie bzdury gada ze mam ochotę ją ukatrupic.
    Idę na drzemkę bo mi się oczu kleja.
    Wcześniej wyparzylam laktator butelki smoczek. Spakowalam się w dwie walizki male. Masakra ile tego jest. Mój dowiezie później ubranka na wyjście i laktator jeśli będzie potrzebny no i rogal.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem kiedy nadrobię.
    Niebieska, gratulacje. Do tego momentu doczytałam.

U nas niewesoło. Wróciliśmy do szpitala. Mamy żółtaczkę i musimy się naświetlać. Ja już powoli psychicznie nie daje rady.

Po porodzie w 3 dobie też byliśmy naświetlaniu, ale poziom bilirubiny spadł i wypuścili nas do domu. W domu byliśmy 3 dni i wróciliśmy spowrotem.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja skaczę na piłce codziennie, wczoraj przeszłam 10 km, ale jak widać efektu brak 😉 a sutki mnie strasznie bolą od wczoraj :( mam nadzieję, że jak mały się urodzi to będzie lepiej, bo nie wyobrażam sobie karmienia jak teraz ich dotknąć nie mogę :/
    Mam to samo... Nawet ich nie męczę z tego powodu bo są mega wrażliwe aż ledwo moge dotknąć. Jak mały kleszcz się przyssie to chyba padne...

Ania95 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domu napisałam Ci wiadomość 😉

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Frida zaszalas :) ja zrobiłam 4 i miałam wrażenie, że coś mi wypadnie za chwilę, albo biodro albo Mały między nogami 😂

Chimera, odpuść to 5s, naprawdę, szkoda zachodu, jeśli u kogoś działa to czysty przypadek :p
    W szpitalu położna się śmiała, że baby biegają jak głupie po schodach a potem nie mają siły rodzić :) to znaczy, seksik zawsze spoko, sutki zahartowane dobrze mieć ale nie katuj się wszystkim :)
    Bez obaw, jedyne S na jakie mam ochotę to spanie, a i to mi nie wychodzi. Położyłam się i nie minęło 5minut a szczęka znów boli 😭😭

• menka2 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Weszlam nadrobic i widze, ze faktycznie mały ruch. Ale to bylo do przewidzenia jak utworzylyscie grupe na fb 😉
    Tak jak pisalam kiedys, ja na fb jestem bardzo malo aktywna, a to forum mi pasowalo ze wzgledu na mozliwosc anonimowego wygadania sie, poznania cudzych opinii, podzielenia fajnym zakupem lub podroza z okresu L4, gdy ZUS nie powinien o tym wiedziec😉

Wiec dla mnie raczej przychodzi pora sie pozegnac. Dzieki za te kilka miesiecy i ponad 1110 str. wymiany doswiadczen. Duzo zdrowka dla tych, ktore juz moga cieszyc sie maluszkami i wytrwalosci dla tych, ktore jeszcze czekaja 😊 Buziaki!

ale na fb wcale nie ma ruchu - jedynie dziewczyny wrzucają zdjęcia jak urodzą ale robią też tutaj tylko tam łątwiej - zostawaj! przynajmniej póki wszystkie się nie rozpakują. Ja nieukrywam jestem mniej aktywna ale tylko z braku czasu przy dwójce w domu z którymi jestem w sumie prawie całe dnie sama :D

4c3tvfxm6n339zea.png
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ